Nemocná Kamerunská ovce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2011 16:45
gabriela2

XXX.XXX.252.133

Dobrý den, mám dotaz. V naší obci jsou na soukromém, oploceném pozemku 3 kamerunské ovce a 1 beran, mají obrovskou travnatou plochu se stromky na spásání a přístřešek, kde jsou asi od března letošního roku(pozemek je samostatný bez obydlí majitele, takže nevím kam se obrátit). Jelikož bydlíme v sousedství, tak se jima každý den kochám. Ovce jsou volně se pasoucí a vypadají, že celkem spokojené, i když se o ně nikdo pravidelně nestará. Jedna z ovcí začala kulhat na přední nohu, kulhá již minimálně od začátku října, ale spíš trochu déle. Dnes jsem se na ně byla podívat blízko u plotu a zjistila jsem, že kulhající ovce (kulhá na přední) má na zadních nohách-na bocích vykousanou srst a na jedné straně úplně hlubokou krvavou ránu. Můžete mi poradit, zda je to závažné a po případě koho mám kontaktovat, pokud se mi nepodaří kontaktovat majitele? Moc děkuji za odpověď.

24.10.2011 19:46
janička

XXX.XXX.144.30

Dobrý večer a mohla by jste sem dát fotografii rány, aby se lépe určovala závažnost rány?

25.10.2011 20:02
iveta13

XXX.XXX.104.12

Určitě by bylo potřeba ovci chytit, zkontrolovat paznehty, zda je nemá přerostlé, nebo zda nemá nášlapky mezi paznehty. Naše ovce takto často kulhají, stačí nášlapek vyndat a je po problému. Píšete i o nějaké ráně, opět chytit a ránu vyčistit a zastríkat nejlépe Aueromycinem. Ovšem, když ovce nejsou vaše a neznáte majitele, tak nevím, co poradit. Každopádně zvíře má zdrav.problém, který by se měl řešit dřív než bude pozdě. Dejte vědět, jak to s ovečkou vypadá. Iveta

Přidejte reakci

Přidat smajlík