Nejlepší plemeno ovce na vypásání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2013 10:07
mlynarka

XXX.XXX.117.7

Dobrý den,
doporučíte mi prosím nějaké plemeno, které není náročné na druh pastviny (spíš vlhčí až podmáčená - sítina, ostřice, ale i jetel, kopřivy, pryskyřník smajlík ).
Nejde nám o maso ani o přírůstky, hlavně aby vše spásly a přežily smajlík

12.2.2013 14:05
lenya

XXX.XXX.191.251

Dobrý den, jen co jsem tak načetla, nejméně náročné jsou asi Ouessantské ovečky, sama je chovám, ale nemám bohužel srovnání s jinými.. nepočítejte ale s tím, že vám vypasou vše co uvádíte..pryskyřník naše ovečky nežerou vůbec kopřivy z části, ale když jsou v plném růstu, nestihnou je spást a musíte jim je pokosit aby trochu zaschly.. když ale mají dost jiného, nechají je ležet a když jim budete výběh omezovat budou bečet..

12.2.2013 14:09
lenya

XXX.XXX.191.251

nicméně když plevel párkrát vytrháte či posečete a jinak necháte ovečky aby se o pastvu postaraly, bude to rok od roku lepšísmajlík

12.2.2013 14:35
lavacca

XXX.XXX.1.3

mlynarka napsal(a):
Dobrý den,
doporučíte mi prosím nějaké plemeno, které není náročné na druh pastviny (spíš vlhčí až podmáčená - sítina, ostřice, ale i jetel, kopřivy, pryskyřník smajlík ).
Nejde nám o maso ani o přírůstky, hlavně aby vše spásly a přežily smajlík

ouessantky jsou sice nenáročné, ale u vlhčí pastviny počítejte s možnými problémy s paznehty (hniloba, apod.).

pryskyřník a další jedovaté rostliny bych zničila ještě než tam dáte ovce (ať se neotráví). jetel nejlépe už vzrostlejší (z mladého můžou mít průjem). Kopřivy naše žerou jen posekané a trochu zaschlé (obvykle dopoledne poseču, navečer už většina není).

Přidejte reakci

Přidat smajlík