renatasimicek

Moje příspěvky

18.9.2011 22:40

tady ještě hned po porodu...Renata

18.9.2011 22:38

ahoj.Tedy to vemeno mne doslova zvedlo ze židle.To je síla.....Jinak pokud je na pastvě a má pohyb,tak to prý jde všechno samo..Já jsem začátečník a tak nemůžu nic radit,ale taky jsme byli nervózní z prvního telátka.V noci jsme vstávali a otravovali jí věčnou péčí a ona nám to pak vyhodila bez naší přítomnosti úplně sama.Měla jsem nakoupené lana a podobně a teď se mi tu jen válí...Jsou to holky šikovné......Držím pěsti a ať už to máte za sebou...:-) Vkládám foto našeho telátka..Už je prdelka u nových majitelů....

1.9.2011 10:49

ta klec co je vyfocená nahoře je dobrá ne? smajlík

31.8.2011 22:39

no taky se mi to zdá být ideální...Mám teď jednu křepelku,druhá uhynula a i to jedno vajíčko se mi od té malé bláznivky bere špatně.Lítá tam jak pominutá,tak si nedovedu představit,jak jich budu lovit 10 ,když se mi tam všechny budou motat.... Budu o tom uvažovat.. A nechybí jim ta podestýlka??smajlík

30.8.2011 22:18

dobrý den..Máte někdo zkušenosti s těmito klecemi na křepelky?? Sbírání vajíček je snadné,ale nemají podestýlku,tak jestli by tam netrpěli jako slepice v slepičárnách...Díky moc..

29.8.2011 21:56

zkusím to nějak zvětšit.....

29.8.2011 18:14

je krásná.Taková by se mi líbila... Gratuluji :-)

29.8.2011 17:58

nebo mi prosím někdo řekněte co je to za "druh"... tady jsou i s maminkou

29.8.2011 15:47

Zdravím...Koupili jsme si kozenky na rozšíření chovu a zdají se mi být pořád malé..Máme normálního kozla a mám strach,jestli na ně není veliký..Posílám fotku..Je jim 6 měsíců... Jestli mi ještě vyrostou,pak je to ok,ale jestli jsou nějaký menší druh,mám o ně strach kvůli porodům... V kolika může kozel obskočit kozu..Tedy zajímá mne věk kozy....Moc díky Renata

22.7.2011 16:45

moc děkuji za ochotu....Vyzkouším...:-)

22.7.2011 12:25

a koření?? Nějak si k tomu nedokážu nic představit... smajlík

21.7.2011 22:58

chci se Vás zeptat,jak jste přesně dělala ten sýr.Postup chápu,ale když jste tam přidávala ty brusinky a rozinky.to jste je nakrájela na jemno a přidala?? takže sýr na sladko?? smajlík

21.7.2011 17:35

z toho,co se mi povedlo by se dal udělat spíš malý obušek.Nedalo se to zpracovat ani rukama.Bylo to tuhé.Zkoušela jsem jestli bych neudělala alespoň jadel a prd....

21.7.2011 15:42

děkuji- taky si počkám.S brusinkami je to dobrý nápad..S brusinkami do omáčky,nebo sirovými .... to by mne nenapadlo..

RenataSimicek

21.7.2011 00:06
RenataSimicek

danurba napsal(a):
z kozího mléka mám vyzkoušený Panír - rychlý a moc dobrý čerstvý sýr.
Dám vařit mléko. Když je teplota těsně pod bodem varu, odstavím a pomalu zakapávám ocet. Druhou rukou promíchávám - vše pomalu a plynule. Po chvilce se začne srážet bílkovina. Ještě kápnu trošku octa a nechám stát, klidně přes noc. Pak scedím a nechám vykapat, ale ne moc, aby sýr nebyl suchý. Sýřeninu promíchám s trochou soli a kořením, výborný je česnek a bazalka. Vznikne taková mazlavá jako lučina, ale z kravského mléka jsem to ještě nezkoušela. Z kozího je výtěžnost asi 1kg z 5 litrů.:-)
Také si objednávám syřidla z Milkomu Tábor, chodí i s recepty.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak jsem tento sýr zkusila z kravského mléka a udělala se mi tam velká žvýkačka,kterou tedy nechám stát do zítra,ale musím přiznat,že nevím,jak se z toho stane lučina...Asi chyba???? Díky

RenataSimicek

21.7.2011 00:04
RenataSimicek

danurba napsal(a):
z kozího mléka mám vyzkoušený Panír - rychlý a moc dobrý čerstvý sýr.
Dám vařit mléko. Když je teplota těsně pod bodem varu, odstavím a pomalu zakapávám ocet. Druhou rukou promíchávám - vše pomalu a plynule. Po chvilce se začne srážet bílkovina. Ještě kápnu trošku octa a nechám stát, klidně přes noc. Pak scedím a nechám vykapat, ale ne moc, aby sýr nebyl suchý. Sýřeninu promíchám s trochou soli a kořením, výborný je česnek a bazalka. Vznikne taková mazlavá jako lučina, ale z kravského mléka jsem to ještě nezkoušela. Z kozího je výtěžnost asi 1kg z 5 litrů.:-)
Také si objednávám syřidla z Milkomu Tábor, chodí i s recepty.

Tak jsem tento sýr zkusila z kravského mléka a udělala se mi tam velká žvýkačka,kterou tedy nechám stát do zítra,ale musím přiznat,že nevím,jak se z toho stane lučina...Asi chyba???? Díky

RenataSimicek

21.7.2011 00:04
RenataSimicek

danurba napsal(a):
z kozího mléka mám vyzkoušený Panír - rychlý a moc dobrý čerstvý sýr.
Dám vařit mléko. Když je teplota těsně pod bodem varu, odstavím a pomalu zakapávám ocet. Druhou rukou promíchávám - vše pomalu a plynule. Po chvilce se začne srážet bílkovina. Ještě kápnu trošku octa a nechám stát, klidně přes noc. Pak scedím a nechám vykapat, ale ne moc, aby sýr nebyl suchý. Sýřeninu promíchám s trochou soli a kořením, výborný je česnek a bazalka. Vznikne taková mazlavá jako lučina, ale z kravského mléka jsem to ještě nezkoušela. Z kozího je výtěžnost asi 1kg z 5 litrů.:-)
Také si objednávám syřidla z Milkomu Tábor, chodí i s recepty.

Tak jsem tento sýr zkusila z kravského mléka a udělala se mi tam velká žvýkačka,kterou tedy nechám stát do zítra,ale musím přiznat,že nevím,jak se z toho stane lučina...Asi chyba???? Díky


Hledáte zvířecího kamaráda?
Zdarma vám poradí
Veterinář online
Konzultovat s veterinářem
Veterinář online