Katka 1

Moje příspěvky

22.2.2019 21:19

Řekla bych i bolestí. Jako pokud hřeje vemeno na dotek pro vás jako teplota tak pozor na zánět.

22.2.2019 20:37

My občas necháváme namočit a naklicit pšenici a do toho zamicham vše co nechtějí zobat a za pár minut je vše pryč 😋

22.2.2019 20:17

Dobrý den. Před týdnem jsme si domů přivezli telatko. Žrala v pohodě seno a šrot. Včera průjem a dnes nezere nic. Vetu budu volat v pondělí dnes už jsem nezastihla. Poradí někdo prosím?

7.4.2018 20:21

Bekkky napsal(a):
Myslím, že je velký rozdíl mezi odolností lidí a dětí vyrůstajících ve městech a těch kteří žijí na venkově a živí se vlastními potravinami.
Pohybuju se prakticky pořád venku nebo ve stáji a část potravin (maso, mléko, vejce, ovoce a nějakou zeleninu) máme vlastní nebo vyměňujeme s jinými farmáři. Vlastní mléko jsem nikdy nepasterovala, ale kravské z kravína, tak to ano.
Moje děti vyrostly na statku a nyní v dospělosti žijí ve městě. Jsou zdravé hlavně ve srovnání se svými vrstevníky, nemají žádné alergie, nejsou často nemocné.
My jsme také celkem zdraví, nepočítám-li rozhrkaná záda, občas zlobící nějaký dříve naražený kloub atd. a tak dvakrát ročně nějaká rýma.
Když ale navštívíme příbuzné ve městě, od jejich dětí, které chodí do školky a školy často něco chytnem, přičemž oni jsou zdraví nebo jen minimální příznaky a my jsme zcela K.O.
Naopak ale když přijedou k nám, děti hnedle chytí nějaký průjem, když si pořádně nemyjí ruce, a řada domácích potravin jim vůbec nechutná.
Myslím, že potenciálně více ohrožení jsou tedy ti, kteří přijdou do jiného prostředí a nárazově změní stravování. My do města (mám takovou úchylku, miluju křidýlka z KFC a je mi pak vždycky děsně) a měšťané na venkov (pos...ou se z nepasterovaného mléka). Prostě náhlá změna krmné dávky se nevyplácí

tak to mám brát jako tak, že co najde malá tak nějak u králíků či jiných zvířat tak je to vlastně ku prospěchu ale ano rozumím o čem píšete. Máme také plno vlastních výrobků a někteří ohrnují nos...nevadí, alespoň neubude

6.4.2018 10:29

slunecnivrch napsal(a):
k prvotní otázce : máme vlastní mléko, kozí, ovčí. Naše děti ho pijí nepřevařené,
nejradši čerstvě nadojené i se vším tím bordelem co tam napadá při dojení
Některé už to dopilovaly až tak, že si lehnou pod kozu a obslouží se samy
Co začaly dostávat příkrmy( cca od půl roku), dávala jsem jim nepasterizované mléko
a výrobky z něj. Po tom co jsem přestala kojit, plynule přešly na kozí mléko,
většinou ještě teplé z dojení jsem jim ho dala do flašky.
Nebojím se infekčních nákaz, jak už bylo zmíněno pravděpodobnost onemocnění je mizivá.
Je mi líto udělat z čerstvého mléka, plného protilátek, minerálů, vitamínů atd,
jen bílou tekutinu, která zasytí, ale to je vše. Vše hodnotné varem odstraníme,
a myslím si, že potom je mléko i hůře stravitelné.
mám tři zdravé děti - neočkované

Tak já také právě dávám čerstvé neupravené...ale ještě dcera nedělá to co vaše dětičky.. aby si lehla pod kozu také mám právě domácí a v čistém prostředí..

5.4.2018 19:37

Teď jsem s toho jedna jedle teda

4.4.2018 20:53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Není to tak jednoznačné, jak uvádí bodlinka. Na celém světě nemocní ročně klíšťovou encefalitidou asi 12.000 osob. V ČR onemocní ročně zhruba 600 lidí, jak který rok. Z toho 0,9 procenta je přenos nákazy alimentární cestou, přičemž naprosto jistě to prokázáno nebylo, ale předpokládá se to. Fatální průběh má zhruba 1 procento případů. Takže za rok onemocní touto cestou asi 5 osob v ČR. Někdy ani to ne. Při laboratorních zkouškách se nedařilo mléko infikovat boreliemi, jelikož má velmi silnou baktericidní ochranu. Nevymýšlím si, čerpám z přednášky Jiřího Saláta z VÚVeL v Brně, který se podílel na vývoji vakcíny proti klíšťové encefalitidě pro ovce a kozy.

Jako že to nemůžeme dostat?

4.4.2018 20:52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to jednoznačné. Pití syrového mléka je riziko.

Není to samozřejmě tak, že onemocní každý.

A pokud vám je klíšťovka málo nebo malé riziko, tak pořád pozor na tu E.coli.

Co tam ještě je. Q horečka. Listerióza.

Dá se něco najít o těchto nemocech?

4.4.2018 20:40

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
stačí 72 stupňů na 15 vteřin.

Děkuji. Jsem ráda že jsem se dověděla jak to tedy je.Já si teda také do teď myslela že tím, že se to převaří tak zničím vše právě užitečné v mléce. Ale mléko pije rok a půl dcera a starší děti.

4.4.2018 20:29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
z nákazového a hygienického hlediska určitě ano.

je toho dost, co můžete vy nebo vaše děti ze syrového mléka chytit, nejvýznamnější je klíšťová encefalitida a hemolytické e.coli.

Hm a to stačí nechat přejít varem?

4.4.2018 20:05

Dobrý večer, zatím jsem se nikde nedohledala jestli převařovat čerstvé kozí mléko když ho chci dát dětem nebo né? Někdo říká že ano a někdo zase že né. Zajímá mě tedy Váš názor, jistě jsou tady odborníci v chovatelství.Děkuji.


Hledáte zvířecího kamaráda?
Zdarma vám poradí
Veterinář online
Konzultovat s veterinářem
Veterinář online