
tom.50
Informace o uživateli:
včely
Moje zvířata
Nenalezeny žádné fotografie zvířat
Naposledy přihlášen: 21. 2. 2023 18:51:57
- Témata ve kterých diskutuji
- Mnou založená témata
- Moje příspěvky
Moje příspěvky
ivankav
napsal(a):
Nic nemáčím, jen omyji po stažení v kýbli s vodou, nechám ale uležet 3 dny v chladničce nebo podle teploty 1-2 dny ve špajzu, aby se ztratil charakteristický pach, pro který někdo králíka nejí. Jak někdo může jíst čerstvé maso z králíka pečené druhý den po zabití nechápu
Také nemáčím a králíka ani hned neomývám. Králíka nechám vcelku vystydnout v chladné místnosti nejméně 12, ale lépe 24 hodin a pak ho teprve omyju a to i za tu cenu, že se to myje hůř. Králičí (a i jakékoli jiné maso) musí pozvolna vystydnout a nesmí se nijak prudce zchladit. To proto, aby se neuzavřely póry a odešla z něj všechna pára i s případným pachem. Já kupříkladu poznám ihned zchlazeného králíka na talíři, smrdí mi a nejím to. Umytím a nebo namočením nevystydlého masa do studené vody v mase zůstanou, spolu s párou, všechny "smrady" a ty já nemusím. Ale chápu, že někomu to nevadí a dokonce šmakuje. Mě ne no. Takto mi to už v klukovských letech poradili známí mých rodičů a rodiče a já netuším, proč na tom něco měnit. Dokonce tu jeden pán říká, že i Francouzi vrtěli hlavou co že to za kejkle s masem dělá.
Mimochodem, umí si někdo představit, že by na jatkách zabili býka a ihned ho namočili do bazénu s vodou, aby ho umyli od krve, aby bylo lepší maso? A nebo snad někdo totéž udělá s prasetem při zabíjačce?
Přece právě proto si chovám domácí "maso", abych nemusel jíst to z velkovýroby, které nikdo z nás nemůže lácí konkurovat. U velkovýroby chápu, že nelze čekat 24 hodin než králičí maso vystydne a zákazník musí mít maso čisté a tak ho musejí umýt hned. Pak si to můžu, v té velkovýrobní "kvalitě" koupit a necrcat se s chovem. Ale patent na rozum nemám, dávám jen to, co vím a co se osvědčilo mě.