lerry
napsal(a):
Fakt krásná. A je černá barva ve standartu nebo jsou pak bez PP?
Co jsem se koukala do standartu na jednech stránkách, tak ve standartu je pouze žlutá (různé odstíny - od světlé až po tmavě srnčí - nebo tak nějak) a žíhaná, kdy podkladová barva je žlutá a žíhání je tmavé. Povoleny jsou bílé znaky v rozsahu max. 1/3 plochy těla. Černou (ani bílou) jsem tam nenašla. A propo: když se feně narodí štěňata nestandartní barvy,tak PP mají, ale nemohou být uchovněni - takže pak nebudou mít potomky s PP.
A ještě co se týká toho žíhání - známej má žíhanou fenu (ale nevím, jestli s PP) a ta má podkladovou barvu černou a na ní hnědé žíhání. To by mě zajímalo, jestli je tato kombinace dovolená.
mirka1970

dejna
napsal(a):
Co jsem se koukala do standartu na jednech stránkách, tak ve standartu je pouze žlutá (různé odstíny - od světlé až po tmavě srnčí - nebo tak nějak) a žíhaná, kdy podkladová barva je žlutá a žíhání je tmavé. Povoleny jsou bílé znaky v rozsahu max. 1/3 plochy těla. Černou (ani bílou) jsem tam nenašla. A propo: když se feně narodí štěňata nestandartní barvy,tak PP mají, ale nemohou být uchovněni - takže pak nebudou mít potomky s PP.
A ještě co se týká toho žíhání - známej má žíhanou fenu (ale nevím, jestli s PP) a ta má podkladovou barvu černou a na ní hnědé žíhání. To by mě zajímalo, jestli je tato kombinace dovolená.
Černého boxera vidím asi prvně v životě, ale je to nádhera!!!
kiki b
napsal(a):
Ne, já jen že tam měli taky krásnou černou fenu. Jinak já su taky z brna a mám boxera, ale zlatýho s bílými skvrnami.
Teda lidi, já taky vidím černého boxíka popvé! Bílého už jsem několikrát viděla, ale černého ne. Krásný, fakt. Nevím, proč by normálně nemohl být boxer černý. Černý pes je nejhezčí
obelix
napsal(a):
jsou to starší fotky asi z jednoho roku
Zdravím, naší fence se narodilo pět štěňat, dvě bílá, jedno hnědé žíhané a dvě černá, jak pomalu porostou doplním další fotky
obelix
napsal(a):
jsou to starší fotky asi z jednoho roku
máma nás hlídá
Uživatel s deaktivovaným účtem

obelix
napsal(a):
máma nás hlídá
Co vás vede k množení nestandardů?? Chovatelům - tvůrcům plemene dalo hodně práce vyšlechtit plemeno boxer tak jak je popsáno ve standardu, i s přípustným zbarvením. To, že máte nestandardně zbarvenou fenu je způsobeno tím, že se ještě pořád v malém procentu případů rodí nestandardně zbarvení jedinci. Je to pozůstatek z doby před 90 - 100 lety. Tehdy byli boxeři v převážné většině flekatí, kromě jiných rozdílů oproti dnešku. A je jistě hezčí boxer ve standardním zbarvení, než flekatý, k čemuž neuvážené spojování jedinců nestandardně zbarvených míří. Proč zahazovat nelehkou práci generací chovatelů?? Docela mě toto prznění plemen vadí.
napsal(a):
Co vás vede k množení nestandardů?? Chovatelům - tvůrcům plemene dalo hodně práce vyšlechtit plemeno boxer tak jak je popsáno ve standardu, i s přípustným zbarvením. To, že máte nestandardně zbarvenou fenu je způsobeno tím, že se ještě pořád v malém procentu případů rodí nestandardně zbarvení jedinci. Je to pozůstatek z doby před 90 - 100 lety. Tehdy byli boxeři v převážné většině flekatí, kromě jiných rozdílů oproti dnešku. A je jistě hezčí boxer ve standardním zbarvení, než flekatý, k čemuž neuvážené spojování jedinců nestandardně zbarvených míří. Proč zahazovat nelehkou práci generací chovatelů?? Docela mě toto prznění plemen vadí.
nejanči prosím tě mě se docela černý boxer líbí nezávidíš tak ty náhodou?Náhodou se mi líbí víc neš ta barva ve standardu.Bože vy fanatici standardu a psů s PP a všeho toho jděte se zahrabat fakt a pruďte někde jinde.Jestli chtěji fenku nakryt tak proč ne je to jejich pes a jejich zodpovědnost tak nezaviď
monca
napsal(a):
nejanči prosím tě mě se docela černý boxer líbí nezávidíš tak ty náhodou?Náhodou se mi líbí víc neš ta barva ve standardu.Bože vy fanatici standardu a psů s PP a všeho toho jděte se zahrabat fakt a pruďte někde jinde.Jestli chtěji fenku nakryt tak proč ne je to jejich pes a jejich zodpovědnost tak nezaviď
mě se taky víc líbí ten černý boxer než klasická zbarvení, která jsou uvedena ve standardu - doufám, že se štěnítka budou mít dobře :)
napsal(a):
Přesně tak, nejanči. Vždyť třeba takoví Francouzi neuznávají pálenýho pudla nebo harlekýna, no a Němci si z takovýhto jedinců chtějí nechat uznat plemeno - myslím že pudla vícebarevného nebo tak nějak. Zatím se posuzuje jako plemeno neuznané, ale třeba se jim to povede. Nebo pro další příklad nemusíme chodit daleko - bílí NO taky byli nestandartní a dnes máme švýcarského bílého psa. Tak jakýpak prznění plemene.
PS: štěnda jsou krásný.
obelix
napsal(a):
máma nás hlídá
sice se řekne " černý boxer", ale samozřejmě z fotky není poznat, jak žíhání feny doopravdy vypadá. Takže klidně to může být standardní žíhání- záleží na tom, zda nemá " slité plotny" černé barvy. I dnes jsou na výstavách vidět jedinci se slitou barvou a ani v posudku to nemají..... ( ani sníženou známku)
přikládám foto špičkového představitele boxera. Na fotce vypadá jako celočerný, ale když se na něj podíváte naživo a z blízka, uvidíte naprosto pravidelné žíhání. Takže není důvod napadat zde majitele, který má "černou fenu" a označovat jí za nestandardní, když jí nikdo z nás neviděl
dejna
napsal(a):
Přesně tak, nejanči. Vždyť třeba takoví Francouzi neuznávají pálenýho pudla nebo harlekýna, no a Němci si z takovýhto jedinců chtějí nechat uznat plemeno - myslím že pudla vícebarevného nebo tak nějak. Zatím se posuzuje jako plemeno neuznané, ale třeba se jim to povede. Nebo pro další příklad nemusíme chodit daleko - bílí NO taky byli nestandartní a dnes máme švýcarského bílého psa. Tak jakýpak prznění plemene.
PS: štěnda jsou krásný.
Naprosto souhlasím, nejančit.Takhle u malých kníračů vznikly hned 2 barvy. Černostříbřáci a běloši.A mimochodem bílý taky dost států neuznává.

janaj
napsal(a):
sice se řekne " černý boxer", ale samozřejmě z fotky není poznat, jak žíhání feny doopravdy vypadá. Takže klidně to může být standardní žíhání- záleží na tom, zda nemá " slité plotny" černé barvy. I dnes jsou na výstavách vidět jedinci se slitou barvou a ani v posudku to nemají..... ( ani sníženou známku)
přikládám foto špičkového představitele boxera. Na fotce vypadá jako celočerný, ale když se na něj podíváte naživo a z blízka, uvidíte naprosto pravidelné žíhání. Takže není důvod napadat zde majitele, který má "černou fenu" a označovat jí za nestandardní, když jí nikdo z nás neviděl
Pokud vím, je tohle fórum, kde může každý napsat svůj názor, což jsem učinila. Nikoho jsem nenapadla, to si račte uvědomit. Závidět nemám co. Mám psa zcela odlišného plemene, a boxera nikdy mít nebudu. Jednak je plemeno už trochu jinde než před dvaceti lety, kdy se mi boxer moc líbil, jednak bez kupírování už to není ono. Ale když jsme u toho, líbí se mi zlatý . Je rozdíl, pokud je pes tmavě žíhaný, nebo opravdu černý. Nevím, jak probíhají bonitace v současnosti u tohoto plemene, ale dříve by se do chovu takto tmavý pes zřejmě nedostal. Ovšem teď je to prostě víc o penězích...A pokud někdo napíše, že má černého boxera, tak to beru jako fakt. A opravdu nevím, proč množit nestandardy. Jistě, je to věc majitele feny, a on si do toho kecat nenechá
. Tak co se zbytečně rozčilujete?
janaj
napsal(a):
Ano, ano. Sama jsem měla dva zlaté boxery a černá barva se mi taky líbí. Připomínám, že u francouzských buldočků, které mám nyní, nebyla dlouho přípustná béžová ( vlastně původní) barva. Ta byla povolena až před několika léty a jak jsou nyní béžově zbarvení jedinci in.
richterova eva
napsal(a):
Ano, ano. Sama jsem měla dva zlaté boxery a černá barva se mi taky líbí. Připomínám, že u francouzských buldočků, které mám nyní, nebyla dlouho přípustná béžová ( vlastně původní) barva. Ta byla povolena až před několika léty a jak jsou nyní béžově zbarvení jedinci in.
Myslím, že černý boxík je krásný a bude mít větší úspěch než klasika.
obelix
napsal(a):
Zdravím, naší fence se narodilo pět štěňat, dvě bílá, jedno hnědé žíhané a dvě černá, jak pomalu porostou doplním další fotky
Zdravím všechny příznivce všeho živého a zdravého. Jsem rád, že hloupé názory na výběr jedinců vhodných k životu podle tzv. standardů (to už tady bylo) jsou zde zastoupeny v menšině. Kdyby si příroda přála být jednobarevná, nikdy by nedala vzniknout tolika formám života.
janaj
napsal(a):
Náš je zbarvený takto... Sice to není čistokrevnej boxer, ale je to rozhodně inteligentnější zvíře, než degenerovaní čistokrevní... Černý boxer je skutečně nádherný a nechápu, jak někdo může nadávat na nestandarty, vždyť pes není od toho, aby chodil na výstavy... Pes je pro naše potěšení a lásku, tak nevidím důvod, proč nemnožit "voříšky", jsou inteligentnější, než čistokrevní, ale samořejmě ne všichni, to abych neurazila...
Můj Bertíček... :)
domuska
napsal(a):
Náš je zbarvený takto... Sice to není čistokrevnej boxer, ale je to rozhodně inteligentnější zvíře, než degenerovaní čistokrevní... Černý boxer je skutečně nádherný a nechápu, jak někdo může nadávat na nestandarty, vždyť pes není od toho, aby chodil na výstavy... Pes je pro naše potěšení a lásku, tak nevidím důvod, proč nemnožit "voříšky", jsou inteligentnější, než čistokrevní, ale samořejmě ne všichni, to abych neurazila...
Omlouvám se, nevím proč je ta fotka tak nekvalitní.. Posílám ještě jinou :)
domuska
napsal(a):
Proč nemnožit voříšky? Třeba proto, že ve spoustě případech se jim zle povede. Častěji je lidé odhodí,častěji se jich zbavují. Osobně jsem zvědavá, kdo se ujme voříšků známé, která má 7fen a matka je NO. Jsou jim 3měsíce, otec není znám a ačkoli jsou živení na jedničku, nejsou očkovaní, odčervení a brzy se jich zbaví ať tak či onak. 8Psů neuživí. Jak myslíte že skončí? Tak inteligence jim moc nepomůže, řekla bych.
Jo, uznávám, voříšci jsou fajn,jen je škoda, že jsou jich plné útulky
aira
napsal(a):
Proč nemnožit voříšky? Třeba proto, že ve spoustě případech se jim zle povede. Častěji je lidé odhodí,častěji se jich zbavují. Osobně jsem zvědavá, kdo se ujme voříšků známé, která má 7fen a matka je NO. Jsou jim 3měsíce, otec není znám a ačkoli jsou živení na jedničku, nejsou očkovaní, odčervení a brzy se jich zbaví ať tak či onak. 8Psů neuživí. Jak myslíte že skončí? Tak inteligence jim moc nepomůže, řekla bych.
A další, tchánovci čekají také-maminka je kokr,má věk na hrob a přesto má opět štěňata Tedy čeká. Mívá tak 7-10kousků a ačkoli jsem měla snahu ji chránit, jim je to jedno. Porodí,odkojí, kamsi se to dá. Feně je 11let!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kastraci nedovolí, injekce dostávala pokud jsem se o to postarala. Pokud ne, tak se na to vybodli a i přes urgenci nezajeli na ni. Nejsem sto se starat o všechny psy. Brečím nad ní, ale blbost je věčná a co nadělám. Takže najde se někdo i pro ně? Myslím že ne. Pokud jsem tam bydlela, alespoň jsem je odblešila. Poslední mladé vrhla a odvrhla, neměla sílu. Proto jsem alergická na takové slova. Málokdo uváží, že ne každý pes se ocitne v těch nej rukou.
aira
napsal(a):
Zdravím, celá tahle diskuze se posouvá někam trochu jinam, než jsem měl
původně v úmyslu. Nejsem zastáncem křížení různých plemen a přemnožování psů s naprosto nepředpovídatelnými vlastnostmi (i když u spousty plemen se
skutečně projevují degenerativní účinky a nová krev by jim neuškodila, ale
není to práce pro domácí pokusy). Souhlasím s tím, že pro chov jsou
vhodnější zdraví a povahově stabilizovaní psi. Jde mi jen o to, že
nepovažuji za zcela správnou cestu vyřazovat z chovu psi jen kvůli barvě a
na dále jim neumožnit prokázat svoje kvality. Pokud budete trochu pozorněji
hledat, na internetu narazíte na spoustu skvělých šampiónů, jejichž
potomstvo bylo zbarveno ne zrovna "ideálně", ale určitě neztratilo nic ze
skvělých vlastností po rodičích.
obelix
napsal(a):
původně v úmyslu. Nejsem zastáncem křížení různých plemen a přemnožování psů s naprosto nepředpovídatelnými vlastnostmi (i když u spousty plemen se
Taky mi to příjde lehce uhozený - vyřadit psa z chovu jen kvůli barvě... Kor u boxerů, kde jsou povoleny snad všechny ostatní barvy od plavé, přes hnědou až po žíhanou... To je normální rasismus.
obelix
napsal(a):
Pavle, v žádném případě to nemělo cokoli proti vašemu úmyslu nakrýt fenku, ani nic proti nestandardní barvě. V tom souhlasím s většinou, že je nyní nestandard,může být časem modní standard. Já narážela jen na větu paní s tím kříženečkem.
Váš boxer je moc pěkný a nechtěla jsem řešit PP a standart či bez PP. Osobně mám jak bez PP tak s PP a nechovám ani na jednom, ale rodiče mají úžasnou fenku bez PP a měli jednou štěňata se stejným psem a byli krásní a jsou krásní. Tohle jsem nechtěla odsuzovat, chtěla jsem jen reachovat na větu"proč nemnožit voříšky" a to nemá co dělat s vašim psem. Takže pokud se Vás to dotklo, to jsem nechtěla a neměla jsem v úmyslu nijak hanit váš názor. Také, měla-li bych doma něco takového, jako vy, bych asi chtěla jeden vrh. Fakt je fenka pěkná, o tom žádná.