Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2005 18:29

Ahoj pejskaři,
delší dobu zvažuju, mám-li si pořídit ještě jednoho psa. Odpovědi na příspěvek od Marchy "jeden nebo dva" mě zase nasměrovaly k tomu, že jeden pes je málo .
Když pominu možnost A - že se vydám do útulku, mám ještě variantu B - papírové štěně bulíka nebo boxera.(A rozhodně fenku). Každý z nich má svoje + a -, tak zvažuju, zvažuju ...
Budu ráda, když napíšete Váš názor nejen na tato dvě plemena.
Potřebuju psa, který
- bude mít rád děti (moje ),
- nebude uštěkaný ("hlásiče" už mám)
- ale bude za plotem budit alespoň kapku respekt
- bude mu vyhovovat ubytování v domě
- nebude extrémně aktivní (1-2 hodiny denně venku ho uspokojí)

Nemám s ním žádné "extra" plány, měl by to být takový rodinný pes na 100% (a trochu hlídač).

Napište, které z uvedených plemen je podle Vás vhodnější, případně navrhněte jiné plemeno.

Děkuju, Katty

19.3.2005 20:12

katty napsal(a):
Ahoj pejskaři,
delší dobu zvažuju, mám-li si pořídit ještě jednoho psa. Odpovědi na příspěvek od Marchy "jeden nebo dva" mě zase nasměrovaly k tomu, že jeden pes je málo .
Když pominu možnost A - že se vydám do útulku, mám ještě variantu B - papírové štěně bulíka nebo boxera.(A rozhodně fenku). Každý z nich má svoje + a -, tak zvažuju, zvažuju ...
Potřebuju psa, který

Nemám s ním žádné "extra" plány, měl by to být takový rodinný pes na 100% (a trochu hlídač).

Napište, které z uvedených plemen je podle Vás vhodnější, případně navrhněte jiné plemeno.

Děkuju, Katty

Myslím že obě plemena vyhovují vašim požadavkům, akorát boxer by asi ocenil trochu více pohybu. A hlíédač není podle mě ani jeden (pokud k tomu nebudete boxera odmalička vést)

20.3.2005 21:19

katty napsal(a):
Ahoj pejskaři,
Potřebuju psa, který

Děkuju, Katty

ahoj, ja si taky myslim, ze obe plemena splnuji vase pozadavky, jen boxer bude prece jen vic hlidac nez bulterier. Nas boxer do asi 3 let jen stekal, a kdyz se na nej promluvilo, tak se zacal vrtet, ale pak od tech tri let z neho byl opravdovy hlidac, ktery by nikoho ciziho ( a nekdy i znameho) na dvur nebo do domu nepustil. a boxer miluje deti, a to cikoli, nejen vase. Ale na druhou stranu, kdyz si nase holka dovedla domu kamarady, a zacali se pretahovat o hracky nebo se hadat, mel tendenci ji branit, takze na to pozor. ale to tak bude s jakymkoli psem. Boxeri jsou taky choulostivi na vysoke teploty, v lete pri tricitkach + se daji vencit jen vecer nebo nekdy az po tme, kdy uz je chladno. JInak jsou to super psi. Ale urcite nezavrhujte pejska/fenku z utulku, mozna budete mit stesti a zrovna tam bude boxerka nebo bulterierka, par uz jsem jich v utulcich videla. hodne stesti pri vyberu!

21.3.2005 02:31

marika napsal(a):
ahoj, ja si taky myslim, ze obe plemena splnuji vase pozadavky, jen boxer bude prece jen vic hlidac nez bulterier. Nas boxer do asi 3 let jen stekal, a kdyz se na nej promluvilo, tak se zacal vrtet, ale pak od tech tri let z neho byl opravdovy hlidac, ktery by nikoho ciziho ( a nekdy i znameho) na dvur nebo do domu nepustil. a boxer miluje deti, a to cikoli, nejen vase. Ale na druhou stranu, kdyz si nase holka dovedla domu kamarady, a zacali se pretahovat o hracky nebo se hadat, mel tendenci ji branit, takze na to pozor. ale to tak bude s jakymkoli psem. Boxeri jsou taky choulostivi na vysoke teploty, v lete pri tricitkach + se daji vencit jen vecer nebo nekdy az po tme, kdy uz je chladno. JInak jsou to super psi. Ale urcite nezavrhujte pejska/fenku z utulku, mozna budete mit stesti a zrovna tam bude boxerka nebo bulterierka, par uz jsem jich v utulcich videla. hodne stesti pri vyberu!

Z útulku?
Možná to štěstí mít bude, ale co když ne?

Jinak k dotazu zadavatelky neumím poradit, bylo by to jen o osobních sympatiích k plemenu.

21.3.2005 15:53

katty napsal(a):
Ahoj pejskaři,
Potřebuju psa, který

Děkuju, Katty

já bych dle výčtu vašich preferovaných vlastností asi zvolila bulíka.
- bude mít rád děti (moje) - boxeři děti milují, ve štěněcím věku ale mohou být příliš prudcí, bulíci mívají také dobrý vztah k dětem
- nebude uštěkaný - to spíš splňuje bulík, štěkají dost málo.
- ale bude za plotem budit alespoň kapku respekt respekt budí oba - při dnešní hysterii bulík ještě trochu víc.
- bude mu vyhovovat ubytování v domě - to si myslím bude vyhovovat oběma :) bulík je v posteli skladnější
- nebude extrémně aktivní (1-2 hodiny denně venku ho uspokojí) obecně méně aktivní jsou bulíci, většina z těch co znám jsou llenoši. Myslím, že boxer je aktivnější a i v bytě se bude více pohybovat narozdíl od bulíka, který si opravdu rád pohoví.
S oběma psy, pokud byste chtěla můžete dělat sportovní kynologii a bulíkem i lovecký výcvik. Já bych si jako druhého psa bulteriera z útulku nepořídila, boxera možná ano.
Jinak z dalších plemen mne napadá třeba kolie, nějaký kříženec ovčáka z útulku, stafordšírský bulterier.

25.3.2005 08:27

katty napsal(a):
Ahoj pejskaři,
Potřebuju psa, který

Děkuju, Katty

Já si myslím že pokud netrváte na bulíkovi nebo boxerovy by mohl byt váš idealni pes černý ruský teriér!
- bude mít rád děti (moje ), - na 100%
- nebude uštěkaný ("hlásiče" už mám)- zbytečně neštěká apoň náš ne!A myslím že málokterej je fakt uřvanej!Já osobně takového snad ani neznám!
- ale bude za plotem budit alespoň kapku respekt-velký černý pes budí vždycky respekt!
- bude mu vyhovovat ubytování v domě-v domě bude šťastnej
a k poslednímu bodu...rusákům se nic nestane kdyz nebudete náhodou moct na 2 hodiny ale pokud je cely den zavreny tak se vyvenčit jít musí!
Navíc má všestrané využití...
Nelíná(pokud se vyčesává)!!
pokud budete mít zájem podívejte na nějaký www!!!

25.3.2005 18:29

amy napsal(a):
Já si myslím že pokud netrváte na bulíkovi nebo boxerovy by mohl byt váš idealni pes černý ruský teriér!
- bude mít rád děti (moje ), - na 100%
- nebude uštěkaný ("hlásiče" už mám)- zbytečně neštěká apoň náš ne!A myslím že málokterej je fakt uřvanej!Já osobně takového snad ani neznám!
- ale bude za plotem budit alespoň kapku respekt-velký černý pes budí vždycky respekt!
- bude mu vyhovovat ubytování v domě-v domě bude šťastnej
a k poslednímu bodu...rusákům se nic nestane kdyz nebudete náhodou moct na 2 hodiny ale pokud je cely den zavreny tak se vyvenčit jít musí!
Navíc má všestrané využití...
Nelíná(pokud se vyčesává)!!
pokud budete mít zájem podívejte na nějaký www!!!

Díky za Vaše odpovědi.
Co se týká ČRT - je to opravdu nádherný pes, jednoho (obzvlášť povedeného) máme v sousedství. Pokud bych však volila psa tohoto "typu" sáhla bych po VK , ten můj malý hlásič je totiž malá černá kníračka, tak aby to zůstalo v rodině.
Raději bych ale psa kterému nebudu muset upravovat srst, nejlépe krátkosrstého. To teda říkám vždycky - a už mám 3tího knírače.
Ale dík za tip.
Katty

Přidejte reakci

Přidat smajlík