Zdravím a prosím o radu, zda jste se setkal někdo s rakovinou u kozy, zvětšená uzlina na krku pod hlavou u mladé 4 měsíční AN kozičky. Dnes potvrzeno veterinářem, podána antibiotika a uvidí se co bude dále. Jsme z toho dost zaskočeni, prosím má někdo tuto zkušenost. Děkuji za odp. Jitka
Včera jsem sekala trávu pro kobylku a kozu. Bylo tam i trochu řepky, ne moc, nenapadlo mne, že to bude takový problém.
syndi09:19:48
Ráno jsem přijela z práce, koza (už je bábě 20 roků) leží natažená, třes ve svalech a kobylka sice chodila, ale třes také měla. Je to otrava z řepky olejky, kterou mám všude kolem domu. Trpí tím i lesní zvěř, bohužel se o tom ještě moc neví a nemluví, proto pozor na to. Je zbytečné, aby někdo zažil stejný šok z neznalosti, i když kozy i koně mne provází celý život. Je mi 53.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je mi líto Vaší kozy, je to smutné. Vy za to vůbec nemůžete, dřív byla řepka jiná. Bohužel dnes se vysévá zušlechtěná řepka, která obsahuje více jedovatých látek než měla řepka dřív. Proto se dřív daly zkrmovat pokrutiny po lisování oleje. Dnes bych si to už netroufla, řepku s kozami obcházím velkým obloukem.