janka246
Informace o uživateli:
-
Moje zvířata
Nenalezeny žádné fotografie zvířat
Naposledy přihlášen: 11. 1. 2015 20:06:32
- Témata ve kterých diskutuji
- Moje příspěvky
Moje příspěvky
My měli trojčata vloni. Máme kříženky...nejmenšího prcka nakonec po týdnu matka odstavila. Malého jsme měli na flašce a kozím mléku, nakonec na náhražce...bylo to náročné (i vzhledem k tomu, že jsem byla v jiném stavu), ale nakonec se zadařilo. I když kdyby k tomu došlo dnes, asi bych mládě odsoudila, nevím, jestli to stálo za tu práci...
chováte oslíka?to by mě zajímalo...já mám ovce /cca 30 na 8 ha louky/,ale oslík by se mi líbil
jak hodně náročný je oslík na čas? nechci vypadat jako necita, vím, že každé zvíře chce své, mám jich od malička kolem sebe plno...ale zkrátka neznám nikoho, kdo by oslíky choval, tak se nemám koho zeptat. jsou nároční na vet. péči? na žrádlo? k hosp. chodím norm. do práce, mám dvě malé děti, třetí čekám v prosinci, nevím, jestli už by to nebylo velké sousto
No nevím,
já mám dva syny - 4 a 5 let. Ovce chováme od jejich narození. Máme takové smíšené stádo - zw, romanovky, suffolk a pak kříženky.../nyní cca 30kusů/ ; kluci nikdy nedělali rozdíl mezi plemeny, bylo jim to jedno. Jen zw jsou takové nejhodnější - na těch i jezdili jako na koni...já bych to kvůli dětem po vlastní zkušenosti neřešila...těm je to jedno
. Jediné, co je limituje je potvora beran...
Já bych se toho vůbec nebála, sice tady probíhá, že svíčková je jen kousek masa...ale naporcujte si ho "po myslivecku" - my všechno, co je kolem páteře schováváme na svíčkovou a nejsme věru takoví labužníci, že bychom tu "nepravou" nejedli
Jinak zadní si upravujeme jako minutku: česnek, cibulka, paprika...fantazii se meze nekladou, když je kluk takhle starší z minutky bude hodinka, ale uleželý bude fajn, bez obav /taky jsme naložený grilovali, ale jen mladší kusy/. A přední: samozřejmě gulášek, to je moje nejoblíbenější, do klobás bych dala jen bok...tam stejně nic moc není ... mimochodem pokud nechcete přijít o nic, tak moje tchýně z ořezu z kostí a vývaru dělá vynikající boršč, ale na ten já s dvěma mrňousama, prací a hospod. nemám čas
Klobásy chceme zkusit letos prvně, tak jsem zvědavá..... nikdy jsme je nedělali. Dejte vědět, jak se zadařilo, těším se na inspiraci....
Ještě mě napadá: strejda dělá z boku, bránice a jater bezva paštičku, ale to nebudou ty klobásky
Jana
Já bych se toho vůbec nebála, sice tady probíhá, že svíčková je jen kousek masa...ale naporcujte si ho "po myslivecku" - my všechno, co je kolem páteře schováváme na svíčkovou a nejsme věru takoví labužníci, že bychom tu "nepravou" nejedli
Jinak zadní si upravujeme jako minutku: česnek, cibulka, paprika...fantazii se meze nekladou, když je kluk takhle starší z minutky bude hodinka, ale uleželý bude fajn, bez obav /taky jsme naložený grilovali, ale jen mladší kusy/. A přední: samozřejmě gulášek, to je moje nejoblíbenější, do klobás bych dala jen bok...tam stejně nic moc není ... mimochodem pokud nechcete přijít o nic, tak moje tchýně z ořezu z kostí a vývaru dělá vynikající boršč, ale na ten já s dvěma mrňousama, prací a hospod. nemám čas
Klobásy chceme zkusit letos prvně, tak jsem zvědavá..... nikdy jsme je nedělali. Dejte vědět, jak se zadařilo, těším se na inspiraci....
Ještě mě napadá: strejda dělá z boku, bránice a jater bezva paštičku, ale to nebudou ty klobásky
Jana