Uživatel s deaktivovaným účtem

No, když nebudete odčervovat, nejdřív z nich nebude žádný užitek a pak chcípnou.
přípravek vám nejlépe poradí veterinář. ono to totiž nefunguje tak, že koupíte jednu věc a tu do koz rvete pořád dokola a dle vlastního uvážení.
Odčervovať nemusíte pokiaľ to nepotrebujú. zvyčajne sa dá odsledovať či tým zviera trpí a podozrivým a novým môžete dať bobky na rozbor. https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/2973513/zacervenie-info-pre-novacikov-vo-forku#a3334370.

Naprostému začátečníkovi bych radši radil to co píše Bodlinka.

Vše okolo odčervování a koprologie je trochu "vyšší dívčí" a ne každý chovatel to bude celé studovat. Nehledě na to, že znám hned několik vetů co jsou schopni dávat na tasemnice ivermectiny. Což znamená, že když takovému vetovi ukážeš výsledek koprolky, tak ti to je k ničemu.
Tam šlo len o ten úplne prvý príspevok v tom linku kde som písala o príznakoch začervenia. Som alergická na to zaužívané hromadné odčervovanie aj zvierat ktoré to nepotrebujú, potom sa chovatelia divia prečo im niektoré látky už nefungujú.
Samozrejme nie som proti odčervovaniu, keď treba. A zvlášť ak chovatelka nikdy neodčervovala tak je koprolka užitočná, lebo na niektoré parazity treba oveľa vyššie dávky látky ako na iné, aj keď by dala univerzálny odčervovák ktorý relatívne účinkuje na všetko. Viď napr. u malej plucnivky fenbendazol treba až 15-30mg/kg aj keď u hlístic môže stačiť aj 10-15mg.

Tak tak