Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.8.2013 09:26
hally01

XXX.XXX.243.246

Dobrý den, tak náš Vendelín měl asi před deseti dny nehodu...snažil se přeskočit plůtek 150cm-nikdy v životě k němu ani nešel, nevím co ho to napadlo...a po příchodu z práce jsem ho našla viset za zadní...nevím jak dlouho tam byl...každopádně měl zrasovaný zadní...oteklý šlachy...potrhanou kůži... .přijela vetka dala mu kapačku, kortikoidy...a dala mi mast-protizánětlivou...masíruju ho 4krát denně, procvičuju nohy...včera se postavil na tři kopyta-předtím chodil na ty zadní jako "po nástech", ale ta jedna noha je pořád oteklá a nemůže jí pořádně narovnat. Máte někdo zkušenosti?Děkuju moc

3.9.2013 15:07
profesor1

XXX.XXX.192.99

Všechno to záleží jak si nohu poranil. Taky jsem jednou našel ovci se zaklíněnou nohou mezi ohradou. Celý měsíc na ni nešlapala, jen skákala po třech. Pak postupně začala našlapovat a třetí měsíc už nebylo znát, že by byla zraněná. Taky jsem jednou kupoval kozu a prodejce jí stahl páskou nohy k sobě asi moc, nebo se nějak poranila při tom převozu. 14 dnu hopsala po třech a držela se odděleně od stáda. Pak ale postupně začala nožku používat a dnes je OK.
Jestli nejsou potrhané šlachy, tak se to dá časem do pořádku. Ale u berana je asi poranění zadní nohy v době připouštění problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík