Informace o uživateli:
slepice: vlašky koroptví ,Maransky měděněčerné,Hempšírky měděně červené,wyandotky zdr.stříbrné č.lemované,hybrid Lohman,Australky,Leghornky,Rýnské slepice/papoušci,okrasné kahničky,Husy Pomořanské,králíci Hyla Jiří Kočár samice CD,samec AB a Lourd-L,Moravský modrý králík, Pejsci
Moje zvířata
Naposledy přihlášen: 8. 2. 2023 20:46:31
- Témata ve kterých diskutuji
- Mnou založená témata
- Moje příspěvky
Moje příspěvky
Tak jsem došel k závěru...
Při teplotě nad 75 na jakoukoliv dobu to je hnusný jak....
Na teplotu 75 na minutu a ve skle pod vodou uvidíme jak dlouho vydrží ale chutná dobře...
Polovina přijde do pet nebo záchodu jelikož koupená víčka stojí za ho...a půlka v pr... šroubovací,na láhvi to samé.
Nebo jestli mám moc sílu..dítě by to protočilo,takže ....
Výsledek 30litrů v tam a zbytek pokud vydrží..
Ni+Pa, děkuji že jste si vzpoměla na mého Amroxáka, zatím stále nemám a na okolních výstavách zatím nic,jakoby nebyli..
Otázka je odkud byli,už mě cestování tohoto tipu nějak přešlo
Co se týče Hempšíráků,nevím jací jsou,ale budou po hodnocení, tak mám tři zamluvené na výstavě v Chlumci nad Cidlinou příští víkend ...takže tam snad ok a kolem 30 mých udatnic bude mít nadcházející dva roky o zábavu postaráno...jako páníček
javorka
napsal(a):
Škodováku, moštík bude určitě báječný a nezapomeňte si v zimě vyzkoušet i horkou variantu.
Naše dětičky byly s druhou babičkou na Letné v zemědělském muzeu a ta mi poslala fotky. Samozřejmě jsou fotky převážně slepičí, tak se musím podělit. Překvapila mě rozkvetlá střecha s krásným výhledem. Taky mi vyfotila vlaštičky s kohoutem, co ji ráno uprostřed Prahy kokrhá pod oknem. Pořád o něm nadšeně vypráví, taky aby ne, když je to takový krasavec. Jestli se nemýlím, tak bude z příbuzenstva.
Horkou rychlou variantu jsme zkusili při vaření první dávky,hned jak jste mi to oznámila. Chce to trochu vychytat a je to fajn
Skoro abych se červenal
Já děkuji za rady a snahu,snad to bude ok ,ono o nic dvakrát nejde ale člověku je pak líto toho času práce a peněz s tím.
A člověk když je psychologie to je věc
V pet to zatím drží,ale tam už to nechci...
Snad se vybavení za 4000 využije a bude ku prospěchu
Ale nemůžu jinak,vlastní plody a produkty jsou pro mně vším a hlavně tradice.to se musí ctít. Koupit si ty ečka dokáže každý,předci něco připravili tak musím pokračovat...
Předem děkuji za obě rady.
Ty flašky mají kovové víčko jako některý alkohol. Ne korek.
Při tom zavaření v normálním hrnci to nemusí být celé pod hladinou? Když píšete zavřít až potom?
Co jsem četl článek do sklenic běžných tak píšou nalít surový mošt nechat kousek mezeru zavřít a ponořit do vody,dále již klasicky,tím že se vytvoří podtlak a víčka se přilepí ke sklenici.
Na sklenice na mléko kolem 25 korun jsem zatím nenarazil. Asi to dám do normálních sklenic
Když to udělám klasicky jako do pet tedy že nejdřív mošt ohřeji mimo a poté do toho naleji,nedokážu dle mně zajistit minimum vzduchu,nebo to potom řeší to položení na bok? Ovšem pokud všechno tohle,nevím u skla to chlazení,což je základ sterilizace.
Pet mně naštvalo,to je 70 procent víček na ho...a ostatní na heslo..
Při té práci chci mít jistotu.
Od mléka ano,nicméně nejsem schopen je levně sehnat.
Potom je ještě možnost klasických sklenic s víkem což na zavaření je ale méně praktické k dalšímu použití.
Tam pak nevím i když údajně jo jestli se nalijeme surový mošt zavře a dá se závařit na třeba 15 minut kolem 80st. A hotovo?
Tam chlazení odpadá? Prosím případně opravit,nerad dělám zbytečně něco co něco stojí a pak to vyhodím. Díky
Přátelé,jde v tomhle zavářet,respektive sterilizovat? Konkrétně ten mošt.?
Děkuji
veraboskova
napsal(a):
Tak teď mi volala babička, že se akorát vrátili z Soběslavi z výstavy. Orlovky tam nejsou, zato hempšírek 5 klecí, i prodejní kohouti a slepičky. Prý je to tam hodně pěkné. Může mi někdo vysvětlit, proč mě nevzali s sebou?
no vidíte, scháním nějaké Nh fešáky do chovu, zas to jistě prošvihnu...sice mám kance jak brno,ale chci si nechat i dcery...
a nedaří se sehnat Amroxáka
javorka
napsal(a):
Znám několik lidí, co mošt zavařují. Ohřejí na vysokou teplotu, nalijí do sklenic a zavíčkují. Chutná to skoro stejně, jako čerstvý. Já jsem si dávala do mrazáku, to je nejlepší. Letos je u nás moštárna zavřená, tak jsme bez moštu.
Docela mi chybí. Pijete také teplý se skořicí a rumíkem? To je teprve něco!
já už jsem to dvakrát vzdal kvůli absemnci mrazáku,ale nějak mi to nedá,právě jsem přivezl od větnamce pár pet lahví...
recept s rumem a skořicí budu muset asi zkusit, i když alkohol nepožívám jak z principu tak z důvodu trvalých léků.... a nebo je všechno jinak a děsně řádím?
takže podle zdejších rad opááčko...
1.ohřeju jednorázově na max 75st. ( musím nechat nějakou dobu,nebo jak cinkne teplota hotové?)
2.před ohřátím nechám usednout tu houní hmotu? přijde mi že ta dělá chuť...to mně celkem zajímá,,,
3.pak už je mi asi jasno a víčka tedy vypařím...
Mně to taky nefunguje když mám dlouhý příspěvek,se člověk snaží a pak nic,já jsem cholera já znovu nepíšu...
Matčino jsem jen tipl podle popisu,nejsem si jist.
A odborník nejsem zdaleka,jen to chci mít nějakým způsobem v cajku jinak to neumím a ani snad umět nechci.
Ještě bádám nad podnožemi,mám těžkou po 30cm jíl.půdu a nyní jak jsem psal místy totální poušť,takže kdo ví zda to má i smysl. Díry již tedy mám i když jen zhruba bez hnoje a bez přebrané hlíny
javorka
napsal(a):
Ano, Ontario. Určitě. Vydrží až do června.
a myslíte že ontário je to první velko (těžko)plodé? nevím právě co je to druhé podobné ale menší...
pokud je to ontário tak dobrý,je sice daleko,ale je to z mých stromů asi jediný pylovač právě Matčina,pokud je to matčino..nehledě,že bych rád další,když to moje je asi ko
javorka
napsal(a):
Mohlo by to být Matčino, ale to by už mělo být zralé. Je sladké?
tohle je poměrně tvrdé,ještě nezralé s bílou dužninou(alespoň nyní) hladké ...
matčino řekl bych má strukturu slupky hrubší(mastnou) a dužinu žlutou a je velice sladké a pokud si myslím dobře,tak ho mám jinde,ač neplodí,ale pamatuji,že to už by bylo na zemi