Ahojda všem!
Manžel si pořídil telefon s foťákem, tak jsem ho při krmení zmermomocnila a udělali jsme nějaké obrázky.
Pro zajímavost, jestli s tím máte nějaké zkušenosti. Před dvěma lety jsme si koupili 87,5% anglonubijku Lucinku. Měla takový zvláštní tvar hlavy, ale chovatel nic neříkal. Jak rostla, tak se to zhoršovalo a zhoršovalo...Před nedávnem jí vypadaly zuby a začaly růst nové, obrovské. Přezubují se kozy vůbec nebo to je Lucinčina anomálie?? Každopádně jsme jí jako zakladatelku AN chovu zavrhli a na jaře bych si ráda nějaké kozenky koupila. Kdybyste někdo měl, dejte mi prosím vědět!
Milada
androvamilada
napsal(a):
Ahojda všem!
Manžel si pořídil telefon s foťákem, tak jsem ho při krmení zmermomocnila a udělali jsme nějaké obrázky.
Pro zajímavost, jestli s tím máte nějaké zkušenosti. Před dvěma lety jsme si koupili 87,5% anglonubijku Lucinku. Měla takový zvláštní tvar hlavy, ale chovatel nic neříkal. Jak rostla, tak se to zhoršovalo a zhoršovalo...Před nedávnem jí vypadaly zuby a začaly růst nové, obrovské. Přezubují se kozy vůbec nebo to je Lucinčina anomálie?? Každopádně jsme jí jako zakladatelku AN chovu zavrhli a na jaře bych si ráda nějaké kozenky koupila. Kdybyste někdo měl, dejte mi prosím vědět!
Milada
androvamilada
napsal(a):
..
Jéje,Miládko,naše nubijky mají krásné malé zoubky,jehličkové..tohle jsem ještě u žádné neviděla...No,letos už mám všechno zadáno,tak prckové budou až příští rok,3 holky mi zmetaly,tak budeme připouštět znova.A od kterého chovatele ji máte,respektive kdo jsou její rodiče?
janiska
napsal(a):
Jéje,Miládko,naše nubijky mají krásné malé zoubky,jehličkové..tohle jsem ještě u žádné neviděla...No,letos už mám všechno zadáno,tak prckové budou až příští rok,3 holky mi zmetaly,tak budeme připouštět znova.A od kterého chovatele ji máte,respektive kdo jsou její rodiče?
Dobrý den, koza je od nás z Krasolesí, matka byla AN75% linie Mauro (na www.krasolesi.cz, obr. Beruška), otec Wizard.
Koza byla bezkonfliktní, hodně dojila a pokaždé měla trojčata.
Macháčkovým jsme jejich kozičku prodali s tím, že není exterierově výstavní.
Po Berušce bývala vždy tak trochu zvláštní kůzlata.
Díky dk
dk
napsal(a):
Dobrý den, koza je od nás z Krasolesí, matka byla AN75% linie Mauro (na www.krasolesi.cz, obr. Beruška), otec Wizard.
Koza byla bezkonfliktní, hodně dojila a pokaždé měla trojčata.
Macháčkovým jsme jejich kozičku prodali s tím, že není exterierově výstavní.
Po Berušce bývala vždy tak trochu zvláštní kůzlata.
Díky dk
OPRAVA OPRAVA OPRAVA
Popletl jsem si záznamy, matka kozičky je AN75% linie Mauro( www.krasolesi.cz, obr.Anděla), otec Wizard.
Koza Anděla má také kůzlata pravidelně 2-3, mívají zvláštně kulatou hlavu.
Ještě jednou se omlouvám za nepřesnost.
Díky dk
dk
napsal(a):
OPRAVA OPRAVA OPRAVA
Popletl jsem si záznamy, matka kozičky je AN75% linie Mauro( www.krasolesi.cz, obr.Anděla), otec Wizard.
Koza Anděla má také kůzlata pravidelně 2-3, mívají zvláštně kulatou hlavu.
Ještě jednou se omlouvám za nepřesnost.
Díky dk
Tak tak, potvrzuji. Nekupovali jsme ji s tím, že to bude hvězda, tak jsem to nemyslela. Jen bych ráda vyzjistila, jestli s tím nemáte někdo zkušenosti. O Andělce, její mamině, jsem slyšela samou chválu. Někdo ale říká, že AN jsou na křížení krapet horší, že je větší úmrtnost, apod. Tak bych ráda, jestli nemá někdo Lucinku 2
androvamilada
napsal(a):
Tak tak, potvrzuji. Nekupovali jsme ji s tím, že to bude hvězda, tak jsem to nemyslela. Jen bych ráda vyzjistila, jestli s tím nemáte někdo zkušenosti. O Andělce, její mamině, jsem slyšela samou chválu. Někdo ale říká, že AN jsou na křížení krapet horší, že je větší úmrtnost, apod. Tak bych ráda, jestli nemá někdo Lucinku 2
Zdravím Macháčkovi, kozičku po Anděle máte vy z předloni, loni měla myslím dvě holky a obě šly do Lotyšska.
S tím křížením bych nepaušalizoval, je to individuální. Kolikrát se povede kříženec k nerozeznání od čistoktevného zvířete, myslím ty od 87,5% výše.
Ale koza Anděla není myslím zrovna ideální do páru:), i když jinak hodná a spolehlivá.
Ještě jednou omluva za tu zmatečnou informaci.
Díky dk
androvamilada
napsal(a):
Kozy a ovce opravdo přezubují a nové zuby jsou podstatně větší než původní. První nové zuby se objevují okolo 1. roku. Podle počtu nových zubů a jejich opotřebení se určuje stáří kozy. Zuby vaší kozeny jsou naprosto normální. Dana