reddog4

Moje příspěvky

25.4.2019 12:58

Zdravím, máme prvně prasátka, přeštické sviňky, a zvažovala jsem, že bych jednu nechala na chov, pořídila bych kanečka, vykrmila, připustila a porazila, jak u koz, nicméně kiamarád mi tvrdil, že to údajně nejde, že když je to kanec, tak to maso potom smrdí a není použitelné, nicméně sviňku se mi inseminovat nechce a přeštického kance, ke kterému bych ji vzala, v okolí nemáme, leda mangalice, máte někdo s tímto zkušenost, je maso z kance i po říji opravdu nepoužitelné nebo je to jen dogma starého pána, který vše kastroval???

25.4.2019 12:11

Zdravím, narazila jsem na článek o Tamworthském praseti, které má údajně nejlepší a nejkvalitnější maso na světě, zajímalo by mě, nakolik je to pravdivá informace, nebo jde jen o to, že je to staré plemeno, které je více protučnělé a svalovina je mramorovaná, tak jako mangalice, přeštík a jakékoliv jiné více sádelnaté plemeno. Budu ráda, ze jakoukoliv zkušenost a informaci, díky.

15.8.2017 10:03

Třeba 30 velkých kulatých balíků. Pošlete mi prosím na seb kontakt na mail, můžu vám zavolat a nějak se domluvit.

14.8.2017 15:56

Zdravím, sháním kvalitní, voňavé, nejlépe vojtěškové seno, ale není podmínkou, uskladněné nebo přímo z louky, okolí Boskovic, Konice, Jevíčka. Pro kozeny. Děkuji za info.

21.7.2017 17:20

Tak nám došly včera spěnkové známky od čmsch, jsou jiné, než ty uveřejněné tady na fotkách, nemáte je někdo vyfocené na kozenách? já na ně teď koukám a zdají se mi hrozně robustní a se spoustou vyčnívajících serepetiček, nevím, na kterou nohu to cvaknout nejlím, aby to co nejmíň těm kozenám zavazelo, případně je to neodíralo při chůzi, v tomto ohledu se mi zdá praktičtější dát to na přední nohy...

5.7.2017 23:00

Zdravím, před pár dny jsme dovezli kozu, dospělá, asi 4 nebo 5 letá, loni na jaře měla 2 kůzlata, po odstavu dojená, zasušená pravděpodobně nárazově, okamžiým jednorázovým ukončením dojení. Na podzim nepřipuštěná, letos bez kůzlat. Včera jsem si všimla, že má jeden struk plný, oddojila jsem ji, z vemene stříkala čirá, poměrně znatelně "páchnoucí" tekutina (nesmrděla, ale byla cítit zvláštně), ne mlezivo. Ví někdo, co tobylo? Děkuji za odpovědi.

29.6.2017 08:59

Obnovuji toto téma, doma máme s největší pravděpodobností křížence matka AN koza, otec kamerunský beran. Gen. testy zatím dělané nebyly, nicméně "kozlík" má meziprstní a podočnicové mazové žlázy a delší svěšený ocas, chování má kozí...

11.5.2017 21:37

Ok, diky.

11.5.2017 18:08

Ano, nubijky mame... ohrivam to na teplotu kolem 37 st.

11.5.2017 17:33

Zdravím, naší ovci se narodily 3 jehničky, ale má málo mléka, malé od ní cucají, ale jsou hladové, není problém dávat jim z flašky kozí? Kozí máme svoje čerstvě nadojené...

3.5.2017 12:15

Zdravím, měl by tu někdo kontakt na někoho v okolí, kdo nemá problém přijet ostříhat 2 ovce?

1.5.2017 16:37

Zdravím, nevím, jestli je to ještě aktuální, dovezli jsme si kozu s mládětem, u kterého máme podezření, že je po beranovi. Je ještě aktuální nabídka genetických testů?

23.4.2015 13:41

Dobrý den, otázka na lidi, kteří mají u svých koní zkušenosti s používáním repelentních obojků... Jaké máte výsledky? Opravdu to funguje nebo je to jen reklamní tahák? Případně jestli máte zkušenost s opravdu funkčním obojkem, tak jaká to je značka? Díky mockrát.

7.4.2015 19:03

Ahoj, jestli je pro tebe dostupný horní štěpánov, pak se můžeme domluvit...

14.3.2015 16:52

Mládě na cucání není, nateklá je jen čtvrtka vemínka, je to tvrdé, ale není citlivá na dotek, ani není vemínko zarudlé nebo teplé. Krávu před týdnem zjišťoval vet a byla jalová.a vemeno uz je takto nateklé alespoň měsíc...

14.3.2015 13:15

Dobrý den, mám 2 letou jalovici Jersey a má naplněné vemínko, i přes to, že není březí, když ji odstříknu, tak jde ven mléko barvou a konzistencí podobné salku, chuťově není sladké, spíše do slana. Máte s tím zkušenost? Dala by se eventuelně rozdojit? Případně je třeba ji oddojovat nebo když ji neoddojím, tak je to na zánět nebo dokud do toho nebudu zasahovat, tak to bude v pořádku? Díky za odpovědi a za zkušenosti.

25.1.2015 10:14

Ano, děkuji, řešila jsem variantu namáčení zrna právě proto, že předpokládám vyšší využitelnost a nutriční hodnotu a nemám mačkač, tak by se to tím třeba vyrovnalo... Na druhou stranu v namočeném zrnu je větší množství jednoduchých cukrů oproti suchému zrnu, které je škrobového charakteru, tak jsem si nebyla jistá, co to udělá s kozou z výživového hlediska...

24.1.2015 17:55

Chtěla jsem se zeptat, co si myslíte o zkrmování máčeného, klíčeného celého zrna kozám? Je nějaký důvod, proč by to mohlo dlat neplechu nebo je to pro kozeny OK? Díky za odpověď.

18.1.2015 10:32

Dobrý den, mám nově dvě AN kozenky a hledám 100% plemenného anglonubijského kozla kozla na připuštění v okolí Horního Štěpánova (olomoucký kraj). Děkuji za případné kontakty a nabídky. Šantavá.