Dobrý den.
Chci se zeptat, jak řešíte - nebo řešili jste tuto záležitost.
Štěně nás kouše do rukou a my se ho to snažíme odnaučit. Takže řeknu - li "nesmíš!!!", většinou toho nechá a začne ruku oblizovat.
Jenže včera jsem s ním šla ven a protože tam je všecho a hlavně každý zajímavější, než my (přivolání ještě po 14 dnech samozřejmě nezvládáme), hned šel k nějakému chlápkovi, který měl hroznou radost z toho, že rajtuje rukou po zemi a náš mrňous ho do ní kouše. Pak bude zmatený, že ho za to káráme a přitom jiný ho za to chválí! Tak tedy. Řeknete tomu muži, aby toho hned nechal, nebo to prostě vydržíte a pak budete znovu štěndovi vysvětlovat, že to nesmí? Nebo ho mám prostě vzít a odnést? Nechci být hrubá, jśem v situaci, kdy tu moc lidí neznám, za to manžel ano a co když to je jeho vedoucí??? o))))))))
ina
napsal(a):
Dobrý den.
Štěně nás kouše do rukou a my se ho to snažíme odnaučit. Takže řeknu - li "nesmíš!!!", většinou toho nechá a začne ruku oblizovat.
Jenže včera jsem s ním šla ven a protože tam je všecho a hlavně každý zajímavější, než my (přivolání ještě po 14 dnech samozřejmě nezvládáme), hned šel k nějakému chlápkovi, který měl hroznou radost z toho, že rajtuje rukou po zemi a náš mrňous ho do ní kouše. Pak bude zmatený, že ho za to káráme a přitom jiný ho za to chválí! Tak tedy. Řeknete tomu muži, aby toho hned nechal, nebo to prostě vydržíte a pak budete znovu štěndovi vysvětlovat, že to nesmí? Nebo ho mám prostě vzít a odnést? Nechci být hrubá, jśem v situaci, kdy tu moc lidí neznám, za to manžel ano a co když to je jeho vedoucí??? o))))))))
Zdravím,
já bych ho to asi dělat nenechal. Není nic špatného, když začně kousat do rukou říct, že nesmí. Ten člověk to musí pochopit. Každý není zvědavý na kousajícího psa a jak potom pes pozná, koho může a koho ne...
Tak hodně zdaru! My jsme na tom podobně.
ina
napsal(a):
Dobrý den.
reknete stendovi, ze to nesmi. moje holky zase skacou po lidech.. grrr.. nejhorsi je, ze je to dalsi pejskari uci, i kdyz rikam ze nesmi, tak oni reknou "ale jo, muze" a dal moje holky rozptylujou a me neposlechnou :/ dost lidem se to ale da vysvetlit, kdyz uz se na chvili spolu zastavite a popovidate... a zaroven se seznamite
listicka
napsal(a):
reknete stendovi, ze to nesmi. moje holky zase skacou po lidech.. grrr.. nejhorsi je, ze je to dalsi pejskari uci, i kdyz rikam ze nesmi, tak oni reknou "ale jo, muze" a dal moje holky rozptylujou a me neposlechnou :/ dost lidem se to ale da vysvetlit, kdyz uz se na chvili spolu zastavite a popovidate... a zaroven se seznamite
Ano, jenže já štěněti říkala - nesmíš, přesně, jak říkáte, dotyčný hned, že to evadí, že se mu to líbí a já jsem mu vysvětlovala, že se to Kevina snažím odnaučit a on, že si ho mám teda strčit do p..... Ale díky Ina
ina
napsal(a):
Ano, jenže já štěněti říkala - nesmíš, přesně, jak říkáte, dotyčný hned, že to evadí, že se mu to líbí a já jsem mu vysvětlovala, že se to Kevina snažím odnaučit a on, že si ho mám teda strčit do p..... Ale díky Ina
jeee.. z toho si nic nedelejte, takovych blbecku jeste potkate ja je potkavam da se rict denodenne. hold asi teda zkousnout zuby a Kevcu dal ucit jak ucite. a modlit se at blbecku potkavate co nejmin. zachvili se zkamaradite s ostatnima pejskarama, kteri Vasi snahu podkopavat nebudou.
posilam jeste foto miminka, nasi Lexinky kdyz ji bylo par dni. Ted u 9,5 mesicni slecny.
Nevim jestli vite, ze se kazdorocne porada vsekavaliri slet, posledni 2 v Nesmeri u Velkeho Mezirici, byva to vzdy koncem leta, tak se tam doufam uvidime a popovidame co ti nasi kaspari vyvadi
listicka
napsal(a):
jeee.. z toho si nic nedelejte, takovych blbecku jeste potkate ja je potkavam da se rict denodenne. hold asi teda zkousnout zuby a Kevcu dal ucit jak ucite. a modlit se at blbecku potkavate co nejmin. zachvili se zkamaradite s ostatnima pejskarama, kteri Vasi snahu podkopavat nebudou.
posilam jeste foto miminka, nasi Lexinky kdyz ji bylo par dni. Ted u 9,5 mesicni slecny.
Nevim jestli vite, ze se kazdorocne porada vsekavaliri slet, posledni 2 v Nesmeri u Velkeho Mezirici, byva to vzdy koncem leta, tak se tam doufam uvidime a popovidame co ti nasi kaspari vyvadi
To je ale stvořeníčko nádherné. My jsme Kevínka viděli prvně v pěti týdnech.
Jinak na ten slet určitě pojedeme, zjistíme-li včas kdy a kde to bude. Vy pěstujete kavalírky dlouho? Máte 2? My jsme začátečníci, tak jsem tu pečená - vařená a vděčná za každou radu.
Ina
ina
napsal(a):
To je ale stvořeníčko nádherné. My jsme Kevínka viděli prvně v pěti týdnech.
Jinak na ten slet určitě pojedeme, zjistíme-li včas kdy a kde to bude. Vy pěstujete kavalírky dlouho? Máte 2? My jsme začátečníci, tak jsem tu pečená - vařená a vděčná za každou radu.
Ina
ja jsem taky zacatecnik. prvni fenecku mam od unora 2001, loni v cevnu jsme meli prvni stenatka, dve hoky jsem si nechala, sestra ma dva pejsky. tady jsem taky pecena varena, obcas se tu najde uzitecna vec. podivejte se na moje stranecky www.sweb.cz/z.derylova.panstvi mam tam spoustu fotecek. jinak jak budu vedet, kdy se slet kona, tak to sem urcite napisu. Bude se Vam tam libit, ja to povazuji za jeden z nejlepsich vikendu v roce a vzdy se tesim na nej cely rok kavalirama jsem posedla, kamaradi.. a dokonce i rodice mi rikaji ze jsem blazen
tak asi jo
odkud jste? nejste treba z Brna ze bysme nase "deti" seznamili?
listicka
napsal(a):
ja jsem taky zacatecnik. prvni fenecku mam od unora 2001, loni v cevnu jsme meli prvni stenatka, dve hoky jsem si nechala, sestra ma dva pejsky. tady jsem taky pecena varena, obcas se tu najde uzitecna vec. podivejte se na moje stranecky www.sweb.cz/z.derylova.panstvi mam tam spoustu fotecek. jinak jak budu vedet, kdy se slet kona, tak to sem urcite napisu. Bude se Vam tam libit, ja to povazuji za jeden z nejlepsich vikendu v roce a vzdy se tesim na nej cely rok kavalirama jsem posedla, kamaradi.. a dokonce i rodice mi rikaji ze jsem blazen
tak asi jo
odkud jste? nejste treba z Brna ze bysme nase "deti" seznamili?
Jsem z Havlíčkova Brodu, ale kdyby jste si chtěla udělat někdy výlet, moc rádi vás uvidíme!!!!!!!!!!!!!!!
Máte děti? Sorry za zvědavost!
ina
napsal(a):
Jsem z Havlíčkova Brodu, ale kdyby jste si chtěla udělat někdy výlet, moc rádi vás uvidíme!!!!!!!!!!!!!!!
Máte děti? Sorry za zvědavost!
u Velkyho Mezirici mame chalupu, to je tak v polovine co? no mozna kdyz nekdy pojedeme kolem, tak bysme se mohli stavit na kafe deti nemam, jen ty kavaliri. to me prozatim staci
listicka
napsal(a):
u Velkyho Mezirici mame chalupu, to je tak v polovine co? no mozna kdyz nekdy pojedeme kolem, tak bysme se mohli stavit na kafe deti nemam, jen ty kavaliri. to me prozatim staci
To je super, budu se těšit. Do Velmezu jezdím téměř denně v rámci práce - jsem obchoďák. Přesně jezdím do Mostiště. A Kevin denně cestuje se mnou! Je to pašák, v autě je spokojený. Měla jsem z toho strach, protože jsem za volantem několik hodin denně, ale je to super, navíc mě to moc baví, když tam nejsem sama a můžu mu vyprávět......v ničem mi neodporuje a to je fajn. A do řízení nekecá...........prostě pohoda.
tak se někdy sčuchneme, ju?
ina
napsal(a):
To je super, budu se těšit. Do Velmezu jezdím téměř denně v rámci práce - jsem obchoďák. Přesně jezdím do Mostiště. A Kevin denně cestuje se mnou! Je to pašák, v autě je spokojený. Měla jsem z toho strach, protože jsem za volantem několik hodin denně, ale je to super, navíc mě to moc baví, když tam nejsem sama a můžu mu vyprávět......v ničem mi neodporuje a to je fajn. A do řízení nekecá...........prostě pohoda.
tak se někdy sčuchneme, ju?
my asi pojedeme na chaloupku 15.-17.4., 16. se totiz jedem ukazat na specialku do jesenice, tak at to mame bliz. tak byste mohli prijet vy k nam. chalupa je asi 7 km od mostiste.. 777899727, kdyztak me pisnete nebo prozvonte at mam vase cisilko a domluvime se.. jakze je kevin starej? muze uz k pejskum ne? nebo vas muzu vzit sebou primo na tu vystavu, pokud by vas to bavilo, je to sice na cely den, ale bude tam spooooousta kavaliru
listicka
napsal(a):
my asi pojedeme na chaloupku 15.-17.4., 16. se totiz jedem ukazat na specialku do jesenice, tak at to mame bliz. tak byste mohli prijet vy k nam. chalupa je asi 7 km od mostiste.. 777899727, kdyztak me pisnete nebo prozvonte at mam vase cisilko a domluvime se.. jakze je kevin starej? muze uz k pejskum ne? nebo vas muzu vzit sebou primo na tu vystavu, pokud by vas to bavilo, je to sice na cely den, ale bude tam spooooousta kavaliru
Do Jesenice u Phy? Tam odsud máme Kevina. Za chvíli pošlu sms. Určitě bychom se přijeli někdy podívat, Kevinovi je 9 týdnů - ještě miminko. Zatím pa.
ina
napsal(a):
Dobrý den.
No popravde ja mam hru se svymi hafany hru kdy mi do ruky kousat muzou, nikdy jsem s tim problem nemela. Kdy hra zacne urcuju ja, kdy skonci taky ja, kdyz stene kousne moc silne "zarvu" auu, jestli neprestane hrube kousat, tak si ja prestanu hrat. Kdyz si pes semnou chce hrat a zacne kousat, klidne reknu ne, ale za pul hodiny k nemu prijdu a zacnu si snim hrat sama. Ale pokud nechcete, aby vas stene vubec kousalo proste mu to zakazujte vy. Psi odlisuji svou smecku a cizi lidi. Smecka je pro nej dulezita je nad nim a smecka dava povely, cizi clovek je pro nej "kamarad na hrani". Tim chci rict, ze stene se nauci rozeznavat, ze do vas kousat nesmi a do cizich, pokud ho k tomu vybydnou, jo.
Na druhou stranu pokud se bude mazlit s nekym kdo nechce aby ho stene kousalo, jste tam vy a z pozice vudce mate stene usmernit. Moji psi jsou schopni me poslechnout na slovo a s cizim si delat co chteji, nebo s cizim delaji veci, ktere by se mnou vzasade neudelali.
Pokud se vam, ale nelibi, ze si stene s nekym takto hraje, tak to panovi proste slusne zdelte.
ina
napsal(a):
Dobrý den.
Tak tohle nás taky hodně zlobilo, je to dilema - chcete socializovat a štěně seznamovat a zvykat na cizí lidi a opravdu je snad každý kdo vás potká štěstím bez sebe, jak je statečný, že se nebojí psímu miminu strčit ruku do tlamičky. Až psisko vyroste a náhodou vezme něčí ruku do tlamy, tak na vás ten samý člověk bude volat policajty. Naše psí holka byla takhle navyklá už od chovatele a měli jsme s tím docela boje. Nepomáhalo ječet au, ani zakazovat, i když už dobře znala nesmíš. Pomohla až lahvička s citronovou šťávou - cáknout do tlamičky, když kouše, nebo potřít s citonovou šťávou ruce. Naše psisko pak už slyšelo na CITRONEK a hned kousání nechalo. A stačilo to použít snad jen dvakrát.
ina
napsal(a):
Dobrý den.
My máme doma tříměsíční štěně a máme úplně stejný problém. Když jsme venku, vše je zajímavější než my. Naštěstí jsme ji poměrně rychle naučili přijít na zavolání ať se kolem ní děje cokoli. Cizím lidem vůbec nedovolujeme aby na ní šahali. Už když někoho spatříme, dost razantně ji řeknu: "Nesmíš" a když se najde někdo, kdo začne dělat "ťuťu" požádám je, aby to nedělali, že je ve výcviku a že nám utíká za cizími lidmi. Většina lidi to pochopí, ale najdou se i takoví, kteří mi řekli, že je to ještě štěně a že ji "týrám". Přitom ji nepustím právě proto, že je štěně. A myslím že je důležité, aby štěně pochopilo, že kolemjdoucí lidé pro něj nejsou žádným přínosem a že je lepší se držet u mě...Tohle vše neplatí u dětí. Dětem ji hladit dovoluji. Dělám to proto, aby měla děti ráda. Vše samozřejmě pod mým dozorem, protože, jak známo, děti umí být někdy pořádně kruté. Takže moje rada je: buď tvrdá a vůbec cizím lidem nedovoluj, aby ti na štěně sahali...Vyplatí se to. Zatím pa a hodně zdaru
ina
napsal(a):
Dobrý den.
Presvedcit ty lidi, aby od sebe odhaneli toho sladkeho psa, je nejhorsi, Popros lidi a to durazne, at na neho dupnou, aby se naucil se k nim nehrnout.
Kousat ruce si nenech, dej mu pretahovadlo s tenisakem a ukaz mu, ze je to vetsi stranda.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ina
napsal(a):
Dobrý den.
Pro stene je postuchovani a okusovani s ostatnimi stenaty hlavni naplni volneho casu, pokud vyrustaji v pocetnejsi "rodine". Je stvoreny k tomu, aby ho to bavilo. Kdyz nechcete, aby vas kousalo, tak pokracujte v zakazovani. Nahradte mu to nejakou hrackou, pretahovadlem, do ktereho si muze kousat misto vas.
Ja svyho psa necham se mnou pretahovat i jen o ruku, ale vzdy tu hru zacinam i ukoncim ja a nemam problemy, ze by nekdy on sam provokoval k teto hre me, a uz vubec ne ostatni lidi. Bavi ho to, tak to ma jako nejvetsi odmenu. Pripada mi ale, ze u stenete je lepsi to zakazovat uplne, pak si nemusi lamat hlavu s kym muze a s kym ne.
ina
napsal(a):
Dobrý den.
No, po přečtení odpovědi sl.Hortové nemám co dodat, i kdybych moc chtěla...