Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2007 11:39

Chci se zeptat - chovná stanice zanikne úmrtím majitele? nebo se nějak převádí?
Při založení chovné stanice se uvádí pouze jeden majitel, nebo ji lze založit třeba spolu s dcerou, synem, aby event. na ně mohla přejít?

Děkuji za odpovědi - možná že to někde je vysvětleno, ale zatím jsem to nenašla.

17.6.2007 11:44

dagmar napsal(a):
Při založení chovné stanice se uvádí pouze jeden majitel, nebo ji lze založit třeba spolu s dcerou, synem, aby event. na ně mohla přejít?

Děkuji za odpovědi - možná že to někde je vysvětleno, ale zatím jsem to nenašla.

Chovatelská stanice nezaniká úmrtím,ale dá se převést na dědice.Jinak u nás se dá založit pouze na jednoho majitele/chovatele/.Teď přesně nevím,když se na ni nechová tak asi zaniká po 15 - 20 letech.

17.6.2007 11:47

dagmar napsal(a):

Bohuzel, chovatelska stanice zanikte umrtim majitele, popripade odebranim za poruseni ch. pravidel. Neda se prevest (kazdy ma narok pouze na jednu ch.st, pokud vam ji vezmou, jiz nikdy ch.st. nedostanete).
Ch.st. muze vlastnit pouze jedna osoba (take jsem chtela ch.st. na sebe a sveho muze, bohuzel to nejde). Vyhrala jsem ji ja

17.6.2007 11:48

aranka napsal(a):
Chovatelská stanice nezaniká úmrtím,ale dá se převést na dědice.Jinak u nás se dá založit pouze na jednoho majitele/chovatele/.Teď přesně nevím,když se na ni nechová tak asi zaniká po 15 - 20 letech.

Na dedice? Mam dojem ze ch.st. se neda dedit. Urco jsem to cetla na strankach CMKU.

17.6.2007 11:50

matahary napsal(a):
Na dedice? Mam dojem ze ch.st. se neda dedit. Urco jsem to cetla na strankach CMKU.

Ano, mate pravdu. Muze se dedit!

17.6.2007 11:51

dagmar napsal(a):

Viz: zdroj CMKU
CHCETE ZÍSKAT MEZINÁRODNĚ CHRÁNĚNÝ NÁZEV CHOVATELSKÉ STANICE ?

ČITELNĚ VYPLNĚNÝ FORMULÁŘ S NAVRHOVANÝMI NÁZVY ZAŠLETE NA NÍŽE UVEDENOU ADRESU.
Navržené názvy budou porovnány s českým registrem CHS ČMKU, poté zaslány na FCI a porovnány s registrem všech členských zemí.
Proto bude přiznání Vašeho názvu CHS trvat minimálně tři měsíce.
Majitelem CHS může být pouze jedna (právně způsobilá) osoba s trvalým bydlištěm v ČR, tedy ne manželé nebo dítě do 18 let !
Chovatelská stanice není vázána na určité plemeno psa !
Nesmí , volte název s ohledem na možnou změnu chovaného plemene v budoucnosti !
Název nesmí být hanlivý, ze sprostých slov nebo mluvnicky nesprávný, nesmí obsahovat název plemene nebo pohou číslici nebo písmeno a musí být odlišný od již schválených.
Za shodné názvy se považuje: "Hora" - "z Hory" - "na Hoře", ale lze použít "z Hory" - "z Velké hory" - "na Bílé hoře". Délka názvu CHS nesmí přesáhnout 40 znaků včetně mezer a smí ho tvořit pouze dvě slova a jedna předložka, jež spojuje název se jménem psa. Tedy je možný název "ze zámku Lešná", ale nikoliv "ze Zámku v Lešné".
Název se připouští český nebo cizojazyčný.
Schválený název nelze měnit, CHS je možno zdědit nebo převést smluvně na jinou osobu.
Osobě, která převedla svoji CHS na jinou osobu již nemůže být přiznán jiný název CHS !
Poplatek za registraci mezinárodně chráněného názvu chovatelské stanice činí 1500 Kč + poštovné (cena vč. DPH 1785,- + 83,- Kč).
Osobní převzetí je možné po předchozí telefonické domluvě v úřední hodiny:

ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ UNIE
JANKOVCOVA 53/C
170 00 PRAHA 7
TEL/FAX +420 234602276
E-MAIL: CMKU@CMKU.CZ

TĚŠÍME SE NA VAŠI NÁVŠTĚVU !

ÚŘEDNÍ HODINY PRO VEŘEJNOST
ÚTERÝ 9:00-12:00 12:30-17:00 HOD
STŘEDA 7:30-12:00 12:30-15:00 HOD

17.6.2007 18:46

matahary napsal(a):
Viz: zdroj CMKU
CHCETE ZÍSKAT MEZINÁRODNĚ CHRÁNĚNÝ NÁZEV CHOVATELSKÉ STANICE ?

ČITELNĚ VYPLNĚNÝ FORMULÁŘ S NAVRHOVANÝMI NÁZVY ZAŠLETE NA NÍŽE UVEDENOU ADRESU.
Navržené názvy budou porovnány s českým registrem CHS ČMKU, poté zaslány na FCI a porovnány s registrem všech členských zemí.
Proto bude přiznání Vašeho názvu CHS trvat minimálně tři měsíce.
Majitelem CHS může být pouze jedna (právně způsobilá) osoba s trvalým bydlištěm v ČR, tedy ne manželé nebo dítě do 18 let !
Chovatelská stanice není vázána na určité plemeno psa !
Nesmí , volte název s ohledem na možnou změnu chovaného plemene v budoucnosti !
Název nesmí být hanlivý, ze sprostých slov nebo mluvnicky nesprávný, nesmí obsahovat název plemene nebo pohou číslici nebo písmeno a musí být odlišný od již schválených.
Za shodné názvy se považuje: "Hora" - "z Hory" - "na Hoře", ale lze použít "z Hory" - "z Velké hory" - "na Bílé hoře". Délka názvu CHS nesmí přesáhnout 40 znaků včetně mezer a smí ho tvořit pouze dvě slova a jedna předložka, jež spojuje název se jménem psa. Tedy je možný název "ze zámku Lešná", ale nikoliv "ze Zámku v Lešné".
Název se připouští český nebo cizojazyčný.
Schválený název nelze měnit, CHS je možno zdědit nebo převést smluvně na jinou osobu.
Osobě, která převedla svoji CHS na jinou osobu již nemůže být přiznán jiný název CHS !
Poplatek za registraci mezinárodně chráněného názvu chovatelské stanice činí 1500 Kč + poštovné (cena vč. DPH 1785,- + 83,- Kč).
Osobní převzetí je možné po předchozí telefonické domluvě v úřední hodiny:

ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ UNIE
JANKOVCOVA 53/C
170 00 PRAHA 7
TEL/FAX +420 234602276
E-MAIL: CMKU@CMKU.CZ

TĚŠÍME SE NA VAŠI NÁVŠTĚVU !

ÚŘEDNÍ HODINY PRO VEŘEJNOST
ÚTERÝ 9:00-12:00 12:30-17:00 HOD
STŘEDA 7:30-12:00 12:30-15:00 HOD

Moc děkuji.

Přidejte reakci