
dakota
Informace o uživateli:
-
Moje zvířata
Nenalezeny žádné fotografie zvířat
Naposledy přihlášen: 19. 1. 2013 19:37:25
- Témata ve kterých diskutuji
- Moje příspěvky
Moje příspěvky
ahoj,
ono záleží jaký sýry a zjakého mlíčka byste chtěla dělat. protože každé mlíko se vám bude chovat malounko jinak a podle druhu sýru je dobré volit kulturu , množství syřidla, formu, apod. já jsem se taky dlouho plácala na webu sbírala informace a pokoušela se s menším či větším úspěchem o sýr, některé rady josu tam naprosto zcstné , už jsem byla naštvaná a tak jsem nakonec jela na kurz - k nezapalcení!!!! fakt z vlastní zkušenosti doporučuji. I když tam byli zkušení sýraři, všechno mi bylo vysvětleno, nikomu nevadilo, že se vrací k prvním krůčkům, všechno jsem si mohla vyzkoušet, načerpala jsem spoustu rad, kontaktů a domů si odvezla, potřebné kultury , formy, syřidlo, atd. pro sýr , který chci dělat. a už jsem se nahlásila na další kurz. takže podle mého nejlíp si nechat všechno ukázat , vysvětlit, poradit, osahat si to pod dohledem zkušených a pak se do toho pustit. jestli máte chuť zkuste třeba taky kurz , já byla tady: http://www.ekokoza.cz/a-je-to-tady-syrarske-kurzy-pro-rok-2013#more-1866
hodně zdaru Ája