Já jí vařím každý den a pokaždé jí mam jinou z kozího než z kravského, ještě teda zkusim nalít tu rozmíchanou trošku do vroucího mléka. Trupelnatou jsem myslela, že jsou v ní jakoby pidi hrudky, jakoby se nespojila zrníčka z krupice s mlékem. Přitom se krupice ale navaří.Moc krupice nedávám, to by byla hustá. Možná to bude kvalitou mléka, ale od obou kozenek je kaše stejná. Jedna je bílá a jedna kříženka burské. Záhada našeho mlíka....Moc děkuji a přeji hezký den.
No já si pod pojmem trupelnatá představím, že v ní jsou zrnka sraženého mlíka. A to by mohlo být způsobeno pouze špatnou kvalitou mlíka, například že by koza měla skrytý zánět. Ale to jenom hádám. Z našeho kozího mlíka se dá vařit kaše stejná jako z kravského. Dana