Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2014 12:29
marion108

XXX.XXX.175.6

Na podzim mi jedna kozenka nezabřezla, byla ještě mladá, i když se už prskala... Poslední říji jsem pozorovala v prosinci, ale mám pocit, že teď se prská znovu. Není to tak zřetelné jako v zimě, ale přeci. Vulvu má lehce načervenalou hlavně "škvírku", trochu čirý výtok a včera mi při pohlazení přes záda přičapávala. No a já nyní nevím zda za tím kozlem jet nebo ne, ráda bych měla aspoň nějaké mléko celý rok, jedna má před porodem a ta druhá by tedy rodila někdy na konci léta...
Raději bych ji ale nechala až za měsíc, bude se prskat znovu nebo je tohle jen jednorázová záležitost a už se pak neprská pravidelně jako na podzim... Vážně nevím.smajlík Nebo ji třeba za dva týdny odvést ke kozlovi a nechat ji tam týden?

11.3.2014 12:39
marion108

XXX.XXX.175.6

Ještě aktuální foto... Sousedi si asi myslí, že jsem úchyl...smajlík

11.3.2014 19:19
fidÍk

XXX.XXX.31.8

Nemůže být spíš březí? Co vemínko-nějaká změna?smajlík

11.3.2014 19:30
marion108

XXX.XXX.175.6

Ty jo, že by byla březí to se mi nezdá... Byla sice u kozla, ale měli jsme za to že nezabřezla, je hubená, žádný břicho... U kozla jsme byly někdy v říjnu, což by sice odpovídalo, ale sakra kam by to kůzle dala?

11.3.2014 20:18
fidÍk

XXX.XXX.31.8

Břicho může narůst až poslední měsíc...Také mám jednu takovou"atletku" co klame tělem.Ještě raději jukněte na to vemínko....
Jestli je v říji jela bych raději hned,pak už jí mít nemusí,až na podzim.Kozel to pozná.Jestli v říji nebude,tak o ní nebude mít zájem.
Dejte pak vědět,jak jste dopadly.

12.3.2014 16:19
frido

XXX.XXX.61.155

marion108 napsal(a):
Ty jo, že by byla březí to se mi nezdá... Byla sice u kozla, ale měli jsme za to že nezabřezla, je hubená, žádný břicho... U kozla jsme byly někdy v říjnu, což by sice odpovídalo, ale sakra kam by to kůzle dala?

Břicho naroste až ve 2/2 březosti. Já to poznám spíš pohmatem na vemínku. Už za 14 dní po dobrém zapuštění je tam takové něco, jako když máčknete na houbičku na mytí nádobí. Takže břicho není vůbec vodítkem.
Jinak já bych už jí nepouštěla, protože kůzlata by se rodila v létě a to je vždy na prd. Rodí se malá nebo mrtvá. Není zkrátka na to čas. A pokud by se povedlo a necháte je 2 měsíce u mámy tak ji hned povezete znovu? To vychází na říjen. Počkala bych se zapuštěním na srpen/září.

12.3.2014 19:04
marion108

XXX.XXX.175.6

Tak známky "říje" jsou pryč... A kozenku jsme se rozhodli zapustit při první podzimní říji... Je to prvnička tak na ni nechceme spěchat...

14.3.2014 16:06
frido

XXX.XXX.61.155

marion108 napsal(a):
Tak známky "říje" jsou pryč... A kozenku jsme se rozhodli zapustit při první podzimní říji... Je to prvnička tak na ni nechceme spěchat...

Rozumné

Přidejte reakci

Přidat smajlík