Výše dotace na plochu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.11.2017 17:27

Dobrý večer,
chtěl bych se zeptat mám možnost pronájmu zatím celkem 1,5ha do budoucna po ukončení (ještě 3roky) pronájmu dalších 3,5ha. A tak se chci zeptat kolik se pohybuje dotace na plochu pastviny pro ovce. Pokud je reálné když nabídnu 3 500Kč/ha/rok.Jsme kraj Vysočina. Dotaci chci pouze na to aby mi to poplatilo nájem. předem děkuji za odpověď.

26.11.2017 18:17
martindv

XXX.XXX.142.96

Dobrý den, v letošním roce byly dotace na plochu cca.5400 kč, pokud ste "mladý zemědělec" tak je to +800 kč. a ještě si zjistěte jestli jste v LFA oblasti.

26.11.2017 21:58
berrynator

XXX.XXX.139.250

Pokud chcete žádat o dotace, tak musíte být zemědělským podnikatelem, takže nejdříve šup na živnostenský úřad, na finančák a zdravotní pojišťovnu.

28.11.2017 09:30

Zvazte to jestli se vam to vyplati. Jestli si chcete udelat treba i policko na bramory, cesenek, cibuli atd, tak bude problem.

28.11.2017 10:21
berrynator

XXX.XXX.168.105

V ČR je několik desítek tisíc zemědělských pozemků s výměrou kolem 20 tis. hektarů s neznámým vlastníkem, takže podle mě na některém z nich hospodaří nejeden zemědělský subjekt, pokud po celou dobu obhospodařujete tuto půdu a dodržujete celoročně jednotlivé podmínky, tak proč na danou výměru nepožádat, snad lepší než nechat takové pozemky ladem, pokud finanční úřad chce po vás za tyto pozemky zaplatit daň z nemovitostí, tak bych to neviděl tak hrozivě, pokud s tím má někdo problém, tak ať si to páni nahoře nejdříve vyjasní mezi sebou.

28.11.2017 11:38
dad

XXX.XXX.225.133

V případě, že je více vlastníků je toto naprosto dle výkladu zákona legální, nemusí souhlasit všichni, nemusí souhlasit nikdo, stačí, že je plocha udržovaná dle podmínek na dotace, vlastní zkušenost, jen se nesmí ucházet o dotace na jeden konkrétní pozemek více subjektů, to se pak úředníci mohou přetrhnout
co by asi na těch hektarech rostlo kdyby to někdo neobhospodařoval ? neobhajuji Babiše, kde a kdo byli ti nejasní majitelé, takhle to prostě je snad u většiny zemědělských firem s větší výměrou
proč asi byla ta dvouletá výjimka na prodej nemovitosti bez souhlasu spoluvlastníka ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík