Ovce mimo hospodářství

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

H.

15.7.2021 16:45
H.

XXX.XXX.54.6

Hezký den.
Mám reg. hospodářství na své adrese. A chtěla bych dvě ovce ke známým na zahradu jen na spasení a šup s nimi pak zase domů.
Mám to někam hlásit? A pod jakým kódem. Děkuji.

15.7.2021 17:45
Jejda

XXX.XXX.91.129

Dobrý den. Vaši známí by mněli zaregistrovat hospodářství, Vy nahlásíte do ústřední evidence odsun kódem 70, Vaši známí přísun kódem 30. Samozřejmě nezapomeňte zapsat do Stájového registru. Až se ovečky budou vracet domů - opět hlásit - Vy přísun 30, známí odsun 70. A opět zapsat do Stájového registru - zapíšete je na nový řádek.

H.

15.7.2021 19:36
H.

XXX.XXX.54.6

A když je to babička 80let... Tak to holt je tam nedám.

15.7.2021 23:42
chovatel_17

XXX.XXX.89.231

H. napsal(a):
A když je to babička 80let... Tak to holt je tam nedám.

Neřešte to a dejte je tam. "Kde není žalobce, není ani soudce" jak říká staré české přísloví.

16.7.2021 06:24
Jejda

XXX.XXX.91.129

chovatel_17 napsal(a):
Neřešte to a dejte je tam. "Kde není žalobce, není ani soudce" jak říká staré české přísloví.

Správně říkáte: "Kde není žalobce, není soudce", pokud ale Vás nebo Vaše známé navštíví plemenářská inspekce, pokutu Vám, ani Vašim známým neodpáře žádný rebelant. Nepomůže to ani u babičky 80 let. Inspektoři občas navštíví chov jen na základě vlastního zjištění - vidí, že na zahradě se pasou ovečky a na tom místě není evidované v ústřední evidenci žádné hospodářství. Žalobcem je také často nespokojený soused. Inspekce vyjíždí i na anonymní udání. Šance, že na chovatele kontrola "nepadne" je samozřejmě větší než naopak, ale ....
Zaevidování v ústřední evidenci je zdarma, zjištěné pochybení při případné kontrole stojí tisíce.

H.

16.7.2021 07:43
H.

XXX.XXX.54.6

Ano to vše vím. Že pokuta je vysoká A proto jak jsem psala budou doma 😉 Sousedům moc nevěřím... Já spíš doufala, že to jde a jen nahlasim že je mám na jiné adrese... Ale hospodářství tam dělat nebudu kvůli cca 3tydnum. Děkuji za reakce. A krásný den ☀️

Přidejte reakci

Přidat smajlík