Dobrý den,
chtěla bych se vás zeptat na vaše zkušenosti z handicapovanými pejsky. V útulcích je mnoho zvířat, která nejsou úplně v ořádku, jsou slepí, hluší, nebo přišli o nohu. Člověk by se asi hodně rozmýšlel, zdali si má takového pejska vzít, nebo by ho to možná ani nenapadlo. A třeba jen kvůli předsudkům a i postižení psi by byli stejně dobrými kamarády a partnery. Já sama zkušenosti nemám, a tak chci poprosit ty, kteří se s takovými psy setkali, zdali by mohli napsat, jak takové soužití vypadá a na co je třeba dát si pozor a co je naopak stejné jako u psů zdravých.
Díky moc,
Kukla
kukla
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se vás zeptat na vaše zkušenosti z handicapovanými pejsky. V útulcích je mnoho zvířat, která nejsou úplně v ořádku, jsou slepí, hluší, nebo přišli o nohu. Člověk by se asi hodně rozmýšlel, zdali si má takového pejska vzít, nebo by ho to možná ani nenapadlo. A třeba jen kvůli předsudkům a i postižení psi by byli stejně dobrými kamarády a partnery. Já sama zkušenosti nemám, a tak chci poprosit ty, kteří se s takovými psy setkali, zdali by mohli napsat, jak takové soužití vypadá a na co je třeba dát si pozor a co je naopak stejné jako u psů zdravých.
Díky moc,
Kukla
Ahoj,
taky bych se připojila k dotazu, jaké máte zkušenosti pořízení hanicapovaného pejska ke zdravému. Jednoho psa z útulku máme, žádné špatné zkušenosti fenka nemá, byla štěně a jakmile dopějě, tak bych chtěl vzít druhého pejska a právě sem přemýšlela o nějakém, kterého nikdo nechce.
Předem dík za odpovědi, Romana
kukla
napsal(a):
Dobrý den,
Díky moc,
Kukla
Mohu odpovědět na obé. Vzala jsem si slepou roční fenku. Značně agresivní a nepřizpůsobivou. Nějaký čas to sice trvalo, ale upla se na nás jako žádný jiný pes a je skvělá. Mám ji již 8let a neuvažuji o jejím utracení ani náhodou. Je už nejen slepá, ale i chromá a má potíže s trávením, často zvrací a má nález na žláze. Je to ale jedno, vše se uklidí a pro mne je podstatné, že je ve své podstatně spokojená. Po roce s námi byla vtažena do prostředí jiného zdravého psa a je v pohodě. Časem přibyla ještě jedna fena je to opravdu pohodové soužití. Né, že by se neservaly, naopak, chovají se přirozeně jako ostatní zdarví psi. Naopak pozoruji, že co přišla ta nejmladší, je "stařena" jako vyměněná. Zkrátka, adaptace postižené(v tomto případě slepé) fenky byla v pohodě. Tolik má zkušenost
aira
napsal(a):
Mohu odpovědět na obé. Vzala jsem si slepou roční fenku. Značně agresivní a nepřizpůsobivou. Nějaký čas to sice trvalo, ale upla se na nás jako žádný jiný pes a je skvělá. Mám ji již 8let a neuvažuji o jejím utracení ani náhodou. Je už nejen slepá, ale i chromá a má potíže s trávením, často zvrací a má nález na žláze. Je to ale jedno, vše se uklidí a pro mne je podstatné, že je ve své podstatně spokojená. Po roce s námi byla vtažena do prostředí jiného zdravého psa a je v pohodě. Časem přibyla ještě jedna fena je to opravdu pohodové soužití. Né, že by se neservaly, naopak, chovají se přirozeně jako ostatní zdarví psi. Naopak pozoruji, že co přišla ta nejmladší, je "stařena" jako vyměněná. Zkrátka, adaptace postižené(v tomto případě slepé) fenky byla v pohodě. Tolik má zkušenost
PS: slepá je ta s těma zelenkavo- svítícíma očima Je jí 9let
kukla
napsal(a):
Dobrý den,
Díky moc,
Kukla
Vlastní zkušenost nemám, ale v sousedství měla starší paní pejska bez jedné zadní packy. Pes byl naprosto pohodový, a když si člověk zvykl na jeho zvláštní způsob pohybu, tak vůbec nějaký hendikep nevnímal. Paní už sama hůře chodila, když kopala na poli, tak vsedě nebo vkleče a pejsek ji všude doprovázel, byla to taková typická dvojka.
kukla
napsal(a):
Dobrý den,
Díky moc,
Kukla
Já mám psa bez levé zadní nohy. Má ji amputovanou těsně pod kolenem. Nikdy jsem o jeho utraceni neuvažovala. Po pravdě pokud o tom lidé neví tak si toho někdy ani nevšimnou. Ani ho příliš neomezuji ani nešettřím. Dělá vše co ostatní zdraví psi. Je vytrvalý, rychlí. Po operaci se rychle zotavil, nebylo na něm vidět, že by z toho, že má tři nohy měl nějákou depresi. Zvířata berou věci tak jak přijdou. Běhá agility, baví ho obrana, rychle se učí takže umí plno cviků (sudy. zvedání pacek atd.)
Dále máme slepého psa, kterého jsme zdědili. Je to už starší pán a je u nás na dožití. Sice ho neberem na procházky (neumí na vodítky), ale je na dvoře, kde vypadá spokojeně.