
renatasimicek
Informace o uživateli:
-
Moje zvířata
Nenalezeny žádné fotografie zvířat
Naposledy přihlášen: 16. 6. 2012 23:52:07
- Témata ve kterých diskutuji
- Mnou založená témata
- Moje příspěvky
Moje příspěvky
no kurz bych hrozně ráda,ale to si můžu dovolit,až budou děti větší...Mám dvě malé cácorky.. Zatím se učím doma.Úspěch většinou je,ale někdy se člověk musí přeptat... Když už se tu mluví o kurzech,nevíte o nějakém dobrém ve středočeském kraji?? To bych pak možná zvládla,kdyby to bylo blízko....Díky Renda
roklanka
napsal(a):
Jak dlouho ho necháváte odkapávat ? Pokud nedohřívám sýřeninu,tak někdy odkapávají i dva dny,přes to,že po vyjmutí z tvořítek ještě syrovátaka vykapává,tvar sýr nemění.
Když Vám odkapávají dva dny,nejsou oslizlé na povrchu??? Teď jsem to nechala ty dva dny a měla jsem je oslizlé..Hygienu dodržuji.Prostě udělám sýřeninu,tu nakrájím na malé kousky a pak ještě metličkou na menší..Osolím,okořením a dám do forem..Za hodinu otočím a pak otáčím ještě během těch dvou dnů..Syrovátku vyliji a plech umyji a dám zpět pod sýry... Teď Renča píše,že dva až tři dny je moc...
lavacca
napsal(a):
Já na lahvičce vůbec nekrmím. :) Jen vím, že ti co krmí si vychvalují, že je selátko mazlivější.
Naše Punťa zvládá kojení zcela sama (poprvé 7, pak 10 selátek), takže není potřeba nějak přikrmovat z lahvičky. Taky jsem právě názoru, že mateřské mléko je prostě lepší než umělé z lahve.
A takhle vypadá pak "parkování" na jídlo. Za pár dní nás čekají noví broučci, to zas bude práce.
Já až si je koupím,chci je taky na lahvičku....Máme kozí mléko,to by mohlo být dobré ne?? Nebo kravské,ale to už by bylo asi moc...
Ahoj.Když necháváte odkapávat sýry doma,máte je také po těch dvou dnech takové oslizlé,nebo je nějak ošetřujete..Jsou to normální sýry na naložení.Čerstvé,co se tu o nich píše.Když je nechám ty dva tři dny v pokojové teplotě odkapávat,jsou pak takové slizké .Může to být tím,že solím rovnou sýřeninu a co s tím děláte???Díky Renda
zbosace
napsal(a):
Vaša prepelička utrpela tepelný šok. Ten vyvolal preperovanie.Prechod by mal byť plynulý bez večších výkyvov. I vo velkochovoch reagujú poklesom alebo zastavením znášky. Japonky vydržia v prvom dospeláckom operení skoro rok bez toho že by preperovali a preto aj dokážu vyprodukovať také mn.vajec v jednom znáškovom cykle, skoro bez poklesu ak majú idealne podmienky. Chov ročných sliepočiek je už nerentabilný.
No to si nemyslím,ale nejsem odborník.Ona je v té předsíni už od léta.Svítí tam sluníčko a vzhledem k tomu,že je sama,má alespoň nějakou společnost.Dosud snášela každý den.V té předsíni sice topíme,ale ne na plno.Má tam v podstatě stejně jako v létě.Ona je ještě mladá.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
chovali jsme křepelky venku ve volíéře u papoušků, křepelky v zimě nesnášely,občas jsme ale při oblevě a mírnému oteplení našli vejce,,,,,budou vám snášet podle okolní teploty záleží na tom kde skřín máte,,,,,,,,,,,,jestli je venku tak nepočítejete s nějakou snáškou ted,a když tak jen s malou,,,,,,,,,, ideální je chovat je např : na chodbě v bytě, ve chlévě, v garáži,atd,,,,,, pak se může přisvítit krmit směsí pro nosnice a uvidíte jak pojedou........
tak v tom případě nevím,co mám s křepelkou já..Krásně snášela,pak se asi začala přepeřovat nebo co,protože měla plnou klec peří,no a teď ani vejce..A to jsme ji dali do předsíně kde topíme..
Zdravím.Chci se zeptat jak to máte vyřešené vy kteří chodíte do práce... Musíme odjet na celý den pryč,venku krávu nechat nechci,protože může nastat nějaké přeháňky a tak aby nebyla celý den mokrá..Ale jak mám zajistit seno na celý den do stáje...Jak to děláte když chodíte do práce... My pojedeme tak v 8:00 a vracet se budeme zase kolem osmé... Vždycky doma někdo byl,tak nebyl problém,ale jak teď.. Kolik a na jak dlouho jim vydrží seno...Děkuji....Renča
borokoz
napsal(a):
..ˇjinak by to byla krása.....telátko prospívá....
zdravím..Vy už telátko prodáváte??? Za kolik si představujete.. Vím,že chcete nejvyšší nabídku,ale nechci se přetahovat..Bydlíme blízko,tak bych si ji možná vzala..Proč ji dáváte pryč tak brzy?? A jak to vypadá s tím strukem u Venci?? Kolik má nádoj ? Zatím díky Renata Š.
k pochvale se musím přidat...Jsem za toto téma moc vděčná,protože člověk se stále učí a díky Vám,lidem kteří se rádi podělí o své zkušenosti s námi laiky,to máme jednoduší než ti co začínali bez nápověd..Je príma se moci vrátit k věcem,co člověku vypadli z hlavy(přeci jen tam nemáme jen sýry),máme své rodiny a spoustu starostí okolo a přesto utíkáme k tomuhle koníčku a zálibě a tak si to pročítám znovu a znovu když něco zapomenu...Takže Díky i vám všem,co nám trpělivě odpovídáte....Renata
jednou jsem nechala sýr v solném nálevu cca půl hodiny a vršek sýru jsem měla jakoby rozežraný od té soli. Dneska jsem rozkrájela svůj poslední sýr.Nechala jsem ho odkapávat fakt ty dva dny a byl super pevný.Návštěva nám ho slupla a ještě si vzala domů... .Ale ještě mne zajímá,jak s tím solením..Dá se to do mléka,nebo až do té sýřeniny.Chci zkusit ještě tento způsob....