farmakozinka

Moje příspěvky

12.12.2009 14:00

dad napsal(a):
,co ji máme tak u kozla nebyla, ale začíná se podezřele šetřit a na chorobu to nevypadá. Za odpovědi děkuji.

Z Vašeho příspěvku není úplně poznat, na co se ptáte. Pokud Vás zajímá délka březosti u kozy, je to cca 150 dní. Pokud nebyla u kozla, kulatí se pravděpodobně proto, že jí dobře krmíte PetraP

12.12.2009 10:08

solmus napsal(a):
halo, pokud není pozdě - kolik bych si jich mohla objednat? jak velký sýr to je? Mám zájem!

Není pozdě, napište mi na mail farma@kozinka.com. Domluvíme se, co a jak. PetraP

11.12.2009 15:42

farmakozinka napsal(a):
Mám možnost sehnat hodně levně použité, jen místy je v síťce na víčku dírka, ale jinak plně fční kadova formy 1 kg, jsou to formy se síťkou uvnitř místo hadříků, možnost mýt v myčce. Cena 25 € plus cestovné. Více informací emailem na farma@kozinka.com.

siťka na víčku, ale asi není moc vidět

11.12.2009 15:41

farmakozinka napsal(a):
Mám možnost sehnat hodně levně použité, jen místy je v síťce na víčku dírka, ale jinak plně fční kadova formy 1 kg, jsou to formy se síťkou uvnitř místo hadříků, možnost mýt v myčce. Cena 25 € plus cestovné. Více informací emailem na farma@kozinka.com.

síťka vnitřní

11.12.2009 15:40

farmakozinka napsal(a):
Mám možnost sehnat hodně levně použité, jen místy je v síťce na víčku dírka, ale jinak plně fční kadova formy 1 kg, jsou to formy se síťkou uvnitř místo hadříků, možnost mýt v myčce. Cena 25 € plus cestovné. Více informací emailem na farma@kozinka.com.

štosování forem

11.12.2009 14:47

renata napsal(a):
Milá Petro hlavně na mě nezapomeň. Renata s copy

Neboj, s Tebou počítám

11.12.2009 13:24

martinamalina napsal(a):
Mám přesně tuhle, objednanou novou z německa, vyšla o třetinu míň jak od ketrisu (přesně už ale nevím, musela bych pohledat ceník)- Je perfektní, ale jak v ní lisuji, tak se občas právě pod tu síťku ve víčku prolisuje trocha sýřeniny a protože je síťka s víčkem pevně spojená, je kumšt to vymýt, kartáčem to drhnu a drhnu a nakonec je nejednodušší ty kousky sýřeniny nahnat proudem vody do dírek ve víčku pro odtok syrovátky. No je to jak ty dětské hlavolamy s kuličkou. Takže ta dírka v síťce je vlastně velmi praktická.

V Ketrisu stojí cca 3.600,- Kč a vím, že v Německu to bylo o dost levnější. Avšak 25 € (v přepočtu cca 630,- Kč) je cena bezkonkurenční PetraP

9.12.2009 18:10

Mám možnost sehnat hodně levně použité, jen místy je v síťce na víčku dírka, ale jinak plně fční kadova formy 1 kg, jsou to formy se síťkou uvnitř místo hadříků, možnost mýt v myčce. Cena 25 € plus cestovné. Více informací emailem na farma@kozinka.com.

8.12.2009 22:08

martinamalina napsal(a):
nevíte jestli MZLU bude takový kurz ještě pořádat, nějak jsem tento propásla.

Mám dojem, že se tam mluvilo o tom, že tento kurz budou ještě dělat, možná v lednu. Doporučila bych se obrátit na Doc. Šustovou z MZLU.

8.12.2009 19:31

farmakozinka napsal(a):
Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)

Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.

Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto

Více foto na www.kozinka.com

8.12.2009 17:12

farmakozinka napsal(a):
Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)

Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.

Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto

Něco k snědku

8.12.2009 17:11

farmakozinka napsal(a):
Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)

Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.

Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto

Zkouška syřitelnosti

8.12.2009 17:09

farmakozinka napsal(a):
Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)

Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.

Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto

V zajetí kozařských kapacit

8.12.2009 17:08

farmakozinka napsal(a):
Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)

Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.

Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto

foto

8.12.2009 17:07

Ahoj všem, hodím sem pár fotek z kurzu, každý se jistě najde:-)

Kurz byl velmi poučný, hlavně co se týče pasterace, výpočtu dávky syřidla a syřitelnosti mléka a také způsobů sýření. Nejen, že jsme se dozvěděli, jak dlouho, při jaké teplotě, ale hlavně co se během těchto procesů děje. Mně teda osobně nestačí, že je někde napsáno, dělejte to tak a tak, protože tak to dělá každý. Ale potřebuju vědět, proč to tak a tak mám dělat. Jinak si řeknu litr sem litr tam, vrazím tam kus syřidla a něco z toho vznikne. A určitě nejsem sama.

Kurz byl opravdu skvělý a zvláště jeho zahájení, které začalo představením knihy Ing. Keresteše Biotechnoógie, výživa a zdravie a pokračovalo ochutnávkou sýrů a sýrových výrobků s decentním popíjením vína. Dále viz. foto

6.12.2009 11:03

jirinajanickova napsal(a):
Dobré to bylo. A ze všeho nejlepší to dojení do petky - už se vidím, jak se trefuju

Stručně, rychle, výstižně PetraP

2.12.2009 16:26

lamaalpaca napsal(a):
Po dlouhé době zase trošku úsměvu ....

No jo, na lamy nebo alpaky nikdo nemá PetraP

29.11.2009 20:25

lavacca napsal(a):
Řeknu to asi tak, rozhodně se s nima člověk nenudí.

Musím uznat, že skákat umí skvěle. Akorát nevím zda nejsou- aspoň co se týče stejného plemene- osamocené, protože ač navštěvuji i weby z ciziny, nikde zmíňka, že by takhle hezky ,,jampovaly´´.

Viděla jsem video, jak nám zfackovala kočka beránka? U toho já vždycky padám smíchy.

Jo, prohlédly jsme si všechna

29.11.2009 18:07

lavacca napsal(a):
a poslední fotečka - Kája(4 měsíční kocourek) a Amálka. Dali si spolu pusinku, ale bohužel mám jen jak se k sobě natahovali.

Ty Vaše ovce se rozhodli vyhrát na olympiádě, ne? Takový úprky a skoky, že by deseti, případně sedmi boj?

29.11.2009 16:14

lavacca napsal(a):
PS: Nikdy jazyk nevyplazoval a vypláznul ho na poslední chvíli, než jsem domáčkla spoušť.

Náš Carlos