Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.10.2008 20:12
janiska

XXX.XXX.70.2

Dobrý večer,lidi,mám doma jednu kříženku kašmírské kozy,nemá ouška v typu,ale žila jsem v tom,že jsou jen bílé.Pán na bazoši prodává černého kozlíka,dovoz rakousko,ale připadá mi spíš jako kříženec.Zabývá se u nás někdo tímto plemenem? Případně chová někdo tyto krasavice jako plemenný chov? Prostě má s nimi někdo zkušenosti? Ráda bych Magii dopřála kolegyni,případně dvě a kozlíka.Díky.

16.10.2008 20:20
janiska

XXX.XXX.70.2

janiska napsal(a):
Dobrý večer,lidi,mám doma jednu kříženku kašmírské kozy,nemá ouška v typu,ale žila jsem v tom,že jsou jen bílé.Pán na bazoši prodává černého kozlíka,dovoz rakousko,ale připadá mi spíš jako kříženec.Zabývá se u nás někdo tímto plemenem? Případně chová někdo tyto krasavice jako plemenný chov? Prostě má s nimi někdo zkušenosti? Ráda bych Magii dopřála kolegyni,případně dvě a kozlíka.Díky.

Rakouský plemeník?

16.10.2008 21:59
uska

XXX.XXX.253.239

janiska napsal(a):
Rakouský plemeník?

Kašmírovky jsou v různých barvách. Mají je v ZOO Vyškov:
http://www.zoo-vyskov.cz/index.php?menu= fauna&stranka= zobrsavci&idsavci= 8

Klidně se s nimi spojte pro info, jsou tam úžasní lidičkové včetně paní vety. A pokud mají, prodávají přebytky za velmi lákavé nízké ceny.
Ludmila

16.10.2008 22:30
kosmos

XXX.XXX.238.21

janiska napsal(a):

Zdravím,
mám čistokrevný chov kašmírek, něco přes 20 kusů, k nim plemenného kozla linie Kašmír, který je melírovaný a dává různě barevné potomstvo. Černý kozlík není vyjímkou, odhaduji, že ten na další fotce je ode mne... Tmavá zvířata nejsou v užitkovém chovu preferována kvůli kvalitě vyčesané srsti- tedy bílý kašmír je více ceněn. Pro toho, kdo to neřeší, jsou naopak barevné kozy vítány. Na fotce jsou dvě kozičky ročníku 2007, měl bych pro Vás i skvělého barevného kozlíka 2008... Jen jsem ho ještě nenafotil...

17.10.2008 09:36
lenkadvur

XXX.XXX.91.254

kosmos napsal(a):
Zdravím,
mám čistokrevný chov kašmírek, něco přes 20 kusů, k nim plemenného kozla linie Kašmír, který je melírovaný a dává různě barevné potomstvo. Černý kozlík není vyjímkou, odhaduji, že ten na další fotce je ode mne... Tmavá zvířata nejsou v užitkovém chovu preferována kvůli kvalitě vyčesané srsti- tedy bílý kašmír je více ceněn. Pro toho, kdo to neřeší, jsou naopak barevné kozy vítány. Na fotce jsou dvě kozičky ročníku 2007, měl bych pro Vás i skvělého barevného kozlíka 2008... Jen jsem ho ještě nenafotil...

Petře, vidíte, to jsem ani nevěděla, že někdo má u nás takové stádo. Podělte se své zkušenosti. V literatuře se uvádí, že těmto plemenům (i mohérové) se u nás kvůli vlhčímu podnebí moc nedaří a že neprosperují. Jak to je ve skutečnosti? Ani bílá koza nemá ráda vlhko a déšť, ale kromě špatné nálady a málo mlíka to na nich nějaké následky nenechává. Jak je to ale s kašmírskýma? Máte je normálně venku? A co na podzim a jaře, když je bahno a mlhy? Dají se u nás chovat stejným systémem jako mléčné kozy, tj. ráno vyženu na pastvu, večer přijdou domů a spí pod střechou? Nebo stačí pastva s přístřškem celý rok? no, už je těch otázek moc, tak končím. Děkuji za vaše zkušenosti. lenka ze Dvora

21.10.2008 11:20
judyna

XXX.XXX.220.2

lenkadvur napsal(a):
Petře, vidíte, to jsem ani nevěděla, že někdo má u nás takové stádo. Podělte se své zkušenosti. V literatuře se uvádí, že těmto plemenům (i mohérové) se u nás kvůli vlhčímu podnebí moc nedaří a že neprosperují. Jak to je ve skutečnosti? Ani bílá koza nemá ráda vlhko a déšť, ale kromě špatné nálady a málo mlíka to na nich nějaké následky nenechává. Jak je to ale s kašmírskýma? Máte je normálně venku? A co na podzim a jaře, když je bahno a mlhy? Dají se u nás chovat stejným systémem jako mléčné kozy, tj. ráno vyženu na pastvu, večer přijdou domů a spí pod střechou? Nebo stačí pastva s přístřškem celý rok? no, už je těch otázek moc, tak končím. Děkuji za vaše zkušenosti. lenka ze Dvora

Pokud vím, kašmírky chová (nebo chovala?) paní Sedláková ze Šošůvky na Blanensku- Sedlákova kozí farma.

11.12.2008 09:45
xenia

XXX.XXX.85.41

kosmos napsal(a):
Zdravím,

Hallo,
ich züchte auch Kaschmirziegen und suche Kontakt zu Gleichgesinnten zwecks Erfahrungsaustausch.
Leider spreche ich nur Deutsch und Englisch!
Ich hoffe, ich bekomme trotzdem Antwort,
viele Grüsse,
Xenia

26.12.2008 17:40
mitraton

XXX.XXX.40.96

xenia napsal(a):
Hallo,
ich züchte auch Kaschmirziegen und suche Kontakt zu Gleichgesinnten zwecks Erfahrungsaustausch.
Leider spreche ich nur Deutsch und Englisch!
Ich hoffe, ich bekomme trotzdem Antwort,
viele Grüsse,
Xenia

Hallo Xenia,

Grüsse Dich. Ich bin mich nicht sicher, dass hier viele Leute Deutsch sprechen, trotzdem mache ich eine Übersetzung und vielleicht meldet sich jemand mit Dir. Ich wünsche Dir alles Gute und ein glückliches neues Jahr. Martin

Vážení chovatelé, Xenia by ráda získala kontakt na někoho, kdo chová kašmírské kozy, ráda by si s někým vyměnila zkušenosti. Prosím, odpovězte jí klidně česky, přeložím. Myslím, že by bylo dobré vyměnovat si zkušenosti i se zahraničními chovateli.

Děkuji. Martin Záruba

31.12.2008 17:23
mitraton

XXX.XXX.40.96

mitraton napsal(a):
Hallo Xenia,

Grüsse Dich. Ich bin mich nicht sicher, dass hier viele Leute Deutsch sprechen, trotzdem mache ich eine Übersetzung und vielleicht meldet sich jemand mit Dir. Ich wünsche Dir alles Gute und ein glückliches neues Jahr. Martin

Vážení chovatelé, Xenia by ráda získala kontakt na někoho, kdo chová kašmírské kozy, ráda by si s někým vyměnila zkušenosti. Prosím, odpovězte jí klidně česky, přeložím. Myslím, že by bylo dobré vyměnovat si zkušenosti i se zahraničními chovateli.

Děkuji. Martin Záruba

Hallo Xenia, ein Züchter hat mir einen E-Mail geschrieben um mehr dieses Thema zu erweitern. Unten siehst Du das Original, weiter meine freie Übersetzung:

Diese Ziege züchte seit dem Jahre 2002, auch ich möchte einen Kontakt mit Ausland haben und zwar wegen einer Möglichkeit manche zuchtbare Stücke zu wechseln. In Tschechien gibt es zu wenige gute zuchtbare Tiere, das bringt sehr wenig Perspektivität. Ich selbst züchte ca 25 Stück, für nächstes Jahr lasse ich von obengenannten Gründen nur ca 10 Stück in meiner Zucht, die von 2 Geißbocken trächtig sind. Kaschmir verarbeiten und auskämmen wir nicht, es geht um eine sehr intensive Zucht, die den ganzen Jahr draussen ist. Nur ein Abdach gibt es zur Verfügung. In der Saison haben die Ziegen eine Weidemöglichkeit - eine Heidelandschaft, im Winter gibt es als Futter nur ein Wiesenheu ad- libidinös. Kontakt: Petr Kosmák Tel.:605 820 737 www.januvdvur.cz

Freie Übersetzung: Martin Záruba

Kašmírské kozy chovám od roku 2002 a i já bych rád navázal kontakt do zahraničí, zejména kvůli možnosti výměny plemenných zvířat. V naší zemi je v současnosti minimum plemeníků, což další perspektivy chovu příliš nepodporuje. Co se mého chovu týče, ze současných asi 25 kusů si na příští sezonu z výše uvedených důvodů nechám asi jen 10 koz připuštěných dvěma liniemi kozlů. Kašmír z koz zatím nevyčesávám ani nezpracovávám, jde o velmi extenzivní celoročně venkovní chov s přístřeším, v sezoně pastva na rezervacích stepního charakteru, v zimě krmení pouze lučním senem ad- libitum.

Petr Kosmák
Tel.:605 820 737
www.januvdvur.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík