Zemědělský trh v Polsku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.5.2008 20:32

Nedávno se psalo v diskuzi o chovatelských trzích v Polsku. Dnes jsem s rodinou navštívil trh ve Skoczově, což je asi 15 km z Českého Těšína. Trhy tam bývají každý čtvrtek dopoledne, nejlépe časně ráno. Vyjímkou bude trh ve středu 21.5., protože 22.5. je v Polsku svátek. Dávám zde pár snímku pro doplnění atmosféry trhu:

8.5.2008 20:33

vn napsal(a):
Nedávno se psalo v diskuzi o chovatelských trzích v Polsku. Dnes jsem s rodinou navštívil trh ve Skoczově, což je asi 15 km z Českého Těšína. Trhy tam bývají každý čtvrtek dopoledne, nejlépe časně ráno. Vyjímkou bude trh ve středu 21.5., protože 22.5. je v Polsku svátek. Dávám zde pár snímku pro doplnění atmosféry trhu:

Nejvíce tam bylo selat

8.5.2008 20:34

vn napsal(a):

Ale ovce ani koza žádná!

8.5.2008 20:35

vn napsal(a):

Nejlepší byl tento fešák

8.5.2008 20:36

vn napsal(a):

Slepic tam bylo k nespočítání...................

8.5.2008 20:36

vn napsal(a):

Kačeny

8.5.2008 20:37

vn napsal(a):

Toto jsou perličky

8.5.2008 20:37

vn napsal(a):

Telata

8.5.2008 20:38

vn napsal(a):

Králici

8.5.2008 20:39

vn napsal(a):

Holubi

8.5.2008 20:39

vn napsal(a):

Ale i stroje...........

8.5.2008 20:40

vn napsal(a):

Kozaře určitě zaujme odstředivka, cena kolem 3000

8.5.2008 20:42

vn napsal(a):

Máselnice

8.5.2008 21:34

vn napsal(a):
Máselnice

No to je nádhera ty zvířata stroje a vše ostatní ! Takhle jěště před pár lety vypadaly trhy v Ředhošti / Mšené Lázně okr.Slaný/ ale teď už vidíte jen sadbu.stromky,kytky,ovoce,zeleninu drůbež ,králíky a občas njákej ten kozlík beránek a pod. Ale hlavně vietnamci ,hadry ,veteš ,žrádlo. Už to se zeměděským trhem moc společného nemá ale aspoň něco! Ale na takový polský trh bych vyrazil určitě moc rád!

8.5.2008 21:35

vn napsal(a):
Máselnice

Pokud se tam někdy podívám tak ta máselnice je moje!

8.5.2008 22:31

vn napsal(a):
Máselnice

No už mě pálí zadek a chuť se rozjet na čumendu. Ale jak se znám, s prázdnou bych domů nedojela a že těch zvířat je u nás požehnaně, to je fakt.
Vašku - přihoďte pár cen zvířectva, aby měl člověk trošku přehled. Je tam levněji než u nás ?? Co jste si dovezl ??? Díky
zvědavá Ludmila

8.5.2008 23:01

uska napsal(a):
No už mě pálí zadek a chuť se rozjet na čumendu. Ale jak se znám, s prázdnou bych domů nedojela a že těch zvířat je u nás požehnaně, to je fakt.
Vašku - přihoďte pár cen zvířectva, aby měl člověk trošku přehled. Je tam levněji než u nás ?? Co jste si dovezl ??? Díky
zvědavá Ludmila

Vašku, vypadá to velmi zajímavě, až bych se tam rozjel. Měl bych několik otázek.
1) stejně jako Ludmila bych rád znal nějaké ceny :)
2) jak se tam dostanu, dá se to lehce najít?
3) berou i koruny a nebo čistě zloté?
4) mají tam i koně?
5) a ze zvědavosti, co jste si pořídil? :)
Díky moc, takovéto trhy mi u nás opravdu chybí...
Hitchee

9.5.2008 07:02

hitchee napsal(a):
Vašku, vypadá to velmi zajímavě, až bych se tam rozjel. Měl bych několik otázek.
1) stejně jako Ludmila bych rád znal nějaké ceny :)
2) jak se tam dostanu, dá se to lehce najít?
3) berou i koruny a nebo čistě zloté?
4) mají tam i koně?
5) a ze zvědavosti, co jste si pořídil? :)
Díky moc, takovéto trhy mi u nás opravdu chybí...
Hitchee

Jo ceny různé, takže selata 90-120PLZ (100PLZ=cca 750Kč), králici 15-25 PLZ podle velikosti, slepice 10-15 PLZ, kuřata 1-5 PLZ podle velikosti, perličky 12 PLZ., obilí 1PLZ/kg......takže ceny násobit 7,5! Já jsem tam byl osobně pro umělá hnojiva(poloviční cena jak u nás)a květiny, těch tam bylo........................Kdo chce více snímků, pošlu mailem, napište na novak.vaclav@quick.cz .
Cesta - dálnici z F.Místek, Č.Těšín pořád dálnici přes bývalé hranice. Asi po 15 km za hranici sjed z dálnice směr Skoczov a na první světelné křižovatce (po 3 km) vpravo přes řeku.
Někteří berou i koruny, ale převládá zájem o zloté, směnárna je na náměstí, což je asi 300m od tržnice.
Koně jsem tam neviděl, u větších zvířat by byl asi problem z evidenci.
Vašek

9.5.2008 12:50

vn napsal(a):
Jo ceny různé, takže selata 90-120PLZ (100PLZ=cca 750Kč), králici 15-25 PLZ podle velikosti, slepice 10-15 PLZ, kuřata 1-5 PLZ podle velikosti, perličky 12 PLZ., obilí 1PLZ/kg......takže ceny násobit 7,5! Já jsem tam byl osobně pro umělá hnojiva(poloviční cena jak u nás)a květiny, těch tam bylo........................Kdo chce více snímků, pošlu mailem, napište na novak.vaclav@quick.cz .
Cesta - dálnici z F.Místek, Č.Těšín pořád dálnici přes bývalé hranice. Asi po 15 km za hranici sjed z dálnice směr Skoczov a na první světelné křižovatce (po 3 km) vpravo přes řeku.
Někteří berou i koruny, ale převládá zájem o zloté, směnárna je na náměstí, což je asi 300m od tržnice.
Koně jsem tam neviděl, u větších zvířat by byl asi problem z evidenci.
Vašek

Myslím že každému veterinářovi a rostlinolékařovi by bylo smutno , kdyby to viděl / a četl / . Představa , že si přivezu naprosto neznámé sele z Polska mě teda neláká. I kdyby bylo za půlku ceny. S levnýma kytkama je to totéž, že jo. Takhle se k nám dostali ti hnusní slimáci, co se mi právě vrhají na afrikány a letní saláty : -). Podívaná jistě krásná, o to nic, ale pokochat , / koupit máselnici / a ujet. Helena

9.5.2008 20:40

hehe napsal(a):
Myslím že každému veterinářovi a rostlinolékařovi by bylo smutno , kdyby to viděl / a četl / . Představa , že si přivezu naprosto neznámé sele z Polska mě teda neláká. I kdyby bylo za půlku ceny. S levnýma kytkama je to totéž, že jo. Takhle se k nám dostali ti hnusní slimáci, co se mi právě vrhají na afrikány a letní saláty : -). Podívaná jistě krásná, o to nic, ale pokochat , / koupit máselnici / a ujet. Helena

Nevím paní Heleno proč zrovna z fotoreportáže by mělo být smutno veterináři nebo rostlinolékaři? Nikoho zde nenabádám ke koupi a v Polsku platí stejné zákony jako jinde v zemích EU, tedy i v ČR! Tedy zvířata jsou ve většině případů, jako u nás označována v souladu s příslušnou legislativou, sice možná mají zákony benevolentnější, protože český zákonodárce je v mnoha případech papežštější než papež. A kdo chce kupovat legálně, jistě si to může zařídit................ Co se týče hnusných slimáků, jistě ani pro ně a ani jiní zvířectvo neplatí státní hranice a to ani v žádné totalitě, spíž se já osobně domnívám, že poláci v daleko větší míře používají chemii než naší kolchoznici. Osobně na nablýskanou zeleninu tam nemám chuť, z druhé strany ji tu doveze velký dovozce a prodává v sítí supermarketů, tak si vyberte....???
Vašek

17.2.2014 01:37
niska44

XXX.XXX.219.169

Dobrý den.Je vidět,že na trhy do Polska jezdíte často.Jsem v beznadějné situaci...Proto se na vás obracím s prosbou...6.2.2014 mi byla odcizena zakrslá holandská kozička ze zahrady...bydlím u hranic s Polskem tudíš mám domnění,že putovala do Polska.Kozička je cenná.Nejen svým rodokmenem,ale i citovým poutem.Proto prosím,kdyby tam náhodou byla viděna volejte na číslo 608677799.Odměna tomu,kdo mi jí přivede zpátky je 10 000 korun

17.2.2014 01:41
niska44

XXX.XXX.219.169

Dobrý den.Je vidět,že na trhy do Polska jezdíte často.Jsem v beznadějné situaci...Proto se na vás obracím s prosbou...6.2.2014 mi byla odcizena zakrslá holandská kozička ze zahrady...bydlím u hranic s Polskem tudíš mám domnění,že putovala do Polska.Kozička je cenná.Nejen svým rodokmenem,ale i citovým poutem.Proto prosím,kdyby tam náhodou byla viděna volejte na číslo 608677799.Odměna tomu,kdo mi jí přivede zpátky je 10 000 korun

niska44

XXX.XXX.219.169

Dobrý den.Je vidět,že na trhy do Polska jezdíte často.Jsem v beznadějné situaci...Proto se na vás obracím s prosbou...6.2.2014 mi byla odcizena zakrslá holandská kozička ze zahrady...bydlím u hranic s Polskem tudíž mám domnění,že putovala do Polska.Kozička je cenná.Nejen svým rodokmenem,ale i citovým poutem.Proto prosím,kdyby tam náhodou byla viděna volejte na číslo 608677799.Odměna tomu,kdo mi jí přivede zpátky je 10 000 korun

niska44

XXX.XXX.219.169

Dobrý den.Je vidět,že na trhy do Polska jezdíte často.Jsem v beznadějné situaci...Proto se na vás obracím s prosbou...6.2.2014 mi byla odcizena zakrslá holandská kozička ze zahrady...bydlím u hranic s Polskem tudíž mám domnění,že putovala do Polska.Kozička je cenná.Nejen svým rodokmenem,ale i citovým poutem.Proto prosím,kdyby tam náhodou byla viděna volejte na číslo 608677799.Odměna tomu,kdo mi jí přivede zpátky je 10 000 korun

Přidejte reakci

Přidat smajlík