Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2007 10:48

Fenka středně velkého psa je v 62. dnu březosti. Od včerejška od večera se schovává v boudě, nechce domů ani do porodní bedny. Už je to 16 hodin. Je to prvorodička, stahy zřejmě ještě nemá. V boudě jí kontroluju, leží celkem klidně. Jen doufám, že ji stahy z boudy vyženou. Štěňata jsou podle sono dost velká a já jsem trochu nervozní z toho, že nepoznám rozdíl v situaci, kdy fena stahy ještě nemá a nebo že je rozdýchává, protože jsem v tom taky poprve. Jak dlouho vám tato předporodní fáze trvala?

16.5.2007 10:58

makki napsal(a):
Fenka středně velkého psa je v 62. dnu březosti. Od včerejška od večera se schovává v boudě, nechce domů ani do porodní bedny. Už je to 16 hodin. Je to prvorodička, stahy zřejmě ještě nemá. V boudě jí kontroluju, leží celkem klidně. Jen doufám, že ji stahy z boudy vyženou. Štěňata jsou podle sono dost velká a já jsem trochu nervozní z toho, že nepoznám rozdíl v situaci, kdy fena stahy ještě nemá a nebo že je rozdýchává, protože jsem v tom taky poprve. Jak dlouho vám tato předporodní fáze trvala?

Měli jsme sice jiné příznaky "předporodní" fáze, ale trvalo to u prvorodičky středního plemene 2,5 dne. Rodila 66. den.

16.5.2007 11:03

makki napsal(a):

My jsme měli tuhle situaci v pondělí. Fenka zalezla do boudy a nechtěla vylézt ani za nic. Tak jsem jí nechala, koukala jsem na ní, seděla u ní, hladila jí. Trvalo to asi 24 hodin, pak začaly stahy. Ty jsou dost viditelné, zanedlouho potom fenka porodí (teda alespoň ta naše porodila po prvních stazích docela rychle), začne zalamovat ocas a možná se hodí i do takového postoje "jako když kadí".
Také jsme měli prvorodičku a také jsme nezkušení, ale fenka si poradila sama docela dobře, štěně roztrhla z obalu, olízala a za chviliknu už sálo. Štěňátka se narodila taky docela velká - 430g.

16.5.2007 11:04

jessie napsal(a):
My jsme měli tuhle situaci v pondělí. Fenka zalezla do boudy a nechtěla vylézt ani za nic. Tak jsem jí nechala, koukala jsem na ní, seděla u ní, hladila jí. Trvalo to asi 24 hodin, pak začaly stahy. Ty jsou dost viditelné, zanedlouho potom fenka porodí (teda alespoň ta naše porodila po prvních stazích docela rychle), začne zalamovat ocas a možná se hodí i do takového postoje "jako když kadí".
Také jsme měli prvorodičku a také jsme nezkušení, ale fenka si poradila sama docela dobře, štěně roztrhla z obalu, olízala a za chviliknu už sálo. Štěňátka se narodila taky docela velká - 430g.

Ještě jsem nedopsala, tyto příznaky se u naší fenky objevily 62. den, 63. porodila.

16.5.2007 11:05

makki napsal(a):

Aby jste měla fenu co nejvíce pod kontrolou,tak by bylo nejlépe ji přístup do boudy úplně zamezit.Stahy ji z boudy v nevyženou,má tam klid ,soukromí a hlavně přítmí.Je dobré fenu zvykat na místo kde má rodit alespoň 14 dní předem .Hlavně fenu hlídejte a bez problému může rodit i 65 -67den,déle to nenechávejte a hned se spojte s vetem.Před očekávaným porodem může být fena neklidná 3-7 dní.
Včera jsme odrodili fenu na 65 dni po krytí a má 14 štěňat,už od soboty se chovala že bude rodit až jsme měli obavy,že půjdem na císaře,ale nucení a výtok nebo hlen se neobjevovali,pro jistotu jsme i v noci u ní spali.Vše dobře dopadlo.Tak Vám držím palce,když si nebudete s chováním feny jistá tak zavolejte na telefon pro jistotu vašeho veta a informujte ho.

16.5.2007 11:53

makki napsal(a):

Děkuji za odpovědi. Fenka si nerada zvyká na nové věci. Porodní boudu máme proto doma nachystanou už měsíc, přesto ji ignoruje. Něco mi ale říká, že budu mít dneska dlouhou noc. Jen doufám, že příroda má zatím pořád nad člověkem navrch a že si i po těch milionech let s nějakýma štěňatama poradí. Dám vědět.

16.5.2007 15:18

makki napsal(a):
Děkuji za odpovědi. Fenka si nerada zvyká na nové věci. Porodní boudu máme proto doma nachystanou už měsíc, přesto ji ignoruje. Něco mi ale říká, že budu mít dneska dlouhou noc. Jen doufám, že příroda má zatím pořád nad člověkem navrch a že si i po těch milionech let s nějakýma štěňatama poradí. Dám vědět.

Naše feňule porodní bednu taky ignorovala, ale jak jí odtekla plodovka celkem v klidku si šla ducnout do ní. Rodila v leže, stahy jsou oparvdu viditelné. Byla moc šikovná, když jsme říkala tlač opravdu tlačila. Měli jsme 15 kousků, pod 450g jsme nešli.

16.5.2007 20:52

makki napsal(a):

Tak už jsou na světě. První štěně se narodilo asi 15 minut po mém příspěvku, další šly v rozmezí 10-20 minut, poslední porodila na trávníku, když jsme se vraceli z veteriny po čistící injekci. Doktorka nebyla schopna udělat rentgen, napotřetí se jí to podařilo, ale nic tam nenešla, no a přeci tam ještě jedno bylo. Tak hádejte, kolik jich prvorodička měla? 11

16.5.2007 20:54

makki napsal(a):
Tak už jsou na světě. První štěně se narodilo asi 15 minut po mém příspěvku, další šly v rozmezí 10-20 minut, poslední porodila na trávníku, když jsme se vraceli z veteriny po čistící injekci. Doktorka nebyla schopna udělat rentgen, napotřetí se jí to podařilo, ale nic tam nenešla, no a přeci tam ještě jedno bylo. Tak hádejte, kolik jich prvorodička měla? 11

Kojíme na etapy

16.5.2007 20:55

makki napsal(a):
Kojíme na etapy

Takže ještli tady někdo před nějakou dobou v diskuzi tvrdil, že Velký švýcarský salašnické pes se nedá sehnat, ta tady jsou!!!!!

17.5.2007 09:50

makki napsal(a):

Moc gratuluji k mimčům, máte krásný počet. My jsme měli 3, ale jedno umřelo při porodu, druhé včera (bylo studené, nesálo a i přes dokrmování umřelo), třetí přibývá 100g denně, takže jsme zvědaví, kolik bude mít v době odběru. Kolik máte feneček a kolik pejsků?

17.5.2007 11:33

jessie napsal(a):
Moc gratuluji k mimčům, máte krásný počet. My jsme měli 3, ale jedno umřelo při porodu, druhé včera (bylo studené, nesálo a i přes dokrmování umřelo), třetí přibývá 100g denně, takže jsme zvědaví, kolik bude mít v době odběru. Kolik máte feneček a kolik pejsků?

6 pejsků a 5 feneček, jedna do rána zemřela.

18.5.2007 14:23

makki napsal(a):
6 pejsků a 5 feneček, jedna do rána zemřela.

to je mi líto...

Přidejte reakci

Přidat smajlík