janka246

Moje příspěvky

6.1.2015 12:44

My měli trojčata vloni. Máme kříženky...nejmenšího prcka nakonec po týdnu matka odstavila. Malého jsme měli na flašce a kozím mléku, nakonec na náhražce...bylo to náročné (i vzhledem k tomu, že jsem byla v jiném stavu), ale nakonec se zadařilo. I když kdyby k tomu došlo dnes, asi bych mládě odsoudila, nevím, jestli to stálo za tu práci...

15.9.2014 12:43

chováte oslíka?to by mě zajímalo...já mám ovce /cca 30 na 8 ha louky/,ale oslík by se mi líbilsmajlík jak hodně náročný je oslík na čas? nechci vypadat jako necita, vím, že každé zvíře chce své, mám jich od malička kolem sebe plno...ale zkrátka neznám nikoho, kdo by oslíky choval, tak se nemám koho zeptat. jsou nároční na vet. péči? na žrádlo? k hosp. chodím norm. do práce, mám dvě malé děti, třetí čekám v prosinci, nevím, jestli už by to nebylo velké soustosmajlík

8.9.2014 13:16

No nevím, smajlíkjá mám dva syny - 4 a 5 let. Ovce chováme od jejich narození. Máme takové smíšené stádo - zw, romanovky, suffolk a pak kříženky.../nyní cca 30kusů/ ; kluci nikdy nedělali rozdíl mezi plemeny, bylo jim to jedno. Jen zw jsou takové nejhodnější - na těch i jezdili jako na koni...já bych to kvůli dětem po vlastní zkušenosti neřešila...těm je to jednosmajlík. Jediné, co je limituje je potvora beran...

27.8.2014 13:12

Já mám měsíční...bojuji taky s dávkováním, na ovesanu píší dávkování, ale malé to nestačí, dávám trochu víc...do trávy se jí zatím moc nechce...jinou ovci s mlékem nemám...všechny si odrodily v zimě a na jaře, kolik jste dávali do teď?

10.4.2013 12:54

Já bych se toho vůbec nebála, sice tady probíhá, že svíčková je jen kousek masa...ale naporcujte si ho "po myslivecku" - my všechno, co je kolem páteře schováváme na svíčkovou a nejsme věru takoví labužníci, že bychom tu "nepravou" nejedli smajlík Jinak zadní si upravujeme jako minutku: česnek, cibulka, paprika...fantazii se meze nekladou, když je kluk takhle starší z minutky bude hodinka, ale uleželý bude fajn, bez obav /taky jsme naložený grilovali, ale jen mladší kusy/. A přední: samozřejmě gulášek, to je moje nejoblíbenější, do klobás bych dala jen bok...tam stejně nic moc není ... mimochodem pokud nechcete přijít o nic, tak moje tchýně z ořezu z kostí a vývaru dělá vynikající boršč, ale na ten já s dvěma mrňousama, prací a hospod. nemám čas smajlík Klobásy chceme zkusit letos prvně, tak jsem zvědavá..... nikdy jsme je nedělali. Dejte vědět, jak se zadařilo, těším se na inspiraci....
Ještě mě napadá: strejda dělá z boku, bránice a jater bezva paštičku, ale to nebudou ty klobásky smajlík Jana

10.4.2013 12:54

Já bych se toho vůbec nebála, sice tady probíhá, že svíčková je jen kousek masa...ale naporcujte si ho "po myslivecku" - my všechno, co je kolem páteře schováváme na svíčkovou a nejsme věru takoví labužníci, že bychom tu "nepravou" nejedli smajlík Jinak zadní si upravujeme jako minutku: česnek, cibulka, paprika...fantazii se meze nekladou, když je kluk takhle starší z minutky bude hodinka, ale uleželý bude fajn, bez obav /taky jsme naložený grilovali, ale jen mladší kusy/. A přední: samozřejmě gulášek, to je moje nejoblíbenější, do klobás bych dala jen bok...tam stejně nic moc není ... mimochodem pokud nechcete přijít o nic, tak moje tchýně z ořezu z kostí a vývaru dělá vynikající boršč, ale na ten já s dvěma mrňousama, prací a hospod. nemám čas smajlík Klobásy chceme zkusit letos prvně, tak jsem zvědavá..... nikdy jsme je nedělali. Dejte vědět, jak se zadařilo, těším se na inspiraci....
Ještě mě napadá: strejda dělá z boku, bránice a jater bezva paštičku, ale to nebudou ty klobásky smajlík Jana


Hledáte zvířecího kamaráda?
Zdarma vám poradí
Veterinář online
Konzultovat s veterinářem
Veterinář online