Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2005 09:58

Měla bych takový dotaz. jaký máte názor popř. zkušenosti s flexi vodítky? Mám psa který zvládá výborně chodit na pevném vodítku nebo na volno. Bohužel před rokem vyzkoušel že jde zdrhnout a tak to občas praktikuje. Vždy když uteče tak je to jedině v případě že načuchne háravou fenu. Stále se to stupňuje a zdrhání je častější a pokud má fena zrovna dny kdyby se nechala nakrýt tak ho ani nepřivolám.(fena je zavřená doma a můj pes si k ní ani nečuchne) a tak přemýšlím, že bych pouze na tyto kritické dny začala používat flexi. Protože nyní když mi zdrhne tak pak celý týden chodí na krátkém vodítku a to mi je ho líto, ale pokud bych ho pustila tak zdrhne. Pes váží 39 kilo, určitě by mě za něj netahal jen by to byla pojistka.
Nebo jestli někdo víte co mi poradit jak se můžu udělat zajímavější než háravka tak to budu ještě radši!!

27.3.2005 16:24

dita napsal(a):
Měla bych takový dotaz. jaký máte názor popř. zkušenosti s flexi vodítky? Mám psa který zvládá výborně chodit na pevném vodítku nebo na volno. Bohužel před rokem vyzkoušel že jde zdrhnout a tak to občas praktikuje. Vždy když uteče tak je to jedině v případě že načuchne háravou fenu. Stále se to stupňuje a zdrhání je častější a pokud má fena zrovna dny kdyby se nechala nakrýt tak ho ani nepřivolám.(fena je zavřená doma a můj pes si k ní ani nečuchne) a tak přemýšlím, že bych pouze na tyto kritické dny začala používat flexi. Protože nyní když mi zdrhne tak pak celý týden chodí na krátkém vodítku a to mi je ho líto, ale pokud bych ho pustila tak zdrhne. Pes váží 39 kilo, určitě by mě za něj netahal jen by to byla pojistka.
Nebo jestli někdo víte co mi poradit jak se můžu udělat zajímavější než háravka tak to budu ještě radši!!

Já mám s flexi vodítkem spíš špatnou zkušenost - pes se mi naučil táhnout dopředu a skoro jsem si zmršila povel U NOHY. Možná byla chyba, že jsem na vodítku dala volno ... Ony jsou ty naše milované potvůrky někdy až moc chytré. Jak se pes začne chovat na flexi jinak než obvykle, tak to chce zkusit domyslet, jaké by to mohlo mít následky - ona mi netáhne moc, jenom se snažila být až na konci šňůry, no a pak to tak chtěla - dost pochopitelně- i na krátkém vodítku. Chvilku trvalo, než mi došlo, že si vyrábím problém a teď ji musím u nohy korigovat, zkouší, jestli by nemohla dopředu.

27.3.2005 16:41

ges napsal(a):
Já mám s flexi vodítkem spíš špatnou zkušenost - pes se mi naučil táhnout dopředu a skoro jsem si zmršila povel U NOHY. Možná byla chyba, že jsem na vodítku dala volno ... Ony jsou ty naše milované potvůrky někdy až moc chytré. Jak se pes začne chovat na flexi jinak než obvykle, tak to chce zkusit domyslet, jaké by to mohlo mít následky - ona mi netáhne moc, jenom se snažila být až na konci šňůry, no a pak to tak chtěla - dost pochopitelně- i na krátkém vodítku. Chvilku trvalo, než mi došlo, že si vyrábím problém a teď ji musím u nohy korigovat, zkouší, jestli by nemohla dopředu.

Ano ano souhlasím, taky jsem flexinou ve štěněčím věku napáchal zbytečné škody, byl jsem totálně neznalý(relativně) a hlavně jsem se nejspíš potřeboval o jeho nevýhodách přesvědčit na vlastní kůži.
Dnes flexinu používám vyjímečně, když chci mít psa pod kontrolou(není zcela zvládnutý takže na volno pod kontrolou není) a chci, aby se vylítal kolem mě na krátké procházce. Používám to opravdu jednou za čas, aby si neuvědomil, jak se dá na flexině zlobit.
Myslím, že podstatnou technickou nevýhodou flexin je, že tí, že se samonavíjejí vlastně neustále vyvíjejí nějaký tah na obojek a pes si na to zvyká a přinejmenším mu ten tah pak přijde normální.
Další velkou nevýhodou je špatná ovladatelnost psa(zvláště u větších jedinců) a v neposlední řadě ne 100% spolehlivost, co se aretace týče, zvláště u "jetějších" flexin.
Takže flexi vodítko láká lidi z hlediska falešného pohodlí, ale pokud chcete mít psa dobře zvládnutého, flexina Vám v tom nejspíš až na vyjímky, nepomůže. Možná u opravdu malinkých plemen nevadí, ale to nevím-nemám zkušenost.

27.3.2005 18:53

ctireh napsal(a):
Ano ano souhlasím, taky jsem flexinou ve štěněčím věku napáchal zbytečné škody, byl jsem totálně neznalý(relativně) a hlavně jsem se nejspíš potřeboval o jeho nevýhodách přesvědčit na vlastní kůži.
Dnes flexinu používám vyjímečně, když chci mít psa pod kontrolou(není zcela zvládnutý takže na volno pod kontrolou není) a chci, aby se vylítal kolem mě na krátké procházce. Používám to opravdu jednou za čas, aby si neuvědomil, jak se dá na flexině zlobit.
Myslím, že podstatnou technickou nevýhodou flexin je, že tí, že se samonavíjejí vlastně neustále vyvíjejí nějaký tah na obojek a pes si na to zvyká a přinejmenším mu ten tah pak přijde normální.
Další velkou nevýhodou je špatná ovladatelnost psa(zvláště u větších jedinců) a v neposlední řadě ne 100% spolehlivost, co se aretace týče, zvláště u "jetějších" flexin.
Takže flexi vodítko láká lidi z hlediska falešného pohodlí, ale pokud chcete mít psa dobře zvládnutého, flexina Vám v tom nejspíš až na vyjímky, nepomůže. Možná u opravdu malinkých plemen nevadí, ale to nevím-nemám zkušenost.

Ano, také mám špatnou zkušenost, zkazíte si chůzi u nohy a pes se naučí táhnout. Psi vychovaní na tomto vodítku jsou vlastně nevychovaní, dělají si co chtějí.

27.3.2005 20:49

dita napsal(a):

Pořiďte si min. 10m dlouhou šňůru z velmi tenkého, ale pevného materiálu. Kulatou z umělých vláken - kloužou po trávě. Pokud bude mít pes tendence zdrhnout, na šňůru mu šlápněte. Musíte být ale pohotová. Pes hodí "hubu", ale nic se mu nestane. Naučí se, že Vám nezdrhne. Po delší době (neuspěchat) šňůru postupně zkracujte, až mu zůstane u obojku třeba jen 20cm. Tímhle si, narozdíl od flexi, chůzi u nohy nezkazíte. Naopak, dnes svého psa odvolám i od zvěře (zajíc, kočky). Uběhne maximálně 4 skoky a zastaví, pak se vrátí na přivolání. A to je velmi náruřivý lovec. Nespěchejte, dejte tomu třeba půl roku i víc.
Přeji hodně štěstí.

28.3.2005 09:58

psi oci napsal(a):
Pořiďte si min. 10m dlouhou šňůru z velmi tenkého, ale pevného materiálu. Kulatou z umělých vláken - kloužou po trávě. Pokud bude mít pes tendence zdrhnout, na šňůru mu šlápněte. Musíte být ale pohotová. Pes hodí "hubu", ale nic se mu nestane. Naučí se, že Vám nezdrhne. Po delší době (neuspěchat) šňůru postupně zkracujte, až mu zůstane u obojku třeba jen 20cm. Tímhle si, narozdíl od flexi, chůzi u nohy nezkazíte. Naopak, dnes svého psa odvolám i od zvěře (zajíc, kočky). Uběhne maximálně 4 skoky a zastaví, pak se vrátí na přivolání. A to je velmi náruřivý lovec. Nespěchejte, dejte tomu třeba půl roku i víc.
Přeji hodně štěstí.

je pravda že jsem toto ze začátku zkoušela, ale uskalí je v tom že je obtížné nechat za psem tahat šnůru, když jdu po vesnici kde jezdí auta a je zde mnoho věcí za které se šnůra chytí a tak vlastně stále na sebe upozorňuje a pes o ni ví. Něco jiného je v lese. A pokud se dostatečně vzdálím od domu kde fena bydlí (a ve vsi neštěkají psi a vítr fouká z druhé strany) tak ho můžu v klidu pustit, dalo by se říct že zapomene, ale jakmile se zase začnem přibližovat tak už kouká jak zdrhne.
Díky ale za odpoveď mám stále nad čím přemýšlet.

3.10.2016 21:34
Tojemalo

XXX.XXX.13.192

Já mám super zkušenost se samonavíjecím handsfree vodítkem, které mám přidělané na zápěstí a mám volné ruce. Mám ho odsud a nemůžu si stěžovat: http://www.petamour.cz/voditka/524-voditko-pro-psy-handsfree-lishinu.html.

3.10.2016 22:17
LájošM

XXX.XXX.14.251

Tojemalo napsal(a):
Já mám super zkušenost se samonavíjecím handsfree vodítkem, které mám přidělané na zápěstí a mám volné ruce. Mám ho odsud a nemůžu si stěžovat: http://www.petamour.cz/voditka/524-voditko-pro-psy-handsfree-lishinu.html.

Sice chápu, že se sem snažíte při každé příležitosti dávat reklamu na svůj web, ale asi jste si nepřečetl příspěvek zadavatelky. Pes má 39 kg a určitě by ho to vaše lanko, určené pro lehčí psy, neudrželo. Možná by pes odešel i s rukou majitelky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.10.2016 22:35

:) FLEXINA. To bude zhava debata...
Taky mame. Tam kde je treba, aby pochodoval u nohy - u silnice, mezi domy, v MHD, v restauraci, v kine... ma proste kratke. Ale kdyz dojdem do parku, kde je nakazano mit psa na vodaku, ale preci jen mu chci dat trosku prostoru, prepinam na flexinu.
"Tah" ty snury tam jiste je, ale je to v te chvili takova "znouzecnost".
Pes vi, ze neni "na volno", ale zase muze cmuchat a popobehnout si za vuni (navic jedem podle pravidel parku)...
...kdyz je na flexine, tak si "hrajem, ze je na volno". Volam ho k sobe jako by "byl na volno", musi cekat pred silnici, pred rohem atd.
Myslim, ze pokud se ta vec pouziva s rozumem, tak je ok.
Ale je fakt, ze psiska, co jsou na tom jak litaci draci (lidi je misto nauceni privolani "navijej"...), nevidam rada... a ze jich je.
Ale to nebude Vas pripad. Takze klidne zkuste. Lepsi jak placatej pes pod autem...

13.11.2016 19:43
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Zdravím,

poslední dobou jsem se celkem naučila používat flexi vodítko, co mám doma po starším psovi. Za vesnicí a městem pes chodí navolno, ale pokud přecházím mezi vesnicemi po silnici, mám ho raději na vodítku - i když tam auta skoro nejezdí. Pak také v městských parcích kam občas zajedeme a nebo celkově po městě. Nejdřív mi to tak vyhovovalo, ale pak jsem zjistila, že to flexi je vlastně fajn, tam kde nemůže být navolno.

Mám nějaké staré, mám ho doma snad 10 let, je tuším do 50ti kg a má 5 m, lanko. Teď bych ráda pořídila nové - delší 8-10m, a s páskem. Pes má 30 kg. S jakým máte zkušenosti?

http://pethome.cz/cs/psi/9864-voditko-flexi-vario-pasek-l-8m-50kg-antracit-1ks-4000498020203.html

http://pethome.cz/cs/psi/5213-voditko-flexi-giant-l-8m-50kg-pasek-neonova-1ks-4000498015568.html

koukala jsem na tyto dvě, ale nevím, které by bylo lepší. Nejlepší by bylo si ho "ohmatat", jenže ve zverimexu je mají zabalené, takže to nejde.

13.11.2016 20:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

Za mě FLEXI UŽ NIKDY !
Jsem na nemocenské s uštíplým kusem pažní kosti a to právě kvůli flexině!
Rychlé vyvenčení psa na stejném okruhu ihned po návratu z práce. Na místě, kde pes v zahradě nikdy nebyl, najednou byl.
Psi se rozběhli každý po své straně plotu, bohužel z kopce. Náš pes má 23 kg. Nikdy bych nevěřila, že tak málo stačí k tomu, aby pes nejen že člověka (váhy 75 kg) strhl k zemi, ale stačil mu i vykloubit rameno!
Letěla jsem po hubě s nataženou rukou na asfalt a nemohla jsem s tím vůbec nic udělat.
Teď, po týdnu, už si z toho dokážu dělat srandu, že jsem byla jako letící superman , ale v tu chvíli, když jsem bezmocná ležela na zemi mi do smíchu nebylo.
Jsem vcelku zvyklá padat z koně, naposledy před 14 dny na Hubertově jízdě, jenže tam to člověk vcelku čeká a jezdím ve vestě a přilbě. Ale tohle bylo nečekané a o to horší.
Takže jen krátké vodítko a se psem k čuracímu stromu raději půjdu.

13.11.2016 20:59
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

marcelaamax napsal(a):
Zdravím,

poslední dobou jsem se celkem naučila používat flexi vodítko, co mám doma po starším psovi. Za vesnicí a městem pes chodí navolno, ale pokud přecházím mezi vesnicemi po silnici, mám ho raději na vodítku - i když tam auta skoro nejezdí. Pak také v městských parcích kam občas zajedeme a nebo celkově po městě. Nejdřív mi to tak vyhovovalo, ale pak jsem zjistila, že to flexi je vlastně fajn, tam kde nemůže být navolno.

Mám nějaké staré, mám ho doma snad 10 let, je tuším do 50ti kg a má 5 m, lanko. Teď bych ráda pořídila nové - delší 8-10m, a s páskem. Pes má 30 kg. S jakým máte zkušenosti?

http://pethome.cz/cs/psi/9864-voditko-flexi-vario-pasek-l-8m-50kg-antracit-1ks-4000498020203.html

http://pethome.cz/cs/psi/5213-voditko-flexi-giant-l-8m-50kg-pasek-neonova-1ks-4000498015568.html

koukala jsem na tyto dvě, ale nevím, které by bylo lepší. Nejlepší by bylo si ho "ohmatat", jenže ve zverimexu je mají zabalené, takže to nejde.

Nedávno jsem to tu řešila, my ho potřebovali jen na hory na dovolenou a teď ho použiji tak 5x ze 40ti procházek týdně. Máme Vario, ja jsem spokojená, nechodím s ním nikde mezi lidi, většinou na alej, kde si lítá a já ho nemusím tolik hlídat. Ale pokud to bude častější používání, tak bych brala Giant, ta je prý těžší a celkově bytelnější, i když mě přijde ta Vario taky jako pořádný pádlo. Vše drží, když škubne, ale.u nás je to fakt takové lehké používání, navýjení na 6metru a zpátky, skoro žádný zasekávání apod. Žádné vyražení za něčím astd.. takže tak. Nám šlo v tu dobu i docela o cenu, není to nic velkého, ale malý rozdíl tam je.

13.11.2016 21:07
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Andrýsek3 napsal(a):
Nedávno jsem to tu řešila, my ho potřebovali jen na hory na dovolenou a teď ho použiji tak 5x ze 40ti procházek týdně. Máme Vario, ja jsem spokojená, nechodím s ním nikde mezi lidi, většinou na alej, kde si lítá a já ho nemusím tolik hlídat. Ale pokud to bude častější používání, tak bych brala Giant, ta je prý těžší a celkově bytelnější, i když mě přijde ta Vario taky jako pořádný pádlo. Vše drží, když škubne, ale.u nás je to fakt takové lehké používání, navýjení na 6metru a zpátky, skoro žádný zasekávání apod. Žádné vyražení za něčím astd.. takže tak. Nám šlo v tu dobu i docela o cenu, není to nic velkého, ale malý rozdíl tam je.

No, u nás by bylo používání sice několikrát do týdne, ale vždy jen na chvilku :-D Například jen na ten kilometr nebo dva mezi vesnicema. Nebo v těch parcích, kam zajedeme párkrát do měsíce, aby taky viděl, že na procházce může potkávat psy a nebyl z toho vyjukanej

Jinak nijak dramaticky ho nezasekávám, když nad tím tak přemýšlím, tak vlastně vůbec. Pokud chci aby se vrátil nebo aby počkal, tak mu dávám normálně povel, jako kdyby byl navolno. Také za ničím nevyráží a podobně, ví že na vodítku nesmí.

No zase jsem nechtěla nic moc těžkého, protože po celou procházku, krom toho přechodu mezi vesnicemi, bude navolno a já se s tím budu tahat

Občas mi ho venčí táta, tam je to horší, protože tátu neposlouchá, takže ten ho zasekává, a občas s ním pes i škubne. Ale už jsem mu říkala, že mu budu dávat obyč vodítko, chodí s ním jen na čůrací procházku a to cca 1,2 do měsíce když fakt nestíhám, takže tam bude stačit obyčejné.

13.11.2016 21:07
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

sisi58 napsal(a):
Za mě FLEXI UŽ NIKDY !
Jsem na nemocenské s uštíplým kusem pažní kosti a to právě kvůli flexině!
Rychlé vyvenčení psa na stejném okruhu ihned po návratu z práce. Na místě, kde pes v zahradě nikdy nebyl, najednou byl.
Psi se rozběhli každý po své straně plotu, bohužel z kopce. Náš pes má 23 kg. Nikdy bych nevěřila, že tak málo stačí k tomu, aby pes nejen že člověka (váhy 75 kg) strhl k zemi, ale stačil mu i vykloubit rameno!
Letěla jsem po hubě s nataženou rukou na asfalt a nemohla jsem s tím vůbec nic udělat.
Teď, po týdnu, už si z toho dokážu dělat srandu, že jsem byla jako letící superman , ale v tu chvíli, když jsem bezmocná ležela na zemi mi do smíchu nebylo.
Jsem vcelku zvyklá padat z koně, naposledy před 14 dny na Hubertově jízdě, jenže tam to člověk vcelku čeká a jezdím ve vestě a přilbě. Ale tohle bylo nečekané a o to horší.
Takže jen krátké vodítko a se psem k čuracímu stromu raději půjdu.

Netvrdím, že kolikrát nejde o hubu, ale to určitě i s normálním vodítkem, pokud máte startovacího psa Můj (25kg) mi takhle také každou chvíli vypálí, buďto na psa u plotu, ale to spíš vyjímečně a psy, co to o nich vím, ale spíše za zvěří. Proč myslíte, že je to na flexi horší? Pokud čas zaseknu, tak je to stejné, jak na krátkém vodítku. Pokud nebude mít pes 20, ale 50kg, tak je asi síla tahu stejná, jako mého psa, když nestihnu zaseknout. Prostě flexina má přece funkci..zkrátit, tak když ji nechcete použít zrovna dlouhou(vím, že půjdu tam, kde nechci, aby mi vypálil) zkrátím ho na k noze a projdu. Vím, že píšete, že jste tam psa nečekala, jen mi není jasné, co by kratší vodítko řešilo? Chodím právě i tak a nepřipadne mi tam rozdíl. Flexi používám u psa 8let, tak si myslím, že ho zvládáme celkem bravurně, oba

13.11.2016 21:10
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

lesnížínka napsal(a):
Netvrdím, že kolikrát nejde o hubu, ale to určitě i s normálním vodítkem, pokud máte startovacího psa Můj (25kg) mi takhle také každou chvíli vypálí, buďto na psa u plotu, ale to spíš vyjímečně a psy, co to o nich vím, ale spíše za zvěří. Proč myslíte, že je to na flexi horší? Pokud čas zaseknu, tak je to stejné, jak na krátkém vodítku. Pokud nebude mít pes 20, ale 50kg, tak je asi síla tahu stejná, jako mého psa, když nestihnu zaseknout. Prostě flexina má přece funkci..zkrátit, tak když ji nechcete použít zrovna dlouhou(vím, že půjdu tam, kde nechci, aby mi vypálil) zkrátím ho na k noze a projdu. Vím, že píšete, že jste tam psa nečekala, jen mi není jasné, co by kratší vodítko řešilo? Chodím právě i tak a nepřipadne mi tam rozdíl. Flexi používám u psa 8let, tak si myslím, že ho zvládáme celkem bravurně, oba

No, já myslím že u nás tohle nehrozí. Na flexině ví, že je na vodítku a ví že nesmí za ničím startovat.

A jakou flexinu máte vy?

13.11.2016 21:11
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

marcelaamax napsal(a):
No, u nás by bylo používání sice několikrát do týdne, ale vždy jen na chvilku :-D Například jen na ten kilometr nebo dva mezi vesnicema. Nebo v těch parcích, kam zajedeme párkrát do měsíce, aby taky viděl, že na procházce může potkávat psy a nebyl z toho vyjukanej

Jinak nijak dramaticky ho nezasekávám, když nad tím tak přemýšlím, tak vlastně vůbec. Pokud chci aby se vrátil nebo aby počkal, tak mu dávám normálně povel, jako kdyby byl navolno. Také za ničím nevyráží a podobně, ví že na vodítku nesmí.

No zase jsem nechtěla nic moc těžkého, protože po celou procházku, krom toho přechodu mezi vesnicemi, bude navolno a já se s tím budu tahat

Občas mi ho venčí táta, tam je to horší, protože tátu neposlouchá, takže ten ho zasekává, a občas s ním pes i škubne. Ale už jsem mu říkala, že mu budu dávat obyč vodítko, chodí s ním jen na čůrací procházku a to cca 1,2 do měsíce když fakt nestíhám, takže tam bude stačit obyčejné.

Jasný,.Já to Vario můžu jen doporučit, jestli je ten Giant ještě těžší a bytelnější, tak je to fakt dost veliký, protože když přišlo Vario, tak to pro mě bylo hrozně veliké, ale já jsem celkově neměla nikdy flexi v ruce, jen jsem viděla takový ty pidi na jorksiri.
Tady je ta diskuze, kde mi radili Giant x Vario. Taky jsem se dlouho rozhodovala, několikrát jsem.byla rozhodnuto pro Giant, proč kupovat ten méně bytelný, než ten jakoby lepší, atd.. takže je to na vás.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3080221/rada-ohledne-flexi-voditka#a3167364.

13.11.2016 21:21

Giant, jedině Giant! Do 50 kg, pásek 10 m. Sice to na 10 kg psa vypadá trochu komicky, zvlášť když je větší než jeho hlava, ale je v něm úžasná jistota a kupodivu se velmi dobře drží. Když jsem si tuhle vzala štěněcí lehkou Flexinu do 25 kg - 5 m, tak mi hned vyletěla z ruky. A to se jen rozběhl k zajímavému pangejtu, nic zásadního jako veverka, ani nedoběhl konec.

13.11.2016 21:33
noemi

XXX.XXX.64.236

Ségra má to druhé uvedené - na zhruba 30 kg psa. Je třeba počítat s tím, že je relativně těžké do ruky.

13.11.2016 22:00

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Giant, jedině Giant! Do 50 kg, pásek 10 m. Sice to na 10 kg psa vypadá trochu komicky, zvlášť když je větší než jeho hlava, ale je v něm úžasná jistota a kupodivu se velmi dobře drží. Když jsem si tuhle vzala štěněcí lehkou Flexinu do 25 kg - 5 m, tak mi hned vyletěla z ruky. A to se jen rozběhl k zajímavému pangejtu, nic zásadního jako veverka, ani nedoběhl konec.

Taky mám Giant a jsem s ním moc spokojená - pes 36kg. Přijde mně i pohodlné a nezdá se mně nějak moc těžké nebo velké, tak akorát.

13.11.2016 22:03

lesnížínka napsal(a):

Já myslím že hlavní rozdíl mezi flexi (samonavíjecí cca 10m dlouhé) a klasickým pevným vodítkem 2m je ten že čím je pes na delší vodítku tím má jakoby větší sílu. Prostě když si psa vezmu na 1m tak ho udržím a na 10m flexi když by vystartoval tak nevím nevím, je to mnohem větší síla když se rozběhne.

13.11.2016 22:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já myslím že hlavní rozdíl mezi flexi (samonavíjecí cca 10m dlouhé) a klasickým pevným vodítkem 2m je ten že čím je pes na delší vodítku tím má jakoby větší sílu. Prostě když si psa vezmu na 1m tak ho udržím a na 10m flexi když by vystartoval tak nevím nevím, je to mnohem větší síla když se rozběhne.

Vím jak to myslíte, to chápu, ale jsou baby, co mají 50kg a psa třeba 60kg. Toho, pokud by se fakt rozhodnul, nemá šanci udržet na ničem... Udržela jsem 50kg fenu na zkrácené flexi jen díky tomu, že jsem se namotala na smrk, co stál v cestě (nebyla moje, měla jsem na hlídání) Při druhém průchodu, jsem už věděla co čekat, tak jsem si ji dala k noze(té vzdálenější) a to už se udržet dala.

13.11.2016 22:28

Ten můj je sice trochu lehčí, ale když vystřelí tryskem za králíkem, tak je to šílená síla. Nicméně i když mi pomalu vyrve ruku z ramene, tak ten Giant udržím. Když mi takhle startoval na Variu, tak vodítko kolikrát letělo i s ním. A je pravda, že je akorát. Když jsem si ho vyzvedla, tak mě z té velikosti a váhy málem kleplo, že jsem to přehnala. Ale v pohodě, můžu ho mít hodinu na jednom prstě, pes ho dostatečně odlehčí. A drží se asi nejlépe ze všech Fexin, co jsem kdy měla, tohle je pátá.

13.11.2016 22:31
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Ten můj je sice trochu lehčí, ale když vystřelí tryskem za králíkem, tak je to šílená síla. Nicméně i když mi pomalu vyrve ruku z ramene, tak ten Giant udržím. Když mi takhle startoval na Variu, tak vodítko kolikrát letělo i s ním. A je pravda, že je akorát. Když jsem si ho vyzvedla, tak mě z té velikosti a váhy málem kleplo, že jsem to přehnala. Ale v pohodě, můžu ho mít hodinu na jednom prstě, pes ho dostatečně odlehčí. A drží se asi nejlépe ze všech Fexin, co jsem kdy měla, tohle je pátá.

Nemůžete dat prosím foto jak je voditko velké v ruce?

13.11.2016 22:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

marcelaamax napsal(a):
No, já myslím že u nás tohle nehrozí. Na flexině ví, že je na vodítku a ví že nesmí za ničím startovat.

A jakou flexinu máte vy?

Tohle: https://www.superzoo.cz/voditko-flexi-comfort-modre-l/ - nejspíš budu kupovat nové, jelikož mi ho před 14 dny překousnul. Měla jsem v záloze prodřené staré, tak jsem na něm udělala uzel a chodíme s ním, ale to je pruda, protože uzel je asi po dvou metrech a tedy se nedovine celé a motá se mu pod nohama, pokud včas flexinu trochu nezvednu. Ještě jsem neobjednávala, protože jsem našla, že se dá i opravit, ale netuším, kde právě sehnat to nové lanko?

13.11.2016 22:43

marcelaamax napsal(a):

Pokusím se něco někde najít, zatím viz. foto srovnání s hlavou potvory výše.

13.11.2016 22:44
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

marcelaamax napsal(a):

Vím, že to nebylo na mně, ale u nás asi takto:.

13.11.2016 22:48
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

lesnížínka napsal(a):
Tohle: https://www.superzoo.cz/voditko-flexi-comfort-modre-l/ - nejspíš budu kupovat nové, jelikož mi ho před 14 dny překousnul. Měla jsem v záloze prodřené staré, tak jsem na něm udělala uzel a chodíme s ním, ale to je pruda, protože uzel je asi po dvou metrech a tedy se nedovine celé a motá se mu pod nohama, pokud včas flexinu trochu nezvednu. Ještě jsem neobjednávala, protože jsem našla, že se dá i opravit, ale netuším, kde právě sehnat to nové lanko?

Ty jo, to je snad to co mám doma . Akorát v jiné barvě. Ale právě bych radši to s páskem.

13.11.2016 22:50

marcelaamax napsal(a):

Takže u mě tak + odkaz na obrázek (fešák má tedy trochu větší ruku ;).

http://www.ancol.co.uk/resources/607110_2_large.jpg.

13.11.2016 22:55
avalin

XXX.XXX.138.37

dita napsal(a):

Mám velmi špatné zkušenosti a malou radu.

Zkušenosti-Většinou co jsme zkoušeli flexi vždy se to rozbylo a navíc bylo otravné pořád kupovat další a další a navíc se pes akorát naučí tahat. Každý pes má své vodítko které má svůj tvar i pach a pokud ho budete měnit a budete měnit i jeho délku u stejného tvaru vodítka psa to zmátne a nebude vědět jak daleko takže když to flexi vodítko stáhnete povolítea znovu stáhnete pes se bude snažit tahat víc avíc protože ví že může i dál takto mi můj psík zníčil asi tři flexi pak jsme pořídili normální provazové a po pár letech zhruba po dvou letech už se mi na něj nechtělo koukat tak koupím pásmo pes si zvykne žé má dvě vodítka každé jiné s jiným tvarem a pachem a bude vědět kdypude na procházku s vámi a kdy se půjde proběhnout, já osobně mám doma pásmo 20metrů.

13.11.2016 23:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

avalin napsal(a):

Zkušenosti-Většinou co jsme zkoušeli flexi vždy se to rozbylo a navíc bylo otravné pořád kupovat další a další a navíc se pes akorát naučí tahat. Každý pes má své vodítko které má svůj tvar i pach a pokud ho budete měnit a budete měnit i jeho délku u stejného tvaru vodítka psa to zmátne a nebude vědět jak daleko takže když to flexi vodítko stáhnete povolítea znovu stáhnete pes se bude snažit tahat víc avíc protože ví že může i dál takto mi můj psík zníčil asi tři flexi pak jsme pořídili normální provazové a po pár letech zhruba po dvou letech už se mi na něj nechtělo koukat tak koupím pásmo pes si zvykne žé má dvě vodítka každé jiné s jiným tvarem a pachem a bude vědět kdypude na procházku s vámi a kdy se půjde proběhnout, já osobně mám doma pásmo 20metrů.

Pach? Tak to určitě ne, ten má stejný, je přeci jeho A délku máme pořád stejnou, vlastně máme už druhé(a blíží se třetí ) a bude zase úplně stejné. Sousedi právě mají ten giant se páskem, co tu dává Ollie(a venčila jsem jim na něm pyrenejku) a ten už se mi zdál na mého 25kg psa zbytečně velký. Navíc my chodíme hodně, turistika, různé terény, ve sněhu a blátě, takže jsem za lanko, jelikož někdo, kdo měl pásek psal, že to právě kvůli špíně nebylo nic moc. Někdy mi ve vánici, když se na to lepí a namrzá sníh, začne trochu stávkovat i lanko.

13.11.2016 23:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jo, najít fotku je kumšt, jako na potvoru mám vodítko většinou za sebou A nebo jako na té fotce, kde máte vodítko větší, než je pejsa (fotka to prostě zkreslí ).

13.11.2016 23:04
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

avalin napsal(a):

Cože? Ono stačí aby jste se ke psovi na flexině chovala normálně, normálně mu dávala povely a ne s ním bez řečí cukala a přitahovala si ho zpátky.

Můj pes ví, že na vodítku tahat nesmí. A dokud to neví, tak flexi buď nedávám a nebo dávám ale ne na obojek ale na postroj.

Když jdeme na flexině, a potřebuji aby pes šel u mě, tak mu normálně řeknu "tady" což znamená že má jít u mě ale nemusí u nohy. Pes se tedy vrátí ke mě, já si mohu vodítko třeba zaseknout a jde se dál. Jakmile vodítko "zaseknu" tak prostě ví, že se netahá. Ale ani ho "nezasekávám", používám ho, jak jsem psala, jen málo.

A k té délce vodítek - mám několik vodítek. Když jdeme ven, tak pokaždé sáhnu po jiném. Každé je jinak dloíuhé a psovi je naprosto jedno jaké vodítko mu dám, zmatený z toho není, netahá na žádném.

13.11.2016 23:08
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Moc díky. No musím to promyslet. Já jak tak koukám, tak mám opravdu ted to flexi comfort 3 a v ruce se drží celkem dobře.

Škoda, že ve zverimexu není možné si to "osahat".

Jde mi docela i o tu váhu, abych se s tím celou procházky netahala - když je pes navolno. Ale ono mezi těmi dvěmi zase až takový rozdíl asi nebude.

13.11.2016 23:10

marcelaamax napsal(a):
Moc díky. No musím to promyslet. Já jak tak koukám, tak mám opravdu ted to flexi comfort 3 a v ruce se drží celkem dobře.

Škoda, že ve zverimexu není možné si to "osahat".

Jde mi docela i o tu váhu, abych se s tím celou procházky netahala - když je pes navolno. Ale ono mezi těmi dvěmi zase až takový rozdíl asi nebude.

Kolikrát jsem tu Flexi držela i 8 h v kuse a žádný problém.

13.11.2016 23:15
avalin

XXX.XXX.138.37

marcelaamax napsal(a):
Cože? Ono stačí aby jste se ke psovi na flexině chovala normálně, normálně mu dávala povely a ne s ním bez řečí cukala a přitahovala si ho zpátky.

Můj pes ví, že na vodítku tahat nesmí. A dokud to neví, tak flexi buď nedávám a nebo dávám ale ne na obojek ale na postroj.

Když jdeme na flexině, a potřebuji aby pes šel u mě, tak mu normálně řeknu "tady" což znamená že má jít u mě ale nemusí u nohy. Pes se tedy vrátí ke mě, já si mohu vodítko třeba zaseknout a jde se dál. Jakmile vodítko "zaseknu" tak prostě ví, že se netahá. Ale ani ho "nezasekávám", používám ho, jak jsem psala, jen málo.

A k té délce vodítek - mám několik vodítek. Když jdeme ven, tak pokaždé sáhnu po jiném. Každé je jinak dloíuhé a psovi je naprosto jedno jaké vodítko mu dám, zmatený z toho není, netahá na žádném.

No co to proboha je takoví útoky tady. Chcete snad říct že se nechovám ke svímu psovi normálně kdo jste aby jste to mohla říkat o někom koho vůbec neznáte a nic o něm nevíte, ani já bych si tohle nikdy nedovolila a kdyby jo musela bych se hambou propadnout. A to co ví váš pes neznamená že tomusí vědět každý pes na této planětě, a to že váš pes tomu co tu píšu neodpovídá tak ro hned nemusí být pravda (můj pes nejí banán, to není pravda musí ho jíst můj pes ho jí taky).

13.11.2016 23:17

avalin napsal(a):

Asi záleží na inteligenci konkrétního psa. Pokud si ten můj cvičně vyletí na holuba, přesně ví, jaké má zrovna vodítko (používám krátké 2 m, pak 8 m a 10 m) a kde končí. Brzdí pár cm před koncem, na 2 m si jen poskočí. Pokud se na něco moc těší, tak táhne na čemkoliv, něco ultradůležitého jako veverka apod. při jeho loveckém pudu nepočítám. Nikdy se mi žádná Flexi neporouchala, ani mi jí nezničil pes. Flexi zasekávám a povoluji většinou s povelem, resp. ani ne sekundu po něm, když pes dělá, že neslyší, takže v tom zmatek taky nemá.

13.11.2016 23:21
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

avalin napsal(a):
No co to proboha je takoví útoky tady. Chcete snad říct že se nechovám ke svímu psovi normálně kdo jste aby jste to mohla říkat o někom koho vůbec neznáte a nic o něm nevíte, ani já bych si tohle nikdy nedovolila a kdyby jo musela bych se hambou propadnout. A to co ví váš pes neznamená že tomusí vědět každý pes na této planětě, a to že váš pes tomu co tu píšu neodpovídá tak ro hned nemusí být pravda (můj pes nejí banán, to není pravda musí ho jíst můj pes ho jí taky).

Jaké útoky? To neměl být žádný útok, jen jsem napsala jak to je a nepsala jsem nikde, že si myslím, že takhle se chováte vy . Ano nemusí to vědět každý pes, ale předpokládám, že vychovaný pes to ví.

A není to tak, že jen můj pes by tomu neodpovídal, ale znám opravdu hodně psů, kteří chodí na flexině a přesto na normálním vodítku netahají. Ano, znám taky takové, kteří jsou od mala na flexině, nikdo je nenaučil chodit na vodítku, majitelé na ně za celou procházku nepromluví a jen si je přitahují pomocí flexiny.

Takže to není o vodítku, že by pes kvůli flexině tahal a podobně... Je to jen o lidech, o výchově...

13.11.2016 23:21
avalin

XXX.XXX.138.37

Asi záleží na inteligenci konkrétního psa. Pokud si ten můj cvičně vyletí na holuba, přesně ví, jaké má zrovna vodítko (používám krátké 2 m, pak 8 m a 10 m) a kde končí. Brzdí pár cm před koncem, na 2 m si jen poskočí. Pokud se na něco moc těší, tak táhne na čemkoliv, něco ultradůležitého jako veverka apod. při jeho loveckém pudu nepočítám. Nikdy se mi žádná Flexi neporouchala, ani mi jí nezničil pes. Flexi zasekávám a povoluji většinou s povelem, resp. ani ne sekundu po něm, když pes dělá, že neslyší, takže v tom zmatek taky nemá.

To jako že můj pes je de*il nebo jak jste to myslela? Zkuste tuto část názoru rozvinout.

13.11.2016 23:30
avalin

XXX.XXX.138.37

marcelaamax napsal(a):
Jaké útoky? To neměl být žádný útok, jen jsem napsala jak to je a nepsala jsem nikde, že si myslím, že takhle se chováte vy . Ano nemusí to vědět každý pes, ale předpokládám, že vychovaný pes to ví.

A není to tak, že jen můj pes by tomu neodpovídal, ale znám opravdu hodně psů, kteří chodí na flexině a přesto na normálním vodítku netahají. Ano, znám taky takové, kteří jsou od mala na flexině, nikdo je nenaučil chodit na vodítku, majitelé na ně za celou procházku nepromluví a jen si je přitahují pomocí flexiny.

Takže to není o vodítku, že by pes kvůli flexině tahal a podobně... Je to jen o lidech, o výchově...

Se svím psem komunikuji už od počátků kdy se stal členem naší rodiny tudíš nepatřím mezi takové kteří na sví psi nepromluví ani slovo navíc mi dost bere dráhu (má to po svém otci který brával dráhu dost často) Ale není nevychovaný ano už pokousal mě i jednu holku ale to jen proto že je mu 8 let má zákal v očích (dědičné) a je dost lekavej a to že kousl mě neznamená že ho to nemrzí a že je nevychovanej prostě se knám na zahradu zatoulal menší psík a než zaútočil stačila jsem tam dát ruku nechtěla jsem aby ho zabil.

13.11.2016 23:37
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

avalin napsal(a):
Se svím psem komunikuji už od počátků kdy se stal členem naší rodiny tudíš nepatřím mezi takové kteří na sví psi nepromluví ani slovo navíc mi dost bere dráhu (má to po svém otci který brával dráhu dost často) Ale není nevychovaný ano už pokousal mě i jednu holku ale to jen proto že je mu 8 let má zákal v očích (dědičné) a je dost lekavej a to že kousl mě neznamená že ho to nemrzí a že je nevychovanej prostě se knám na zahradu zatoulal menší psík a než zaútočil stačila jsem tam dát ruku nechtěla jsem aby ho zabil.

Já ale vůbec nemluvím o vás, o vašem psovi...

Reagovala jsem jen na to, že pokud se používá flexi tak se pes naučí tahat, a že pokud používám více vodítek různých délek tak je z toho pes zmatený.

14.11.2016 06:18

avalin napsal(a):
To jako že můj pes je de*il nebo jak jste to myslela? Zkuste tuto část názoru rozvinout.

Vy máte nějaký problém?

14.11.2016 07:25
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

To jsou reakce.
Ten můj barbucha, taky umí chodit na flexi a na vodítku krátkém, chodí většinou na krátkém a flexi se.poridila až v jeho roce. A právě nezasekávám, ale říkám co má dělat, normálně jako by byl navolno. Pokud mi vyletí a sápe se za psem, tak je zaseknut, ale to nedělá tak často a tak často ji nepoužíváme.
Jinak Vario v ruce. A koukala jsem, že když jsem vybírala, tak v posledním příspěvku jsem psala, že jsem měla vzít Giant, ani nevím proč, asi se mi nelíbila, když přišla a byla tak veliká, což jsem nečekala, že už jsem mohla vzít Giant, ale ted mi vyhovuje.

14.11.2016 07:40

Přesně tak
By mě zajímalo, jestli tady máte zkušenosti, jestli vůbec jde flexi "zaseknout", když už takový 60kg pes vyrazí? Si to vůbec nedovedu představit, neb ta razance a síla, zrychlení u mého pastevce jsou opravdu značné.

"Vím jak to myslíte, to chápu, ale jsou baby, co mají 50kg a psa třeba 60kg. Toho, pokud by se fakt rozhodnul, nemá šanci udržet na ničem... "
i udrží, ale musí držet dobře - optimálně v místě těžiště psa (toť fyzika ), tudíž u/za obojek, nejlépe za postroj, pokud ho pes nosí. Na vodítku, byť třeba metrovém, neudrží...

14.11.2016 09:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

lesnížínka napsal(a):

Vysvětlím, co je na kratším vodítku lepší, než na flexině. Jsou to obyčejné fyzikální zákony.
Ještě podotek. Pokud člověk něco nečeká, ujišťuji vás, že zvířata jsou 100 x rychlejší v reakcích, než člověk.
K tomu vodítku.Vysvětlím vám to na koni. U koně buď musíte chodit hned kolem něj a to tak, že se ho téměř dotýkáte nebo ho musíte obcházet min 3 metry daleko.To je akční rádius kopajícího koně.
Kopání nezabráníte, i když jste těsně u koně, ale kopyto ještě nestačí nabrat rychlost!
Kůň kopne ze vzdálenosti třeba půl metru, to nic není, modřina. Pokud ovšem chytne švunk, máte o těžké zranění postaráno.
Věřte mi, vím o čem mluvím.
A o tom to je. Pokud mám psa na krátko, cítím, že se něco děje a zareaguji i když zrovna v tu chvíli svého psa nesleduji. U flexi se pes stihne rozběhnout, nabrat rychlost a to už neustojíte i když vodítko zabrzdíte. Škubnutí bude určitě. A pokud koukáte zrovna jinam, letíte. Jde pak jen o to, jak přistanete
Flexi jsem nikdy nepoužívala, minulá fena chodila na krátko nebo na volno.Tento pejsek je z útulku, a ač hodný, stále nemáme jeho reakce plně pod kontrolou a to i přivolání. Takže mezi lidmi, na ulici, u silnice bylo flexi. Mimo rušivé jevy, volno.
Nechci tu vytahovat hororové situace, ale včera přišel manžel s tím, že tu v nemocnici leží paní na jipce s utrženou slezinou. Také flexi, ale větší pes.Jsme malé město, všichni si hledíme do talíře a tak všichni všechno ví a jak začal mluvit o mém zranění, byl ihned zásoben podobnými situacemi u známých známých.

14.11.2016 10:04
ivulka2

XXX.XXX.155.174

marcelaamax napsal(a):
Zdravím,

Mam to první na malinu a super, dobře padne do ruky a není těžké, vleze mi do bundy do větší kapse, to druhé se mi zdálo už hodně velké a těžké.

14.11.2016 10:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

ivulka2 napsal(a):
Mam to první na malinu a super, dobře padne do ruky a není těžké, vleze mi do bundy do větší kapse, to druhé se mi zdálo už hodně velké a těžké.

Mě se to první taky líbí, ale nějak nejsem fanda pásku

14.11.2016 10:57
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

sisi58 napsal(a):
Vysvětlím, co je na kratším vodítku lepší, než na flexině. Jsou to obyčejné fyzikální zákony.
Ještě podotek. Pokud člověk něco nečeká, ujišťuji vás, že zvířata jsou 100 x rychlejší v reakcích, než člověk.
K tomu vodítku.Vysvětlím vám to na koni. U koně buď musíte chodit hned kolem něj a to tak, že se ho téměř dotýkáte nebo ho musíte obcházet min 3 metry daleko.To je akční rádius kopajícího koně.
Kopání nezabráníte, i když jste těsně u koně, ale kopyto ještě nestačí nabrat rychlost!
Kůň kopne ze vzdálenosti třeba půl metru, to nic není, modřina. Pokud ovšem chytne švunk, máte o těžké zranění postaráno.
Věřte mi, vím o čem mluvím.
A o tom to je. Pokud mám psa na krátko, cítím, že se něco děje a zareaguji i když zrovna v tu chvíli svého psa nesleduji. U flexi se pes stihne rozběhnout, nabrat rychlost a to už neustojíte i když vodítko zabrzdíte. Škubnutí bude určitě. A pokud koukáte zrovna jinam, letíte. Jde pak jen o to, jak přistanete
Flexi jsem nikdy nepoužívala, minulá fena chodila na krátko nebo na volno.Tento pejsek je z útulku, a ač hodný, stále nemáme jeho reakce plně pod kontrolou a to i přivolání. Takže mezi lidmi, na ulici, u silnice bylo flexi. Mimo rušivé jevy, volno.
Nechci tu vytahovat hororové situace, ale včera přišel manžel s tím, že tu v nemocnici leží paní na jipce s utrženou slezinou. Také flexi, ale větší pes.Jsme malé město, všichni si hledíme do talíře a tak všichni všechno ví a jak začal mluvit o mém zranění, byl ihned zásoben podobnými situacemi u známých známých.

Jo, jasně, vždyť jsem psala, že to celkem chápu i to(to ne na vás) že ideální je velkého psa v blbé situaci drapnout za obojek. Po mém ráno, kdy chodí bez a bylo nutné ho přidržet, jsem nejedenkrát skočila a drapla ho třeba za chlupy na zádech či za ocas A jak jsem psala: máte s flexi malou praxi ale tím vůbec nevylučuju, že neskončím stejně, poněvadž když je to nečekané(třeba kecám s mamkou a nečumím kolem ) tak mám také kolikrát, letecký den" a kdy si něco přerazím je spíše jen otázka času
Jéé a s koňma to znám - mám sestřenku(ošetřovatelka koní) chodí do stájí za můj barák a koně má i doma, takže ty příhody s koňmi mám z první ruky(i několik nevyžádaných vlastních).

14.11.2016 11:13
ivulka2

XXX.XXX.155.174

lesnížínka napsal(a):
Mě se to první taky líbí, ale nějak nejsem fanda pásku

Měla jsem předtím lanko a docela hnusně jsem si pořezala prst tak proto ted pásku.

14.11.2016 11:16
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Mě lanko přijde u velkého psa hrozně nebezpečné, my teda hlavně chodíme po alejí a teď tam někoho skalpuju s lankem Nee pásek je an tom asi podobně, ale psi se mi zamotali a s páskem dobrý, ale trochu sr obávám, že s lankem by to mohlo odpadnout hůř, když se zamotá psovi na nohu.

14.11.2016 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

My se právě motáme do sebe jen s mamkou jinak někoho potkáme málokdy. Ale je to asi jen na zvyku a preferencích. Ano, lanko dovede říznout parádně, hlavně ta tenká u malých flexin. Vlastní zkušenost z léta s mamčiným - jizvy pod koleny mám ještě teď Naše lanko mne neřízlo ani, když jsem ho někdy potřebovala chytit rukou. Je už široké a měkké, jako prádelní šňůra či tak něco.

14.11.2016 12:22
koldy

XXX.XXX.97.52

Já mám Flexi Giant XL (8 metrů pásek, do 75 kg), mám 2 psy HW, ikdyž ani jeden nemá přes 50 kg, tak mám radši rezervu, protože když vystřelí za koněm nebo psem tak je to prostě musí udržet. Mám je asi 2,5 roku a krom několika škrábanců, úplně v pohodě a to letěly po kamenech a asfaltu.
Používám flexi každý den a je to jen o zvyku, udržím obě i v jedné ruce, ikdyby vystartovali, jsou docela těžké jedno má kolem 900 gramů, ale aspoň je cítím v ruce.
A když jdeme ve dvou lidech a každý drží jednoho tak máme domluvené kdo přeskakuje a kdo dává vodítko níž
K.

14.11.2016 16:21
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

No my právě zatím máme lanko, ale tam mezi vesnicema nikdo nechodí, takže nějaké zamotání nehrozí, a v těch parcích lidi chodí, ale psa si stejně dávám k noze když se s někým míjím.

Ale ten pásek na mě působí tak nějak líp.

Taky bych byla ráda, aby se mi vešlo do kapsy u vesty.

14.11.2016 17:10

Přesně tak
By mě zajímalo, jestli tady máte zkušenosti, jestli vůbec jde flexi "zaseknout", když už takový 60kg pes vyrazí? Si to vůbec nedovedu představit, neb ta razance a síla, zrychlení u mého pastevce jsou opravdu značné.

"Vím jak to myslíte, to chápu, ale jsou baby, co mají 50kg a psa třeba 60kg. Toho, pokud by se fakt rozhodnul, nemá šanci udržet na ničem... "
i udrží, ale musí držet dobře - optimálně v místě těžiště psa (toť fyzika ), tudíž u/za obojek, nejlépe za postroj, pokud ho pes nosí. Na vodítku, byť třeba metrovém, neudrží...

To netuším, mně u 36kg psa se zaseknout podařilo kdysi. Těžšího jak 40kg jsem nikdy neměla.
Ale musí to být opravdu síla, protože i u té váhy kolem 35kg to je a rameno mě bolelo hodně dlouho a nemohla jsem několik dní s ním pořádně hýbat.

Jj důležité je kde psa držíte a pokud na vodítku tak jak je dlouhé. Já mám flexi Giant do 50kg (labrador 36kg) a používám, ale velice málo - opravdu jen tam kde pes musí být na vodítku a zároveň mu chci dopřát více volnosti nebo když jdeme v hodně nepřehledném terénu, kousek od silnice apod. Ale z 90% buď pevné 2m vodítko nebo na volno.

Přesně jak říkáte, pokud si nejsem jistá jestli mně vyběhne za něčím tak ho držím za obojek a za ten ho udržím nejlíp. To mám vyzkoušené a je to velký rozdíl jestli ho držím na vodítku (ikdyby jen 1m dlouhém) nebo přímo za ten obojek.

14.11.2016 17:16

Andrýsek3 napsal(a):
Mě lanko přijde u velkého psa hrozně nebezpečné, my teda hlavně chodíme po alejí a teď tam někoho skalpuju s lankem Nee pásek je an tom asi podobně, ale psi se mi zamotali a s páskem dobrý, ale trochu sr obávám, že s lankem by to mohlo odpadnout hůř, když se zamotá psovi na nohu.

Lanko v krajním případě pomalu amputuje menšímu psovi nohu, pokud jí v něm bude mít zamotanou a větší pes vystartuje pryč. Běžných odřenin na krev už jsem pár viděla, i u lidí. Zmerčíme někoho s lankem a bereme dráhu.
Náš Giant má pásek v šíři 1,7 cm, neublíží a psi se nezamotávají.

14.11.2016 17:51
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Lanko v krajním případě pomalu amputuje menšímu psovi nohu, pokud jí v něm bude mít zamotanou a větší pes vystartuje pryč. Běžných odřenin na krev už jsem pár viděla, i u lidí. Zmerčíme někoho s lankem a bereme dráhu.
Náš Giant má pásek v šíři 1,7 cm, neublíží a psi se nezamotávají.

Taky si myslím, že to právě může způsobit, až takové hrůzy. No já okamžitě vybírala s páskem.

14.11.2016 18:08
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Vy máte nějaký problém?

Jo, minimalne s materskym jazykem

14.11.2016 21:52
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin napsal(a):
Jo, minimalne s materskym jazykem

Co, co...? Nějak nechápu

14.11.2016 22:12

lesnížínka napsal(a):
Co, co...? Nějak nechápu

Ále, byla tady jedna vztahovačná osoba, co slyšela trávu růst a potřebovala se nutně pohádat.

15.11.2016 19:57
bhk

XXX.XXX.210.27

Přesně tak

No zrovna dnes se mě to stalo.Pastevec na flexině zn.Giant xxl 8m - z ničeho nic na začátku trasy, tedy u silnice, kde psa ještě nepouštím vyskočil vyběhl zajoch - a pes za ním, jak jsem to nečekala tak jsem zaseknout nestihla, ale udržela jsem byt už jsem se válela na zemi, to se mě ještě nestalo, abych upadla, aby mě strhnul Ale flexina to ustála - takže Giant můžu doporučit. Je sice do ruky větší /těžší ale na to si člověk po pár procházkách rychle zvykne a neřeší.

15.11.2016 20:45
Clayton

XXX.XXX.103.217

Foto Flexi Giant 10 m do 50 kg. Používáno zcela výjimečně na výmara. Flexi neuznávám, ale když už, tak jedině Giant.

15.11.2016 21:55
noemi

XXX.XXX.64.236

lesnížínka napsal(a):

A proč dělat uzel?...jde přeci krásně opravit. Stejně tak překousnuté .

25.11.2016 10:45
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

noemi napsal(a):
A proč dělat uzel?...jde přeci krásně opravit. Stejně tak překousnuté .

Nešlo mi to Hledala jsem na you tube návody - jak někdo radil, ale všechna měla jinou konstrukci, než to moje. Neporadila jsem si a po dlouhém marném boji, mi vyprskla pružina Takže slavnostně oznamuju, že máme nové vodítko a já, zastánce lanek - mám poprvé vodítko s páskem viz.Anryseeek3 (tyrkysové)Teď přišlo, zkoušet budem až zítra, dám vědět, jak jsme spokojení. Nějak jsem z něho nervozní, ten pásek mi přijde proti lanku zbytečná mašle...no zatím nadšená fakt nejsem, spíš zklamaná, že musím mít pásek. Uvidím, třeba budu nakonec mile překvapená Jinak je ale fakt hezké Bohužel nebylo na výběr, to naše už se přestalo vyrábět, nevím proč(možná obava z úrazů právě?).

30.11.2016 14:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jéé, zapomněla jsem napsat hodnocení. Tak zatím jsem nic zásadního proti pásku neshledala, ani se Worka totiž na výletě nezamotal, tak nevím, jak by mu šlo to rozmotávání. Jedna výhrada tu je, i když to není nic, kvůli čemu by se pásek nedal používat, jen je to trochu nepříjemné: když jsme šli ve větru(a že u nás tedy vichry jsou) tak napnutý pásek nepříjemně rezonoval a mrskal sebou, jak se do něj z boku vítr opíral(to lanko nedělalo) Já jsem nahluchlá, tak mi to až tak nevadí, jen nevím, jak moc to může být nepříjemné psu. Můj má plno práce s vyštěkávání srnek v křoví, ale nějaký cíťa..nevím?

Neregist. uživatel

19.5.2017 21:49
Neregist. uživatel

XXX.XXX.92.197

avalin napsal(a):

No, tak jestli se k vám na zahradu zatoulal menší psík a ten váš by se ho býval pokusil zabít, tak tedy nevím, jestli je takový pes vychovaný. A mimochodem, psa rozhodně nemrzí, že vás v té chvíli kousnul, nepřemýšlí o tom takhle...jako si to pro klid duše vykládají majitelé. Dobře, pokud se zahryzl jednou (a pokud opomeneme důležitý fakt, že cílem tohoto kousnutí byl cizí pes), můžeme říct: "On se jen spletl." ("...a místo do zatoulaného psíka kousl do mě"). Po prvním kousnutí už si ale pes zpravidla uvědomí, koho kousnul a buď přestane, nebo se rozhodne, že "když už jsem si teda nemohl vybít zlost na zatoulaném psíkovi, tak si jí vybiju na paničce...nemám přece problém ji kousnout ještě jednou". Každopádně, to víte jen vy sama, jak to bylo... Stejně jako s tou holkou

8.3.2019 15:37
Myskada25

XXX.XXX.165.241

Já těm flexi nevěřím a mám ráda ty klasické pevné polyesterové.. u nich není možnost, že by se přetrhly

8.3.2019 15:41
NeniVolnyLogin

XXX.XXX.107.57

Raději dlouhou šňůru volně na zemi, kterou v případě potřeby zašlápnete než flexi. To vám může spoustu věcí zbytečně zmršit.

8.3.2019 18:16

Myskada25 napsal(a):
Já těm flexi nevěřím a mám ráda ty klasické pevné polyesterové.. u nich není možnost, že by se přetrhly

Giant se vám jen tak nepřetrhne.

soňapoňa

6.2.2022 09:57
soňapoňa

XXX.XXX.148.94

Dobrý den, hledala jsem radu, jaké flefi vodítko je lepší, jestli lanko nebo pásek, tak uvidím, jak se nakonec rozhodnu.
Jen bych přidala svou zkušenost. Nikdy předtím jsem flexi nepoužívala, jen nerada jsem to zkusila s vypůjčeným a musím přiznat, že vidím i klady! Máme novou tříletou fenku z útulku, byla jako z divokých vajec, naprosto nevyběhaná, na obyč. krátkém vodítku by asi brzy přišla o veškerou radost z procházky. Rozhodně se psem nenechám na vodítku táhnout. Pokud běží moc dopředu, dostane povel "pomalu", případně jemně zatáhnu zpět. Pokud se zapomíná vzadu, zavelím "jdeme". Po čase už si sama hlídá, aby se jí vodítko nenapínalo. Nacvičily jsme spolu takhle i přivolání, na stopovacím vodítku mi totiž vadí, že se na zemi může o ledacos cizího otřít a kdo na to pak má sahat. Musím přiznat, že mě samotnou překvapilo, jak rychle se to Ája naučila . Teď už na klidných místech běhá na volno a moc ji to těší, stejné povely platí pořád. Ale flexi je stále fajn - třeba v obci, může očuchat všechny vchody u řadovek v ulici a já ji mám pod kontrolou, že sousedům nenechá nemilý pozdrav. Protože si ji pořád hlídám.
Jak už tu bylo napsáno, spousta lidí prostě psa připne na vypouštěcí vodítko, ať si dělá co chce, nesledují ho ani co se děje v okolí, nekomunikují s ním. A snad ani netuší, že i na flexi může být pes nakrátko, aby se o něj kolemjdoucí nebo kolemjedoucí nezabili.

Mám ještě vzkaz pro tu rozčilenou paní: nejsem žádná odbornice na češtinu, ale s tou vaší bych se nikde raději moc neprojevovala :-). Občas se chybička vloudit může, ale Češtin je evidentně váš Kobil, že?

Přidejte reakci

Přidat smajlík