Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.12.2010 17:02
300lukas008

XXX.XXX.18.100

Mam taku otazku ze ci je mozne ze sa koza sama vydaja...........suseda sa stazuje ze sa jej koza vydaja pretoze ked ju ide rano dojit ma mlieko iba v jednej polovici vemena a v druhej polovici prazdno,raz je prazdne prave vemeno raz lave.Doji sa sama?Ak ano preco tak robi?Ak sa nedoji preco je vemeno prazdne?Lukáš:-)

21.12.2010 19:11
roklanka

XXX.XXX.4.193

Možné to je ,ve staré literatuře je dokonce nakreslený dřevěný obojek proti samovydojování. Roklanka

21.12.2010 19:51
sosek

XXX.XXX.13.134

Proboha, hlavně ne obojek proti samovydojování...to je jako pro koně klkací řemen! Jen zabrní zvířeti tu činnost dělat, ale neodstraní příčinu. tyto zlozvyky jsou téměř vždy způsobeny nudou. Pokud je koza sama, je to jasné. Myslím, že hovat jedno samotné zvíře je dokonce i zakázané. Takže, ať jí pán pořídí kámošku, kozí nebo jiné zvíře (kočka, pes, ovce, klidně i králíci) nebo jí dají do výběhu nějaké hračky, či se jí více věnují - sem tam procházka, pokec, učit kousky.
Zvířátka nikdy nedělají takovéto "blibiny" jen tak, prostě se nudí a je to zlozvyk. A tím, že jim zabráníte dělat i tu jedinou zábavnou činnost je odsoudíte dosloba ke zmagoření.
Přeji pěkné vánoce všem chovatelům, Veronika

21.12.2010 19:59
agentka

XXX.XXX.158.141

je to zlozvyk a neřekla bych že je to z nudy prostě byla naučená např. dlouho cucat od matky a nebo na mléko jakmile zkusila že ve svém vemeni je něco dobrého tak to vypije - dělají to někdy i krávy - jinak ve stádě se takové kozy vyřazují protože můžou vydojovat i své společnice

22.12.2010 15:06
borokoz

XXX.XXX.126.196

...zjistila jsem také,že moje jediná dojící koza má občas také prázdnou jednu půlku.Na podzim jsem si myslela,že se sama zasušuje.Mám ji od letošního srpna.Jenomže já mám podezření i na mladou kozičku,co je s ní.Chodím za nimi stále,ale nemůžu je přichytit při činu.Koza i přesto dojí skoro 2litry.Rozhodně si nemyslím,že je to z nudy.Jsou dvě a spousta dalších zvířat.Tak vůbec nevím co mám dělat.Asi uvidím...až se jim narodí kůzlatka.Zřejmě je nevyřadím-jsou to moje milé kozičky...ahoj

Přidejte reakci

Přidat smajlík