renatasimicek
Informace o uživateli:
-
Moje zvířata
Nenalezeny žádné fotografie zvířat
Naposledy přihlášen: 16. 6. 2012 23:52:07
- Témata ve kterých diskutuji
- Mnou založená témata
- Moje příspěvky
Moje příspěvky
ahoj.Tedy to vemeno mne doslova zvedlo ze židle.To je síla.....Jinak pokud je na pastvě a má pohyb,tak to prý jde všechno samo..Já jsem začátečník a tak nemůžu nic radit,ale taky jsme byli nervózní z prvního telátka.V noci jsme vstávali a otravovali jí věčnou péčí a ona nám to pak vyhodila bez naší přítomnosti úplně sama.Měla jsem nakoupené lana a podobně a teď se mi tu jen válí...Jsou to holky šikovné......Držím pěsti a ať už to máte za sebou...
Vkládám foto našeho telátka..Už je prdelka u nových majitelů....
dobrý den..Máte někdo zkušenosti s těmito klecemi na křepelky?? Sbírání vajíček je snadné,ale nemají podestýlku,tak jestli by tam netrpěli jako slepice v slepičárnách...Díky moc..
nebo mi prosím někdo řekněte co je to za "druh"... tady jsou i s maminkou
Zdravím...Koupili jsme si kozenky na rozšíření chovu a zdají se mi být pořád malé..Máme normálního kozla a mám strach,jestli na ně není veliký..Posílám fotku..Je jim 6 měsíců... Jestli mi ještě vyrostou,pak je to ok,ale jestli jsou nějaký menší druh,mám o ně strach kvůli porodům... V kolika může kozel obskočit kozu..Tedy zajímá mne věk kozy....Moc díky Renata
RenataSimicek
danurba napsal(a):
z kozího mléka mám vyzkoušený Panír - rychlý a moc dobrý čerstvý sýr.
Dám vařit mléko. Když je teplota těsně pod bodem varu, odstavím a pomalu zakapávám ocet. Druhou rukou promíchávám - vše pomalu a plynule. Po chvilce se začne srážet bílkovina. Ještě kápnu trošku octa a nechám stát, klidně přes noc. Pak scedím a nechám vykapat, ale ne moc, aby sýr nebyl suchý. Sýřeninu promíchám s trochou soli a kořením, výborný je česnek a bazalka. Vznikne taková mazlavá jako lučina, ale z kravského mléka jsem to ještě nezkoušela. Z kozího je výtěžnost asi 1kg z 5 litrů.:-)
Také si objednávám syřidla z Milkomu Tábor, chodí i s recepty.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tak jsem tento sýr zkusila z kravského mléka a udělala se mi tam velká žvýkačka,kterou tedy nechám stát do zítra,ale musím přiznat,že nevím,jak se z toho stane lučina...Asi chyba???? Díky
RenataSimicek
danurba
napsal(a):
z kozího mléka mám vyzkoušený Panír - rychlý a moc dobrý čerstvý sýr.
Dám vařit mléko. Když je teplota těsně pod bodem varu, odstavím a pomalu zakapávám ocet. Druhou rukou promíchávám - vše pomalu a plynule. Po chvilce se začne srážet bílkovina. Ještě kápnu trošku octa a nechám stát, klidně přes noc. Pak scedím a nechám vykapat, ale ne moc, aby sýr nebyl suchý. Sýřeninu promíchám s trochou soli a kořením, výborný je česnek a bazalka. Vznikne taková mazlavá jako lučina, ale z kravského mléka jsem to ještě nezkoušela. Z kozího je výtěžnost asi 1kg z 5 litrů.![]()
Také si objednávám syřidla z Milkomu Tábor, chodí i s recepty.
Tak jsem tento sýr zkusila z kravského mléka a udělala se mi tam velká žvýkačka,kterou tedy nechám stát do zítra,ale musím přiznat,že nevím,jak se z toho stane lučina...Asi chyba???? Díky
RenataSimicek
danurba
napsal(a):
z kozího mléka mám vyzkoušený Panír - rychlý a moc dobrý čerstvý sýr.
Dám vařit mléko. Když je teplota těsně pod bodem varu, odstavím a pomalu zakapávám ocet. Druhou rukou promíchávám - vše pomalu a plynule. Po chvilce se začne srážet bílkovina. Ještě kápnu trošku octa a nechám stát, klidně přes noc. Pak scedím a nechám vykapat, ale ne moc, aby sýr nebyl suchý. Sýřeninu promíchám s trochou soli a kořením, výborný je česnek a bazalka. Vznikne taková mazlavá jako lučina, ale z kravského mléka jsem to ještě nezkoušela. Z kozího je výtěžnost asi 1kg z 5 litrů.![]()
Také si objednávám syřidla z Milkomu Tábor, chodí i s recepty.
Tak jsem tento sýr zkusila z kravského mléka a udělala se mi tam velká žvýkačka,kterou tedy nechám stát do zítra,ale musím přiznat,že nevím,jak se z toho stane lučina...Asi chyba???? Díky