Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2007 11:19

Máte někdo zkušenost?

Dědouškovi jsme po umrti jejich milované buldočky dovezli z útuklu fr. buldu Edu. Eda supr frajer, čistotný, mazlivý, hravý, veselý ... jen občas tahá na voditku. Dědouškovi je 80 let, miluje procházky, kažýdý den špacíruje tak 4 km. Ale s Edou má občas strach, aby ho někde nestrhl a vůbec, když Eda taha je to pro něj náročné.

Myslíte, že kšíry jsou řešením?

10.1.2007 11:30

9248 napsal(a):
Máte někdo zkušenost?

Dědouškovi jsme po umrti jejich milované buldočky dovezli z útuklu fr. buldu Edu. Eda supr frajer, čistotný, mazlivý, hravý, veselý ... jen občas tahá na voditku. Dědouškovi je 80 let, miluje procházky, kažýdý den špacíruje tak 4 km. Ale s Edou má občas strach, aby ho někde nestrhl a vůbec, když Eda taha je to pro něj náročné.

Na kšírech má pes většinou větší sílu než na obojku. Může zabírat ceým hrudníkem a "položit se do toho." Spíš bych to řešila poslušností a dostatečným vydováděním se třeba za aportkem.

10.1.2007 11:36

berta napsal(a):
Na kšírech má pes většinou větší sílu než na obojku. Může zabírat ceým hrudníkem a "položit se do toho." Spíš bych to řešila poslušností a dostatečným vydováděním se třeba za aportkem.

Koupili jsme u veta kšíry proti tahání, super. Za dva měsíce si pes zvykne a je po starostech. Stály asi 200 Kč. Náš pes tahal jenom někdy, když se hodně moc těšil, ale tyhle kšíry to vyřešily výborně. Je to velký pes 35 kg a v pohodě

10.1.2007 12:19

9248 napsal(a):
Máte někdo zkušenost?

Kamarádka používala ten brzdící postroj (pozor je to něco jiného než vycházkový postroj, do toho se opravdu pes víc zapře a je to naprd) na amerického buldoga a to ho měli jako tříletého - takže obří tlusté nevychované dospělé štěně :-D a pomohlo to, nevím jak dlouho to používali, ale vím že psovi to bylo dost nepříjemné a proto raději přestal táhat :-)

10.1.2007 12:37

9248 napsal(a):
Máte někdo zkušenost?

Já ty brzdící kšíry dala briardovi a ten pošuk se do nich opřel ještě víc....a co budu povídat, byl strašně naštvaný, co jsem mu to navlíkla. Tak jsem koupila halti ohlávku. No, docela funguje, ale stejně přišel na to, jak to přelstít.....

ale třeba to na buldoka fungovat bude.

10.1.2007 14:26

danan napsal(a):
Já ty brzdící kšíry dala briardovi a ten pošuk se do nich opřel ještě víc....a co budu povídat, byl strašně naštvaný, co jsem mu to navlíkla. Tak jsem koupila halti ohlávku. No, docela funguje, ale stejně přišel na to, jak to přelstít.....

ale třeba to na buldoka fungovat bude.

Právě jsem taky ještě neslyšela, že by brzdící kšíry měly nějaký zázračný účinek. To už ta Halti ohlávka je lepší. Ale buldoček má takový spláclý nosík, že možná ohlávka na něj půjde těžko použít.

10.1.2007 15:10

berta napsal(a):
Právě jsem taky ještě neslyšela, že by brzdící kšíry měly nějaký zázračný účinek. To už ta Halti ohlávka je lepší. Ale buldoček má takový spláclý nosík, že možná ohlávka na něj půjde těžko použít.

No vidím že názory se liší. Asi to budem muset vyzkoušet, a pak pisnu jak jsme dopadli. Ohlávka vím že má kladné ohlasy, ale jelikož se dává na čumec a ten Eda parkticky nemá, eni nemá cenu to zkoušt.

10.1.2007 21:17

9248 napsal(a):
Máte někdo zkušenost?

Já mám s brzdícíma kšírama ty nejlepší zkušenosti, zabraly do měsíce. Ale musí být opravdu na míru.

11.1.2007 08:06

gretlik napsal(a):
Já mám s brzdícíma kšírama ty nejlepší zkušenosti, zabraly do měsíce. Ale musí být opravdu na míru.

Internetový obchod Baron má nyní úplnou novinku - nové protitahací kšíry, které fungují do určité míry jako ohlávka, a coby kšíry jsou tedy použitelné i pro psy s krátkou čenichovou partií. Jmenuje se to "Hrudní kšíry HALTI HARNESS". Vypadají zajímavě.

11.1.2007 08:29

listicka eva napsal(a):
Internetový obchod Baron má nyní úplnou novinku - nové protitahací kšíry, které fungují do určité míry jako ohlávka, a coby kšíry jsou tedy použitelné i pro psy s krátkou čenichovou partií. Jmenuje se to "Hrudní kšíry HALTI HARNESS". Vypadají zajímavě.

Ale pokud Vám jde spíše jen o klidné vycházky, asi by byly vhodnější "Slabinové kšíry NON-PULL HARNESS". Ohlávky (a zřejmě i nové kšíry) jsou vhodnější spíše pro výchovně-výcvikové lekce než pro dlouhodobější vycházkové nošení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík