renatasimicek

Moje příspěvky

4.11.2011 18:10

renča napsal(a):
Každý znás se učil a ptal ,učil a ptal. A učíme se neustále. Renata

Děkuji...:-) Renatasmajlík

3.11.2011 23:55

no kurz bych hrozně ráda,ale to si můžu dovolit,až budou děti větší...Mám dvě malé cácorky.. Zatím se učím doma.Úspěch většinou je,ale někdy se člověk musí přeptat... Když už se tu mluví o kurzech,nevíte o nějakém dobrém ve středočeském kraji?? To bych pak možná zvládla,kdyby to bylo blízko....Díky Renda

1.11.2011 14:51

roklanka napsal(a):
Jak dlouho ho necháváte odkapávat ? Pokud nedohřívám sýřeninu,tak někdy odkapávají i dva dny,přes to,že po vyjmutí z tvořítek ještě syrovátaka vykapává,tvar sýr nemění.

Když Vám odkapávají dva dny,nejsou oslizlé na povrchu??? Teď jsem to nechala ty dva dny a měla jsem je oslizlé..Hygienu dodržuji.Prostě udělám sýřeninu,tu nakrájím na malé kousky a pak ještě metličkou na menší..Osolím,okořením a dám do forem..Za hodinu otočím a pak otáčím ještě během těch dvou dnů..Syrovátku vyliji a plech umyji a dám zpět pod sýry... Teď Renča píše,že dva až tři dny je moc...smajlík

31.10.2011 21:44

lavacca napsal(a):
Já na lahvičce vůbec nekrmím. :) Jen vím, že ti co krmí si vychvalují, že je selátko mazlivější.

Naše Punťa zvládá kojení zcela sama (poprvé 7, pak 10 selátek), takže není potřeba nějak přikrmovat z lahvičky. Taky jsem právě názoru, že mateřské mléko je prostě lepší než umělé z lahve. :-)

A takhle vypadá pak "parkování" na jídlo. :-) Za pár dní nás čekají noví broučci, to zas bude práce. :-)

Já až si je koupím,chci je taky na lahvičku....Máme kozí mléko,to by mohlo být dobré ne?? Nebo kravské,ale to už by bylo asi moc...

31.10.2011 16:06

co jsou to ty tesy???? smajlík

31.10.2011 15:34

zdravím.Chceme si časem pořídit holku a kluka(prasečí) a tak se chci zeptat,jak velkou boudičku by měli mít..Nějaký rozměr..smajlík

31.10.2011 15:23

Ahoj.Když necháváte odkapávat sýry doma,máte je také po těch dvou dnech takové oslizlé,nebo je nějak ošetřujete..Jsou to normální sýry na naložení.Čerstvé,co se tu o nich píše.Když je nechám ty dva tři dny v pokojové teplotě odkapávat,jsou pak takové slizké .Může to být tím,že solím rovnou sýřeninu a co s tím děláte???Díky Renda

30.10.2011 22:35

zbosace napsal(a):
Vaša prepelička utrpela tepelný šok. Ten vyvolal preperovanie.Prechod by mal byť plynulý bez večších výkyvov. I vo velkochovoch reagujú poklesom alebo zastavením znášky. Japonky vydržia v prvom dospeláckom operení skoro rok bez toho že by preperovali a preto aj dokážu vyprodukovať také mn.vajec v jednom znáškovom cykle, skoro bez poklesu ak majú idealne podmienky. Chov ročných sliepočiek je už nerentabilný.

No to si nemyslím,ale nejsem odborník.Ona je v té předsíni už od léta.Svítí tam sluníčko a vzhledem k tomu,že je sama,má alespoň nějakou společnost.Dosud snášela každý den.V té předsíni sice topíme,ale ne na plno.Má tam v podstatě stejně jako v létě.Ona je ještě mladá.

29.10.2011 13:17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
chovali jsme křepelky venku ve volíéře u papoušků, křepelky v zimě nesnášely,občas jsme ale při oblevě a mírnému oteplení našli vejce,,,,,budou vám snášet podle okolní teploty záleží na tom kde skřín máte,,,,,,,,,,,,jestli je venku tak nepočítejete s nějakou snáškou ted,a když tak jen s malou,,,,,,,,,, ideální je chovat je např : na chodbě v bytě, ve chlévě, v garáži,atd,,,,,, pak se může přisvítit krmit směsí pro nosnice a uvidíte jak pojedou........:-)

tak v tom případě nevím,co mám s křepelkou já..Krásně snášela,pak se asi začala přepeřovat nebo co,protože měla plnou klec peří,no a teď ani vejce..A to jsme ji dali do předsíně kde topíme..smajlík

23.10.2011 17:31

Zdravím.Chci se zeptat jak to máte vyřešené vy kteří chodíte do práce... Musíme odjet na celý den pryč,venku krávu nechat nechci,protože může nastat nějaké přeháňky a tak aby nebyla celý den mokrá..Ale jak mám zajistit seno na celý den do stáje...Jak to děláte když chodíte do práce... My pojedeme tak v 8:00 a vracet se budeme zase kolem osmé... Vždycky doma někdo byl,tak nebyl problém,ale jak teď.. Kolik a na jak dlouho jim vydrží seno...Děkuji....Renča

21.10.2011 23:18

no tak to radši riskovat nebudu....Ale díky.. :-) Renata

21.10.2011 11:39

Ahojky.Nikdo neodpovídá,tak to nejde?? No nerada bych jí nějak ublížila a vet. nám nic takového neporadil..Jen se ptám,jestli nemáte zkušenost... Tak jestli by jste byli tak hodní a neodpověděli mi.Sfoukli by jsme to přes zimu,dokud je pod kontrolou v chlívě... smajlíkDěkuji Renda

20.10.2011 15:37

borokoz napsal(a):
..ˇjinak by to byla krása.....telátko prospívá....

zdravím..Vy už telátko prodáváte??? Za kolik si představujete.. Vím,že chcete nejvyšší nabídku,ale nechci se přetahovat..Bydlíme blízko,tak bych si ji možná vzala..Proč ji dáváte pryč tak brzy?? A jak to vypadá s tím strukem u Venci?? Kolik má nádoj ? Zatím díky Renata Š.

19.10.2011 22:15

koukám jako blázen...To odrohování mi přijde super..Kozy mám bez rohů,ale nešlo by to udělat na kravce?? Jerseyku mám a rohy mi docela vadí...Jen se ptám.Pokud to nejde,nic se neděje,ale bylo by to super.....

19.10.2011 16:00

Já jsem zatím ten sýr nezkusila dohřát,ale je pravda,že čím mám menší zrno,tím je sýr tvrdší a už se mi neroztéká v nálevu...Hurááá a děkuji....smajlíksmajlík

16.10.2011 11:47

moc díky....

13.10.2011 12:50

renatasimicek napsal(a):
Ahoj šikulky..Dělala jste už některá(ý) brynzu?? Nemohla by jste mi napsat návod krok za krokem?? Zkrátka pro blbce???? smajlík...Moc díky...Renda

Nikdo jste nezkoušel??? smajlík

12.10.2011 17:16

Ahoj šikulky..Dělala jste už některá(ý) brynzu?? Nemohla by jste mi napsat návod krok za krokem?? Zkrátka pro blbce???? smajlík...Moc díky...Renda

11.10.2011 12:01

k pochvale se musím přidat...Jsem za toto téma moc vděčná,protože člověk se stále učí a díky Vám,lidem kteří se rádi podělí o své zkušenosti s námi laiky,to máme jednoduší než ti co začínali bez nápověd..Je príma se moci vrátit k věcem,co člověku vypadli z hlavy(přeci jen tam nemáme jen sýry),máme své rodiny a spoustu starostí okolo a přesto utíkáme k tomuhle koníčku a zálibě a tak si to pročítám znovu a znovu když něco zapomenu...Takže Díky i vám všem,co nám trpělivě odpovídáte....smajlíksmajlíkRenata

11.10.2011 00:30

jednou jsem nechala sýr v solném nálevu cca půl hodiny a vršek sýru jsem měla jakoby rozežraný od té soli. Dneska jsem rozkrájela svůj poslední sýr.Nechala jsem ho odkapávat fakt ty dva dny a byl super pevný.Návštěva nám ho slupla a ještě si vzala domů... :-).Ale ještě mne zajímá,jak s tím solením..Dá se to do mléka,nebo až do té sýřeniny.Chci zkusit ještě tento způsob....