Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.6.2013 22:24
jitka2011

XXX.XXX.234.37

Zdravím a prosím o radu, zda jste se setkal někdo s rakovinou u kozy, zvětšená uzlina na krku pod hlavou u mladé 4 měsíční AN kozičky. Dnes potvrzeno veterinářem, podána antibiotika a uvidí se co bude dále. Jsme z toho dost zaskočeni, prosím má někdo tuto zkušenost. Děkuji za odp. Jitka smajlík

26.6.2013 09:28
syndi

XXX.XXX.236.110

Včera jsem sekala trávu pro kobylku a kozu. Bylo tam i trochu řepky, ne moc, nenapadlo mne, že to bude takový problém.

syndi09:19:48
Ráno jsem přijela z práce, koza (už je bábě 20 roků) leží natažená, třes ve svalech a kobylka sice chodila, ale třes také měla. Je to otrava z řepky olejky, kterou mám všude kolem domu. smajlík Trpí tím i lesní zvěř, bohužel se o tom ještě moc neví a nemluví, proto pozor na to. Je zbytečné, aby někdo zažil stejný šok z neznalosti, i když kozy i koně mne provází celý život. Je mi 53.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2013 11:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je mi líto Vaší kozy, je to smutné. Vy za to vůbec nemůžete, dřív byla řepka jiná. Bohužel dnes se vysévá zušlechtěná řepka, která obsahuje více jedovatých látek než měla řepka dřív. Proto se dřív daly zkrmovat pokrutiny po lisování oleje. Dnes bych si to už netroufla, řepku s kozami obcházím velkým obloukem.

28.6.2013 20:22
syndi

XXX.XXX.235.90

díky za odpověď, už jsou obě v pořádku, ale šok to byl pro mně fakt veliký

1.7.2013 20:23
klihostezka

XXX.XXX.214.235

Jé to je bezva, gratulujeme! smajlík

1.7.2013 23:55
klihostezka

XXX.XXX.214.235

Asi neporadím, jen si neodpustím rakci: myslela jsem, že kozy nemívají nikdy rakovinu?!?! smajlík Někde jsem to četla... Doufám, že s vaší malou krasavicí to dopadlo dobře...smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík