Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2007 11:27

Jak jste na tom z kažením granulí? Mám pejska teprve půl roku, takže granule jsme koupili zatim párkrát. Ale v tom to je.
Krmíme Acanou pro obří mimča, takže kupujeme pytel 20 kg. První byl dobrý, také nám zmizel za 6 týdnů.
Koupili jsme druhou baštu - na výstavě v Praze, 18 kg barel stejných granulí. Ale ty pes žral už mnohem méně ochotně, dokonce jsem posledních 14 dní pozorovala divná hovínka (nazelenalá, často řidší,...) Takže za více než měsíc nesnědl ani polovinu barelu. Tak jsem se dnes už namíchla a dobrých 10 kg vysypala do popelnice. Granule byly i dle mého divně cítit. Je možné, že žlukly? Byly ve špajzu v barelu. Trvanlivost byla do konce července.
Už mám další pytel, ale nevím, zda je nějak lépe uchovávat, aby se vše neopakovalo. Nebo zda byl problém v krátké trvanlivosti a ne tedy mou vinou byly granule "jeté".
Jaké jsou vaše zkušnosti?

8.6.2007 13:25

sona janska napsal(a):
Jak jste na tom z kažením granulí? Mám pejska teprve půl roku, takže granule jsme koupili zatim párkrát. Ale v tom to je.
Krmíme Acanou pro obří mimča, takže kupujeme pytel 20 kg. První byl dobrý, také nám zmizel za 6 týdnů.
Koupili jsme druhou baštu - na výstavě v Praze, 18 kg barel stejných granulí. Ale ty pes žral už mnohem méně ochotně, dokonce jsem posledních 14 dní pozorovala divná hovínka (nazelenalá, často řidší,...) Takže za více než měsíc nesnědl ani polovinu barelu. Tak jsem se dnes už namíchla a dobrých 10 kg vysypala do popelnice. Granule byly i dle mého divně cítit. Je možné, že žlukly? Byly ve špajzu v barelu. Trvanlivost byla do konce července.
Už mám další pytel, ale nevím, zda je nějak lépe uchovávat, aby se vše neopakovalo. Nebo zda byl problém v krátké trvanlivosti a ne tedy mou vinou byly granule "jeté".
Jaké jsou vaše zkušnosti?

Máme podobnou zkušenost jako ty,

my už jsme sice ze štěněcích let pryč ale řešili jsme opačný problém zravitelnost granuli kdyz pes starne. Mame brazilskou filu cely zivot byla na krmivu K9 minuly rok, vsak granule zvracela a mela prujem tak jsme patrali a zjistili jsme ze opravdu granule po otevreni 20 kg pytle nemaji dlouhou trvanlivost a po tydnu uz zapachaji jinak nez po otevreni takze jsme prejeli na dietu a stav se zlepsoval po opetovnem nasazeni stejnych granuli byl vsak opet problem zpet, nakonec jsme zjistili ze nas pejsek uz nedokaze zrejme dost dobre travit tuky obsazene v granulich ted je na Eucanube pro stare psy a kupujeme pouze mene kilove pytle aby bylo krmivo stale cerstve a nebylo otevrene treba mesic. Takze souhlasim s Vami ze vydrz krimva po otevreni neni nijak zavratna a mam pocit, ze velke pytle jsou delany pouze pro chovatele mnoha psu kteri ho zkrmi treba behem tydne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík