Jak se vám dnes venčí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2022 23:08

lesnížínka napsal(a):
Plako, ani jsem nechtěla komentovat, ale vy ráda, takže: už léta tu píšu, že až Worka nebude, s dalším psem na nějakou dobu, delší dobu..nepočítám. Ano, jedna věc je to, že já si jeho odchod ani jen neumím představit, ani to, že ho nechci nahradit jiným psem..mám to prostě jinak než většina. A to, že do stavu, že psa musí mít každý, kdo má v ři.i díru psa mít nebudu, je asi jediné plus toho celého.
Ano, jsem si jistá, že ten obojek vidí, svítí půl psa, protože bílou srst to světlo rozzáří.
Sardullah..tak holka s tím psem letí, jako by ho ukradnula Ano, asi se bojí právě jeho reakce, aby jí nevyletěl, aby ho udržela. Já s ní nemůžu promluvit, protože na dvacet metrů jí nebudu rozumnět a to je tak vzdálenost, kdy se vždycky trochu zastaví. A pokud nečekáš, že někdo ze tmy vystartuje, tak fakt nemáš přichystanou řeč. Jsem spíš vydýchávala infarkt To, že mu nedává žádný povel jsem myslela tak, že prostě jde úplně zticha, na psa ani nepromluví, cokoliv, abych uslyšela, že tam někdo jde
Ano, snažila jsem se zjistit, kdo může být ta holka, ale nevím jak si to tak představujete? Že bych to nechala vyhlásit rozhlasem? Žiju mezi dvěma vesnicema, tak může být od nás, nebo od vedle, ale taková děcka fakt neznám.

No holka myslím, že jsi si nepřišla pro radu, ale spíš postěžovat a já ti rozumím...mě to taky štve, když vezmu psy a vyrazím schválně někam, kde vím, že nepotkáváme v určitou dobu ani nohu a ono je to jak procesí k panence. No a u tebe ještě samozřejmě strach o Worička.
No a neuděláme s tím nic, protože ta liduprázdná cesta není náš soukromý majetek a může si tam chodit kdo chce.....

13.1.2022 23:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No holka myslím, že jsi si nepřišla pro radu, ale spíš postěžovat a já ti rozumím...mě to taky štve, když vezmu psy a vyrazím schválně někam, kde vím, že nepotkáváme v určitou dobu ani nohu a ono je to jak procesí k panence. No a u tebe ještě samozřejmě strach o Worička.
No a neuděláme s tím nic, protože ta liduprázdná cesta není náš soukromý majetek a může si tam chodit kdo chce.....

Samozřejmě, že postěžovat, vždyť to píšu od začátku, že mě nasr...

Jinak...ta psí apokalypsa pokračuje Mezi svátky mi sousedka řekla, že museli uspat pyrenejku Arinku(možná sem ti to sem i dávala) a dneska potkám vedle nich sousedku s kavkazačkou Moli a ta mi hlásí, že jejího bratra, kavkazáka Mazla v sobotu uspali Pro ně to bude i vysvobození, protože kavkazáky jim starým, nemocným lidem hodili mladí na krk Ale Mazel žil s nima v domě, pán to prý nese moc špatně Takže se bojím čím dál víc...všichni byli mladší než Worka

14.1.2022 07:22

Vždycky, když se se psem blížím k jinému člověku se psem a vidím, že o mě neví (třeba je zezadu docházím), začnu na svého psa hlasitě mluvit - nahlas přivolám, oslovím atd., abych druhému pánovi dala vědět, že mám taky psa. To myslím nikomu nic neudělá a může to předejít nepříjemným situacím.
Donedávna jsem chodila se stařenkou, teď mám mladou akční žížalu. Je hrozný rozdíl reagovat na situaci s mladým čiperným psem nebo staříkem - ten než se pohne, než pochopí, než ustoupí z cesty - všechno to trvá neskonale dlouho a to ještě musím dávat pozor, kam stařík šlape, aby to jeho tlapky zvládly. Tím chci říct, že to třeba slečně nedochází, že potřebujete mnohem víc času na reakci než ona s mlaďochem. Pokud se budete potkávat pravidelně, asi bych jí taky požádala o nějaký včasný signál. Aby věděla, že potřebujete s Workou trochu víc času.

14.1.2022 08:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Lesní žinka: A víte jistě, že vás ta slečna viděla? Mě se stalo nedávno něco podobného. Šla jsem se psema po tmě po polňačce, pes na vodítku, fena na volno. Fena byla osvětlená... Najednou se před námi vynořila holčina se psem, respektive fenou (znám je, ale se psy jsme se ještě nepotkaly), chodí s ní běhat. Já si fenu zavolala, přicvakla na vodítko a čekala na kraji cesty. Holčina s fenou na volno běžela dál směrem k nám. Byla jsem si jistá, že nás musela vidět, a snad i slyšet, a říkala jsem si, že asi v pohodě, že má čubinou naučenou a že normálně proběhnou... No a když byly fakt asi dva metry od nás, tak se holčina šíleně lekla, vůbec o nás totiž nevěděla . Asi jak chodí běhat, tak se na to soustředí a nevnímá moc co se děje kolem...

Ale teda nenapadlo by mě být naštvaná na člověka, který si dovolil se po tmě zjevit na "naší" trase a to tam za bílého dne nepotkám nikoho... Chápu, že máte starouška, ale to ta druhá strana asi neví. Nebo třeba si stejně jako já myslela, že i vy je vidíte. No a na druhou stranu se nic nestalo, psa měla zajištěného.... A když se na to podívám "objektivně" - tak ona měla psa zajištěného na vodítku, vy ne. Asi je potřeba u staršího psa počítat i s nějakou tou "prodlevou", a podle toho se trochu zařídit. Nebo třeba chodit s tou čelovkou, abych viděla víc před sebe a mohla si psa včas stáhnout. Protože ,teď to neberte špatně, ale to, že máte staršího pomalejšího psa není starost té druhé slečny, ale vaše.

14.1.2022 08:51

Já si myslím, že všechno je o komunikaci. Takže pokud mi něco vadí nebo něco po někom chci, tak mu to taky řeknu. Slušně a bez emocí. My třeba předevčírem šli se psem pěšky na očkování do města a na jednom přechodu jsme potkali staršího pána s menším pejskem, který byl na volno. Pán se přímo na tom přechodu zastavil a chtěl pejska nechat, aby se s tím mým očuchali. Tak jsem mu řekla, že na přechodu ne, že by se něco mohlo stát, pejsek pobíhal a kolem jezdila auta.

14.1.2022 09:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

A co se týče venčení, tak já jsem si hodně musela zvykat na to, že venčíme po tmě... Nikdy jsem se psema nechodila po tmě na procházky, jo občas jsme se za tmy vrátili, ale nebylo to pravidelné. Ale teď mám jinou pracovní dobu, a vracíme se vždycky za tmy. No trochu mi trvalo, než jsem si zvykla, ale nakonec to zase tak špatné není .

14.1.2022 10:37
domi.t

XXX.XXX.131.130

marcelaamax napsal(a):
A co se týče venčení, tak já jsem si hodně musela zvykat na to, že venčíme po tmě... Nikdy jsem se psema nechodila po tmě na procházky, jo občas jsme se za tmy vrátili, ale nebylo to pravidelné. Ale teď mám jinou pracovní dobu, a vracíme se vždycky za tmy. No trochu mi trvalo, než jsem si zvykla, ale nakonec to zase tak špatné není .

Ooo,moje estetické oko práve zajasalo...úžasné fotky!!!

14.1.2022 10:41
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):

Jé, konečně zase jednou ty tvoje tlustohubky, ty jsem tu už dlouho neviděla! A barvy na nebi boží. ♥

No jo, člověk si zvykne, když mu nic jinýho nezbývá. Ale bude už zas o něco líp, my už na pozdně odpolední prochajdu vycházíme bez čelovky. Je to znát, za chvíli budou dny zas dlouhý jak tejden.

14.1.2022 10:42
Atheira

XXX.XXX.209.8

A já beru zpátky, co jsem tu říkala ohledně toho bacila. Dohnal mě... Dva dny mizerně, pak jak kouzlem vůbec nic, včera přes den se to ještě docela dalo, ale dneska mě zas chytla taková rýma, že mám z toho, pro mě už klasicky, zase malý oko.
Jsem teď úplná královna krásy.

14.1.2022 10:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak já jsem zvyklá večer takřka pořád potmě, protože za tepla to s Workou už léta jinak nešlo a stejně, abych v zahradě stihnula práci, nemohla jsem jít spíš. A teď je to jasné. Ráno se vracíme skoro v 10h, protože jsme pomalí, takže nemlžem jít zase hned brzlo odpoledne. Tudíž v 16h a vracíme se kolem 18h.
Marci, mě holka vidět nemusela, i když jsem si jistá, že viděla, protože já jsem pro ni byla silueta proti světlu, Ale Worka,, svítí", toho musela vidět, slepá snad není, když chodí za tmy po neposvětlené cestě kolem potoka. Však to opakuju po 150 Nikdo mi nevadí, když ho zavčas vidím, klidím Worku pomalu z cesty, pokud ho vidím pozděj zavolám, jestli by mohl přejít on někam, protože nám to tak snadno už nejde. V pohodě. Jen se nesmíme málem srazit po tmě. Když jsem zaregistrovala asi 5m před sebou, že proti nám jde člověk, další metry trvalo, než jsem zjistila, že má psa a ještě ne čivavu
Kde vy se touláte?

14.1.2022 11:07
domi.t

XXX.XXX.131.130

Dievčence, uzavrime tieto odpisovačky typu kto koho videl,nevidel a vidieť mohol. Všetci sme ľudia a všetci ževraj máme mozog..aj keď o tomto fakte už začínam dosť pochybovať. Takže tí šťastlivci, ktorí ho majú a vedia používať, by mali vedieť vyhodnotiť situáciu vonku a prispôsobiť tomu trasu aj označenie psa. A keď to nevie vyhodnotiť niekto ďalší(v tomto prípade mladé dievča) a mne to tak vadí,že o tom dokážem dva dni písať,ale nič iné s tým neurobím...tak treba venčiť inde

Mier a lásku všetkým, u nás je 10 stupňov a azuro. Užívajme piatok a víkend s chlpáčmi a neriešme pikačoviny

14.1.2022 11:09

domi.t napsal(a):
Dievčence, uzavrime tieto odpisovačky typu kto koho videl,nevidel a vidieť mohol. Všetci sme ľudia a všetci ževraj máme mozog..aj keď o tomto fakte už začínam dosť pochybovať. Takže tí šťastlivci, ktorí ho majú a vedia používať, by mali vedieť vyhodnotiť situáciu vonku a prispôsobiť tomu trasu aj označenie psa. A keď to nevie vyhodnotiť niekto ďalší(v tomto prípade mladé dievča) a mne to tak vadí,že o tom dokážem dva dni písať,ale nič iné s tým neurobím...tak treba venčiť inde

Mier a lásku všetkým, u nás je 10 stupňov a azuro. Užívajme piatok a víkend s chlpáčmi a neriešme pikačoviny

10 stupňů? To je snad pomalu jaro. U nás taky azuro, ae jen +2, v noci bylo -6.

14.1.2022 11:10
domi.t

XXX.XXX.131.130

10 stupňů? To je snad pomalu jaro. U nás taky azuro, ae jen +2, v noci bylo -6.

Ali, my máme už v marci bežne 15-20 stupňov a oskar sa tiež neulieva

14.1.2022 11:37
Atheira

XXX.XXX.209.8

Objednala jsem Laře nový obojek, tak jsem na chvíli vylezla ven, že jí vyfotím hezký fotky...
No, modelingová agentura má prý dneska zavřeno.

14.1.2022 11:46
Terven

XXX.XXX.110.191

Ranní prochajdy tento týden se mi líbí - je krásně umrznuto, takže se dá i tam, kam to kvůli bahnu nešlo.
Být to teda dneska na mě a na pinčový, procházka by byla sotva třetinová. Vikina nás ale přesvědčila o nutnosti delší trasy, na každém rozcestí si vybrala delší variantu a nepřipustila diskuzi

14.1.2022 12:50
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Objednala jsem Laře nový obojek, tak jsem na chvíli vylezla ven, že jí vyfotím hezký fotky...

Díky, hned se cítím líp, že nejsem jediná, kdo doma nemá modelku. Hned mám lepší náladu

14.1.2022 12:53
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):
Díky, hned se cítím líp, že nejsem jediná, kdo doma nemá modelku. Hned mám lepší náladu

Tak to pozor. Lara je modelka celkem úspěšná.
Dneska má jenom asi volno.

14.1.2022 12:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):

Domi, já to dva dny neřeším, já jen odpovídám, vysvětluju. A ještě k tomu: venčit jinde. Nevím, jestli se to i k tobě dostalo nechodíš tak často, ale Worka už má radius velmi, velmi omezený, protože neujde, nemůže po křivém terénu, nemůže do kopce a x dalších věcí.

14.1.2022 13:07
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Dnešní venčení bylo trochu náročnější. U nás taky azuro, ale náledí. Dnes jsem se domluvila s kámoškou, aby vzala psa a naše Malina si mohla s ním pohrát. Pes, respektive fenka, byla jak z divokých vajec a pořád na Malinu štěkala. Sice si holky spolu zaběhali, ale nepřišlo mi, že by si zrovna sedli. Na závěr procházky ještě Malina pochroumala kámoše stromek v předzahrádce a aby toho nebylo málo, rozmáhá se nám tu takový nešvar, Malina mi začala kousat vodítko jak smyslů zbavená. Včera ho na začátku naší ulice manžel už hodil na zem a já vybídla Malinu ať si ho nese sama a ona si ho fakt nesla a ještě u toho vypadala pyšná, co zas umí za novinku. Usoudila jsem, že ho kouše, protože je nějak frustrovaná, proto ta dnešní procházka s jiným psem, pak jsem jí bavila máváním klackem před očima. No a ke konci procházky jsme potkali pár dětí, které si jí hladily. Domů pak došla bez kousání vodítka. Tak evidentně jí obyčejná procházka nestačí, pro mě novinka, ani jeden z předešlých psů doprovodný program nepotřeboval.

14.1.2022 13:15
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):
Dnešní venčení bylo trochu náročnější. U nás taky azuro, ale náledí. Dnes jsem se domluvila s kámoškou, aby vzala psa a naše Malina si mohla s ním pohrát. Pes, respektive fenka, byla jak z divokých vajec a pořád na Malinu štěkala. Sice si holky spolu zaběhali, ale nepřišlo mi, že by si zrovna sedli. Na závěr procházky ještě Malina pochroumala kámoše stromek v předzahrádce a aby toho nebylo málo, rozmáhá se nám tu takový nešvar, Malina mi začala kousat vodítko jak smyslů zbavená. Včera ho na začátku naší ulice manžel už hodil na zem a já vybídla Malinu ať si ho nese sama a ona si ho fakt nesla a ještě u toho vypadala pyšná, co zas umí za novinku. Usoudila jsem, že ho kouše, protože je nějak frustrovaná, proto ta dnešní procházka s jiným psem, pak jsem jí bavila máváním klackem před očima. No a ke konci procházky jsme potkali pár dětí, které si jí hladily. Domů pak došla bez kousání vodítka. Tak evidentně jí obyčejná procházka nestačí, pro mě novinka, ani jeden z předešlých psů doprovodný program nepotřeboval.

Měli jsme doma jen jediného psa, který doprovodný program nepotřeboval, nejblíž hře byl, když nosil vyfouklý míč po zahradě, jen tak sám, ani nechtěl, aby se mu při tom někdo věnoval, ale jinak na kravinky nebyl. Taky mu stačilo jen chodit nebo koukat na dvoře, víc aktivity prostě nechtěl. Ale to bych nebrala jako samozřejmost, zvlášť u takový mladice, jako máte vy...
Navíc, není to jen o pubertě nebo štěněcím věku. Jsou psi a je jich hodně, kterým většinu života obyčejné procházky nestačí.

14.1.2022 13:42
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Měli jsme doma jen jediného psa, který doprovodný program nepotřeboval, nejblíž hře byl, když nosil vyfouklý míč po zahradě, jen tak sám, ani nechtěl, aby se mu při tom někdo věnoval, ale jinak na kravinky nebyl. Taky mu stačilo jen chodit nebo koukat na dvoře, víc aktivity prostě nechtěl. Ale to bych nebrala jako samozřejmost, zvlášť u takový mladice, jako máte vy...
Navíc, není to jen o pubertě nebo štěněcím věku. Jsou psi a je jich hodně, kterým většinu života obyčejné procházky nestačí.

Tak já to nemyslela tak, že její jediné vyžití jsou ty procházky, ale že obyčejná procházka jí nebaví. Bavila, chodíme daleko na tak malé štěně, ale posledních pár dnů mi vztekle kousá vodítko a když to ingoruju, tak mě kouše do nohou. Přitom, když jí doma napomenu, že nesmí, tak to prostě nedělá. Hrajeme si s ní doma, cvičíme povely, museli jsme jí naučit aport, což mi předtím přišlo tak samozřejmé. Hodila jsem psovi hračku nebo cokoliv a buď to rovnou přinesl sám nebo se nechal přivolat s tou hračkou. Jí jsme hodili hračku a ona to odnesla do pelíšku a zůstala tam. Přetahovaná taky nefungovala, to prostě hračku pustí a kouká, co teda s ní chci dělat, když jí to beru. Bavilo jí takové kolečko, i jsme to 2x vzali na procházku, ale nepřináší to, utekla s tím, nechala to na poli a pak za náma přiběhla. Tak to nás nebavilo hledat pak hračku na poli. Co jsme měli psy před ní, tak doma se hrálo a pak se šlo na procházku, kde psi šli, čuchali, hrabali, běhali a byli spokojení. Druhý pes překusoval vodítka taky, ale když mu člověk řekl, ne nebo nesmíš, tak toho nechal a dělal to spíš, když se třeba člověk s někým zastavil, ne při chůzi. První pes s ním bojoval hned, jak ho dostal, což mi přijde i normální, ale ona mi víc jak měsíc chodí na vodítku pěkně a tenhle týden ho začala vztekle kousat, když vyjdeme z domu a když domů přicházíme. Přitom je celkově poslušnější než byli ti dva psi před ní.

14.1.2022 14:26

Trickyvoo napsal(a):
Tak já to nemyslela tak, že její jediné vyžití jsou ty procházky, ale že obyčejná procházka jí nebaví. Bavila, chodíme daleko na tak malé štěně, ale posledních pár dnů mi vztekle kousá vodítko a když to ingoruju, tak mě kouše do nohou. Přitom, když jí doma napomenu, že nesmí, tak to prostě nedělá. Hrajeme si s ní doma, cvičíme povely, museli jsme jí naučit aport, což mi předtím přišlo tak samozřejmé. Hodila jsem psovi hračku nebo cokoliv a buď to rovnou přinesl sám nebo se nechal přivolat s tou hračkou. Jí jsme hodili hračku a ona to odnesla do pelíšku a zůstala tam. Přetahovaná taky nefungovala, to prostě hračku pustí a kouká, co teda s ní chci dělat, když jí to beru. Bavilo jí takové kolečko, i jsme to 2x vzali na procházku, ale nepřináší to, utekla s tím, nechala to na poli a pak za náma přiběhla. Tak to nás nebavilo hledat pak hračku na poli. Co jsme měli psy před ní, tak doma se hrálo a pak se šlo na procházku, kde psi šli, čuchali, hrabali, běhali a byli spokojení. Druhý pes překusoval vodítka taky, ale když mu člověk řekl, ne nebo nesmíš, tak toho nechal a dělal to spíš, když se třeba člověk s někým zastavil, ne při chůzi. První pes s ním bojoval hned, jak ho dostal, což mi přijde i normální, ale ona mi víc jak měsíc chodí na vodítku pěkně a tenhle týden ho začala vztekle kousat, když vyjdeme z domu a když domů přicházíme. Přitom je celkově poslušnější než byli ti dva psi před ní.

Však je poslušnější (chytrá), nepotřebuje, aby jí panička držela vodítko!

14.1.2022 14:32

Moje fena černého rusa moc ráda něco nosila. Neaportovala, ale nosila. Šli jsme na vycházku, a tam, kde jsem si to mohla dovolit, jsem ji nechala na volno, vodítko smotala do náhubku a ten nesla. Nebo nesla jen vodítko (a já v náhubku houby z lesa). Nebo mi nesla peněženku, nebo skládací deštník,...

14.1.2022 14:32
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Worka nikdy nepotřeboval venku doprovodný program, on nechtěl ani ten doprovod Já jsem tam vždycky byla tak nějak navíc a otravovala ho tím, že jsme po něm něco chtěla. On si vystačil sám. Kolem potoka, kde mohl mít volno, honil v potoce kachny, veverky na stromech, zaběhnul někomu k plotu poštěkat známého psa...Vodítko nekousal nikdy, neměl čas zajímalo ho venku všechno.

14.1.2022 14:34
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Však je poslušnější (chytrá), nepotřebuje, aby jí panička držela vodítko!

No jako přesně tenhle pocit z toho mám taky, protože i na tom vodítku chodí docela hezky, když ho přestene kousat. Skoro vůbec netahá, většinu cesty máme vodítko mírně prověšené a když se natáhne, sama se zastaví a chvíli počká. Oba mí předešlý psi tahali jako blázni ze začátku.

14.1.2022 14:41
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Moje fena černého rusa moc ráda něco nosila. Neaportovala, ale nosila. Šli jsme na vycházku, a tam, kde jsem si to mohla dovolit, jsem ji nechala na volno, vodítko smotala do náhubku a ten nesla. Nebo nesla jen vodítko (a já v náhubku houby z lesa). Nebo mi nesla peněženku, nebo skládací deštník,...

No asi by to mohla být ta správná cesta. To mě zarazilo už nějak ze začátku, že jsem řekla, jdeme na procházku a ona bafla moje rukavice z topení a donesla mi je do chodby, ale rukavice celkově ráda krade a nosí si je do pelíšku, tam bylo překvapivé, že sebrala obě rukavice, které ležely na topení vedle sebe a na chodbě je položila na zem. Docela i uvažuju o cvičáku, ale nevím, jak to tam chodí. Mně totiž přijde, že jí baví i ty překážky. Byli jsme spolu na hřišti a dcera proběhla po takovém lanovém žebříků a Malina srdnatě za ní. Mohla se vrátit, ale ona chvíli koukala, jak to tam vypadá a prošla to, ale zas, když jsem jí tam lákala podruhé, tak už do toho nešla. Jen já mám takové zažité, že se řve na cvičáku na ty psy k noze, cuká vodítkem a honí figuranty a zakusují se jim do rukávu. Třeba v Praze u tchýňových mají před barákem agility hřiště, to u nás ve městě teda nemáme.

14.1.2022 15:09

Tak my dnes byli venčit brzo, protože bylo nádherně, a počítám, že za chvilku, jak už bude sluníčko hodně nízko, bude už zima, dost tady fouká.
Koukám, že Cherry vypadá, jak kdyby jí chybělo jedno oko.

14.1.2022 15:30
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Přemýšlím, co to ten rus vlastně je?

14.1.2022 15:34

Trickyvoo napsal(a):
Přemýšlím, co to ten rus vlastně je?

černý ruský teriér??

14.1.2022 15:39

černý ruský teriér??

Přesně tak.

14.1.2022 16:09

Atheira napsal(a):
Tak to pozor. Lara je modelka celkem úspěšná.
Dneska má jenom asi volno.

Nám se zrodil nový model, ale jen doma, venku se na fotkách poněkud rozmazává 😂

14.1.2022 16:13

Je to fakt model ☺ a elegán je asi mixnutý s kníračem, že? 😉 vypadá velice spokojeně a důležitě....u Vás je mu líp 👍

14.1.2022 16:14

Ten je krutopřísný! 😂

14.1.2022 16:19

Je to fakt model ☺ a elegán je asi mixnutý s kníračem, že? 😉 vypadá velice spokojeně a důležitě....u Vás je mu líp 👍

Máma drsnosrstá jezevčice, otec asi York (podle hedvábné srsti číra a dřív na celé hlavě)

14.1.2022 16:20

Atheira napsal(a):

Ta Vaše holka je božská 😍

14.1.2022 16:23
Atheira

XXX.XXX.209.8

No tak ten teda je, důležitost sama! Poroste ještě nebo už je to takhle hotovo?

14.1.2022 16:24

Máma drsnosrstá jezevčice, otec asi York (podle hedvábné srsti číra a dřív na celé hlavě)

Tak možná někde v předcích knírač byl...trochu ho tam vidím, nemůžu si pomoct 🤷‍♀️ ale to mu na kráse jen přidává 😁
Je fakt kouzelný 😍

14.1.2022 16:27
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jinak teda ještě nějaké fotky z dneška. Dělala sice hovadiny, ale nějakou pózu mi tam nakonec hodila.

14.1.2022 16:45

Trickyvoo napsal(a):

To mi v určitém věku dělal bígloid taky, chytal stopovačku do huby, chtěl se o ní přetahovat. Když ho to raplo, pomáhala ignorace. Hodila jsem stopku na zem a šla dál, jakoby se nic nedělo. Pak jsem vytáhla z kapsy hračku, a to nechal vodítko vodítkem a mazal ke mně.

Levné univerzální hračky na procházky jsem dělala sama z děravých nebo lichých ponožek. Jednu srolovat, narvat do špičky druhé a zauzlovat. Vznikne takový "balónek na šňůrce"
Dá se to dobře hodit, dá se o to přetahovat a když se náhodou ztratí, nic se neděje. Většinou jsem to pak našla na další procházce a zase sebrala.
Nosila jsem po kapsách vždy víc kusů + igeliťák pro případ zabahnění.

14.1.2022 17:00

Atheira napsal(a):
No tak ten teda je, důležitost sama! Poroste ještě nebo už je to takhle hotovo?

17 měsíců, takže vesměs hotovo. Možná trošku zmohutní.

14.1.2022 17:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Atheira napsal(a):
Jinak teda ještě nějaké fotky z dneška. Dělala sice hovadiny, ale nějakou pózu mi tam nakonec hodila.

Ona je bozi, ty uši 😍

A co to je za obojek? Ten se mi taky moc líbí, ale bude určitě na přezku, vid?

14.1.2022 17:30
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Ona je bozi, ty uši 😍

Právě, že ne, já nemám ráda obojky na přezky, Laře taky očividně úplně nevyhovují. Tyhle má právě ráda, vždycky si do nich hned souká hlavu, na přezkový se moc netváří a je pak trochu jak při mučení. A i mi přijde, že vyhovuje ta šíře, pohodlíčko.

Objednala jsem ho tady: https://www.fler.cz/shop/vikigry?ucat=508234

Paní dělá obojky jak s přezkou, tak martingale, tak polohovací - ten jsem kupovala já, protože jsem takový na Laru už měla, ale byl odjinud, z jiných materiálů a životnost trochu na houby... Hodně přemýšlím, že se nechám zlákat ještě na ten růžový se sakurovými květy, ale nevím moc, pro hromadu vzorů se vždycky nadchnu a hned bych je kupovala, ale od obojku chci, aby dělal i parádu, tak se snažím krotit a přemýšlet, co bude barevně lichotit feně a doplňovat se.

14.1.2022 17:42
domi.t

XXX.XXX.201.45

Nikto nemiluje západy slnka tak ako Nefret💛
A tú pózičku si struhla úplne sama,modelína!

14.1.2022 18:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

marcelaamax napsal(a):
Ona je bozi, ty uši 😍

Ten obojek se mi taky líbí, jen: ten jste asi kupovala podle uší, říkali vám, že se to nekupuje stylem, čím větší ucho, tím širší obojek Je to jak na slona

14.1.2022 18:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Ten obojek se mi taky líbí, jen: ten jste asi kupovala podle uší, říkali vám, že se to nekupuje stylem, čím větší ucho, tím širší obojek Je to jak na slona

Já jí takhle široký koupila záměrně, protože je jí to evidentně pohodlnější. Už jsem takový měla, stejně jako jsem měla řadu mnohem tenčích.
Věřte tomu nebo ne, šíři jsem si mohla vybrat.

14.1.2022 18:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Já jí takhle široký koupila záměrně, protože je jí to evidentně pohodlnější. Už jsem takový měla, stejně jako jsem měla řadu mnohem tenčích.
Věřte tomu nebo ne, šíři jsem si mohla vybrat.

To byl vtip Níž jsem četla, že má Lara takové raděj.

14.1.2022 19:15
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Právě, že ne, já nemám ráda obojky na přezky, Laře taky očividně úplně nevyhovují. Tyhle má právě ráda, vždycky si do nich hned souká hlavu, na přezkový se moc netváří a je pak trochu jak při mučení. A i mi přijde, že vyhovuje ta šíře, pohodlíčko.

Objednala jsem ho tady: https://www.fler.cz/shop/vikigry?ucat=508234

Paní dělá obojky jak s přezkou, tak martingale, tak polohovací - ten jsem kupovala já, protože jsem takový na Laru už měla, ale byl odjinud, z jiných materiálů a životnost trochu na houby... Hodně přemýšlím, že se nechám zlákat ještě na ten růžový se sakurovými květy, ale nevím moc, pro hromadu vzorů se vždycky nadchnu a hned bych je kupovala, ale od obojku chci, aby dělal i parádu, tak se snažím krotit a přemýšlet, co bude barevně lichotit feně a doplňovat se.

Tak přece jen je to modelka. Takhle ušatý byl můj první pejsek . Obojek je moc pěkný, my budeme asi potřebovat ten s malinama .

14.1.2022 19:18
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):
Tak přece jen je to modelka. Takhle ušatý byl můj první pejsek . Obojek je moc pěkný, my budeme asi potřebovat ten s malinama .

Jó, ten s malinama se mi taky strašně líbil, ale maliny na bílé by nám dlouho nevydržely. Ale když máte tu Malinu... a třeba je ta vaše sofistikovaná, tak by jí ta bílá vydržela.

14.1.2022 19:22
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

To mi v určitém věku dělal bígloid taky, chytal stopovačku do huby, chtěl se o ní přetahovat. Když ho to raplo, pomáhala ignorace. Hodila jsem stopku na zem a šla dál, jakoby se nic nedělo. Pak jsem vytáhla z kapsy hračku, a to nechal vodítko vodítkem a mazal ke mně.

Levné univerzální hračky na procházky jsem dělala sama z děravých nebo lichých ponožek. Jednu srolovat, narvat do špičky druhé a zauzlovat. Vznikne takový "balónek na šňůrce"
Dá se to dobře hodit, dá se o to přetahovat a když se náhodou ztratí, nic se neděje. Většinou jsem to pak našla na další procházce a zase sebrala.

Fakt dobrý nápad. To vyzkouším, ona evidentně ráda i žužlá měkké věci. Pořád nám krade ponožky, rukavice, čepice.
Fotka pejska... To je pan veledůležitý. No nádhernej. Mladejm bych ho vracela jen z těžkým srdcem. Timík byl taky na fotkách prvních pár let jen rozmazaný, jen u někoho v náručí šel vyfotit.

14.1.2022 20:35
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):
Fakt dobrý nápad. To vyzkouším, ona evidentně ráda i žužlá měkké věci. Pořád nám krade ponožky, rukavice, čepice.
Fotka pejska... To je pan veledůležitý. No nádhernej. Mladejm bych ho vracela jen z těžkým srdcem. Timík byl taky na fotkách prvních pár let jen rozmazaný, jen u někoho v náručí šel vyfotit.

Tak on každej pes je jinej, každej preferuje jiné hračky, případně nepreferuje žádné hračky.
Moje fena pinče je totálně nehravá, veškeré hračky ignoruje, zato je extrémně žravá a tudíž dobře motivovatelná žrádlem. Takže venku trénujem obíhání stromů nebo jiných objektů, slalom mezi nohama, přechody po padlých kmenech, hrajem na schovku, zkoušíme různá zábavná přivolání.
Co se týče toho focení, vtip nebude v tom, zda nějaký pes je či není model, ale je to v umu a vybavení fotografa.
Já mám jenom obyčejnej digitální foťáček- ten miluju, no a pak mobil. S ničím větším nejsem ochotná se tahat. Ale jsem si vědoma toho, že to má svý limity a na velký vyskakování to není. Obecně se černí psi fotí blbě, na opravdu pěkný fotky černýho psa už to chce jistý vybavení a trochu cviku. Vidím to u nás - celočerná fena se mi povede hezky vyfotit vzácně, to musí být fakt ideální světlo. U černý pinčový stačí hnědý pálení a hned je to o něčem jiným. No a černej pes na sněhu, to je fakt sousto pro zkušenýho fotografa.
Jak už jsem psala, vím, na co můj foťáček stačí - pokud je pěkný světlo, fotky se povedou, ale i tak mám hodně odpadu, doma to v PC promazávám, ořezávám, ubírám jas apod. a co neprojde, letí do koše.
Je-li pod mrakem, na fotky psů v pohybu můžu zapomenout, něco statického se občas povede.

14.1.2022 20:54
elisak

XXX.XXX.168.79

Dneska jsme poprvé venčili štěnda (6 týdnů). Jen je na ně ještě zima, takže jen pár minut a zpátky do tepla. Pak hezky odpadli...

14.1.2022 22:20
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

elisak napsal(a):
Dneska jsme poprvé venčili štěnda (6 týdnů). Jen je na ně ještě zima, takže jen pár minut a zpátky do tepla. Pak hezky odpadli...

To jsou ty "basenžátka"? Taky jsme nad nimi chvíli uvažovali.

14.1.2022 22:37
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Jó, ten s malinama se mi taky strašně líbil, ale maliny na bílé by nám dlouho nevydržely. Ale když máte tu Malinu... a třeba je ta vaše sofistikovaná, tak by jí ta bílá vydržela.

To by ho měla asi jen do města , s tou její zábavou hrabat krtky, by nevydržel bílý ani jeden den.

Ir.ma napsala: To mi v určitém věku dělal bígloid taky, chytal stopovačku do huby, chtěl se o ní přetahovat. Když ho to raplo, pomáhala ignorace. Hodila jsem stopku na zem a šla dál, jakoby se nic nedělo. Pak jsem vytáhla z kapsy hračku, a to nechal vodítko vodítkem a mazal ke mně.

Tak večer jsem ten pešek zkusila, jak začala trhat vodítko, ukázala jsem jí ten pešek z ponožek. Byla nadšená, jen nosit ho nechtěla, pořád přemýšlela, kam ho zahrabe. Nicméně jí to určitým způsobem uklidnilo, i když jsem pak ten pešek schovala a dala do tašky. Po zbytek cesty už trhlala vodítkem akorát, když se do něj zamotala. Hlavně ho netahala zběsile a u nás v ulici, kdy začalo to největší běsnění, šla úplně krásně. Nechala si hezky otřít packy a nekousala. Prostě myslím, že to bylo tím peškem, že už jen to, že bylo na té procházce něco jinak, jí potěšilo.

Terven To je fakt, černý pes je opravdu nevděčný model pro obyčejný foťák v mobilu. Z x fotek, co nafotím, jich vyšlo jen pár, kde je trochu vidět. Někdy zkusím vzít sebou lepší. Jinak i na vaše metody asi dojde, hospání přes kmeny, kličkování mezi stromky. Začínám mít pocit, že jí vše baví jen chvíli, když je to nový. Je možné, že už další procházku jí pešek neuklidní. Nevadí, aspoň mě to nutí přemýšlet, co udělat jinak .

15.1.2022 14:43

Atheira napsal(a):

Jéžiš, to je příšerka! A to jsem si vždycky myslela, že na fotkách vypadám blbě jenom já

15.1.2022 14:48

Ten je krutopřísný! 😂

Jo, vypadá jak Igor Hnízdo!

15.1.2022 15:49
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jéžiš, to je příšerka! A to jsem si vždycky myslela, že na fotkách vypadám blbě jenom já

Jenom vy? Ale jděte Každý můžem před foťákem vypadat dobře i úplně blbě. U těch lidí, u kterých si většinou myslíme, že hnusně vypadat nemůžou, je to jen o tom, že už znaj svůj dobrej úhel a důsledně smažou každou zahanbující momentku.

15.1.2022 19:56

dneska jsme se venčili tam, kde to s psiskem nejde (kovové kolmé žebříky prostě nedá ani náš kamzík jizerskohorský). Využili jsme kratičkého bezpsího období a dobyli skalní hrad Falkenštejn i Rudolfův kámen. Skály, zbytky ledu, já blbec byla bez rukavic a bez zábradlí a místy i řetězů to nešlo... Takže i mě jednou zábly ruce. Ale užili jsme si to moc. A cestou jsme viděli stádo 53 jelenů... a mezi nimi běžela i liška - ne žádná obora, jen brzy ráno louky kolem Chřibské... Uvidím, jak vyjdou fotky...

15.1.2022 19:59

dneska jsme se venčili tam, kde to s psiskem nejde (kovové kolmé žebříky prostě nedá ani náš kamzík jizerskohorský). Využili jsme kratičkého bezpsího období a dobyli skalní hrad Falkenštejn i Rudolfův kámen. Skály, zbytky ledu, já blbec byla bez rukavic a bez zábradlí a místy i řetězů to nešlo... Takže i mě jednou zábly ruce. Ale užili jsme si to moc. A cestou jsme viděli stádo 53 jelenů... a mezi nimi běžela i liška - ne žádná obora, jen brzy ráno louky kolem Chřibské... Uvidím, jak vyjdou fotky...

tam jsem před lety byla ještě s Niky na dovolené a teda i kovovými žebříky jsem jí protáhla, i když to teda bylo spíš štěstí že jsme všemi šly jen nahoru. dolů by to šlo o hodně hůř. dostala jsem jí i do lodě přes soutěsky. jen u některých vyhlídek musela počkat dole.

s Norou by to asi nešlo, její zadek bych nahoru nevystrkala.

15.1.2022 20:14

tam jsem před lety byla ještě s Niky na dovolené a teda i kovovými žebříky jsem jí protáhla, i když to teda bylo spíš štěstí že jsme všemi šly jen nahoru. dolů by to šlo o hodně hůř. dostala jsem jí i do lodě přes soutěsky. jen u některých vyhlídek musela počkat dole.

s Norou by to asi nešlo, její zadek bych nahoru nevystrkala.

klasické kolmé žebříky z kovových tyčí ?? To prostě doga nedá (a hlavně by se nedostala dolů). Jinak roštové schody jdou s dogou i poměrně strmé - ale nahoru výrazně líp...

Právě že hrad i Rudolf jsou na docela dlouhé prohlížení - a to by psisko muselo čekat dlouho. A tak máme některá místa, která se musí stihnout v mezidobí...

Jo a budeme mít Otesánka - Yoda na šesti týdnech má deset kilo !

15.1.2022 20:45

Otík Joudík. :D Už se fakt těším, až ho budete mít doma, to bude nových přezdívek.

15.1.2022 21:08
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

klasické kolmé žebříky z kovových tyčí ?? To prostě doga nedá (a hlavně by se nedostala dolů). Jinak roštové schody jdou s dogou i poměrně strmé - ale nahoru výrazně líp...

Právě že hrad i Rudolf jsou na docela dlouhé prohlížení - a to by psisko muselo čekat dlouho. A tak máme některá místa, která se musí stihnout v mezidobí...

To teda. Naše Malina má nyní 10 kg, to mě uklidňuje, velká bude, ale jako doga ne :-)

15.1.2022 21:12
Terven

XXX.XXX.110.191

Pro mě těžko pochopitelný, že naše mohutná a dobře rostlá Vikina váží jako šestitýdenní štěně

15.1.2022 21:15

dnešní venčení, abychom nezlenivěli... když nás nikdo netahá ven

15.1.2022 21:17

Terven napsal(a):
Pro mě těžko pochopitelný, že naše mohutná a dobře rostlá Vikina váží jako šestitýdenní štěně

no a pak to půjde dvě až tři kilíčka za týden... Night byl štíhlý a na půl roce měl 60 kilo... a v dospělosti držel 80

15.1.2022 21:23
Terven

XXX.XXX.110.191

no a pak to půjde dvě až tři kilíčka za týden... Night byl štíhlý a na půl roce měl 60 kilo... a v dospělosti držel 80

Trochu jsem teď po přechodu přibrala, ale pokud vážím jako půlroční štíhlejší doga, tak jsem v klidu, to zní dobře

15.1.2022 21:25
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

dnešní venčení, abychom nezlenivěli... když nás nikdo netahá ven

Aby jsi si vůbec stihnula vydechnout

16.1.2022 09:47

lesnížínka napsal(a):
Aby jsi si vůbec stihnula vydechnout

vydechout nepotřebuju - oba se víceméně živíme hlavou - a pobyt venku máme rádi a potřebujeme ho. Dneska jsme si taky dali velké kolečko v lese za humny - sluníčko vstávalo, led pod nohama klouzal... uzavírali jsme sázky, kdy lehneme na kamenitoledovou zem. Kupodivu jsme to zvládli - opravdu to nebylo vhodné podloží . A viděli dvě honící se lišky - úžasně huňaté (jen fotky nebudou - hra světla a stínu, kmínky stromů... a úplně nepřehledná fotka už je smazaná)

16.1.2022 10:23

U nás dnes ráno -7°C,po dlouhé době jsem si vzala i mobil a takto si to Alan užíval.
Nikde nikdo,odpoledne už bude přepsíno.

16.1.2022 10:41
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U nás dnes ráno -7°C,po dlouhé době jsem si vzala i mobil a takto si to Alan užíval.
Nikde nikdo,odpoledne už bude přepsíno.

Na fotce 2 a 5 je tentýž pes?!? Na to bych si teda nevsadila

16.1.2022 10:45

lesnížínka napsal(a):

Na všech je jeden a ten samý,no občas se umí i tvářt důstojně a ne jen jako pošuk.

16.1.2022 11:11

lesnížínka napsal(a):

Vypadá tam jako špic trochu, že? Protože je štíhlý.

16.1.2022 11:38

Na špice má chudý kožich.To dělají ty plandající ušiska.

16.1.2022 11:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A uši nahoru mu úplně změnily vizáž

16.1.2022 14:39

Než jsme vyšli, slunce vzalo dráhu a schovalo se 🤷‍♀️

16.1.2022 14:43

vydechout nepotřebuju - oba se víceméně živíme hlavou - a pobyt venku máme rádi a potřebujeme ho. Dneska jsme si taky dali velké kolečko v lese za humny - sluníčko vstávalo, led pod nohama klouzal... uzavírali jsme sázky, kdy lehneme na kamenitoledovou zem. Kupodivu jsme to zvládli - opravdu to nebylo vhodné podloží . A viděli dvě honící se lišky - úžasně huňaté (jen fotky nebudou - hra světla a stínu, kmínky stromů... a úplně nepřehledná fotka už je smazaná)

Xerovi, nechtěli byste dát výsledek počítání ptáčků?

16.1.2022 14:49

Moc to sem nepatří, ale mám takový blbý dotaz. Neměli jste někdo někdy botky zn. Kacper, vyteplené zimní? Něco takového
https://www.zbozi.cz/vyrobek/kacper-4-1191-modra-39/#utm_
Pokud někdo měl, co, dobré?

16.1.2022 14:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A já koukala, co táhne prcek sebou za výbavu, až jsem si to zvětšila zjistila jsem, že to nemá nacpané kapsy na zádech jen nějaké ,,madlo"? U nás taky není moc teplo, sluníčko, ale jen 3st.

16.1.2022 15:27

To je Idefix!

16.1.2022 15:31

To je Idefix!

No konečně ho někdo poznal 😃🤣

16.1.2022 15:36
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To je Idefix!

Musela jsem si to najít. Nikdy jsem to moc nesledovala, vždycky jsem viděla jen nějaký kousek, takže jak se jmenoval pes jsem ani netušila

16.1.2022 15:38

lesnížínka napsal(a):
A já koukala, co táhne prcek sebou za výbavu, až jsem si to zvětšila zjistila jsem, že to nemá nacpané kapsy na zádech jen nějaké ,,madlo"? U nás taky není moc teplo, sluníčko, ale jen 3st.

To jsou takový vytuněný kšíry od Hurtty 🙂 trochu jako nákupní taška 🙈 no neee, je to praktický u přechodu a tak...

16.1.2022 15:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No konečně ho někdo poznal 😃🤣

Tak už chápu, proč je to Oliverek...tohle není zrovna hezké jméno

16.1.2022 15:45

lesnížínka napsal(a):
Tak už chápu, proč je to Oliverek...tohle není zrovna hezké jméno

Idefix je" postava" z filmu Asterix a Obelix. pes - bílý knírač jmenem Idefix...většinou si to špitají děti mezi sebou, když nás míjí 😃 to byla sranda...jako že ho konečně někdo poznal 🙂

16.1.2022 15:54
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Idefix je" postava" z filmu Asterix a Obelix. pes - bílý knírač jmenem Idefix...většinou si to špitají děti mezi sebou, když nás míjí 😃 to byla sranda...jako že ho konečně někdo poznal 🙂

Ano, já jsem to pochopila Však to píšu pořád...já už se neumím vyjadřovat, aby to lidi pochopili...hotentot

16.1.2022 15:55

Xerovi, nechtěli byste dát výsledek počítání ptáčků?

Orionko - upřímně - uprostřed sčítání jsem přišla o Nighta - a papír s výsledky pátku i soboty jsem nakonec vyhodila... Neměla jsem chuť to někam hlásit...
Ale mnohem víc ptáků u nás bylo před Vánoci. Lítají, ale je jich míň.

16.1.2022 15:59

lesnížínka napsal(a):
Ano, já jsem to pochopila Však to píšu pořád...já už se neumím vyjadřovat, aby to lidi pochopili...hotentot

Jen jestli nejsem hotentot já teda, když jsem to nepobrala 😃....noo chybějí mu černé konečky oušek, aby byl pravej 🐶

16.1.2022 16:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vždyť to je taková ta kabelka pro malý holčičky, jen taška ve tvaru pejska. Ten není živej, to poznám.

16.1.2022 16:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jen jestli nejsem hotentot já teda, když jsem to nepobrala 😃....noo chybějí mu černé konečky oušek, aby byl pravej 🐶

To lehce máznete

16.1.2022 16:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Vždyť to je taková ta kabelka pro malý holčičky, jen taška ve tvaru pejska. Ten není živej, to poznám.

16.1.2022 16:22

Atheira napsal(a):

🤣👍

16.1.2022 16:26

Lesnížínka neviděla "Asterix a Kleopatra", nejlepší "pohádka" všech dob :-) Aterííííxmííí :-) Když jsem hledala barák, přišla jsem tady k brance a říkám "tady dám třešeň" a brácha "velká álej s fůrou stromů!" (už nám bylo i 30, ale prostě...)
Pátrala jsem po plemenu z filmu a je to prý west higland teriér, ale podle mě je to hloupost, je to bílý knírač, west má širokou hlavu a je veliký.

16.1.2022 18:16

Já tam vždy slyšela Amsteríííxmííí.

Ale nejlepší je: "Kde je mněhně? Oni snědli mněhně..."

16.1.2022 19:14
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

My šli dneska do lesa a šli jsme asi po nějaké zvířecí stezce i nám pár srnek proběhlo přes cestu. Viděli jsme i krvavou stopu a taky cestu, jak někdo táhl zvíře.

16.1.2022 20:05

Lesnížínka neviděla "Asterix a Kleopatra", nejlepší "pohádka" všech dob :-) Aterííííxmííí :-) Když jsem hledala barák, přišla jsem tady k brance a říkám "tady dám třešeň" a brácha "velká álej s fůrou stromů!" (už nám bylo i 30, ale prostě...)
Pátrala jsem po plemenu z filmu a je to prý west higland teriér, ale podle mě je to hloupost, je to bílý knírač, west má širokou hlavu a je veliký.

Tak minimálně jeden z nich westík bude určitě

16.1.2022 20:26

Tak minimálně jeden z nich westík bude určitě

Ten první určitě. Měla jsem fenku X westíka a jasně poznávám ten tvar hlavy🐾

16.1.2022 21:49
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.183

V každém pokračování je jiný pes, někde je westík a jinde bílý knírač.
Oba jsou ostříhaní a mají nabarvená ouška a myslím někde nad ocáskem flíček.

16.1.2022 22:19

Orionko - upřímně - uprostřed sčítání jsem přišla o Nighta - a papír s výsledky pátku i soboty jsem nakonec vyhodila... Neměla jsem chuť to někam hlásit...
Ale mnohem víc ptáků u nás bylo před Vánoci. Lítají, ale je jich míň.

Dík za odpověď. Já nikdy nemám trpělivost vydržet hodinu u okna a počítat. A je to touto dobou docela fádní - sýkorky, kos, sýkorky, kos. Brhlík a strakapoud chodí na jiné krmítko.

16.1.2022 23:02

Fiona.Praha napsal(a):
V každém pokračování je jiný pes, někde je westík a jinde bílý knírač.
Oba jsou ostříhaní a mají nabarvená ouška a myslím někde nad ocáskem flíček.

Ale já viděla jen první s kde je mněhně a Otis, můj písař, ten, co všechno písá. Zase faktura. Už mě nebaví to administrativní papyrusování.
Jsou ty další vtipné?

16.1.2022 23:05
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ale já viděla jen první s kde je mněhně a Otis, můj písař, ten, co všechno písá. Zase faktura. Už mě nebaví to administrativní papyrusování.
Jsou ty další vtipné?

Tak kurňa a mě se směje, že jsem to neviděla?!?

16.1.2022 23:10

lesnížínka napsal(a):
Tak kurňa a mě se směje, že jsem to neviděla?!?

Klíííd, já neviděla ani jeden díl. Zase jsem viděla jiné psy, v jiných filmech - Táto, sežeň štěně, Pod jezevčí skálou......

16.1.2022 23:17

Ale určitě chcete :-) pusťte si na YT "Asdterix a Obelix Kleopatra" s datem 15. 2. 2015.

17.1.2022 08:58

Klíííd, já neviděla ani jeden díl. Zase jsem viděla jiné psy, v jiných filmech - Táto, sežeň štěně, Pod jezevčí skálou......

Orionko, ve filmu Táto sežeň štěně, jsou psíci krásní a čistokrevní, řeklabych....zaujal mě ten největší a přemýšlela jsem, jestli to byl Luisiánský leopardí pes nebo doga? Čí jiná rasa? Nevíte? Měla jsem tuhle chuť si pustit DVD a moc se mi to zase líbilo....na tehdejší dobu, rok 1964, úžasný film! 👍

17.1.2022 09:02
Atheira

XXX.XXX.209.8

Orionko, ve filmu Táto sežeň štěně, jsou psíci krásní a čistokrevní, řeklabych....zaujal mě ten největší a přemýšlela jsem, jestli to byl Luisiánský leopardí pes nebo doga? Čí jiná rasa? Nevíte? Měla jsem tuhle chuť si pustit DVD a moc se mi to zase líbilo....na tehdejší dobu, rok 1964, úžasný film! 👍

Myslíte tohle? To není leopard ani náhodou. To vypadá jak doga, ale kvalitka obrazu veliká, taky to může být tele na vodítku.

17.1.2022 09:41

Atheira napsal(a):
Myslíte tohle? To není leopard ani náhodou. To vypadá jak doga, ale kvalitka obrazu veliká, taky to může být tele na vodítku.

No Vy jste ale pohotová 😁Laruška Vám dala dnes volno? 😁 tele na vodítku👍....jo je to ten hafík, takže doga, hm...no já nejsem žádnej znalec a ty psiska jsou v tom filmu taky trošičku jiná než dnes🤔....s dogou nás poučí Xerxová, jestli sem zavítá 😉

17.1.2022 09:44
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

No dnešní venčení teda bylo za trest, takovej vichr, být náledí, tak kloužeme s Malinou po městě do teď. Aspoň, že Malina byla dnes vzorné psisko, tak mě hřálo aspoň to. Stačila tím pádem i kratší procházka a obě jsme hnali domů bez průtahů.

17.1.2022 09:50

Trickyvoo napsal(a):
No dnešní venčení teda bylo za trest, takovej vichr, být náledí, tak kloužeme s Malinou po městě do teď. Aspoň, že Malina byla dnes vzorné psisko, tak mě hřálo aspoň to. Stačila tím pádem i kratší procházka a obě jsme hnali domů bez průtahů.

V podobným počasí jsem vlastně před dvěma lety zakládala tohle téma :)
My se byli nepejskařsky venčit včera a už včera dost foukalo. Tak říkám - to teda pěkně kecali, že má v pondělí foukat, vždyť fouká už dneska. Tak s tím vším ledem a vichrem jsem si říkala, že mi zrovna teď nevadí, že nemusím třikrát denně se psem.

17.1.2022 10:01

V podobným počasí jsem vlastně před dvěma lety zakládala tohle téma :)
My se byli nepejskařsky venčit včera a už včera dost foukalo. Tak říkám - to teda pěkně kecali, že má v pondělí foukat, vždyť fouká už dneska. Tak s tím vším ledem a vichrem jsem si říkala, že mi zrovna teď nevadí, že nemusím třikrát denně se psem.

Vždycky, když sem jdu, čtu letmo Váš příspěvek, kterým jste to téma založila a říkám si, jak to letí...Váš chlapík se mi taky moc líbil, uměl pózovat a chyběla mu už jen kravata a nebo motýlek pod krkem🌷 ....krasavec inteligentní 🙂
bude ještě někdy nějaký další chloupeček, abyste se mohla provětrat vícekrát za den? 😉

17.1.2022 10:14

Vždycky, když sem jdu, čtu letmo Váš příspěvek, kterým jste to téma založila a říkám si, jak to letí...Váš chlapík se mi taky moc líbil, uměl pózovat a chyběla mu už jen kravata a nebo motýlek pod krkem🌷 ....krasavec inteligentní 🙂
bude ještě někdy nějaký další chloupeček, abyste se mohla provětrat vícekrát za den? 😉

Byl k pózování vždy sprostě donucen a zmanipulován, neměl to rád :)

Děkuji za optání, zatím to moc nevypadá. Mám takovou divnou pracovní situaci, nevím, co bude dál, a teď mi i vyhovuje, že si můžu poletovat kde chci a nemusím počítat, v kolik je nutno se vrátit domů na venčení psa. Tak si na další pejskaření budu muset asi počkat déle ...

17.1.2022 11:46

No Vy jste ale pohotová 😁Laruška Vám dala dnes volno? 😁 tele na vodítku👍....jo je to ten hafík, takže doga, hm...no já nejsem žádnej znalec a ty psiska jsou v tom filmu taky trošičku jiná než dnes🤔....s dogou nás poučí Xerxová, jestli sem zavítá 😉

německá doga - černobíle skvrnitá = hárlekýn. Spojují se s černou - neb u dvou hárlekýnů je riziko merle potíží... Třeba Night (černý) měl maminku hárlekýnku - a nový Yoda (černý - plášťový) na tom bude stejně.

17.1.2022 11:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já ten film vůbec neznám, ale hodila jsem to do googlu a tohle byl největší pes, co se tam vyloupl. Já pracuju, ale tak u počítače se nějaká ifauna ztratí... No a ranní venčení jsme taky odflákly. Lara se asi sto metrů od branky zastavila, povlávala ve větru a chtěla domů, tak jsme to zas otočily a šlo se zpět.

17.1.2022 12:05

německá doga - černobíle skvrnitá = hárlekýn. Spojují se s černou - neb u dvou hárlekýnů je riziko merle potíží... Třeba Night (černý) měl maminku hárlekýnku - a nový Yoda (černý - plášťový) na tom bude stejně.

Děkuji Vám, já tušila, že Vám to nedá a přijdete 😉 neviděla jste ten film? Jestli si vybavujete tuhle dogu, tak mě přišla taková menší vzrůstem (možná ještě štěně?), ouška malá, špičatá a každé oko jiné. Jedno bledě modré....no jako krásná, ale říkala jsem si, jestli se plemene nějak nedotknul čas? Je to snímek z roku 1964.

17.1.2022 12:09

Já přemýšlím, jestli vůbec dnes vylezeme ven. Tam by psa nevyhnal, hrozně fouká, je vlhko a sněží. Brrr. Jenže včera jsme byli jen na dvorku a na zahradě, protože mně v sobotu přivezli plný náklaďák dřeva a já to musela uklidit, aby to nenavlhlo a já s tím mohla hned topit.

17.1.2022 12:14

Já přemýšlím, jestli vůbec dnes vylezeme ven. Tam by psa nevyhnal, hrozně fouká, je vlhko a sněží. Brrr. Jenže včera jsme byli jen na dvorku a na zahradě, protože mně v sobotu přivezli plný náklaďák dřeva a já to musela uklidit, aby to nenavlhlo a já s tím mohla hned topit.

Tý brďo, to jste si mákla teda! Měla jste si sem napsat o brigádnice na výpomoc 😉 jestli to není daleko, klidně bych Vám pomohla...ále vlakem, neřídím, nemám papíry 🤷‍♀️

17.1.2022 12:17

Tý brďo, to jste si mákla teda! Měla jste si sem napsat o brigádnice na výpomoc 😉 jestli to není daleko, klidně bych Vám pomohla...ále vlakem, neřídím, nemám papíry 🤷‍♀️

Asi daleko, Bruntál.

17.1.2022 12:22
domi.t

XXX.XXX.131.130

Ali,musíš naučiť bandu, nech nosia tiež Nefret miluje nosenie dreva...škoda len,že nie vtedy,kedy by to pomohlo Takže sa často stáva,že nanosí na terasu cca 20 polien a začne to štiepiť,kedže sa k tomu "nikto nemá" Len čakám,kedy zavolá na Slobodu zvierat,že ju zneužívame na detskú prácu

17.1.2022 12:28

domi.t napsal(a):
Ali,musíš naučiť bandu, nech nosia tiež Nefret miluje nosenie dreva...škoda len,že nie vtedy,kedy by to pomohlo Takže sa často stáva,že nanosí na terasu cca 20 polien a začne to štiepiť,kedže sa k tomu "nikto nemá" Len čakám,kedy zavolá na Slobodu zvierat,že ju zneužívame na detskú prácu

Domi, u nás je to stejný, oni sice nosí, ale jen, kam se jim chce, a dost často to okusují, to nemám ráda, vždycky se bojím, aby si někde v tlamě nezabodli třísku. Je to smrkové dřevo a to se dost štěpí.

17.1.2022 12:34

Asi daleko, Bruntál.

Tak to je bohužel daleko 🤷‍♀️
Tak snad to šlo dobře a nebolí Vás ty záda moc...ale až budete na jaře zahradničit, sázet kytky🌷, tak můžete zapojit chundelky....hrabou určitě rádi/y 😁 tuhle jsem dostala krásný video s touto tématikou, ale asi jsem ho bohužel smazala...tak venku nezmrzněte 🥶

17.1.2022 12:38

Tak to je bohužel daleko 🤷‍♀️
Tak snad to šlo dobře a nebolí Vás ty záda moc...ale až budete na jaře zahradničit, sázet kytky🌷, tak můžete zapojit chundelky....hrabou určitě rádi/y 😁 tuhle jsem dostala krásný video s touto tématikou, ale asi jsem ho bohužel smazala...tak venku nezmrzněte 🥶

Záda ani ne, spíš ruce. A zahradničit asi nebudu, možná se jen trochu povrtám na skalce. Já to musela jako dítě, tak teď už to není můj koníček.

17.1.2022 12:49

Děkuji Vám, já tušila, že Vám to nedá a přijdete 😉 neviděla jste ten film? Jestli si vybavujete tuhle dogu, tak mě přišla taková menší vzrůstem (možná ještě štěně?), ouška malá, špičatá a každé oko jiné. Jedno bledě modré....no jako krásná, ale říkala jsem si, jestli se plemene nějak nedotknul čas? Je to snímek z roku 1964.

ouška malá špičatá - určitě v té době kupírovaná a dobře udělat uši neuměl každý. Takže ano - malá a špičatá.
Velikost - fenka není extra obr - standardní výška je od 72 cm... takže proti Nightovi drobná doguška. Hárlekýn může mít každé oko jiné.

Nekoukla jsem na ukázku - jen na tu fotku tady. Ale uši jiné než špičaté doga v té době neměla... kupírovat bylo normální

17.1.2022 14:42

Aktuálně teda takhle, to bílé vzadu není mlha, ale chumelenice.

17.1.2022 15:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U nás chumelenice není, jen mrholí a fučí Ráno to bylo ještě super, teď jsem říkala muži, že doufám, že se k Workovi doneslo, že by psa nevyhnal. Koukám po obědě, že asi áno je v boudě zalezlý. Jenže se bude blížit 16h a bude stepovat, že už. No nechce se mi tam ani trochu
Bruntál je daleko dokonce i od nás

17.1.2022 15:19

Aktuálně teda takhle, to bílé vzadu není mlha, ale chumelenice.

Jé vy se máte,že vám chumelí.Tady od rána fučí a chči.e a chči.e,že ani pes nevyleze.

17.1.2022 16:36

Je to německá doga. V té době se tady luisianští leopardi nevyskytovali. A dlouho potom ještě taky ne.

17.1.2022 16:44

Leopardi se nekupírují. Ale je to hezký záběr, jak ti psi venčí své paničky :-)

17.1.2022 17:43
lupus4

XXX.XXX.205.61

Leopardi se nekupírují...

a hlavně tu v té době ani NEBYLI

17.1.2022 17:50

lupus4 napsal(a):
Leopardi se nekupírují...

a hlavně tu v té době ani NEBYLI

Oni možná v té době nebyli nikde :-)

17.1.2022 17:58

Oni možná v té době nebyli nikde :-)

V Luisianě určitě byli... :-)

17.1.2022 18:45

:-) tady už ten leopardí kluk nevypadá tak malý :-)
https://youtu.be/Ce_SOFW4Zc0?t=3568

17.1.2022 18:57
lupus4

XXX.XXX.205.61

K nám je po revoluci dotáhnul Ing.Gerhard Stein (už R.I.P.) ch.s. Šumící křídla
taky se chvíli montoval do AM...pak byl i úspěšný prodejce "suprčupramarounů"
měl to vše hlavně na kšeft...

17.1.2022 19:04

lupus4 napsal(a):

Jo, Firstmate, hypoalergenní moučky :D

17.1.2022 19:12

není to tak dlouho, kdy se Orionka ptala, jestli máme vyfocenou novou sjezdovku na Ještědu... Moc jsem na ni před chvílí myslela - a ne zrovna v dobrém
Dneska lilo, pak sněžilo a večer se úplně vyjasnilo a všechno zmrzlo... Ale rozsvítili sjezdovku a navíc vylezl úplněk... a tak Pepa vzal stativ přes rameno a vystoupali jsme od nás ten děsněj kopec ke kapličce (Orionka zná). A když jsme vyfuněli nahoru... otočili se... tak jsme zjistili , že sjezdovku mezitím zhasli . Asi večerní lyžovačka při pondělku není. Dolů to byl trošku adrenalin, neb kluziště... ale dobrý

17.1.2022 19:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No až tak hrozné jsme to neměli(nad nějakou sjezdovku bych nelezla ani omylem ) ale říkám muži: sakra, to musí zrovna začít pršet, když jdeme s Workou?!? Bude pršet, nebo mám chvilku počkat? Bude, nečekej. Tak vyjdem, radši jsem dala Workovi pláštěnku, protože se fakt rozpršelo, teď ten vichr...když jsme vyšli z bráno na naši vyfoukanou cestu, koukal mezi kapkama s přimhouřenýma očima na mě, jestli to fakt myslím vážně. To je hnus tohle Wori, já vím, hele, tak to vemem hned tudy kolem sousedů zadem a vrátíme se domů. Vzadu nám bude už foukat do zad, to bude lepší. 5m od zadní cesty se z deště stala chumelenice, ale šílená, hustá a mokrá. To už jsem cítila, že mě prošívaný dlouhý kabát začíná studit, byla jsem ráda, že fakt jdeme domů. Celkem jsme obešli cca půl km, mokrá jsem byla jak myš, doma jsem zjistila, že krom úplně promáčeného kabátu, mám mokrý i rolák pod ním, i triko pod rolákem Woruška celou hlavu a zadek s ocáskem, toho jsem vytírala 10minut osuškou.

17.1.2022 22:33

není to tak dlouho, kdy se Orionka ptala, jestli máme vyfocenou novou sjezdovku na Ještědu... Moc jsem na ni před chvílí myslela - a ne zrovna v dobrém
Dneska lilo, pak sněžilo a večer se úplně vyjasnilo a všechno zmrzlo... Ale rozsvítili sjezdovku a navíc vylezl úplněk... a tak Pepa vzal stativ přes rameno a vystoupali jsme od nás ten děsněj kopec ke kapličce (Orionka zná). A když jsme vyfuněli nahoru... otočili se... tak jsme zjistili , že sjezdovku mezitím zhasli . Asi večerní lyžovačka při pondělku není. Dolů to byl trošku adrenalin, neb kluziště... ale dobrý

Tak zase nic :-))
Já jsem se dnes s kamarádkou ( a bez psice ) potloukala v lesích nad Chrastavou. Počasí děsné, vichr, malé kroupy, chumelenice - a asi bouřka. Poprvé jsme si myslely, že dole vysypali tatru štěrku, ale podruhé a potřetí už by toho štěrku bylo dost a opravdu to znělo jako hrom. Kolem druhé hodiny.

18.1.2022 09:39

Tak zase nic :-))
Já jsem se dnes s kamarádkou ( a bez psice ) potloukala v lesích nad Chrastavou. Počasí děsné, vichr, malé kroupy, chumelenice - a asi bouřka. Poprvé jsme si myslely, že dole vysypali tatru štěrku, ale podruhé a potřetí už by toho štěrku bylo dost a opravdu to znělo jako hrom. Kolem druhé hodiny.

včera u nás taky bouřka - beskydy

jinak si musím pochválit to své pastevecké zvířátko
byli jsme na návštěvě u tety a strejdy (a za celý svůj život byl jen jednou někde v cizím na návštěvě)
rozvážně prošel zahrádku
jakmile teta (bojící se velkých psů) otevřela dveře do domu, ihned tam zamířil
důstojně vešel, asi 5x absolvoval kolečko hala-OP/jídelna-KU-hala, provedl státní inspekci, ale inteligentně (nic nebral, nekousal, neoslintal, nehrabal), s tetou probrali nastavení trouby, zaujalo ho ukládání nádobí do myčky, a zcela v klidu se svalil u stolu a usnul
na procházce se choval jako sluníčko, ani na ječící psy za plotem nereagoval, nebo zcela minimálně
prostě chodící reklama na plemeno
miluju to zvíře!

18.1.2022 10:37
Terven

XXX.XXX.110.191

s tetou probrali nastavení trouby

reklama na plemeno - jenom se ujišťuju- je to pyreneják?

U nás návštěvy probíhají tak, že pinčová je absolvuje u mě na klíně, chce si pojistit, že ji tam nenechám, už holt se jí to jednou stalo.
Vikina se taky po kontrole interiéru někde rozvalí. Ale nejradši má návštěvy venkovní, na zahrádkách - "a myši tady máte? a mohla bych je vidět?"

18.1.2022 10:59
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Dnešní venčení mohlo být i fajn. Nejdřív byla Malina zlatíčko, pustila jsem jí na volno, ke mně, zůstaň, stůj, nežer to, jdeme, na kraj, honem vše plnila na první dobrou a zrovna když jsem se vznášela na růžovém obláčku, jak úžasná je, jak nám krásně umrzlo, tak se to začalo kazit, nejdřív nezastavila, když jsem řekla stůj a vrhla se na trávník. Ukázalo se, že tam zas měl někdo nastražené kosti pro náhodné kolemjdoucí, vrhla se pro ni, fuj byl neznámý pojem, pusť taky, vyrvat z tlamy se mi to taky nepovedlo. Pak jsem jí připnula zpátky na vodítko, to mi ho trhala, škubala, pak odmítala chodit, zkusila jsem peška, to lítala kolem mě na tom vodítku, zamotávala se, nakonec se lidi začali zastavovat a jásat jak je roztomilá, tak pustila vodítko a zapla zas svatozář a pak už došla domů celkem v pohodě. Prostě když jí začnu štvát, tak stačí se nechat pohladit od rozesmátých dětí, nechat se chválit od důchodců a pak si najednou vzpomene, že je vlastně hrozně hodná fenka.

18.1.2022 11:13
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

lupus4 napsal(a):

Nikdy jsem toho pána neměla ráda. Dělal jen to, co mu vynášelo prachy a neštítil se ničeho.

18.1.2022 12:00

orionka chce vyfotit novou - resp. rozšířenou sjezdovku na Ještědu? tak mmt, vidím na ní z kanclu

18.1.2022 12:02

orionka chce vyfotit novou - resp. rozšířenou sjezdovku na Ještědu? tak mmt, vidím na ní z kanclu

Jen mobilem, vysílač schovaný v mracích.

18.1.2022 12:28
bassrock

XXX.XXX.251.2

Zdravím všechny
Můžu se přidat? Vidím tu pár známých nicků (zdravím Smršť, Pinčovou a Mopsle s Panem Bečkou-mopsem ) z koňské debaty.
Od léta mám doma jednu piraňovitou slečnu a nějak již otravuji okolí svými řečmi. Prý když nemluvím o koních, tak o psovi. Tak jsem si řekla, že tady to snad nevadí

Představím psici - Abigail, 7 měsíců, australský honácký pes, má splněná dlouhodobá touha, od doby co jsem viděla Mela Gibsona s honákem v Šíleném Maxovi.

18.1.2022 12:37

"reklama na plemeno - jenom se ujišťuju- je to pyreneják?"

no jistě
ideální rodinný pes

bassrock
ahoj
a nechť je to splněný sen i nadále

18.1.2022 12:48
Atheira

XXX.XXX.209.8

bassrock napsal(a):
Zdravím všechny
Můžu se přidat? Vidím tu pár známých nicků (zdravím Smršť, Pinčovou a Mopsle s Panem Bečkou-mopsem ) z koňské debaty.
Od léta mám doma jednu piraňovitou slečnu a nějak již otravuji okolí svými řečmi. Prý když nemluvím o koních, tak o psovi. Tak jsem si řekla, že tady to snad nevadí

Představím psici - Abigail, 7 měsíců, australský honácký pes, má splněná dlouhodobá touha, od doby co jsem viděla Mela Gibsona s honákem v Šíleném Maxovi.

Prý když nemluvím o koních, tak o psovi. Tak jsem si řekla, že tady to snad nevadí

Viděla jste, kolik je tady příspěvků? Když odmyslím, že tu nárazově vaříme, zahradničíme a tak, naprostá většina příspěvků je přesně tak postižená, jak hledáte.
Vítejte!

18.1.2022 13:21
bassrock

XXX.XXX.251.2

Děkuji, zatím se plní vše, co má.
Honáčí geny fungují a piraňa se už osvědčila i jako doprovod na vyjížďkách.
Snad se projevilo i důsledné seznamování holek ze země, zatím ani jednou neštěkala, neštípala ani se nesnažila honit koně.
A co mě fascinuje, dokonale rozumí řeči koní - přesně ví, co znamená jaký který ksicht mojí huculí Madam a podle toho si drží odstup.
Jo, vím, že máme před sebou pubertu a to se teprve bude lámat chleba

18.1.2022 13:24
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Honáci jsou ke koním super. Taky jsme jednoho mívali, hodí se k nim.

18.1.2022 13:26
Atheira

XXX.XXX.209.8

Lidi, jen takovej dotaz do pléna, kdyby k tomu náhodou měl někdo něco zajímavýho. Fena, jorkmut, kolem 9 let. Jeví se zdravá, akorát má zuby v háji.
Kastrovaná - jen vaječníky, děloha zůstala... Teď zánět dělohy. Veterinář nasadil ATB. Dlouhodobě odmítá zuby vyčistit pod sedací, že fena prý nedá narkózu. Ze stejného důvodu odmítl teď po přeléčení vzít i tu dělohu. Přitom pokud vím, nikdy nebyla na žádném vyšetření, ze kterého by bylo patrné, že má třeba fakt slabé srdce nebo tak něco...
Fena se nelepší. Kontakty na jiné veterináře a rada urychleně to řešit s někým, kdo to takhle nesmete ze stolu, předána snad všemi stranami, co to řeší.
Je to samozřejmě na majitelích. Jestli si to zařídí, jako čert ví. Jen mi to celý přijde úplně mimo. Jak veterinář takhle najisto pozná - tenhle pes se uspávat nebude, ten narkózu nedá?
Konkrétně od tohohle, co jim to řekl, si stejnou řeč odnesli i jiní, co znám. Přijde mi, že se mu tím nechce zabývat.
Podle toho, co tu často čtu, tak inhalační narkóza je šetrnější? Teoreticky by byl schopný veterinář ochotný kastrovat i rovnou udělat ty zuby nebo to takhle nejde? Mně ta fena prostě přijde moc mladá na to, aby se nad tím mávlo rukou, že už to nejde.

18.1.2022 13:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

bassrock napsal(a):
Zdravím všechny

Lůďa zdraví Abigail

18.1.2022 13:38
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Lidi, jen takovej dotaz do pléna, kdyby k tomu náhodou měl někdo něco zajímavýho. Fena, jorkmut, kolem 9 let. Jeví se zdravá, akorát má zuby v háji.
Kastrovaná - jen vaječníky, děloha zůstala... Teď zánět dělohy. Veterinář nasadil ATB. Dlouhodobě odmítá zuby vyčistit pod sedací, že fena prý nedá narkózu. Ze stejného důvodu odmítl teď po přeléčení vzít i tu dělohu. Přitom pokud vím, nikdy nebyla na žádném vyšetření, ze kterého by bylo patrné, že má třeba fakt slabé srdce nebo tak něco...
Fena se nelepší. Kontakty na jiné veterináře a rada urychleně to řešit s někým, kdo to takhle nesmete ze stolu, předána snad všemi stranami, co to řeší.
Je to samozřejmě na majitelích. Jestli si to zařídí, jako čert ví. Jen mi to celý přijde úplně mimo. Jak veterinář takhle najisto pozná - tenhle pes se uspávat nebude, ten narkózu nedá?
Konkrétně od tohohle, co jim to řekl, si stejnou řeč odnesli i jiní, co znám. Přijde mi, že se mu tím nechce zabývat.
Podle toho, co tu často čtu, tak inhalační narkóza je šetrnější? Teoreticky by byl schopný veterinář ochotný kastrovat i rovnou udělat ty zuby nebo to takhle nejde? Mně ta fena prostě přijde moc mladá na to, aby se nad tím mávlo rukou, že už to nejde.

Jednak by mě zajímalo, proč by devítiletá jinak zdravá fena dlouhověkého plemene neměla dát narkózu...
a druhak se mi ten vet jeví divnej, ať jdou jinam.

18.1.2022 13:46

Atheira napsal(a):

Šla bych jinam. Měla jsem fenu kardiačku, narkózu při akutní operaci zvládla.

18.1.2022 13:49
Terven

XXX.XXX.110.191

bassrock napsal(a):

Snad se projevilo i důsledné seznamování holek ze země, zatím ani jednou neštěkala, neštípala ani se nesnažila honit koně.
A co mě fascinuje, dokonale rozumí řeči koní - přesně ví, co znamená jaký který ksicht mojí huculí Madam a podle toho si drží odstup.

Asi je pošlu k tobě na tábor s výukou cizích jazyků ...ony snad ani netuší, kde to zvíře má hlavu

18.1.2022 13:54

Terven napsal(a):
Jednak by mě zajímalo, proč by devítiletá jinak zdravá fena dlouhověkého plemene neměla dát narkózu...

Náš vet už nechtěl uspávat kvůli zubům 15 letého psa. V 16 už vůbec ne, no a teď je dědkovi už 17 a v hubě má, chudák, kamenolom...

Ale u zdravého 9 letého psa je ta situace o dost jiná. A v kombinaci se zánětem dělohy už vůbec není na co čekat. Nechávali jsme ze stejného důvodu operovat 14 letou fenku, byla s námi pak ještě 3 roky.

18.1.2022 14:09

Mám pro vás jednu záhadu. Na fotkách jsou oba mladí psi. Dneska jsme je vážili a bígloid má 16kg, prcek 10kg.

Jak je to možné? Mně připadá ten rozdíl mnohem větší...
Bígloida opticky rozšiřuje delší srst s hustou podsadou, menší pes má srst přiléhavou bez podsady, ale že by to dělalo takový rozdíl? Pohmatem jsou oba pevní, žebra jdou cítit snadno. Bígloid je výrazně víc osvalený, prcek je ještě dorostenec a trochu "chrastítko". O to víc nechápu ten relativně malý rozdíl v hmotnosti...

18.1.2022 14:13
Terven

XXX.XXX.110.191

Mám pro vás jednu záhadu. Na fotkách jsou oba mladí psi. Dneska jsme je vážili a bígloid má 16kg, prcek 10kg.

Jak je to možné? Mně připadá ten rozdíl mnohem větší...
Bígloida opticky rozšiřuje delší srst s hustou podsadou, menší pes má srst přiléhavou bez podsady, ale že by to dělalo takový rozdíl? Pohmatem jsou oba pevní, žebra jdou cítit snadno. Bígloid je výrazně víc osvalený, prcek je ještě dorostenec a trochu "chrastítko". O to víc nechápu ten relativně malý rozdíl v hmotnosti...

To je těžký, mně podle fotek přijde, že to odpovídá

18.1.2022 14:17

Terven napsal(a):
To je těžký, mně podle fotek přijde, že to odpovídá

Jo? Já mám právě pocit, že je prcek hmotou těla tak poloviční 🙈

18.1.2022 14:20

Mají učebnicový psí oči

18.1.2022 14:24
bassrock

XXX.XXX.251.2

Mě taky příjdou odpovídající, ono 6kg je docela dost.
A oba jsou krásní!

18.1.2022 14:46

Jo? Já mám právě pocit, že je prcek hmotou těla tak poloviční 🙈

A není to tím, že ho znáte spíš jako štěně, tak máte pořád pocit, že je malinkej? :)

18.1.2022 14:50

A není to tím, že ho znáte spíš jako štěně, tak máte pořád pocit, že je malinkej? :)

Já nevím. Bígloid byl kdysi taky štěňátko 😉
Jsou mezi nimi cca 2 roky.

18.1.2022 14:57
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mně se ten rozdíl zdá reálný.
6kg jsou tři čivavy.
Představte si je tam přilepené na toho menšího a hned byste z nich všech toho bígloida dohromady dala.

Kdybyste si vybrala světlé čivavy, tak i barevně!

18.1.2022 15:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):

Doufám, že je to ten samý vet, co ji tak ,,inteligentně" vykastroval

18.1.2022 15:03

Atheira napsal(a):
Mně se ten rozdíl zdá reálný.
6kg jsou tři čivavy.
Představte si je tam přilepené na toho menšího a hned byste z nich všech toho bígloida dohromady dala.

Kdybyste si vybrala světlé čivavy, tak i barevně!

😂😂

18.1.2022 15:14
Terven

XXX.XXX.68.168

lesnížínka napsal(a):

To je další věc, taky by mě zajímal důvod...

18.1.2022 15:18
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):

Ano, je to ten samý vet. Skutečnost, že má dělohu, byla pro majitele překvápko, nevěděli, že jí bral jen vaječníky. Ale mám dojem, že se tu kdysi řešilo, že to není neobvyklé, že se odstraňují jen vaječníky.

18.1.2022 15:29

ona chtěla osvětlenou

18.1.2022 15:37

ona chtěla osvětlenou

jo taaak, tak to můžu cvaknout až pojedu z práce za tmy - což teda dneska v plánu nemám

18.1.2022 15:44

Atheira napsal(a):

Inhalační narkóza je šetrnější (bezpečnější). Jenom nevím, jestli by při ní udělat i zuby. Technicky, jestli by nepřekážela intubace. + samozřejmě kvalitní předoperační vyšetření. Operují se i starší psi, úspěšně.

18.1.2022 16:31
Atheira

XXX.XXX.209.8

Inhalační narkóza je šetrnější (bezpečnější). Jenom nevím, jestli by při ní udělat i zuby. Technicky, jestli by nepřekážela intubace. + samozřejmě kvalitní předoperační vyšetření. Operují se i starší psi, úspěšně.

A nějaká možnost, jak kvůli zubům nedávat psa pod "plnou" narkózu, existuje? Doufám, že mi neřeknou, že jinam ještě ani nevolali, že to nechaj na tamtom... No, každou chvíli se dozvím, jak se věci mají, tak uvidíme, no. Je to příšerka ošklivá a smrdí jí z huby kvůli těm zubům, ale jinak je moc hodná. Jako já bych to všechno řešila jinak a hlavně řešila. Ale není to můj pes, takže můžu jen doporučit, poradit, ale co se opravdu bude dít, to už není na mně.

18.1.2022 17:05
Ouško4

XXX.XXX.81.87

bassrock napsal(a):

Plesnivci zdraví plesnivku 😍

Mě to tak strašně štve, že když mám dva úžasný psy, pořizovaný je koním na vyjížďky, mám ausgerechnet všechny koně chromý, takže to v těch lesích absolvuju po svých 🙈😂

18.1.2022 18:39

Atheira napsal(a):
A nějaká možnost, jak kvůli zubům nedávat psa pod "plnou" narkózu, existuje? Doufám, že mi neřeknou, že jinam ještě ani nevolali, že to nechaj na tamtom... No, každou chvíli se dozvím, jak se věci mají, tak uvidíme, no. Je to příšerka ošklivá a smrdí jí z huby kvůli těm zubům, ale jinak je moc hodná. Jako já bych to všechno řešila jinak a hlavně řešila. Ale není to můj pes, takže můžu jen doporučit, poradit, ale co se opravdu bude dít, to už není na mně.

Teoreticky sedace. Jinak nejde jenom o ten smrad, ale i záněty dásní, zubů a další komplikace (třeba srdce). Ale když není vůle a snaha...

18.1.2022 20:07
Terven

XXX.XXX.110.191

Zuby jdou v inhalační narkóze.

18.1.2022 20:09

Terven napsal(a):
Zuby jdou v inhalační narkóze.

Však nepíšu nic jiného U lidí rajský plyn, ale nemám praktické zkušenosti.

18.1.2022 20:12
Terven

XXX.XXX.110.191

Však nepíšu nic jiného U lidí rajský plyn, ale nemám praktické zkušenosti.

Psala jste, že nevíte, zdali při ní jdou udělat zuby

18.1.2022 20:17

Terven napsal(a):
Psala jste, že nevíte, zdali při ní jdou udělat zuby

Však jo. Že nemám zkušenosti s inhalační narkózou - jako že s maskou (trychtýřem) - tam by to nešlo určitě nebo s tou intubací. To byl jenom námět a hlasitá myšlenka.

18.1.2022 20:20

Atheira napsal(a):
Ano, je to ten samý vet. Skutečnost, že má dělohu, byla pro majitele překvápko, nevěděli, že jí bral jen vaječníky. Ale mám dojem, že se tu kdysi řešilo, že to není neobvyklé, že se odstraňují jen vaječníky.

Ale při běžné kastraci se berou jenom vaječníky. Nebo se už jednalo o pyometru? Jsem se ztratila, přiznávám.

18.1.2022 20:22
Terven

XXX.XXX.110.191

Ale při běžné kastraci se berou jenom vaječníky. Nebo se už jednalo o pyometru? Jsem se ztratila, přiznávám.

Při běžné kastraci se bere i děloha, bavíme-li se o fenách. Právěže odstranění pouze vaječníků je hodně nezvyklé - proto se nad tím pozastavujeme.
Proč by jinak byla kastrace tak vehementně doporučována jako prevence pyometry?

18.1.2022 20:41

Terven napsal(a):
Při běžné kastraci se bere i děloha, bavíme-li se o fenách. Právěže odstranění pouze vaječníků je hodně nezvyklé - proto se nad tím pozastavujeme.

To není úplně pravda. Pokud jde fena na kastraci bez zánětu dělohy, zkušený operatér odebere jen vaječníky. Kdyby se mu něco nezdálo, nebyl si jistý, vyndá radši i dělohu. Ale pokud je vše v pořádku, děloha se nechá. Zakrní, žádný zánět by se v ní tvořit neměl. Navíc u větších fen je dobré, když to jde, dělohu nechat, je to menší zásah do dutiny břišní a nižší riziko inkontinence. Alespoň nějak takhle mi to vet vysvětloval, když mé jedné feně vyoperoval právě jen vaječníky (zdravotní důvody).

18.1.2022 20:42
janaa

XXX.XXX.47.93

Terven napsal(a):

To není pravda,velmi často se nechává děloha. Ta zakrní,takže problémy nebývají (upřímně tohle je první zmínka o pyometře u kastrované feně,co slyším. Pyometra je hormonální záležitost,není to "něco z venku") Pokud se děloha nechá,hrozí menší riziko inkontinence. Ale musí se pořádně prohlédnout,aby byla v pořádku, při jakékoli patologii je lepší jí vyndat. Taky mám vykastrovanou veteránku a děloha se nechala

18.1.2022 20:44
janaa

XXX.XXX.47.93

Jinak k dotazu,nevidím důvod,proč neuspat 9letý zvíře. Uspávají se daleko starší psi,kardiaci atd. Zánět zubů může být daleko rizikovější než celá narkoza dohromady. Samozřejmě předoperační vyšetření,inhalačka

18.1.2022 20:47
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
To není pravda,velmi často se nechává děloha. Ta zakrní,takže problémy nebývají (upřímně tohle je první zmínka o pyometře u kastrované feně,co slyším. Pyometra je hormonální záležitost,není to "něco z venku") Pokud se děloha nechá,hrozí menší riziko inkontinence. Ale musí se pořádně prohlédnout,aby byla v pořádku, při jakékoli patologii je lepší jí vyndat. Taky mám vykastrovanou veteránku a děloha se nechala

Jasný, chápu, že děloha bez hormonů nebude náchylná k pyometře.
Nicméně stále jsem přesvědčená, že obvyklejší je odstranění vaječníků i dělohy.

18.1.2022 20:49
janaa

XXX.XXX.47.93

Terven napsal(a):

Nevím,co je častější,ale určitě bych to nenazvala "hodně nezvyklé"
Btw furt mi to vrtá hlavou,jestli ta fena fakt pyometru měla,jestli to nebylo něco jiného,zánět pochvy apod. Ta děloha by prakticky neměla být

18.1.2022 20:53
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
Nevím,co je častější,ale určitě bych to nenazvala "hodně nezvyklé"
Btw furt mi to vrtá hlavou,jestli ta fena fakt pyometru měla,jestli to nebylo něco jiného,zánět pochvy apod. Ta děloha by prakticky neměla být

Tady je něco na toto téma
http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/porovnani-dlouhodobych-efektu-ovariektomie-a-ovariohysterektomie-u-fen-74.html

18.1.2022 20:57
Terven

XXX.XXX.110.191

Jinak pokud zagůglím po stránkách vet. klinik, tak vidím zmiňovanou spíš ovariohysterektomii.

18.1.2022 20:58

"To není pravda,velmi často se nechává děloha. Ta zakrní,takže problémy nebývají"

casto? fakt?
nemam moc zkusennosti, mam chovne feny - ale muj vet delohu nenechava -prave protoze pokud se necha, hrozi dal mj. pyometra - co sebere, nemuze mit problem.
naopak -pri tom, kdyz se odebiraji jen vajecniky se stava, ze fena dal i "hara" -nechaji tam kus vajecniku a musi na reoperaci.

18.1.2022 21:00
lupus4

XXX.XXX.205.61

Terven napsal(a):
Tady je něco na toto téma
http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/porovnani-dlouhodobych-efektu-ovariektomie-a-ovariohysterektomie-u-fen-74.html

Výsledky této studie prokazují, že ovariektomie nezvyšuje riziko vzniku cystické hyperplazie dělohy či jiných komplikací v porovnání s ovariohysterektomií. Navíc je méně invazívní a méně časově náročná na anestezii i chirurgický zákrok. Zdá se, že není důvodu pro odstranění dělohy při rutinní kastraci. Přesto je ovariektomie věcí volby chirurga.

18.1.2022 21:00
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já právě měla za to, že se takové ty "preventivní" kastrace provádí tak, že se berou jen vaječníky. Slyšela jsem, že spolky to tak dělají běžně. Ale tady měla být kastrace doporučena ze zdravotních důvodů, i když ne tedy kvůli pyometře. Majitel počítal s tím, že dělohu nemá...

Ráda bych tu řekla víc, protože je to věc, která mi fakt nedá a samotný mi tam přijde strašně moc divných věcí. Teď, když mám další info, tak o to víc. Jenže pes není můj a nechci takhle veřejně zacházet do detailů v něčem, co vlastně tak úplně není moje věc.

18.1.2022 21:02
janaa

XXX.XXX.47.93

naopak -pri tom, kdyz se odebiraji jen vajecniky se stava, ze fena dal i "hara" -nechaji tam kus vajecniku a musi na reoperaci.
To ale nesouvisí s tím,jestli se bere děloha nebo ne, ale s veterinářem,co to zblbne

18.1.2022 21:03
Terven

XXX.XXX.110.191

lupus4 napsal(a):
Výsledky této studie prokazují, že ovariektomie nezvyšuje riziko vzniku cystické hyperplazie dělohy či jiných komplikací v porovnání s ovariohysterektomií. Navíc je méně invazívní a méně časově náročná na anestezii i chirurgický zákrok. Zdá se, že není důvodu pro odstranění dělohy při rutinní kastraci. Přesto je ovariektomie věcí volby chirurga.

Já jsem to četla, ale nic to nemění na tom, že veti to dělají, jak to dělají
https://www.vedilab.cz/ovariohysterektomie

18.1.2022 21:09
janaa

XXX.XXX.47.93

Hele,já se nechci dohadovat,co se dělá častěji a co ne,protože žádná data nemám,ale prostě si nemyslím,že ponechání dělohy je něco neobvyklého. Samozřejmě musí být vet zkušený na to,aby jí uměl prohlédnout a ujistit se,že tam není žádná patologie. Je pravda,že já mám štěstí na vety,co nepropagují kastraci preventivně,takže o ní přemýšlí a s majiteli i podiskutují a nabídnou obě varianty. Samozřejmě s tím,že konečné rozhodnutí je na vetovi,když se dostane dovnitř

18.1.2022 21:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

janaa napsal(a):
Hele,já se nechci dohadovat,co se dělá častěji a co ne,protože žádná data nemám,ale prostě si nemyslím,že ponechání dělohy je něco neobvyklého. Samozřejmě musí být vet zkušený na to,aby jí uměl prohlédnout a ujistit se,že tam není žádná patologie. Je pravda,že já mám štěstí na vety,co nepropagují kastraci preventivně,takže o ní přemýšlí a s majiteli i podiskutují a nabídnou obě varianty. Samozřejmě s tím,že konečné rozhodnutí je na vetovi,když se dostane dovnitř

Když už nechám fenu kastrovat, vyberu všechno a nebudu hrát ruskou ruletu, že třeba děloha zakrní a nebo taky ne a bude mít na stará kolena pyometru? Nebo jak ta naše sousedka, kterou nechala kastrovat, aby neutíkala za psy, tvrdila, že jí vzal vet jen dělohu, vaječníky nechal...no teď teda nevím, jestli to nespletla, no fena se dál chovala jak háravka, navíc z toho dostala nějakou permanentní říji, že to pár let bylo tak nějak imrvere, fena lítala po dědině a nechala se obskakovat, psům voněla a majitelka už neřešila, protože štěňata už mít nemohla. Skvělé řešení...totálně k hov.u

18.1.2022 22:26

Ještě, že nemám feňuli, byla bych z její kastrace hotová, je to velký zásah do organismu a když se to udělá takhle zvláštně napůl, jak píšete lesnížínko, tak je to, jak vidno, na prd 🤔 náš bělouš k nám z Prahy příšel už vykastrován, ještě měl jizvu poměrně čerstvou, tak jsem ho litovala, že má prázdnej pytlík 🙈 a jsem ráda, že to nebylo na mě, abych to zařídila a neříkám to kvůli penězům...většina útulků a spolků k tomu nechá osvojitele zavázat smlouvou, pokud jde o štěně nebo se to nestihne z nějakého třeba zdravotního důvodu...

No ale píšu Vám hlavně proto, že jsem se teď vrátila z procházky s Oliverkem a asi z toho neusnu...potkali jsme 3.měsíční fenku samojeda! Jsem úplně unešená z ní 😍 ještě teď. Ty oušínka, kulička heboučká...překrásné štěndo a dokonce se mi splnilo mé přání a pohladila jsem si ji, (víte, že jsem už v minulosti psala, jak ráda bych Vašeho Worku pomazlila)přestože se to hlazení tomu mému závislákovi nelíbilo....to byl fakt zážitek zabořit se do té její srsti, to Vám povím👍...já Vám normálně závidím, že se do toho kožíšku můžete bořit furt😃 bohužel nemám foto, protože jsem mobil nechala doma 🙈

18.1.2022 22:28

lesnížínka napsal(a):
Když už nechám fenu kastrovat, vyberu všechno a nebudu hrát ruskou ruletu, že třeba děloha zakrní a nebo taky ne a bude mít na stará kolena pyometru? Nebo jak ta naše sousedka, kterou nechala kastrovat, aby neutíkala za psy, tvrdila, že jí vzal vet jen dělohu, vaječníky nechal...no teď teda nevím, jestli to nespletla, no fena se dál chovala jak háravka, navíc z toho dostala nějakou permanentní říji, že to pár let bylo tak nějak imrvere, fena lítala po dědině a nechala se obskakovat, psům voněla a majitelka už neřešila, protože štěňata už mít nemohla. Skvělé řešení...totálně k hov.u

Napsala jsem Vám teď reakci žínko, ale citace se odpojila 🤷‍♀️ tak výše je to pro Vás...

18.1.2022 22:53

lesnížínka napsal(a):

Ále prdlačky kvrdlačky, vy ruská ruleto, která nenechala vykastrovat svého vyšilujícího psa. Ale čuby byste kuchala komplet, i když to nemusí být potřeba, protože pyometra? Pročtěte si na to téma více, rozhodnutí je vždy na veterináři. Zda feně bez zánětu vyndat jen vaječníky nebo i dělohu. Ale musí to být znalý a schopný vet, ne nějaký "doktor hovado", který přehlédne kus vaječníku.
Znám hodně fen, které byly kvalitně zoperované a děloha jim zůstala, zakrněla a čuby jsou celkově bez problému.
Btw, skvělé řešení hlavně sousedky, nechat fenu kastrovat, aby neutíkala za psy.

19.1.2022 08:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ále prdlačky kvrdlačky, vy ruská ruleto, která nenechala vykastrovat svého vyšilujícího psa. Ale čuby byste kuchala komplet, i když to nemusí být potřeba, protože pyometra? Pročtěte si na to téma více, rozhodnutí je vždy na veterináři. Zda feně bez zánětu vyndat jen vaječníky nebo i dělohu. Ale musí to být znalý a schopný vet, ne nějaký "doktor hovado", který přehlédne kus vaječníku.
Znám hodně fen, které byly kvalitně zoperované a děloha jim zůstala, zakrněla a čuby jsou celkově bez problému.
Btw, skvělé řešení hlavně sousedky, nechat fenu kastrovat, aby neutíkala za psy.

Myslela jsem si, že to je běžně používaný postup, jen mi nejde do hlavy, že dám kastrovat fenu a několik let nevím, jaký zákrok se vlastně prováděl. Jasně, ono je to na obou stranách...líná huba a tak. Ale já osobně nemám ráda, když mě veterinář neseznámí s tím, co se bude dít nebo co se událo mimo plán, na kterém jsme se domluvili. On je ten doktor a on by měl vědět, co je v daný moment nejlepší. Ale asi jsem trapná já, nevím...nestačí mi, aby mi pak dal fenu a řekl "tady ji máte vykastrovanou" a neřekl mi, jestli vzal všechno nebo ne.
V případě téhle feny nějaké problémy byly. Řekli mi, že jim veterinář doporučil kastraci kvůli bulkám na mléčné liště (???)... tak když už s nima probíral takovýhle věci. Brala bych jako samozřejmost, že mi také řekne - odeberu vaječníky, to v takovém případě stačí, děloha zakrní, bla bla bla...

No, ale ono je to už asi jedno, já osobně si myslím, že ta fena to bude mít brzy za sebou podle toho, co jsem včera slyšela.

19.1.2022 10:03
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Myslela jsem si, že to je běžně používaný postup, jen mi nejde do hlavy, že dám kastrovat fenu a několik let nevím, jaký zákrok se vlastně prováděl. Jasně, ono je to na obou stranách...líná huba a tak. Ale já osobně nemám ráda, když mě veterinář neseznámí s tím, co se bude dít nebo co se událo mimo plán, na kterém jsme se domluvili. On je ten doktor a on by měl vědět, co je v daný moment nejlepší. Ale asi jsem trapná já, nevím...nestačí mi, aby mi pak dal fenu a řekl "tady ji máte vykastrovanou" a neřekl mi, jestli vzal všechno nebo ne.
V případě téhle feny nějaké problémy byly. Řekli mi, že jim veterinář doporučil kastraci kvůli bulkám na mléčné liště (???)... tak když už s nima probíral takovýhle věci. Brala bych jako samozřejmost, že mi také řekne - odeberu vaječníky, to v takovém případě stačí, děloha zakrní, bla bla bla...

No, ale ono je to už asi jedno, já osobně si myslím, že ta fena to bude mít brzy za sebou podle toho, co jsem včera slyšela.

Když jsem nechávala kastrovat předchozí fenu kvůli nekončící falešce, je fakt, že na veterině prostě mluvili o kastraci, ale nespecifikovali, co vše budou brát.
Na paragonu jsem pak měla položku ovariohysterektomie, tak jsem měla jasno, ale hodně lidí to buď nerozluští anebo neví, co to znamená.
Ta vaše poslední věta teda zní děsivě, pokud je fena devítiletá a jinak zdravá

19.1.2022 10:50
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No tak, než tady na mě budete vykřikovat, ať se vám přihlásí všechny ty, co tady nakonec zachraňovaly staré feny s pyometrou...protože přece nebudou zbytečně kuchat mladé. Protože 50/50 už podle mě ruská ruleta je. Proto bych fenu nikdy neměla, protože za a) hárání by mi vadilo, tady na vesnici s volně pobíhajícími psy tuplem a za b) pyometra, rakovina mléčné lišty...dva nejčastější problémy. A ke kastraci si nejsem jistá, jestli bych se já přesvědčila.
K sousedce: když máte fenu na dvorku a začne vám zdrhat za psy, těžko to řešit. Kotec vím, že tam nemají, proč ji nezavřela doma, když jela do práce netuším. Vím, že utekla i jak se setmělo, o půlnoci jsme ji našli u nás.

19.1.2022 11:11

lesnížínka napsal(a):
No tak, než tady na mě budete vykřikovat, ať se vám přihlásí všechny ty, co tady nakonec zachraňovaly staré feny s pyometrou...protože přece nebudou zbytečně kuchat mladé. Protože 50/50 už podle mě ruská ruleta je. Proto bych fenu nikdy neměla, protože za a) hárání by mi vadilo, tady na vesnici s volně pobíhajícími psy tuplem a za b) pyometra, rakovina mléčné lišty...dva nejčastější problémy. A ke kastraci si nejsem jistá, jestli bych se já přesvědčila.
K sousedce: když máte fenu na dvorku a začne vám zdrhat za psy, těžko to řešit. Kotec vím, že tam nemají, proč ji nezavřela doma, když jela do práce netuším. Vím, že utekla i jak se setmělo, o půlnoci jsme ji našli u nás.

..ja měla štěstí na feny jedna malé a druhá velké plemeno, bez problémů tohoto typu až do jejich smrti a dcera má teď dvanáctiletou fenu velkého plemene a také bez problémů....ani jedna z nich nikdy neodchovala štěňata a haraly jak měly.....

19.1.2022 11:23
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ještě, že nemám feňuli, byla bych z její kastrace hotová, je to velký zásah do organismu a když se to udělá takhle zvláštně napůl, jak píšete lesnížínko, tak je to, jak vidno, na prd 🤔 náš bělouš k nám z Prahy příšel už vykastrován, ještě měl jizvu poměrně čerstvou, tak jsem ho litovala, že má prázdnej pytlík 🙈 a jsem ráda, že to nebylo na mě, abych to zařídila a neříkám to kvůli penězům...většina útulků a spolků k tomu nechá osvojitele zavázat smlouvou, pokud jde o štěně nebo se to nestihne z nějakého třeba zdravotního důvodu...

No ale píšu Vám hlavně proto, že jsem se teď vrátila z procházky s Oliverkem a asi z toho neusnu...potkali jsme 3.měsíční fenku samojeda! Jsem úplně unešená z ní 😍 ještě teď. Ty oušínka, kulička heboučká...překrásné štěndo a dokonce se mi splnilo mé přání a pohladila jsem si ji, (víte, že jsem už v minulosti psala, jak ráda bych Vašeho Worku pomazlila)přestože se to hlazení tomu mému závislákovi nelíbilo....to byl fakt zážitek zabořit se do té její srsti, to Vám povím👍...já Vám normálně závidím, že se do toho kožíšku můžete bořit furt😃 bohužel nemám foto, protože jsem mobil nechala doma 🙈

Moji psi byli od úplně malinka zvyklí(to u vás s Oliverkem samozřejmě nejde, nešlo) že panička je na psy ujetá a bude muchlat každého psa, co potkáme, a kokinka a tak...takže oni nežárlili nikdy vůbec, spíš vypadali, že jsou taky šťastní, že jsme takového pejska potkali. Protože já jsem je taky do toho procesu zapojovala: hele kluci, koukejte, mimíš pejskovej malinkej. To je malý chlapeček, že? Opatrně na něj, jste velcí, ať mu neuděláte bolino. To měli i z domu, Berry byl od štěnda o půlku větší a těžší hlavně, než Worka, takže při hrách museli(musel) dávat pozor, aby si neublížili. Dospělí psi, jako samci, ti cizí se přijdou družit málokdy, pokud ano, tak hlásím: hele pejsek, koukni, je hodnej, to je taky kámoš, dáme mu kokčo. A jinak psí kamarádi, tam je to jasné, s těma jsme v pohodě vždycky. A holčičky...tak ty mu můžou skákat po hlavě
Ale tak tam je to hodně dané i plemenem, oni jsou samojedi i ke psům hodně tolerantní.

19.1.2022 11:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..ja měla štěstí na feny jedna malé a druhá velké plemeno, bez problémů tohoto typu až do jejich smrti a dcera má teď dvanáctiletou fenu velkého plemene a také bez problémů....ani jedna z nich nikdy neodchovala štěňata a haraly jak měly.....

Tak to jsi fakt štěstí měla, protože asi neznám fenu, která by byla do smrti bez problémů. Třeba moje sestřenka: první fena rakovina mléčné lišty, někdy v 10(kříženka akity) umřela na to. Druhou taky nechtěly kastrovat ani za nic, v 11 akutní operace pyometry(labradorka) přežila, žila ještě skoro dva roky. Teď mají štěně PP labradůry a uvažují o chovu, takže taky kastrace nebude.

19.1.2022 11:38

lesnížínka napsal(a):
Tak to jsi fakt štěstí měla, protože asi neznám fenu, která by byla do smrti bez problémů. Třeba moje sestřenka: první fena rakovina mléčné lišty, někdy v 10(kříženka akity) umřela na to. Druhou taky nechtěly kastrovat ani za nic, v 11 akutní operace pyometry(labradorka) přežila, žila ještě skoro dva roky. Teď mají štěně PP labradůry a uvažují o chovu, takže taky kastrace nebude.

..no asi ano....

19.1.2022 12:09

lesnížínka napsal(a):

Většina chovatelů mýho plemene kastruje po ukončení chovnosti, co tak vím, a feny jsou bez problémů a dožívají se cca 13, 14 let.

19.1.2022 12:25
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak dnešní venčení bylo fajn. Je super, když je takhle umrzlo a člověk může na pole cestou necestou. Mali byla i docela hodná, jen zas to vodítko, ale už to neřeším. Řekla jsem jí jen "ty si ho chceš nosit sáma? Jenže tady to nejde" no vždy jí to za chvíli přestalo bavit.

19.1.2022 12:31

Atheira napsal(a):

Když se ještě vrátím k tomuto původnímu problému. Kdysi jsme doma řešili narkózu kvůli zubům u našeho třináctiletého trpasličího pudlíka s epilepsií a mírným srdečním šelestem. Řešili jsme klasickou narkózu a inhalační a nakonec dostal klasickou a zákrok přežil a zemřel na něco jiného. Doporučovala bych těm majitelům feny změnit veterináře, devět let není přece žádný věk, aby museli nechat fenu zemřít.

19.1.2022 12:35
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Trickyvoo napsal(a):
Tak dnešní venčení bylo fajn. Je super, když je takhle umrzlo a člověk může na pole cestou necestou. Mali byla i docela hodná, jen zas to vodítko, ale už to neřeším. Řekla jsem jí jen "ty si ho chceš nosit sáma? Jenže tady to nejde" no vždy jí to za chvíli přestalo bavit.

Dneska u nás takřka totožně, přimrzlo, krásně slunečno, nefučí, příjemně, pes úplně nadšený. K tomu nošení vodítka. To u nás nehrozilo ani omylem. Mí psi nechtěli v hubě nikdy nosit nic. Ani ten aport moc ne, no abych jim zase ten míček hodila, trvala jsem na tom, že ho přinést musí, jinak smolík Říkala jsem si: berňák, takový pomocník na statku...hele berunko, mohl by jsi mu třeba nést alespoň ten košík, pro brambory?! Strčím mu s ukecáváním a vysvětlováním košík do huby, no kousek(asi tři metry) s velkým chválením poponese a pak ho s klidem vyplivne. Stačilo paničko, takové hnusné tvrdé já v hubě neponesu! Zkoušela jsem to i s měkýma věcma, ale ne, nechtěl nosit nic jako, že delší dobu. Uměli mi oba najít a přinést mobil v zahradě, rukavice nebo klobouk. Když vidím, že si pes na prochajdu nese spokojeně aport...no na to bych je neukecala ani omylem, protože je aport ani nezajímal. Kámoška má berňuchu a ten jde, najde větev a celou cestu si spokojeně nese větev. Vždycky žasnu, co to má vlastně za psa

19.1.2022 12:39
Atheira

XXX.XXX.209.8

Když se ještě vrátím k tomuto původnímu problému. Kdysi jsme doma řešili narkózu kvůli zubům u našeho třináctiletého trpasličího pudlíka s epilepsií a mírným srdečním šelestem. Řešili jsme klasickou narkózu a inhalační a nakonec dostal klasickou a zákrok přežil a zemřel na něco jiného. Doporučovala bych těm majitelům feny změnit veterináře, devět let není přece žádný věk, aby museli nechat fenu zemřít.

Už na tom není co řešit.
Ale děkuju za odpověď.

19.1.2022 12:41
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Už na tom není co řešit.
Ale děkuju za odpověď.

Ta fenka to nedala?

19.1.2022 12:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):
Ta fenka to nedala?

Nakonec stejně došlo na naši veterinářku. Ta se fakt snažila, ale už bylo pozdě.

19.1.2022 12:48
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

lesnížínka napsal(a):
Dneska u nás takřka totožně, přimrzlo, krásně slunečno, nefučí, příjemně, pes úplně nadšený. K tomu nošení vodítka. To u nás nehrozilo ani omylem. Mí psi nechtěli v hubě nikdy nosit nic. Ani ten aport moc ne, no abych jim zase ten míček hodila, trvala jsem na tom, že ho přinést musí, jinak smolík Říkala jsem si: berňák, takový pomocník na statku...hele berunko, mohl by jsi mu třeba nést alespoň ten košík, pro brambory?! Strčím mu s ukecáváním a vysvětlováním košík do huby, no kousek(asi tři metry) s velkým chválením poponese a pak ho s klidem vyplivne. Stačilo paničko, takové hnusné tvrdé já v hubě neponesu! Zkoušela jsem to i s měkýma věcma, ale ne, nechtěl nosit nic jako, že delší dobu. Uměli mi oba najít a přinést mobil v zahradě, rukavice nebo klobouk. Když vidím, že si pes na prochajdu nese spokojeně aport...no na to bych je neukecala ani omylem, protože je aport ani nezajímal. Kámoška má berňuchu a ten jde, najde větev a celou cestu si spokojeně nese větev. Vždycky žasnu, co to má vlastně za psa

Však ta moje taky nechce nic nosit, to jen to vodítko si jednou donesla naší ulicí domů. Zkoušela jsem toho peška, co mi radila Irma a to jí baví ho jen ukrást, lehnout si s ním a žužlat, to se na té procházce taky nikam nedostanem. Ona spíš chce nějaký doprovodný program, hlazení, třeba dneska jsme pozorovali chvíli bagr...no vůbec ráda kouká, jak někdo pracuje. O tom vodítku vlastně nevím, jestli by si ho nesla, spíš by ho zanesla na kraj a zkusila to bez něj. Jí spíš vadí, že jí tím mám podkontrolou, ona ráda poslouchá sama od sebe, tak asi moc nechápe, proč někde pobíhá bez vodítka a někde ho mít musí, ale dneska mě zas potěšila, když jsme z toho pole došli k městu, tak se sama od sebe usadila a nechala si připnout vodítko. Takže ráda se mi zavděčí, ale štvu jí, že jí tahám od něčeho zajímavého pryč, když neposlechne, ale těch zajímavých věcí je míň a míň.

19.1.2022 12:50
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Nakonec stejně došlo na naši veterinářku. Ta se fakt snažila, ale už bylo pozdě.

Na tom člověka štve, že to asi bylo zbytečný, kdyby se to řešilo rychleji a účiněji .

19.1.2022 12:51
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):

19.1.2022 12:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Trickyvoo napsal(a):
Však ta moje taky nechce nic nosit, to jen to vodítko si jednou donesla naší ulicí domů. Zkoušela jsem toho peška, co mi radila Irma a to jí baví ho jen ukrást, lehnout si s ním a žužlat, to se na té procházce taky nikam nedostanem. Ona spíš chce nějaký doprovodný program, hlazení, třeba dneska jsme pozorovali chvíli bagr...no vůbec ráda kouká, jak někdo pracuje. O tom vodítku vlastně nevím, jestli by si ho nesla, spíš by ho zanesla na kraj a zkusila to bez něj. Jí spíš vadí, že jí tím mám podkontrolou, ona ráda poslouchá sama od sebe, tak asi moc nechápe, proč někde pobíhá bez vodítka a někde ho mít musí, ale dneska mě zas potěšila, když jsme z toho pole došli k městu, tak se sama od sebe usadila a nechala si připnout vodítko. Takže ráda se mi zavděčí, ale štvu jí, že jí tahám od něčeho zajímavého pryč, když neposlechne, ale těch zajímavých věcí je míň a míň.

Tak to štve přece každého Teď tu byl muž: padej od toho compu něco dělat! Co myslíte, nasr...mě

19.1.2022 12:54

Atheira napsal(a):
Už na tom není co řešit.
Ale děkuju za odpověď.

Tak to je mi líto, škoda psíčky

19.1.2022 13:18
janaa

XXX.XXX.47.93

Atheira napsal(a):

A na co umřela?

19.1.2022 13:24

Terven napsal(a):

Naopak. Při běžné kastraci se berou jen vaječníky. protože když nejsou vaječníky, pak nejsou ani hormony, které by mohly pyometru způsobit.

19.1.2022 13:27

Terven napsal(a):

Konzultovala jsem s kolegyněmi. Záleží taky na věku - u mladých berou jenom vaječníky.

19.1.2022 13:34

Trickyvoo napsal(a):

To je moc hezká křižovatka! Fakt sympaťačka, i podle toho, co o ní píšete :)

19.1.2022 13:52
Atheira

XXX.XXX.142.172

janaa napsal(a):
A na co umřela?

Opravdu to byla uzavřená pyometra, nejednalo se včas - sepse...
Nejhorší na tom je, že fakt zbytečně, protože nás bylo fakt dost, kdo upozorňovali na to, že umře.

19.1.2022 14:21
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

lesnížínka napsal(a):

Co to je za nesmysl? Od dětství jsem měla kolem sebe psy a co vím,všechny feny se dožily vysokého věku, bez potíží. Stejně tak Bubrdle "nedávno" - ve svých třinácti letech měla dělohu naprosto čistou - jak zkontrolovali při šití žaludku, když měla torzi.
Ano pyometra a ostatně i ta torzce , je teď evidentně častější, než byla dřív - ostatně my si to taky střihli, bohužel, ale neznamená to, že všechny feny to tak budou mít.

19.1.2022 14:27
janaa

XXX.XXX.47.93

Atheira napsal(a):
Opravdu to byla uzavřená pyometra, nejednalo se včas - sepse...
Nejhorší na tom je, že fakt zbytečně, protože nás bylo fakt dost, kdo upozorňovali na to, že umře.

A neříkali,jestli tam nezůstal kus vaječníku? Fakt jsem neslyšela o tom,že by děloha po x měsících nebo letech zůstala dělohou,to vypadá,že byla stále hormonálně aktivní. Každopádně mě to mrzí

19.1.2022 14:43
Fatia

XXX.XXX.134.127

Zrzavci napsal(a):
Co to je za nesmysl? Od dětství jsem měla kolem sebe psy a co vím,všechny feny se dožily vysokého věku, bez potíží. Stejně tak Bubrdle "nedávno" - ve svých třinácti letech měla dělohu naprosto čistou - jak zkontrolovali při šití žaludku, když měla torzi.
Ano pyometra a ostatně i ta torzce , je teď evidentně častější, než byla dřív - ostatně my si to taky střihli, bohužel, ale neznamená to, že všechny feny to tak budou mít.

dle mého je to častější jen proto, ze ty psy více sledujeme a léčíme. Dřiv se to tolik neřešilo, veterináři neměli běžně techniku (sono, rentgeny, natožpak rezonance apod.) a málokdo byl ochoten za psa na veterině větší částky platit. Taky je psů daleko víc, ve větším vzorku se zkrátka vyskytuje větší absolutní počet nemocí, poměrově to ale bude pořád podobné.

amstafron

19.1.2022 15:26
amstafron

XXX.XXX.35.25

lesnížínka napsal(a):

Jednou jsem potkala mladou maminku s kočárkem. Jedno dítě v kočárku, druhé šlo vedle kočárku a z druhé strany cupital na volno Jack Russell teriér, v tlamičce držel celý rohlík a u toho poštěkával a vrtěl celou cestu ocáskem.
Vypadal spíš jako malý koník na přehlídce a zdálo se mi, že si je plně vědom toho, že se lidi zastavují a s úsměvem ho sledují.

19.1.2022 15:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nám se dneska venčilo dobře. Je krásně, skoro jaro... Ale posledních pár metrů domů jsem mířila nas raná až hrůza.
Jdeme nahoru po polní cestě do ulice a tam dvě bordery s majitelkou, která tam má s sebou kočárek a svou máti. Ty bordery jsou v pohodě, ale jsou to čuby, kolem kterých potřebujem prostor, abychom prošly nějak normálně. Laru taková jedna světlá pidlovoká děsně vytáčí. Asi jak čumí.
No, majitelka to ví, že s nima má moje fena problém. A samozřejmě, zdůrazňuju, není její povinnost nám uhýbat nebo tak, vytáčí mě na tom celém to, že to udělala schválně. Ona je celá taková důležitá pr del, že bych jí nejradši nakopla.
Ovšem stály tam s matinkou hned na kraji té úzké cesty. Stály tam pravděpodobně jenom proto, aby se dcerunka předvedla jako psí zaříkávačka nebo nevím.

Lara je zmerčila už z dálky a dostala se do toho stádia, kdy už horko těžko vnímá něco jinýho než ty dvě. Tak jsem si říkala. Dobrý, počkáme. Nebudou tam stát věčně. Tak jsme s Larou čekaly. Jenže nic. Stojí tam a koukaj.

Nechaly nás jít skoro křovím, protože tam musely na té cestě (jediné, která vede k naší brance) stát a koukat. Prostor na projití žádný. Lara v ten moment temno a řev, tak jsem ji čapla, abych to zkrátila a odnesla opodál. A slyším, jak dcerunka vypráví "a takhle se to právě nedělá"... Měla jsem chuť se otočit a vpálit ji do ksichtu, že když ví, jak se to dělá, tak asi taky ví, že na takhle malým prostoru neprojdu, vedle fen, který ta moje hodně řeší, vřelo to ve mně fakt moc.

Samozřejmě jak jsme prošly, tak už tam stát nepotřebovaly. Odešly stejným směrem do ulice, jakým jsme šly my, takže tam zevlovaly vyloženě jenom proto, aby se mohla odehrát takhle scéna.

A já si říkám prostě proč... To si mladá paní fakt potřebuje takhle honit triko? Vážně?

19.1.2022 16:33

Atheira napsal(a):
Nám se dneska venčilo dobře. Je krásně, skoro jaro... Ale posledních pár metrů domů jsem mířila nas raná až hrůza.
Jdeme nahoru po polní cestě do ulice a tam dvě bordery s majitelkou, která tam má s sebou kočárek a svou máti. Ty bordery jsou v pohodě, ale jsou to čuby, kolem kterých potřebujem prostor, abychom prošly nějak normálně. Laru taková jedna světlá pidlovoká děsně vytáčí. Asi jak čumí.
No, majitelka to ví, že s nima má moje fena problém. A samozřejmě, zdůrazňuju, není její povinnost nám uhýbat nebo tak, vytáčí mě na tom celém to, že to udělala schválně. Ona je celá taková důležitá pr del, že bych jí nejradši nakopla.
Ovšem stály tam s matinkou hned na kraji té úzké cesty. Stály tam pravděpodobně jenom proto, aby se dcerunka předvedla jako psí zaříkávačka nebo nevím.

Lara je zmerčila už z dálky a dostala se do toho stádia, kdy už horko těžko vnímá něco jinýho než ty dvě. Tak jsem si říkala. Dobrý, počkáme. Nebudou tam stát věčně. Tak jsme s Larou čekaly. Jenže nic. Stojí tam a koukaj.

Nechaly nás jít skoro křovím, protože tam musely na té cestě (jediné, která vede k naší brance) stát a koukat. Prostor na projití žádný. Lara v ten moment temno a řev, tak jsem ji čapla, abych to zkrátila a odnesla opodál. A slyším, jak dcerunka vypráví "a takhle se to právě nedělá"... Měla jsem chuť se otočit a vpálit ji do ksichtu, že když ví, jak se to dělá, tak asi taky ví, že na takhle malým prostoru neprojdu, vedle fen, který ta moje hodně řeší, vřelo to ve mně fakt moc.

Samozřejmě jak jsme prošly, tak už tam stát nepotřebovaly. Odešly stejným směrem do ulice, jakým jsme šly my, takže tam zevlovaly vyloženě jenom proto, aby se mohla odehrát takhle scéna.

A já si říkám prostě proč... To si mladá paní fakt potřebuje takhle honit triko? Vážně?

Ta mladá je hloupá, tak nemá cenu, abyste si kvůli ní kazila zbytek dne. Hoďte to daleko za sebe, nestojí to za Vaši energii a doufám, že ji nepotkáváte moc často.😯 Máme v domě pána v mém věku, který má zřejmě RSku, chodí o berlích, má štěně 3/4 roku staré a třeba týden je celkem v pohodě, tváří se normálně a necháme psi očuchat, Olivera párkrát nechám důležitě štěknout na prcka a dobrý. Minulý týden jsem šla sama z práce a hrnu se k tomu jeho mrňousovi, že ho pohladím (po cestě normál hladívám 3 až 4 pejsky, jak je míjím) a on na mě pán houknul, že to už stačilo, ať si hladím svýho psa a odkráčel středem. Ještě mi na mé nashledanou řekl " No to právě na NEshledanou" a není to prvně. Strašně se mu mění nálady ode zdi ke zdi, tak mu to v duchu odpouštím, ale v praxi se mu už úmyslně od posledka vyhýbám, je mi to nepříjemné, ale taky to hážu za sebe, zavřu dveře a už to nevím.....život je příliš krátký nato, aby se člověk užíral podobnými situacemi...Tak přeji KRÁSNÝ nerušený zbytek odpoledne a večera....🙋‍♀️
A kdyby Vám bylo mé psaní proti srsti, klidně mi to napište, unesu to 🤷‍♀️

19.1.2022 16:42
Fatia

XXX.XXX.19.12

My dnes venčily letem světem...

Až z nás zbyl jen stín.

19.1.2022 17:20
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ta mladá je hloupá, tak nemá cenu, abyste si kvůli ní kazila zbytek dne. Hoďte to daleko za sebe, nestojí to za Vaši energii a doufám, že ji nepotkáváte moc často.😯 Máme v domě pána v mém věku, který má zřejmě RSku, chodí o berlích, má štěně 3/4 roku staré a třeba týden je celkem v pohodě, tváří se normálně a necháme psi očuchat, Olivera párkrát nechám důležitě štěknout na prcka a dobrý. Minulý týden jsem šla sama z práce a hrnu se k tomu jeho mrňousovi, že ho pohladím (po cestě normál hladívám 3 až 4 pejsky, jak je míjím) a on na mě pán houknul, že to už stačilo, ať si hladím svýho psa a odkráčel středem. Ještě mi na mé nashledanou řekl " No to právě na NEshledanou" a není to prvně. Strašně se mu mění nálady ode zdi ke zdi, tak mu to v duchu odpouštím, ale v praxi se mu už úmyslně od posledka vyhýbám, je mi to nepříjemné, ale taky to hážu za sebe, zavřu dveře a už to nevím.....život je příliš krátký nato, aby se člověk užíral podobnými situacemi...Tak přeji KRÁSNÝ nerušený zbytek odpoledne a večera....🙋‍♀️

Potkáváme se jen minimálně. I proto si na ně ta moje můra pořád nezvykla. Přistěhovali se sem, není to zas tak dlouho.
Mimo domov mi tyhle scény Lara nedělá. Jde jenom o domácí prostředí. Ale v podstatě na každýho si zvykne. Pokud se dá s majitelem domluvit, že si nebudou hned při prvním setkání hrát a tak. Jenže tyhle jak nepotkáváme, tak je každý setkání s nima jak kdyby bylo první.

Víte, já bych to chtěla neřešit. Ale tohle mě vytočilo. Protože ona moc dobře věděla, že když bude na té cestě takhle stát, tak to takhle dopadne a ona bude moct machrovat. Nešlo mi do hlavy, kdo tohle potřebuje. Jako že mu to udělá dobře, že může ukázat a říct - hele, tenhle to dělá blbě, koukej maminko! Přitom je to ženská starší jak já. Přes třicítku jí určitě už je...

No, ale jak jsem došla domů, tak jsem zas sebrala vodítko a šla si spravit chuť na další procházku.

19.1.2022 17:24
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Pánovi začíná asi alzheimer, což říkám, bez ironie. Je to právě jeden z těch příznaků, ty lidi najednou začnou být třeba zlý, neurvalý.

19.1.2022 18:16
Atheira

XXX.XXX.209.8

janaa napsal(a):
A neříkali,jestli tam nezůstal kus vaječníku? Fakt jsem neslyšela o tom,že by děloha po x měsících nebo letech zůstala dělohou,to vypadá,že byla stále hormonálně aktivní. Každopádně mě to mrzí

To netuším, majitel je z toho dost nešťastný, nechci už do toho víc kuchat, když už není co zachraňovat. On prostě bezmezně věřil tomu veterináři a byl přesvědčený, že ví, co dělá a přestal mu důvěřovat, až když bylo moc pozdě jí pomoct.
Ale určitě nehárala, pro psy nebyla nijak atraktivní, nic nenasvědčovalo tomu, že by byla dál hormonálně aktivní.

Nicméně, nedá mi to a mám asi dost blbou otázku, ale sedí mi to v hlavě fakt jak brouk... Před časem jsem byla na stomatochirurgii kvůli osmičkám. Byl to tedy jiný než můj zubař, tak jak jsem tam čekala, prohlížela jsem si čekárnu a tak. Měl tam plakát, kde bylo lidské tělo s popiskama, co všechno ovlivňuje špatný stav zubů a zánět v dásních. Na ženské straně plakátu byly i záněty dělohy způsobené zánětlivým ložiskem v dásních. Docela jsem na to propojení čuměla.(Nevím jak, proč, neznám detaily toho, co se musí dít, aby to na sebe mělo takový vliv) Nemůže se něco podobného dít i u psů? Ty zuby totiž měla fakt děsný.
Jestli je to hovadina, tak se omlouvám.

19.1.2022 18:46
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zrzavci napsal(a):

Píšu 50%. Máš za sebou svoje dvě feny a jedna už pyometru měla, ne? A ano, nevím proč, je to divné, ale je toho nějak víc. Ale za mého dětství tu neměl fenu takřka nikdo, na vesnici se to nedalo, takže proto jsem možná o takovém problému u fen ani neměla šajn.

19.1.2022 18:55

Atheira napsal(a):
To netuším, majitel je z toho dost nešťastný, nechci už do toho víc kuchat, když už není co zachraňovat. On prostě bezmezně věřil tomu veterináři a byl přesvědčený, že ví, co dělá a přestal mu důvěřovat, až když bylo moc pozdě jí pomoct.
Ale určitě nehárala, pro psy nebyla nijak atraktivní, nic nenasvědčovalo tomu, že by byla dál hormonálně aktivní.

Nicméně, nedá mi to a mám asi dost blbou otázku, ale sedí mi to v hlavě fakt jak brouk... Před časem jsem byla na stomatochirurgii kvůli osmičkám. Byl to tedy jiný než můj zubař, tak jak jsem tam čekala, prohlížela jsem si čekárnu a tak. Měl tam plakát, kde bylo lidské tělo s popiskama, co všechno ovlivňuje špatný stav zubů a zánět v dásních. Na ženské straně plakátu byly i záněty dělohy způsobené zánětlivým ložiskem v dásních. Docela jsem na to propojení čuměla.(Nevím jak, proč, neznám detaily toho, co se musí dít, aby to na sebe mělo takový vliv) Nemůže se něco podobného dít i u psů? Ty zuby totiž měla fakt děsný.

Prostě zánět cestoval až tam, krev je všude. Tady je o viru a o krvi atd.:
"O sestupné cestě pak lékaři hovoří ve chvíli, kdy dojde k rozšíření zánětu z jiného místa v oblasti pánve (například při apendicitidě). Další možností, jak se nemoc v organismu pacientky šíří, je přenos prostřednictvím krve a lymfatického systému. V tomto případě na vině bývá zánětlivé ložisko na jiném místě (například zanícený zub)."
https://zdravi.euro.cz/leky/zanet-delohy-priznaky-lecba/
https://www.profimed.cz/clanek/chronicka-parodontitida-a-tehotenstvi-286
A někdy taky je to obráceně - zuby ukazují jinou nemoc, známá jsou játra.

19.1.2022 18:56
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):

Jo, tak to se já zeptám asi ještě de.ilněj, ale ženské mívají zánět dělohy? Jak to vypadá, probíhá? Nikdy jsem o tom ve své blízkosti, rodině neslyšela. Pochvy to jo, hlavně kvasinky, toho je plná telka ale dělohy netuším

19.1.2022 18:59
domi.t

XXX.XXX.201.45

19.1.2022 19:03
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):
A je nás o jedného viac! 🖤

Kde jsi to zase sebrala? A chtělo by to víc dovysvětlit

19.1.2022 19:03

domi.t napsal(a):

To už je to nové štěňátko, Domi?

19.1.2022 19:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

lesnížínka napsal(a):
Jo, tak to se já zeptám asi ještě de.ilněj, ale ženské mívají zánět dělohy? Jak to vypadá, probíhá? Nikdy jsem o tom ve své blízkosti, rodině neslyšela. Pochvy to jo, hlavně kvasinky, toho je plná telka ale dělohy netuším

Aha, Megíí už tam hodila info.

19.1.2022 19:36
Fatia

XXX.XXX.134.127

Atheira napsal(a):
Potkáváme se jen minimálně. I proto si na ně ta moje můra pořád nezvykla. Přistěhovali se sem, není to zas tak dlouho.
Mimo domov mi tyhle scény Lara nedělá. Jde jenom o domácí prostředí. Ale v podstatě na každýho si zvykne. Pokud se dá s majitelem domluvit, že si nebudou hned při prvním setkání hrát a tak. Jenže tyhle jak nepotkáváme, tak je každý setkání s nima jak kdyby bylo první.

Víte, já bych to chtěla neřešit. Ale tohle mě vytočilo. Protože ona moc dobře věděla, že když bude na té cestě takhle stát, tak to takhle dopadne a ona bude moct machrovat. Nešlo mi do hlavy, kdo tohle potřebuje. Jako že mu to udělá dobře, že může ukázat a říct - hele, tenhle to dělá blbě, koukej maminko! Přitom je to ženská starší jak já. Přes třicítku jí určitě už je...

No, ale jak jsem došla domů, tak jsem zas sebrala vodítko a šla si spravit chuť na další procházku.

A nebylo by řešení ji prostě požádat, aby z cesty uhnula? Nevím teď, co je Lara zač, asi žádný obr asi ne, když jste ji poponesla, vysvětlit, že je z cizích psů nejistá a že na tom pracujete, ale ještě to není na 100 %?

19.1.2022 19:42
Atheira

XXX.XXX.209.8

Fatia napsal(a):
A nebylo by řešení ji prostě požádat, aby z cesty uhnula? Nevím teď, co je Lara zač, asi žádný obr asi ne, když jste ji poponesla, vysvětlit, že je z cizích psů nejistá a že na tom pracujete, ale ještě to není na 100 %?

Šlo nás víc. Přede mnou jí to říkali. Já zůstala vzaděj... Navíc nejsme úplně cizí, ona to ví... Ne, paní důležitá ignoruje. Prostě jsem z toho měla pocit, že se chtěla předvést.

edit: Ona měla kam uhnout. Kdyby nestála přímo v jediném vlezu do ulice, tak ji po louce klidně obejdu, ale stála mi na jediném místě, kudy jsem měla šanci se s fenou dostat domů. Musela jsem projít těsně kolem nich. Jestli čuměli jak je krásný den, měli tam prostoru fakt plno. Tohle byla z nějakýho důvodu podpásovka schválně.
Jen jsem to prostě fakt nepochopila. Nic jsme si nikdy neudělaly. Známe se jen od vidění. Se psama jsme taky nikdy neměly žádný konflikt... Ale to byste taky poznala, kdybyste ji viděla. To byla sviňárna, kterou si zatraceně uvědomovala.

19.1.2022 20:03
domi.t

XXX.XXX.201.45

To už je to nové štěňátko, Domi?

Ale kdeže,Ali! Ale vieš ako...človek mieni,Boh mení😎Tak nám došiel do života tento kúzelný setrí chlapec💙 Má čerstvé dva roky a šarmu a noblesy na rozdávanie.
Uznaj,že inak ako Princ sa volať u nás nemôže😉

19.1.2022 20:22
Atheira

XXX.XXX.209.8

domi.t napsal(a):
Ale kdeže,Ali! Ale vieš ako...človek mieni,Boh mení😎Tak nám došiel do života tento kúzelný setrí chlapec💙 Má čerstvé dva roky a šarmu a noblesy na rozdávanie.
Uznaj,že inak ako Princ sa volať u nás nemôže😉

Takže nakonec budou tři nebo plánované štěně už nebude?
Princ se kdysi jmenovala moje ryba.

19.1.2022 20:33
domi.t

XXX.XXX.201.45

Atheira napsal(a):
Takže nakonec budou tři nebo plánované štěně už nebude?
Princ se kdysi jmenovala moje ryba.

Budú traja😉

19.1.2022 20:54
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

Vikina je poslední dobou taky více startovací, cca od doby, co máme pinčovou. Nemíváme tedy problém s míjením, spíš má tendenci vyrážet a pořvávat, pokud se cizí větší pes někde náhle zjeví.
Nejvíc jí iritujou "vlčí typy" - ovčáci, husky, choďáci, ale i BOC.
A začala být nepříjemná i v kontaktu - první a druhý očichání OK, na třetí čuchnutí vyjede, zejména teda na samce nebo na pubertální štěňata. S dospělýma fenama je kupodivu nejmenší problém.
Pracujeme na tom a jak je bystrá, zřejmě pochopila, co se po ní žádá. Jakmile mineme cizího psa bez řevu, okamžitě se přede mě předřazuje a dožaduje se sušených plic
Taky u nás dneska bylo skoro jaro. Přikládám uši pinčový, prosvícený sluncem

19.1.2022 20:57

domi.t napsal(a):

Sucho, sluníčko a ještě nový pes ! Nemáte toho nějak moc ?

19.1.2022 21:02

Atheira napsal(a):

Já bych si na ně zavolala : Halóó, madam ráda bych prošla a nechci, aby vás moje fena kousla ( vylekala dítě ), můžete si to dopovědět o 10 ( 20,50 ) metrů dál ?

19.1.2022 21:06

ona chtěla osvětlenou

Jasně, že osvětlenou a ani ne tak pro mě, já ten pohled znám, ale pro zdejší osazenstvo. Aby viděli, jakou máme v Liberci krásnou přistávací dráhu pro Marťany.

19.1.2022 21:14

lesnížínka napsal(a):

Mívají. Vlastní zkušenost. Nastydla jsem na čundru, kde jsem spala pod širákem.

19.1.2022 21:18
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já bych si na ně zavolala : Halóó, madam ráda bych prošla a nechci, aby vás moje fena kousla ( vylekala dítě ), můžete si to dopovědět o 10 ( 20,50 ) metrů dál ?

Já nerada halekám jak nějaká Jaruna, když to není nutný. Navíc nám to poslední dobou fakt jde, chvíli jsem i čekala, že teda nakonec projdem. Nechci svým problémem omezovat jiný lidi. Ale když ona takhle. Nevím, co jsem jí udělala, ale není to poprvý (i bez psa, takže je to rozhodně o mně), kdy z ní cítím, že má se mnou problém. Tak to holt přestanu brát jako dojem, ale jako fakt a taky se s ní nebudu sr...
No, ale bylo jak bylo. To už je teď jedno.

19.1.2022 21:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jasně, že osvětlenou a ani ne tak pro mě, já ten pohled znám, ale pro zdejší osazenstvo. Aby viděli, jakou máme v Liberci krásnou přistávací dráhu pro Marťany.

To tam máte něco nového? Byla jsem tam u vás na Ještědu jenom jednou. Ale procházka nahoru nádherná. Boží lesy, šutříky, to je moje.
Nezničila vám to tam žádná ufodráha, že ne?

19.1.2022 21:47

Atheira napsal(a):
To tam máte něco nového? Byla jsem tam u vás na Ještědu jenom jednou. Ale procházka nahoru nádherná. Boží lesy, šutříky, to je moje.
Nezničila vám to tam žádná ufodráha, že ne?

Ne, ta sjezdovka je kousek mimo ( oni to xerxovi určitě vyfotí :-)) ). Douám, že to tam moc neponičí nová plánovaná lanovka. Má jezdit už od tramvaje, aby lidi nemuseli kousek pěšky - a už to nebude ta ještědská s jedním sloupem, ale plánují asi 20 malých kabinek - no tuctová záležitost, co jezdí všude. Zatím na to nejsou prašule......, tak turisti v létě budou pěkně šlapat pešky.

19.1.2022 21:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ne, ta sjezdovka je kousek mimo ( oni to xerxovi určitě vyfotí :-)) ). Douám, že to tam moc neponičí nová plánovaná lanovka. Má jezdit už od tramvaje, aby lidi nemuseli kousek pěšky - a už to nebude ta ještědská s jedním sloupem, ale plánují asi 20 malých kabinek - no tuctová záležitost, co jezdí všude. Zatím na to nejsou prašule......, tak turisti v létě budou pěkně šlapat pešky.

Asi rozumím, že z lanovky může být fajn výhled, ale nevím... Stejně to kvůli výhledům beztak není. Proč jim nestačí ta původní? Teda kromě toho, že nejezdí hned od tramvaje?
Já vždycky, když se leze někam, kam jede i lanovka, trvám na tom, že se jde pěšky nahoru i dolů a kdo s tím nesouhlasí, ať si nás nahoře pak najde.
Uznávám, že moje tempo bývá vražedné, ale mám kolem sebe převážně lidi, co to mají buď stejně nebo ví do čeho jdou a ten krok udrží... I když pravda, tuhle na Šumavě (a to jsme fakt nechodili zrovna žádné vrcholky!) jsme jednu kamarádku málem zrušili. Odpoledne jsem fakt myslela, že ji budem muset hodit do Vydry a vypařit se.

19.1.2022 22:18
Fatia

XXX.XXX.134.127

Atheira napsal(a):
Asi rozumím, že z lanovky může být fajn výhled, ale nevím... Stejně to kvůli výhledům beztak není. Proč jim nestačí ta původní? Teda kromě toho, že nejezdí hned od tramvaje?
Já vždycky, když se leze někam, kam jede i lanovka, trvám na tom, že se jde pěšky nahoru i dolů a kdo s tím nesouhlasí, ať si nás nahoře pak najde.
Uznávám, že moje tempo bývá vražedné, ale mám kolem sebe převážně lidi, co to mají buď stejně nebo ví do čeho jdou a ten krok udrží... I když pravda, tuhle na Šumavě (a to jsme fakt nechodili zrovna žádné vrcholky!) jsme jednu kamarádku málem zrušili. Odpoledne jsem fakt myslela, že ji budem muset hodit do Vydry a vypařit se.

protože v říjnu kabina ještědské lanovky spadla, jeden mrtvý, z druhé kabiny evakuovali 14 lidí, musel to být hrůzný zážitek. V rámci vyšetřování nehody konstatovali havarijní stav, postavit novou je asi levnjěší a bezpečnější než opravit tu starou (zastaralou)

19.1.2022 22:23
Atheira

XXX.XXX.142.172

Fatia napsal(a):
protože v říjnu kabina ještědské lanovky spadla, jeden mrtvý, z druhé kabiny evakuovali 14 lidí, musel to být hrůzný zážitek. V rámci vyšetřování nehody konstatovali havarijní stav, postavit novou je asi levnjěší a bezpečnější než opravit tu starou (zastaralou)

Jo to byla lanovka na Ještěd. Vím, že něco někde spadlo, ale nesleduju zpravodajství nějak dopodrobna, tak jsem netušila, že je to ono.
Dík za vysvětlení.

20.1.2022 05:08
domi.t

XXX.XXX.201.45

Sucho, sluníčko a ještě nový pes ! Nemáte toho nějak moc ?

Lepšie moc ako málo😉

Přidejte reakci

Přidat smajlík