Ahojky, naše jorkšírka si v poslední době hodně často olizuje pacičku. Vždy má chvíli období, že si ji téměř bez ustání olizuje a pak je zase na chvíli pokoj. Už jsme to jednou ukazovali veterinářce a dělala ji testy na plíseň - ta se nepotvrdila
. Taky jsme ji odčervovali - poradila nám, že by to mohlo pomoci, kdyby to byl nějaký parazit. Poté to zase nějakou dobu bylo dobré, tak jsme mysleli, že to zabralo, ale teď si ji zase už několik dní blíže
.
Nevíte čím by to mohlo být?
Díky za odpovědi. Markéta
bedna
napsal(a):
Ahojky, naše jorkšírka si v poslední době hodně často olizuje pacičku. Vždy má chvíli období, že si ji téměř bez ustání olizuje a pak je zase na chvíli pokoj. Už jsme to jednou ukazovali veterinářce a dělala ji testy na plíseň - ta se nepotvrdila
. Taky jsme ji odčervovali - poradila nám, že by to mohlo pomoci, kdyby to byl nějaký parazit. Poté to zase nějakou dobu bylo dobré, tak jsme mysleli, že to zabralo, ale teď si ji zase už několik dní blíže
.
To může být ze soli na chodnících. Doporučuji po venčení opláchnout pečlivě packy, hezky mezi prstíkama.
bedna
napsal(a):
.
To mě spíš moje fenka olizuje moje pacičky
misule
napsal(a):
To může být ze soli na chodnících. Doporučuji po venčení opláchnout pečlivě packy, hezky mezi prstíkama.
Ze soli to nebude, protože tohle už dělá asi od léta, ale pouze nárazově - jak už jsem psala, vždycky má období, že si ji líže a pak přestane a vypadá to, že už to je dobrý, ale pak zase začne.
A taky ji tu pacičku vždycky pečlivě prohlédneme, jestli tam nemá něco zaraženýho, ale nic tam není vidět. Takže opravdu nevíme, čím to je.
Jestli na tom záleží (i když myslím, že je to jedno), tak si líže pravou přední pacičku.
Markéta
harryz
napsal(a):
To mě spíš moje fenka olizuje moje pacičky
Slyšela jsem že někteří psi si olizují pořád stejné místo, nejčastěji packu, také ze stresu, jsou schopni si na tom místě i vylízat díru do masa. Je to prý něco jako tik, a dost těžko se toho zbavuje. Viděla jsem fotku psa, který už neměl na kloubech u paciny žádnou srst ani kůži, měl to kvůli tomu že u předchozího majitele byl celý den sám v kotci a přesto že už měl majitele nové, tak zlozvyk stále trval. Nemohl váš pejsek prodělat nějaký šok, nebo nebývá v tom období třeba častěji sám?
dex
napsal(a):
Slyšela jsem že někteří psi si olizují pořád stejné místo, nejčastěji packu, také ze stresu, jsou schopni si na tom místě i vylízat díru do masa. Je to prý něco jako tik, a dost těžko se toho zbavuje. Viděla jsem fotku psa, který už neměl na kloubech u paciny žádnou srst ani kůži, měl to kvůli tomu že u předchozího majitele byl celý den sám v kotci a přesto že už měl majitele nové, tak zlozvyk stále trval. Nemohl váš pejsek prodělat nějaký šok, nebo nebývá v tom období třeba častěji sám?
Sama doma nebývá téměř nikdy, takže z toho to nebude. A šok - na jaře se hrozně lekla bouřky (byla to hrozná rána). Spala na gauči a lekla se natolik až z něj spadla jak rychle vyběhla. Ale myslím, že to nebude ze stresu, protože je naše rozmazlený miminko
a bývalé majitelky ji taky rozmazlovaly.
A taky si ji neblíže neustále, ale jen chvílema (několikrát denně - by vočko 1-2x za hodinu - vždycky ji okřikneme a na chvíli přestane). "Nejnovější" olizování trvá asi necelý týden, ale před tím si ji asi 2 měsíce neblízala.
Nelíže ji nějak šíleně - do krve nebo tak, aby ji to bolelo - vždy tam má jen ožužlané chloupky. Spíš mi to přijde, jako by ji tam něco svědilo, ale nevím co, protože to nevypadá nijak podrážděně. Tak fakt nevím, co si to vymyslela.
Markéta
bedna
napsal(a):
.
Jestli to nedělá proto, že si chce získat vaší pozornost. Máme doma shi-tzu a ten nám pořád ukazuje, jak ho bolí ouško, dlouho jsme bádali nad tím co mu je, pak nám někdo řekl, že tím chce, aby jsem si ho všimli. No a zjistili jsme, že je to pravda