Informace o uživateli:
Chov AN koz a výroba sýrů z kozího i kravského mléka
Moje zvířata
Nenalezeny žádné fotografie zvířat
Naposledy přihlášen: 7. 11. 2011 23:29:22
- Témata ve kterých diskutuji
- Mnou založená témata
- Moje příspěvky
Moje příspěvky
dad
napsal(a):
,co ji máme tak u kozla nebyla, ale začíná se podezřele šetřit a na chorobu to nevypadá. Za odpovědi děkuji.
Z Vašeho příspěvku není úplně poznat, na co se ptáte. Pokud Vás zajímá délka březosti u kozy, je to cca 150 dní. Pokud nebyla u kozla, kulatí se pravděpodobně proto, že jí dobře krmíte PetraP
farmakozinka
napsal(a):
Mám možnost sehnat hodně levně použité, jen místy je v síťce na víčku dírka, ale jinak plně fční kadova formy 1 kg, jsou to formy se síťkou uvnitř místo hadříků, možnost mýt v myčce. Cena 25 € plus cestovné. Více informací emailem na farma@kozinka.com.
siťka na víčku, ale asi není moc vidět
farmakozinka
napsal(a):
Mám možnost sehnat hodně levně použité, jen místy je v síťce na víčku dírka, ale jinak plně fční kadova formy 1 kg, jsou to formy se síťkou uvnitř místo hadříků, možnost mýt v myčce. Cena 25 € plus cestovné. Více informací emailem na farma@kozinka.com.
síťka vnitřní
farmakozinka
napsal(a):
Mám možnost sehnat hodně levně použité, jen místy je v síťce na víčku dírka, ale jinak plně fční kadova formy 1 kg, jsou to formy se síťkou uvnitř místo hadříků, možnost mýt v myčce. Cena 25 € plus cestovné. Více informací emailem na farma@kozinka.com.
štosování forem
martinamalina
napsal(a):
Mám přesně tuhle, objednanou novou z německa, vyšla o třetinu míň jak od ketrisu (přesně už ale nevím, musela bych pohledat ceník)- Je perfektní, ale jak v ní lisuji, tak se občas právě pod tu síťku ve víčku prolisuje trocha sýřeniny a protože je síťka s víčkem pevně spojená, je kumšt to vymýt, kartáčem to drhnu a drhnu a nakonec je nejednodušší ty kousky sýřeniny nahnat proudem vody do dírek ve víčku pro odtok syrovátky. No je to jak ty dětské hlavolamy s kuličkou. Takže ta dírka v síťce je vlastně velmi praktická.
V Ketrisu stojí cca 3.600,- Kč a vím, že v Německu to bylo o dost levnější. Avšak 25 € (v přepočtu cca 630,- Kč) je cena bezkonkurenční
PetraP
farmakozinka
napsal(a):
Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)
Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.
Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto
Více foto na www.kozinka.com
farmakozinka
napsal(a):
Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)
Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.
Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto
Něco k snědku
farmakozinka
napsal(a):
Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)
Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.
Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto
Zkouška syřitelnosti
farmakozinka
napsal(a):
Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)
Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.
Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto
V zajetí kozařských kapacit
farmakozinka
napsal(a):
Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)
Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.
Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto
foto
Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)
Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.
Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto
lavacca
napsal(a):
Řeknu to asi tak, rozhodně se s nima člověk nenudí.
Musím uznat, že skákat umí skvěle. Akorát nevím zda nejsou- aspoň co se týče stejného plemene- osamocené, protože ač navštěvuji i weby z ciziny, nikde zmíňka, že by takhle hezky ,,jampovaly´´.
Viděla jsem video, jak nám zfackovala kočka beránka? U toho já vždycky padám smíchy.
Jo, prohlédly jsme si všechna
lavacca
napsal(a):
PS: Nikdy jazyk nevyplazoval a vypláznul ho na poslední chvíli, než jsem domáčkla spoušť.
Náš Carlos