Uživatel s deaktivovaným účtem

No, má víc sacharidů, pokud je z dobré úrody (letos byla špatná). Takže podle mě, pokud krmíte ječmenem a ovce jsou na to zvyklé, krmte jím dál, velký rozdíl to nebude. Lepší by byl už jako mláto. Aby nebyly ty ovce moc tlusté...
Uživatel s deaktivovaným účtem

A nemyslíte nakonec to mláto? Ať už čerstvé nebo sušené. Nebo té otázce nerozumím, jak zpracovaný.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Každopádně jsme se tu shodli, že ho dávat můžete. Z pivovaru by mohli mít přebytek zrní nebo naklíčeného ječmene, případně praženého nebo mláta. Všechno pro ovce může být.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám muže vystudovaného sládka.
Sladovnický ječmen je klasický ječmen, jen má rozdílný obsah prvků v sobě obsažených (např. dusíku). Je tedy kvalitnější než krmný, ale někdy i potravinářský ječmen.
Slad vypadá taky jako ječmen, ale je to již zpracované zrno, které prošlo klíčením - klíčky byly odstraněny (= sladový květ) - a tedy enzymatickým procesem, který zapříčiní částečné rozštěpení škrobů na cukry.
Poznáte ho podle vůně i chutě - slad je sladší než ječmen před naklíčením. Zároveň je zrno křehčí a hůř se šrotuje (na druhou stranu by mohlo být snáz zpracovatelnější zuby bez nutnosti šrotování? Nezkoušela jsem - šrotovala jsem i slad. Ale víc se drolí na "prach".).