Prosím o radu, za měsíc bude moje koza Bela rodit, zneklidňuje mě že olizuje a okusuje dřevené předměty. Sůl má, ale má malý zájem o žrádlo dávám ji mrkev, syrové ale i vařené brambory jen k nim čuchne ale nechce, co sežere je jen par kousku tvrdého chleba jsem s toho smutná to přeci není normální prosím poraďte moc dekuji za odpovědi Jana
janas
napsal(a):
Prosím o radu, za měsíc bude moje koza Bela rodit, zneklidňuje mě že olizuje a okusuje dřevené předměty. Sůl má, ale má malý zájem o žrádlo dávám ji mrkev, syrové ale i vařené brambory jen k nim čuchne ale nechce, co sežere je jen par kousku tvrdého chleba jsem s toho smutná to přeci není normální prosím poraďte moc dekuji za odpovědi Jana
Napadá mne zda nemá málo "dlouhé vlákniny" zkuste nabídnout více sena nebo pokud seženete tak krmnou slámu! nebo ošmikejte trošku větviček z ovocních stromů.
janas
napsal(a):
Nenapsala jste,jestli žere seno,jak dlouho to dělá,jak se chovala před tím a čím vším jste jí krmila dřív.Zkusila bych jí dát seno,prostředek na podporu trávení a zmíněné větvičky,já bych dala dubové.Moje kozy si zvykaly na brambory pozvolna a vždy a otrubami.Když se nudí okusují dřevo normálně.
roklanka
napsal(a):
Nenapsala jste,jestli žere seno,jak dlouho to dělá,jak se chovala před tím a čím vším jste jí krmila dřív.Zkusila bych jí dát seno,prostředek na podporu trávení a zmíněné větvičky,já bych dala dubové.Moje kozy si zvykaly na brambory pozvolna a vždy a otrubami.Když se nudí okusují dřevo normálně.
Moc děkuji za rady,seno žere mám luční, při sušení dbám na to aby se lístečky nevydrolili protože kůzlata čtvrtý den po narození ochutnávají lístečky. A mate pravdu když přinesu čerstvou slámu tak ji přebere a nějakou sežere.
Půjdu a natrhám větvičky vrbové a jasanové,že se nudí taky mě to napadlo když ji otevřu aby se šla projít tak jen se postaví do dveři a kouká a pak jde zpátky na své místo,no předtím nic takového nedělala a proto si říkám že to není normální.
janas
napsal(a):
Píšete, že má sůl. Předpokládám, že myslíte obyčejnou kuchyňskou. Zkuste jí opatřit minerální směs, např. Nutrimix pro kozy, třeba jí chybí nějaký prvek jiný než sodík nebo chlór, nebo jód, pokud je ta sůl jodisovaná
jirinajanickova
napsal(a):
Píšete, že má sůl. Předpokládám, že myslíte obyčejnou kuchyňskou. Zkuste jí opatřit minerální směs, např. Nutrimix pro kozy, třeba jí chybí nějaký prvek jiný než sodík nebo chlór, nebo jód, pokud je ta sůl jodisovaná
tou solí jsem myslela liz pro kozy,koze kuchyňskou sůl?????
janas
napsal(a):
zkuste jí dát něco pro tránení,třeba Aciprogentin,rumin atd.