ovcechov
Informace o uživateli:
-
Moje zvířata
Nenalezeny žádné fotografie zvířat
Naposledy přihlášen: 29. 9. 2012 21:01:43
- Témata ve kterých diskutuji
- Mnou založená témata
- Moje příspěvky
Moje příspěvky
danurba
napsal(a):
Jsou to kloše, běžný, ale nepříjemný ovčí parazit. Píchá se proti němu Ivomec, nejlépe těsně po ostříhání, aby na zvířatech nebyly hnidy. Domluvte se s vaším veterinářem.
Ivomek me moc nezabral dobry je Coopers SPOT ON INSECTICIDE poradil mě to veterinař a fakt to zabralo aplikuje se to do vlny na nekolik mist
králik1
napsal(a):
nejlepší bude když budu žádat o ty známky tak bych se jich poptal na toho berana co mám doma.jestli mi to povolí nebo ne.a jehňata jsem chtěl hlavně prodávat od ledna jsem chtěl chovat těch 6 ovcí ale uvažuju že je nechám bez registrace myslim si že sousedy mám dobré a ovce jsou stejně za barákem tam na ně nejde vidět i kdyby tam někdo přišel tak většina lidi neví že ovce mají byt registrované
dnes jsou lide hodne starostlive do to bych asi nešel mit je bez znamek
lavacca
napsal(a):
Když si přivezete neregistrované ovce, tak :
1. objednáte ušní známky (+ aplikační kleště, pokud nemáte)
2. navěsíte ušní známky - ČMSCH nijak neurčuje, která ovce jaké číslo dostane - to je na chovateli
3. nahlásíte přísun těchto ovcí
jehňata:
- pokud je hodláte prodat, musíte je nahlásit na evidenci /objednáte ušní známky, navěsíte a v hlášení napíšete ušní známku matky a datum narození)
- pokud je budete chtít do 6 měsíců od narození sníst doma, nemusíte je vůbec hlásit
- pokud byste je ale na jídlo prodával, hlášená musí být
Kontroly chodí - záleží na tom, jaká je to kontrola. Buď vám může přijít plemenná, kterou bude zajímat, zda máte licencovaného plemeníka (tj. plemenného berana) či evidence tu bude zajímat, zda mají ovce navěšené ušní známky a vedete v pořádku stájový deník.
dobry den tak když jehně na podzim zabiju pro vlastni potřebu tak vubec nemusim davat znamku ani jednu a přihlasit ho? Pouze když si jenne necham do chovu nebo ho budu chtit prodat kak je oznamkuji jo?
renča
napsal(a):
No toje pravda,na diskuzi už nebyl velký prostor ,jelikož bylo dost hodin. já jsem se ho chtěla zeptat ještě na ketozu. já s ní naštěstí nemám problém ,ale zajímá mě to ,jelikož se to dost probírá na i fauně a chci být připravená kdyby náhodou. Škoda tak snad někdy příště. Pan doktor vypadal ,že ví a uměl přednášet.
U jehněčího jsme viděli přípravu rychlých klobásek na gril. Pan řezník hlavně propagoval kvalitní surovinu .Pak mě zaujala příprava žebírek ,tak např. žebírka naporcuje ,osolí,přidá bylinky/ tymián,rozmarým atd,dle chuti a vkusu a zavaxuje do sáčku a dá táhnout na 2-3hodiny na 70°C do vodní lázně. Pak jenom vyndá a dá na gril . Musím říct ,že to byla jíná úprava masa ,ale velice chutná. Masíčko bylo růžové ,šťavnaté a provoněné bylinkami. Mému manželovi by to moc chutnalo. Doma vyzkouším. Pak například dobře naporcovat kotletky ,nasolit, přidat bylinky,česnek a, zavaxovat a dát do mrazničky. Po rozmrazení upravit jako stejk.Mě to zase chutnalo. Byly tam prostě zajímavé nápady. Renata
z jehněčiho jsem nikdy stejky neskoušel ale jak píšete asi je to bašta