Informace o uživateli:
Chov koziček..:-)
Moje zvířata
Registrace od: 23. 3. 2018 09:56:39
Naposledy přihlášen: 22. 2. 2019 20:15:56
- Témata ve kterých diskutuji
- Mnou založená témata
- Moje příspěvky
Moje příspěvky
Bekkky
napsal(a):
Myslím, že je velký rozdíl mezi odolností lidí a dětí vyrůstajících ve městech a těch kteří žijí na venkově a živí se vlastními potravinami.
Pohybuju se prakticky pořád venku nebo ve stáji a část potravin (maso, mléko, vejce, ovoce a nějakou zeleninu) máme vlastní nebo vyměňujeme s jinými farmáři. Vlastní mléko jsem nikdy nepasterovala, ale kravské z kravína, tak to ano.
Moje děti vyrostly na statku a nyní v dospělosti žijí ve městě. Jsou zdravé hlavně ve srovnání se svými vrstevníky, nemají žádné alergie, nejsou často nemocné.
My jsme také celkem zdraví, nepočítám-li rozhrkaná záda, občas zlobící nějaký dříve naražený kloub atd. a tak dvakrát ročně nějaká rýma.
Když ale navštívíme příbuzné ve městě, od jejich dětí, které chodí do školky a školy často něco chytnem, přičemž oni jsou zdraví nebo jen minimální příznaky a my jsme zcela K.O.
Naopak ale když přijedou k nám, děti hnedle chytí nějaký průjem, když si pořádně nemyjí ruce, a řada domácích potravin jim vůbec nechutná.
Myslím, že potenciálně více ohrožení jsou tedy ti, kteří přijdou do jiného prostředí a nárazově změní stravování. My do města (mám takovou úchylku, miluju křidýlka z KFC a je mi pak vždycky děsně) a měšťané na venkov (pos...ou se z nepasterovaného mléka). Prostě náhlá změna krmné dávky se nevyplácí
tak to mám brát jako tak, že co najde malá tak nějak u králíků či jiných zvířat tak je to vlastně ku prospěchu ale ano rozumím o čem píšete. Máme také plno vlastních výrobků a někteří ohrnují nos...nevadí, alespoň neubude
slunecnivrch
napsal(a):
k prvotní otázce : máme vlastní mléko, kozí, ovčí. Naše děti ho pijí nepřevařené,
nejradši čerstvě nadojené i se vším tím bordelem co tam napadá při dojení
Některé už to dopilovaly až tak, že si lehnou pod kozu a obslouží se samy
Co začaly dostávat příkrmy( cca od půl roku), dávala jsem jim nepasterizované mléko
a výrobky z něj. Po tom co jsem přestala kojit, plynule přešly na kozí mléko,
většinou ještě teplé z dojení jsem jim ho dala do flašky.
Nebojím se infekčních nákaz, jak už bylo zmíněno pravděpodobnost onemocnění je mizivá.
Je mi líto udělat z čerstvého mléka, plného protilátek, minerálů, vitamínů atd,
jen bílou tekutinu, která zasytí, ale to je vše. Vše hodnotné varem odstraníme,
a myslím si, že potom je mléko i hůře stravitelné.
mám tři zdravé děti - neočkované
Tak já také právě dávám čerstvé neupravené...ale ještě dcera nedělá to co vaše dětičky.. aby si lehla pod kozu také mám právě domácí a v čistém prostředí..
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Není to tak jednoznačné, jak uvádí bodlinka. Na celém světě nemocní ročně klíšťovou encefalitidou asi 12.000 osob. V ČR onemocní ročně zhruba 600 lidí, jak který rok. Z toho 0,9 procenta je přenos nákazy alimentární cestou, přičemž naprosto jistě to prokázáno nebylo, ale předpokládá se to. Fatální průběh má zhruba 1 procento případů. Takže za rok onemocní touto cestou asi 5 osob v ČR. Někdy ani to ne. Při laboratorních zkouškách se nedařilo mléko infikovat boreliemi, jelikož má velmi silnou baktericidní ochranu. Nevymýšlím si, čerpám z přednášky Jiřího Saláta z VÚVeL v Brně, který se podílel na vývoji vakcíny proti klíšťové encefalitidě pro ovce a kozy.
Jako že to nemůžeme dostat?