Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2018 18:16
stanca

XXX.XXX.157.68

Dostal jsem od kamaráda maso z dvou leté kozy, chtěl bych si udělat salám. může mi někdo poradid postup a recept. Děkuji.

15.1.2018 08:38
profesor1

XXX.XXX.202.14

Dělám jen klobásy, ale tady máte nějaký, myslím solidní návod, plus různé druhy salámů. Píšou tam o hovězím, tak provás bude pojivem to kozí maso a dál to vepřové.

http://www.zabijacky.cz/recepty-na-zabijacku/domaci-salam/.

15.1.2018 18:29
lilo

XXX.XXX.201.210

stanca napsal(a):
Dostal jsem od kamaráda maso z dvou leté kozy, chtěl bych si udělat salám. může mi někdo poradid postup a recept. Děkuji.

Osobne miluju kozi maso z odrostlyho zvirete... takze na jakoukoliv upravu... dnes jsem mela dusenou kytu na masle s bramborovou kasi.. mnam... ale zalezi z jake kozy to je ja mam krizenky nubky s burkou a tak... takze to co se popisuje ze by z toho mela byt citit kozina neznam.. obcas z mladych kousku mi maso prijde mozna trochu sladke...

15.1.2018 18:33
stanca

XXX.XXX.157.68

lilo napsal(a):
Osobne miluju kozi maso z odrostlyho zvirete... takze na jakoukoliv upravu... dnes jsem mela dusenou kytu na masle s bramborovou kasi.. mnam... ale zalezi z jake kozy to je ja mam krizenky nubky s burkou a tak... takze to co se popisuje ze by z toho mela byt citit kozina neznam.. obcas z mladych kousku mi maso prijde mozna trochu sladke...

A kde je ta souvislost k tématu, které jsem zadal?

15.1.2018 20:46
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja jen jeslti neni takoveho dobreho masa do salamu skoda... ale to je vase vec... pristupuju k tomu tak ze mnoho lidi nema zkusenost s kozim masem.. a tak to rvou do klobas a salamu aby to tedy nejak zuzitkovali... tak se omlouvam jeslti jsem vam nepomohla i to se nekdy stane... jinak internet je plnej navodu a receptu na vyrobu salamu i klobas...
neuvadite jaky typ salamu preferujete...jeslti mekky, suchy.. jestli s rychosoli nebo obyc.. to pak urcuje dobu zrani masa v nalevu atd...

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2018 21:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dneska jsem snídal levou zadní nohu od kolene dolů z 2,5 roku staré kozy a ještě teď se oblizuju. Na salám bych použil něco jiného. Tohodle je fakt na salám škoda!

15.1.2018 23:26
Bekkky

XXX.XXX.118.40

Děláme klobásy z kozovčích ořezů + cca 1/3 vepřového bůčku, přidáváme pouze česnek, čerstvě namletý pepř a sůl a meleme dvakrát na jemno. Nikdy dlouho nevydrží, jsou snědeny. Ale jinak mi taky přijde škoda skvělý libový maso kazit vepřovým. Jde z toho vše od pečeně, přes svíčkovou, uzenou šunku, pršut, naložit na grilování...

16.1.2018 08:04
janau.

XXX.XXX.162.61

To jsme se tedy sešli smajlík já měla včera a dnes také k obědu budu mít kůzlečí pečínku na houbách s rejží, manžel říká, že mu trochu víc chutná jehněčí, mně zase kůzlečí, jinak ale sleduji bedlivě diskuzi s klobásami, zatím jsme nedělali, páč máme jen samé mladé kusy a z těch mi to přijde líto dělat..

16.1.2018 08:35
dad

XXX.XXX.225.133

Včera - pečené plecko a bulgur , bulguru bylo dost, ale plecko bylo nějaké malé
Bekkky - uzenou šunku udíte jako vepřové ? není to suché ?

16.1.2018 08:39
lilo

XXX.XXX.201.210

Hele honem sem soupnete nejakej recept a nezas... vlakno snidanema vecerema a obedama...

16.1.2018 10:49
Bekkky

XXX.XXX.115.178

dad napsal(a):
Včera - pečené plecko a bulgur , bulguru bylo dost, ale plecko bylo nějaké malé
Bekkky - uzenou šunku udíte jako vepřové ? není to suché ?

Šunku naložíme do nálevu, (kýty vykosťujeme a rozebereme na menší kusy, s kostí jsme to ještě nezkusili, děláte to někdo s kostí?) to kontroluje mužský, má to v oku kdy vyndat ale tak 10 - 14dní a pak nechá oschnout a udí na dvakrát hodně pomalu a při nízké teplotě, udíme na bukových pilinách, ovocných větvičkách a na pastvinávh máme jalovce, tak dáváme i kousek jalovce. Do nálevu pepř, sůl, jalovec.To co nestíháme sníst tak do měsíce a půl, dáváme do mrazáku a pak vyndáme a necháme ještě pár dnů viset, aby vyschla. Kam se na to hrabe parmská šunka...

A recept?
Dost často dělám fazolové chili, není to nic převratného, ale píšu:
Propláchnu a namočím fazole (strakaté, nebo červené, černé..)
Druhý den:
Začnu fazole vařit a když jsou poloměkké, přidám trochu orestovaná kozí, ovčí žebírka s masem, nasekaná na menší kousky (restuju na sucho, aby se vypekl tuk), kůži ze špeku, nebo provázky od uzení (pak vyndám, ale omáčka má lepší chuť) a dusím.
Na pánvi rozehřeju trochu špeku a na něm orestuju ještě nějaké přední kozí/skopové maso na kostky, aby se zatáhlo, trochu zapražím se lžičkou mleté papriky, přidám pepř, trochu bazalky a oregána, drcený kmín (může být i trochu římského) pak přidám nahrubo krájenou velkou cibuli, sekaný česnesnek, hrst sekané petrželky, restuju to postupně a tak, aby se to nepálilo a kousek chillipapričky (jak kdo rád). Pak přidám na kolečka 1 mrkev, na větší kusy 2 papriky,2 větší brambory na větší kostky,2 oloupaná rajčata (nebo půl konzervy sekaných), přidávám postupně, zelenina může být různá, co kdo rád a co zahrada dá .
Pak to přidám k fazolím s žebírky a dodusím. Když jsou fazole měkké, osolím, dám 2-3 kostičky hořké čokolády, ještě chvíli podusím, přidám stroužek rozsekaného česneku, trošku pepře a pak to sežerem s chlebem nebo rýží.
V některých receptech je uvedená ještě nakonec smetana, taky to není špatné, ale my radši bez. No druhý den je to pochopitelně lepší, ale nějak nám to nevydrží...

Přidejte reakci

Přidat smajlík