monca1112
napsal(a):
Dobry den ,chtela bych se zeptat zda nekdo chovate kozicku jako mazlika? Je na vas vase koza upjata? Mame pul roku nasi prvni kozu a nemuzu si ji vynachvalit!! :))
Dobrý deň,ešte by som sa chcela opýtať,keďže tiež uvažujem zatiaľ o jednom vykastrovanom capkovi,ako máte ustajnenú kozičku,lebo ja by som ho musela mať v ohrade,keď nebudeme doma a mám obavy,či nebude vymekovať,keď bude sám a zavretý.Keď budem doma,to by bol samozrejme pustený.Nikdy som kozy nechovala,ani príbuzní,ale túžim po nich.Ďakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
....."Keď budem doma,to by bol samozrejme pustený".....
Jak si představujete, že bude puštěný ? Kde ?
Naše kozy se mi probouraly plotem na zahradu a sežraly komplet vzrostlý tis, tři mladé thuje, dva obrovské rododendrony (chtěl jsem je vykácet - stínily záhonům, ale ta moje byla proti) a rostliny brambor (bylo to v červenci - brambory vysoký cca metr, každý rok sázím 50 kg). Zmiňuju jen jedovaté rostliny - pochopitelně to zakously zelím, květákem, salátem, jahodama. Abych nezapomenul - musel jsem sázet nový jabloňky, meruňku a hrušky, rybíz a jostu mám keřový, ty stačilo na jaře znova začít tvarovat - obrazily z kořenů...
To je zkopírované z vedlejší diskuze. Možná jste to četla, jinak je to jen pro představu,
co dokáže puštěná koza.
Koza není pes a představa kozy volně puštěné na zahradě je neuskutečnitelná. Pod bedlivým dozorem jedna koza snad.
Ale mazlík z ní jde vychovat lehko. Naučí se i uklonit a dávat pac. Také se naučí mečením žebrat a vyžadovat dobroty.A když budete doma a mazlík zavřený, bude pravděpodobně mečet a volat vás.
super,otvorili ste mi oči,ďakujem...ja mám teraz takú jednu sliepku,milflérku,stači keď vyjdem na balkon,alebo terasu a kotkodáka odušu,lebo sa naučila,že jej vždy niečo hodím do výbehu.Nemôžem ich mať stále pustené,lebo mám mačky a psov
takže k tomu ešte mekajúca koza a môžem chodiť kanálmi,lebo susedia by ma znenávideli
sme taká novšia ulica s anglickými trávnikmi a bazénmi,teda ja nie,takže tu mať aj sliepky je odvaha....