Kavkazští psíčci :o))

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2007 17:18

Naďo, nemá ta čubina tetování? Bohužel mi strašně připomíná naší čubinu o které nemám zprávy.

28.6.2007 17:56

kaca napsal(a):
Naďo, nemá ta čubina tetování? Bohužel mi strašně připomíná naší čubinu o které nemám zprávy.

Ahoj Lucko - bohužel tetovaná ani čipovaná není
Vypadá tak na 5 let a je bezvadná,bohužel ji trochu pošťouchlo auto,ale na tu nehodu vypadá bezvadně !!!

28.6.2007 18:56

nada napsal(a):
Ahoj Lucko - bohužel tetovaná ani čipovaná není
Vypadá tak na 5 let a je bezvadná,bohužel ji trochu pošťouchlo auto,ale na tu nehodu vypadá bezvadně !!!

To jsem ráda že to není ta naše holka, jinak je mi čubiny samozřejmě líto, podle fotky je to sympaťanda. Vyrážíš v červenci do Boleslavi? Já jedu s oběma, s obrem i prckem .

foto: Barča a její adoptivní dcera Olíí

28.6.2007 18:59

kaca napsal(a):

Luciii, super název Hóóódně jsem se nasmála Dámy, hoďte nějaké fotečky... Já teď nemám fotyho přístroj a tak jsem bohužel bez fotek ... :_(

28.6.2007 19:04

eavy napsal(a):
Luciii, super název Hóóódně jsem se nasmála Dámy, hoďte nějaké fotečky... Já teď nemám fotyho přístroj a tak jsem bohužel bez fotek ... :_(

Káčo,já jedu do Boleslavi taky tak už se těším....

Naďo,čím to je,že tam tak často máte moc pěkné čistokrevné psíky? Tolik škody....lidi si dneska fakt neváží ničeho,ani peněz,co za ty pesany dávají

28.6.2007 19:28

jesie napsal(a):
Káčo,já jedu do Boleslavi taky tak už se těším....

Naďo,čím to je,že tam tak často máte moc pěkné čistokrevné psíky? Tolik škody....lidi si dneska fakt neváží ničeho,ani peněz,co za ty pesany dávají

Ahoj Jindři. Co dělají hafani?

28.6.2007 19:37

eavy napsal(a):
Ahoj Jindři. Co dělají hafani?

ahojky, Lucko to je fajn že vezmeš i prcka

28.6.2007 19:55

kaca napsal(a):

Jindří, super, to se zase na sebe budou kluci ksichtit .
Maruško, prďolku si bude vystavovat dcera, obě budou začínat a tak jsem na ně zvědavá .

28.6.2007 20:13

kaca napsal(a):
Maruško, prďolku si bude vystavovat dcera, obě budou začínat a tak jsem na ně zvědavá .

Ahoj vespolek
Naši hafani mají veliký hlad, protože jsme dneska odčervovali

28.6.2007 20:15

lmusa napsal(a):
Ahoj vespolek
Naši hafani mají veliký hlad, protože jsme dneska odčervovali

A tak Máša aspoň vyhlíží kočky z balkonu

28.6.2007 20:17

lmusa napsal(a):
A tak Máša aspoň vyhlíží kočky z balkonu

beztak by nějakou s chutí zblajzla

28.6.2007 20:24

kaca napsal(a):

zápas šelmy kavkazské s šelmou kočkovitou domácí

28.6.2007 21:15

kaca napsal(a):
zápas šelmy kavkazské s šelmou kočkovitou domácí

Lucko tak to holkám budu fandit když budou mít premieru no Libo ta Máša je namyšlená

28.6.2007 21:22

lmusa napsal(a):
beztak by nějakou s chutí zblajzla

Jen jestli nevyhlíží jinou kořist třeba sousedku

28.6.2007 21:23

marie m napsal(a):
Lucko tak to holkám budu fandit když budou mít premieru no Libo ta Máša je namyšlená

Maru, ona není namyšlená, ale přemýšlí proč ji nedám najíst, když jindy ji do toho jídla nutím Dokonce tak hlasitě protestuje, že se asi dneska nevyspím

28.6.2007 21:25

marie m napsal(a):

Prcek pěkně roste To je ten klučina ?

28.6.2007 21:26

kaca napsal(a):

Verčí,my se máme báječně,Jes dolínala a vypadá příšerně...něco mezi chrtem a kavkazem zato Cerbík líná pořád průběžně,takže vypadá dobře......a zase jsem ho dala do "tréninku",aby se osvalil...moc se mu to nelíbí,není to sportovní typ

Káčo-Lucko,to doufám,že pobrali kluci trochu rozumu...opravdu nehodlám obětovat další nohu

28.6.2007 21:26

lmusa napsal(a):
Maru, ona není namyšlená, ale přemýšlí proč ji nedám najíst, když jindy ji do toho jídla nutím Dokonce tak hlasitě protestuje, že se asi dneska nevyspím

tak nebud lakomá a dej jí najíst co bych za to dala kdyby Berenis jedla je jak koza

28.6.2007 21:37

lmusa napsal(a):
Prcek pěkně roste To je ten klučina ?

Libo máš v tom hokej to je holka kluk je tohle

28.6.2007 21:50

marie m napsal(a):
Libo máš v tom hokej to je holka kluk je tohle

aha, tak to v tom mám fakt hokej Mi přišlo, že je to takový veliký, tak jsem si říkala, že to musí být kluk !
A já ji nemůžu dát najíst ! Holt 2x do roka to musí vydržet . Prevence je prevence
A cože to je Berenis ? Jako koza ?? co ji znám, tak nikdy nebyla hubená

28.6.2007 21:53

lmusa napsal(a):
aha, tak to v tom mám fakt hokej Mi přišlo, že je to takový veliký, tak jsem si říkala, že to musí být kluk !
A já ji nemůžu dát najíst ! Holt 2x do roka to musí vydržet . Prevence je prevence

si děláš ze mě srandu či co.... dyť jsou oba stejní !! Teď se koukám pořádně a zepředu je vidět akorát černá hlava, bílý čeníšek a bílé tělo !!! Jak se v tom má člověk vyznat

28.6.2007 21:58

lmusa napsal(a):

to se ti zdá že je velká fota klamou, ale drobek také není to víš když jsou jen tři tak mají dostetek mlíčka no a Berenis je palice po tatínkovi když jí to chytne tak se můžu stavět na hlavu a jíst nebude a nebude

28.6.2007 22:08

marie m napsal(a):
to se ti zdá že je velká fota klamou, ale drobek také není to víš když jsou jen tři tak mají dostetek mlíčka no a Berenis je palice po tatínkovi když jí to chytne tak se můžu stavět na hlavu a jíst nebude a nebude

Libo nic si stoho nedělej já také poznám jedině když kouknu na zadek , protože jinak jsou stejní ale pejsek bude mít tmavá zada , zepředu jsou fakt stejní a taky když je fotím tak vím kdo je prvni a kdo druhý

28.6.2007 22:10

marie m napsal(a):

Berenis chce být na výstavě za modelku

28.6.2007 22:22

lmusa napsal(a):
Berenis chce být na výstavě za modelku

já jí dám modelku jěště že ted nikam nejede a do MB snad přibere

29.6.2007 09:43

marie m napsal(a):
já jí dám modelku jěště že ted nikam nejede a do MB snad přibere

Ahoj všem-Jindři no ono těch papírových psů tam zase tolik není,ale pokud to neni tetovaný tak je ten původ vždy nejistej - takže se to bere nečistokrevně.

Lucko na Boleslav jsem připravena a těšíme se a vyrážíme
Já jedu s holkama .

No a Líbo ,tak jak jsi se vyspala s hladovou Mášenkou v zádech ??
U nás vládne přísná dieta , tak to znám

Náš nový přírůstek

29.6.2007 14:35

nada napsal(a):
Ahoj všem-Jindři no ono těch papírových psů tam zase tolik není,ale pokud to neni tetovaný tak je ten původ vždy nejistej - takže se to bere nečistokrevně.

Já jedu s holkama .

Náš nový přírůstek

Naďo, Mášenka od hladu usnula a spala a spala a spala......... takže já se vyspala taky dobře Ani jsem v to nedoufala
Dneska jsem zvědavá jaký postoj zaujme ke granulím Normálně dělá drahoty. Ona je ochotna sama jíst akorát pořádné jídlo, což podle ní granule nejsou ani náhodou. Leda ty, co se nacházejí v jiné misce než v té její

29.6.2007 15:22

nada napsal(a):

Já jedu s holkama .

Náš nový přírůstek

Naďo, Ty též nevíš, co všechno bys přijala do smečky Otevíráš ZOO ??

29.6.2007 15:33

kaca napsal(a):

takže Mášenka si včera hrála na Šípkovou Růženku ??
Aspon jste se holky vyspaly :-)

No a ZOO bych brala hned,ale žaběna se už zase asi přemístila ,nebot jsem ji u nás už pár dní neviděla .
takže ZOO nebude

29.6.2007 15:45

nada napsal(a):
takže Mášenka si včera hrála na Šípkovou Růženku ??
Aspon jste se holky vyspaly :-)

No a ZOO bych brala hned,ale žaběna se už zase asi přemístila ,nebot jsem ji u nás už pár dní neviděla .
takže ZOO nebude

Jo. Na hlad je prý nejleší pořádně se vyspat
A u nás taky bydlí žába. Vídávám ji na záhoně s jahodami.
Asi tam chodí na slimáky

29.6.2007 15:52

kaca napsal(a):

Dělám hajíííí s páníčkem

29.6.2007 18:35

kaca napsal(a):

Lucko u Vás byl taky hlad ,jako u Líby ???

29.6.2007 20:19

nada napsal(a):
Lucko u Vás byl taky hlad ,jako u Líby ???

Naďo a z čeho tak usuzuješ ?? Myslíš, že Mašík spal včera v posteli ?
Kdepak ! V posteli nikdy nebyla Ji to tam neláká. To spíš zaujme strategické místo v kuchyni
Káčo a kde byla Barča, když adoptivní dcera ofrkávala s páníčkem v posteli ?

29.6.2007 21:34

lmusa napsal(a):
Naďo a z čeho tak usuzuješ ?? Myslíš, že Mašík spal včera v posteli ?
Kdepak ! V posteli nikdy nebyla Ji to tam neláká. To spíš zaujme strategické místo v kuchyni
Káčo a kde byla Barča, když adoptivní dcera ofrkávala s páníčkem v posteli ?

Mno Líbo, nebudeš tomu věřit ale zaujímala strategické místo v kuchyni , ona postel nemusí, je jí tam vedro.

29.6.2007 22:03

kaca napsal(a):
Mno Líbo, nebudeš tomu věřit ale zaujímala strategické místo v kuchyni , ona postel nemusí, je jí tam vedro.

Uff.... tak to jsem si oddychla Jsem se bála, jestli je to normální, když pes nechce do postele

29.6.2007 22:10

kaca napsal(a):

Tak to Bredajz by vlezl do postele hned jak by mohl,sice na chvílku , ale vlezl a šlofíka by si dal

29.6.2007 22:17

nada napsal(a):
Tak to Bredajz by vlezl do postele hned jak by mohl,sice na chvílku , ale vlezl a šlofíka by si dal

Naďo, to bude asi tím, že je to chlap

29.6.2007 22:44

kaca napsal(a):

Čéče to mně nenapadlo

29.6.2007 22:59

nada napsal(a):
Čéče to mně nenapadlo

ahojky, moje fenule si taky rády lehnou do postele a nejsou rodu mužskéhoale mají smolíka tam může jen Sam

29.6.2007 23:15

kaca napsal(a):

a Maruš - Tomáš spí kde ??

29.6.2007 23:20

nada napsal(a):
a Maruš - Tomáš spí kde ??

ten má svojí postel

29.6.2007 23:25

marie m napsal(a):
ten má svojí postel

Máš to holt dobře zařízený

29.6.2007 23:35

nada napsal(a):
Máš to holt dobře zařízený

Bredovi to sluší

30.6.2007 08:53

kaca napsal(a):

Ahoj děvčata
Nemáte někdo zkušenost se stále se opakujícíma zanětama očí? Sára letos z toho sucha má s očima problém. Vet říká, že se hodně práší a že jí to ty oči dráždí.
Dostáváme pořád OPHTHALMO-FRAMYKOIN. Funguje to tak, že když má oči zarudlé a se sekrecí, tak aplikuju mastičku. Během 4-6 ti dnů to zmizí, ale během 14ti dní se to celé opakuje.
Vet ví co dělá, ale mě se nechce celé léto do feny rvát antibiotika. Nemáte zkušenost s nějakou jinou mastičkou? A co kapičky?
Móóóc děkuji všem, kdo mi poradí !

30.6.2007 09:13

eavy napsal(a):
Ahoj děvčata
Nemáte někdo zkušenost se stále se opakujícíma zanětama očí? Sára letos z toho sucha má s očima problém. Vet říká, že se hodně práší a že jí to ty oči dráždí.
Dostáváme pořád OPHTHALMO-FRAMYKOIN. Funguje to tak, že když má oči zarudlé a se sekrecí, tak aplikuju mastičku. Během 4-6 ti dnů to zmizí, ale během 14ti dní se to celé opakuje.
Vet ví co dělá, ale mě se nechce celé léto do feny rvát antibiotika. Nemáte zkušenost s nějakou jinou mastičkou? A co kapičky?

Ahoj, zánět v očích měla Máša kdysi jako štěňátko 2x, ale zabrala ta mast Ophtalmo-Framykoin a od té doby má pokoj. Zbytek smečky nikdy zánět v očích neměl Naštěstí Tak asi neporadím Jestli už to nemá třeba chronické...

30.6.2007 09:23

lmusa napsal(a):
Ahoj, zánět v očích měla Máša kdysi jako štěňátko 2x, ale zabrala ta mast Ophtalmo-Framykoin a od té doby má pokoj. Zbytek smečky nikdy zánět v očích neměl Naštěstí Tak asi neporadím Jestli už to nemá třeba chronické...

Libo díky. Nikdy na to netrpěla, až teď, co je to šílený sucho a práší se. Za výběhem pro psy je pastviště pro kravky z místního statku. Jenže jak je sucho, tak to vypadá spíše jako poušť. Když tam ty kravky pak lítaj, nebo fouká vítr, tak to z toho pastviště zahání k nám (není to v síle písečný bouře, to zase ne). Ostatní pesani jsou v poho, jen Sára se toho ne a ne zbavit. Vet říkal, že k podzimku by se to mělo sklidnit, bude vlhčí vzduch...

30.6.2007 11:23

eavy napsal(a):
Libo díky. Nikdy na to netrpěla, až teď, co je to šílený sucho a práší se. Za výběhem pro psy je pastviště pro kravky z místního statku. Jenže jak je sucho, tak to vypadá spíše jako poušť. Když tam ty kravky pak lítaj, nebo fouká vítr, tak to z toho pastviště zahání k nám (není to v síle písečný bouře, to zase ne). Ostatní pesani jsou v poho, jen Sára se toho ne a ne zbavit. Vet říkal, že k podzimku by se to mělo sklidnit, bude vlhčí vzduch...

Jestli by jí nepomohlo, v období, kdy to má vyléčené, tak dávat preventivně kapky Ophthalmo-Septonex. Aby se jí to propláchlo a sliznice zbytečně nevysychala.
Zkus se na to optat veta.

30.6.2007 12:11

eavy napsal(a):
Ahoj děvčata

Dá se použít i maxitrol (mast nebo kapky), ale to jsou taky ATB. Na zvlhčení je dobrý Vidisic gel - dá se koupit v lékárně bez receptu. Dáváme ho i na tzv. suché oko a jsme s ním spokojení.

30.6.2007 12:36

eavy napsal(a):

Tak mě napadlo, není důvodem častého opakování, že jsi dávala ty kapky atb jen
6 dnů ? (psala jsi na nemoderce) To je asi málo a oko (oči) byly nedoléčené, tak se to mohlo vracet.

30.6.2007 12:43

nokamila napsal(a):
Dá se použít i maxitrol (mast nebo kapky), ale to jsou taky ATB. Na zvlhčení je dobrý Vidisic gel - dá se koupit v lékárně bez receptu. Dáváme ho i na tzv. suché oko a jsme s ním spokojení.

Holky jak bylo na srazíku ????

30.6.2007 12:57

lmusa napsal(a):
Tak mě napadlo, není důvodem častého opakování, že jsi dávala ty kapky atb jen
6 dnů ? (psala jsi na nemoderce) To je asi málo a oko (oči) byly nedoléčené, tak se to mohlo vracet.

Libo, tak mě to řekl vet. Mazat 4-6 dní, popřípadě do vymizení problémů, ale ne déle, než 10 dní... Vyzkouším ten Metrixol a uvidím. Už mě to fakt štve a Sáru taky, protože si oči pořád packou mne, asi jí to bolí.

30.6.2007 12:58

nokamila napsal(a):

Jsem se upsala ne Mexitrol, ale Maxitrol
Nokamila díky za radu

30.6.2007 14:01

nada napsal(a):
Holky jak bylo na srazíku ????

Srazík začal úderem 14.hodiny

30.6.2007 14:05

eavy napsal(a):
Libo, tak mě to řekl vet. Mazat 4-6 dní, popřípadě do vymizení problémů, ale ne déle, než 10 dní... Vyzkouším ten Metrixol a uvidím. Už mě to fakt štve a Sáru taky, protože si oči pořád packou mne, asi jí to bolí.

Pokud u našich psů je zánět třeba v uších a používáme nějaké masti, popř. kapky atb, tak nejméně 7 dnů, max. 10 dnů.
Do vymizení problému nestačí. On problém zmizí už třeba po čtyřech dnech, ale ještě je třeba pořádně zlikvidovat ty bakterie či co to tam dělá tu neplechu Jinak se tam zase pomnoží a jsme opět na začátku

30.6.2007 14:07

eavy napsal(a):
Jsem se upsala ne Mexitrol, ale Maxitrol
Nokamila díky za radu

Nemáš vůbec zač. Můžu se přidat k vám do klubu milovníků KAO? Pravidelně to tu pročítám už hoodně dlouho, mockrát ste mi tady dobře poradili když jsem se rozhodovala jestli KAO ano nebo ne. (jestli je to pro mě vhodné plemeno a jestli ho zvládnu). A jak jsem se rozhodla? To se podívejte:

30.6.2007 14:08

nokamila napsal(a):
Nemáš vůbec zač. Můžu se přidat k vám do klubu milovníků KAO? Pravidelně to tu pročítám už hoodně dlouho, mockrát ste mi tady dobře poradili když jsem se rozhodovala jestli KAO ano nebo ne. (jestli je to pro mě vhodné plemeno a jestli ho zvládnu). A jak jsem se rozhodla? To se podívejte:

A ještě jedna

30.6.2007 15:02

nokamila napsal(a):
A ještě jedna

Vítej, budeme se těšit na další fotky (a mě klidně i na mailíka).

30.6.2007 16:45

pvc napsal(a):
Vítej, budeme se těšit na další fotky (a mě klidně i na mailíka).

Vítej do řad
Podle reakce Petry to bude asi mimi BADOZA,že ???

30.6.2007 16:48

nada napsal(a):
Vítej do řad

ahojky, tak vítej v kavkazím světě

30.6.2007 16:50

nada napsal(a):
Vítej do řad

Přesně tak, Allotar Badoza. Těší mě. Mirka

cipalka

30.6.2007 21:55
cipalka

nokamila napsal(a):
Přesně tak, Allotar Badoza. Těší mě. Mirka

Zdar děcka, obzvláště Mirko a Naďo
Naďo, sraz byl betelné, Ti garantuju, že kdybys bejvala jela, cvakala bys "naším" foťákem vo sto pryč
Areli Remon Fáres s Mončou

cipalka

30.6.2007 21:57
cipalka

cipalka napsal(a):
Zdar děcka, obzvláště Mirko a Naďo
Naďo, sraz byl betelné, Ti garantuju, že kdybys bejvala jela, cvakala bys "naším" foťákem vo sto pryč
Areli Remon Fáres s Mončou

Baburek s Pájou

cipalka

30.6.2007 21:57
cipalka

cipalka napsal(a):
Baburek s Pájou

?

cipalka

30.6.2007 22:00
cipalka

cipalka napsal(a):
?

Bakara Ksiezyc Pamiru s Katkou

cipalka

30.6.2007 22:02
cipalka

cipalka napsal(a):
Bakara Ksiezyc Pamiru s Katkou

Irut Remon Fáres

cipalka

30.6.2007 22:04
cipalka

cipalka napsal(a):
Irut Remon Fáres

Alda s Evou Mayerovou

cipalka

30.6.2007 22:08
cipalka

cipalka napsal(a):
Alda s Evou Mayerovou

Ašir Mortal Combat (bez záruky) s Pepou Svobodou

cipalka

30.6.2007 22:10
cipalka

cipalka napsal(a):
Ašir Mortal Combat (bez záruky) s Pepou Svobodou

"C"-divočáci Z Darganova dvora

cipalka

30.6.2007 22:12
cipalka

cipalka napsal(a):
"C"-divočáci Z Darganova dvora

Dargaňata

cipalka

30.6.2007 22:14
cipalka

cipalka napsal(a):
Dargaňata

Alda v akci

cipalka

30.6.2007 22:16
cipalka

cipalka napsal(a):
Alda v akci

?

cipalka

30.6.2007 22:19
cipalka

cipalka napsal(a):
?

Bller Ajčin Dvůr

cipalka

30.6.2007 22:26
cipalka

cipalka napsal(a):
Bller Ajčin Dvůr

A nesmíme zapomenout na vlastní nominované borce - Cipuldááá

cipalka

30.6.2007 22:28
cipalka

cipalka napsal(a):
A nesmíme zapomenout na vlastní nominované borce - Cipuldááá

Ceny pro vítěze

1.7.2007 12:58

kaca napsal(a):

Nazdárek :-))) tak Alko ty nedáš pokoj ??
Jinak bezva fotky
Super účast , já se snad dostanu do Žižic,ale je to v ohrožení
ty dovolený to je hrůza,člověk pak tráví v práci poslední zbytky svého mládí

2.7.2007 08:18

kaca napsal(a):

Teda Alko, nádherné fotky . Posílám taky jednu - matka se synem.

2.7.2007 08:22

kaca napsal(a):

a Azzy sám

2.7.2007 13:29

pvc napsal(a):
a Azzy sám

Ahojte děvčata, prosím o radu čím krmíte svá štěňátka - myslím granule, zatím bohužel momentálně nemám možnost dávat vařenou (syrovou stravu). Zatím mám bosch, ale zdá se mi, že mu až tak nesedí. Dívala jsem se na Ontario a eminent, složení vypadá celkem dobře, ale zdají se mi podezřele levné - chci dát psovi kavlitní krmivo, ale bohužel si nemůžu dovolit víc než 1000,- za pytel. Dík za radu. Mirka

2.7.2007 13:51

nokamila napsal(a):
Ahojte děvčata, prosím o radu čím krmíte svá štěňátka - myslím granule, zatím bohužel momentálně nemám možnost dávat vařenou (syrovou stravu). Zatím mám bosch, ale zdá se mi, že mu až tak nesedí. Dívala jsem se na Ontario a eminent, složení vypadá celkem dobře, ale zdají se mi podezřele levné - chci dát psovi kavlitní krmivo, ale bohužel si nemůžu dovolit víc než 1000,- za pytel. Dík za radu. Mirka

Zdravím, tak vám posílám jediné foto z celého setkání v Přerově.
Bohužel, žádné jiné nemám k dispozici

2.7.2007 13:56

nokamila napsal(a):

Velká spokojenost s Acanou, je fakt, že 20 kg pytel je lehce přez 1000, ale nejsou tam tak šílené dávky (respektive mým psům dávat doporučené minimální, tak jsou ještě tlustší než teť).

2.7.2007 14:12

pvc napsal(a):
Velká spokojenost s Acanou, je fakt, že 20 kg pytel je lehce přez 1000, ale nejsou tam tak šílené dávky (respektive mým psům dávat doporučené minimální, tak jsou ještě tlustší než teť).

Ahojky Peťo, o acaně jsem taky hodně přemýšlela - já ji mám pro sebe levnější, takže se do té tisícovky klidu vlezu, ale zajímal mě spíš ten eminent nebo ontario - složení má právě celkem dobrý - jen ta cena mě trochu odrazuje, tak mě zajímalo, jestli s tím někdo náhodou nekrmí. Dík Mirka

2.7.2007 14:29

nokamila napsal(a):
Ahojky Peťo, o acaně jsem taky hodně přemýšlela - já ji mám pro sebe levnější, takže se do té tisícovky klidu vlezu, ale zajímal mě spíš ten eminent nebo ontario - složení má právě celkem dobrý - jen ta cena mě trochu odrazuje, tak mě zajímalo, jestli s tím někdo náhodou nekrmí. Dík Mirka

Ahoj Mirko
Já teda vařím,ale v práci je na Eminent celkem dobrá odezva,docela dobré složení tak si myslím,že by to šlo.
Jinak bych doporučila i Calibru 15 kg lehce přes 1000.- ale dobré složení.

2.7.2007 16:08

nada napsal(a):
Ahoj Mirko
Já teda vařím,ale v práci je na Eminent celkem dobrá odezva,docela dobré složení tak si myslím,že by to šlo.
Jinak bych doporučila i Calibru 15 kg lehce přes 1000.- ale dobré složení.

dík všem za rady, calibře nevěřím, nemám s ní dobré zkušenosti, zkusím ještě něco vymyslet a stejně tak za dva měsíce začnu vařit. Mám ještě jednu prosbu: Dělá mi starosti ten můj krasavec. Vozím si ho do práce (dělám na veterině)- když jsou tu lidi, tak je uvázaný u lavičky (to je v pohodě - leží) ale ve chvíly kdy se někdo přiblíží nebo ho chce pohladit, tak se hned na dotyčného vrhne a kouše.Ale s takovou razancí, že mě to dost překvapilo, vím, že je to standartní povaha, ale nezačíná s tím nějak moc brzo - dělá to už od desátýho týdne a je to horší a horší. Ve vlaku je v pohodě, lidí si nevšímá, ale nesmí na něj nikdo šahat - když ho chytnu za obojek nebo ten co ho chce pohladit mu nastaví ruku a počká až si k němu Taro sám přijde, tak se nechá v pohodě pohladit. Když po někom vyjede, mám ho trestat nebo ne? Nechci aby napadal každýho, kdo se k němu přiblíží bez důvodně. Když jsem u toho a vyjede po někom, tak ho seřvu a vytahám za kůži na krku, nebo ho pleštím po čumáku, ale vůbec to nepomáhá. Je to tak správně, nebo to mám nechat být a spokojit se stím, že je holt takový ostrý. Když je na volno, tak je úplně v pohodě. Dík za rady Mirka

2.7.2007 16:20

kaca napsal(a):

Tak holky, kdo jedete do tý Boleslavi?
Kavkazský pastevecký pes 25
pes Rueden
štěňat Welpenklasse 3 298 1
dorost Nachwuchsklasse 3 299 - 3 303 5
mladých Jugendklasse 3 304 - 3 308 5
otevřená Offene Klasse 3 309 - 3 311 3

fena Huendinnen
štěňat Welpenklasse 3 312 1
dorost Nachwuchsklasse 3 313 - 3 314 2
mladých Jugendklasse 3 315 1
mezitřída Zwischenklasse 3 316 - 3 317 2
otevřená Offene Klasse 3 318 - 3 322 5

2.7.2007 19:41

kaca napsal(a):
Tak holky, kdo jedete do tý Boleslavi?
Kavkazský pastevecký pes 25
pes Rueden
štěňat Welpenklasse 3 298 1
dorost Nachwuchsklasse 3 299 - 3 303 5
mladých Jugendklasse 3 304 - 3 308 5
otevřená Offene Klasse 3 309 - 3 311 3

fena Huendinnen
štěňat Welpenklasse 3 312 1
dorost Nachwuchsklasse 3 313 - 3 314 2
mladých Jugendklasse 3 315 1
mezitřída Zwischenklasse 3 316 - 3 317 2
otevřená Offene Klasse 3 318 - 3 322 5

Mirko já jen,že u nás vet Calibru chválí , kolega krmí seniorkou a nemůže si vynachválit,osobní zkušenost nemám:)

A Lucko - ty jsi šikovná , takže v mladých jsem já s Odry a pak ještě v otevřený s Cinďourem

2.7.2007 19:52

nada napsal(a):
Mirko já jen,že u nás vet Calibru chválí , kolega krmí seniorkou a nemůže si vynachválit,osobní zkušenost nemám:)

A Lucko - ty jsi šikovná , takže v mladých jsem já s Odry a pak ještě v otevřený s Cinďourem

Tak já hlásím, Bonďouch v otevřený. Jedeme i se šeltičkou, s tou je holka ve štěňatech a jsou tam dvě, tak jsem na ně zvědavá .

2.7.2007 20:24

kaca napsal(a):
Tak já hlásím, Bonďouch v otevřený. Jedeme i se šeltičkou, s tou je holka ve štěňatech a jsou tam dvě, tak jsem na ně zvědavá .

Lucko tak to půjdeme fandit Koukej nahlásit v Boleslavi kam máme jit

2.7.2007 21:42

nada napsal(a):
Lucko tak to půjdeme fandit Koukej nahlásit v Boleslavi kam máme jit

Když ony jsou šeltičky v sobotu, my to pojímáme jako výstavní víkend .

2.7.2007 21:52

kaca napsal(a):
Když ony jsou šeltičky v sobotu, my to pojímáme jako výstavní víkend .

Hmmmmm to mně taky mohlo dojít

dnešní kočkování

2.7.2007 23:06

nada napsal(a):

dnešní kočkování

ahojky. dnešní hrátky u nás

cipalka

2.7.2007 23:08
cipalka

nada napsal(a):

dnešní kočkování

Naďo, co bych nerejpala Cokoliv tady řekneš, bude použito proti Tobě, s tím se smiř
Cinďucha s Breďajzem si to teda uměj udělat romantický

2.7.2007 23:10

marie m napsal(a):
ahojky. dnešní hrátky u nás

pes Coudy BB

cipalka

2.7.2007 23:11
cipalka

cipalka napsal(a):
Naďo, co bych nerejpala Cokoliv tady řekneš, bude použito proti Tobě, s tím se smiř
Cinďucha s Breďajzem si to teda uměj udělat romantický

Nebo to je Breďajz s Cvikajdou??? Kurňa, teď nevim, jak tak na to koukám.... Cinda nemá tak černej šňupák, nebo?

2.7.2007 23:16

cipalka napsal(a):
Nebo to je Breďajz s Cvikajdou??? Kurňa, teď nevim, jak tak na to koukám.... Cinda nemá tak černej šňupák, nebo?

nazdar "Rejpalko" - Já si to už budu pamatovat a dám si sakra pozor co řeknu
A je Odry

Maruš , ty teda rostou

2.7.2007 23:23

kaca napsal(a):

Cinda má jiný starosti - ta si hraje na "starostlivou matku " s pískací žížalou

cipalka

2.7.2007 23:25
cipalka

nada napsal(a):
Cinda má jiný starosti - ta si hraje na "starostlivou matku " s pískací žížalou

To je od ní šlechetné, kde by byla taková pískací žížala bez Cinďušiny péče...

2.7.2007 23:26

nada napsal(a):
nazdar "Rejpalko" - Já si to už budu pamatovat a dám si sakra pozor co řeknu
A je Odry

Maruš , ty teda rostou

2.7.2007 23:27

cipalka napsal(a):
To je od ní šlechetné, kde by byla taková pískací žížala bez Cinďušiny péče...

No prááááááávě
Hele a Cipuldovi to v obilí mooooc ladí

cipalka

2.7.2007 23:29
cipalka

nada napsal(a):
No prááááááávě
Hele a Cipuldovi to v obilí mooooc ladí

Dik, vyřídím kompliment Se tam zbaběle schovával, aby se nemusel věnovat stopování

3.7.2007 12:29

cipalka napsal(a):
Dik, vyřídím kompliment Se tam zbaběle schovával, aby se nemusel věnovat stopování

Holky moc vás prosím o radu, už jsem tu tento dotaz zadala a nikdo mi neodpověděl, tak si dovolím otravovat ještě jednou. Já vím, že pro vás zkušené je takový dotaz asi prkotina, ale je to můj první KAO a nechci něco pokazit. Mooc prosím poraďte. Dělá mi starosti ten můj krasavec. Vozím si ho do práce (dělám na veterině)- když jsou tu lidi, tak je uvázaný u lavičky (to je v pohodě - leží) ale ve chvíly kdy se někdo přiblíží nebo ho chce pohladit, tak se hned na dotyčného vrhne a kouše.Ale s takovou razancí, že mě to dost překvapilo, vím, že je to standartní povaha, ale nezačíná s tím nějak moc brzo - dělá to už od desátýho týdne a je to horší a horší. Ve vlaku je v pohodě, lidí si nevšímá, ale nesmí na něj nikdo šahat - když ho chytnu za obojek nebo ten co ho chce pohladit mu nastaví ruku a počká až si k němu Taro sám přijde, tak se nechá v pohodě pohladit. Když po někom vyjede, mám ho trestat nebo ne? Nechci aby napadal každýho, kdo se k němu přiblíží bez důvodně. Když jsem u toho a vyjede po někom, tak ho seřvu a vytahám za kůži na krku, nebo ho pleštím po čumáku, ale vůbec to nepomáhá. Je to tak správně, nebo to mám nechat být a spokojit se stím, že je holt takový ostrý. Když je na volno, tak je úplně v pohodě. Dík za rady Mirka

3.7.2007 12:59

nokamila napsal(a):
Holky moc vás prosím o radu, už jsem tu tento dotaz zadala a nikdo mi neodpověděl, tak si dovolím otravovat ještě jednou. Já vím, že pro vás zkušené je takový dotaz asi prkotina, ale je to můj první KAO a nechci něco pokazit. Mooc prosím poraďte. Dělá mi starosti ten můj krasavec. Vozím si ho do práce (dělám na veterině)- když jsou tu lidi, tak je uvázaný u lavičky (to je v pohodě - leží) ale ve chvíly kdy se někdo přiblíží nebo ho chce pohladit, tak se hned na dotyčného vrhne a kouše.Ale s takovou razancí, že mě to dost překvapilo, vím, že je to standartní povaha, ale nezačíná s tím nějak moc brzo - dělá to už od desátýho týdne a je to horší a horší. Ve vlaku je v pohodě, lidí si nevšímá, ale nesmí na něj nikdo šahat - když ho chytnu za obojek nebo ten co ho chce pohladit mu nastaví ruku a počká až si k němu Taro sám přijde, tak se nechá v pohodě pohladit. Když po někom vyjede, mám ho trestat nebo ne? Nechci aby napadal každýho, kdo se k němu přiblíží bez důvodně. Když jsem u toho a vyjede po někom, tak ho seřvu a vytahám za kůži na krku, nebo ho pleštím po čumáku, ale vůbec to nepomáhá. Je to tak správně, nebo to mám nechat být a spokojit se stím, že je holt takový ostrý. Když je na volno, tak je úplně v pohodě. Dík za rady Mirka

ahoj Mirko, tohle je spíš dotaz pro Petru ta měla štěně doma a nejlápe zná jeho povahu, podle mě mu asi nedělá dobře to vázáni v ordinaci přeci tam projde dost cizích lidí a taky si myslím že je trošku bazlivější proto se ohání ale třeba se pletu ale myslím že to není zase až tak normální aby v tomto věku byl tak kousavej držím palce aby se to srovnalo bude to chtít čas

3.7.2007 13:17

marie m napsal(a):
ahoj Mirko, tohle je spíš dotaz pro Petru ta měla štěně doma a nejlápe zná jeho povahu, podle mě mu asi nedělá dobře to vázáni v ordinaci přeci tam projde dost cizích lidí a taky si myslím že je trošku bazlivější proto se ohání ale třeba se pletu ale myslím že to není zase až tak normální aby v tomto věku byl tak kousavej držím palce aby se to srovnalo bude to chtít čas

No po pravdě, vůbec netuším, co v tom může být. Doma byl pohodář (to byli jiní adepti na to, aby se takto chovali), návštěvy žádný problém, natož aby po někom startoval - to se mi doteď nestalo ani u jednoho štěněte, a že mám doma ještě 3, aby šlo po člověku (kromě toho, že štěkají na "divné" zvuky a pohyb za plotem, eventuelně jsou při prvním kontaktu nedůvěřiví, ale rozhodně ne agresivní, vůči neznámým lidem). Takže budu opravdu ráda, pokud někoho napadne, čím by to mohlo být. Taky si říkám, jestli to není tím, že nemá žádné klidné místo, kde by ho nikdo "neotravoval". Pokud kolem něj chodí pořád lidé, on se nemůže vyspat, nemá si kam zalézt - na to možná ukazuje i to, že pokud je navolno, tak je v pohodě. Ale zase se tak chová od té doby, co byl odvezen od nás, tak nevím. Taky moc prosím, zkuste poradit, opravdu mě to trápí.

3.7.2007 13:27

marie m napsal(a):

Dík za odpověď. To uvázání bych řekla, že mu nevadí, klidně si leží nebo žužlá kostičku a jakmile se někdo přiblíží k lavičce, tak zaútočí. Myslím, že se nebojí, není to kousání ze strachu, ale takové to opravdu razantní. Dnes už je v kotci za ordinací, kde na lidi nevidí. Uvazovala jsem ho z důvodu toho, aby si na lidi zvykal a taky na psy. Asi to nebyl dobrý nápad. Teď se na něho přišla podívat kamarádka a on zase zaútočil i když nás viděl přicházet, takže se nelekl. Strašně na ni štěkal a chňapal i přesto, že byl zavřený v kotci. Vím, že sem Peťa taky chodí a tak jsem myslela, že by mi mohla poradit ona i někdo jiný, kdyby měl taky nějaký nápad jak to zkusit. Bojím se toho, aby až bude dospívat to nebylo ještě horší a aby opravdu nenapadal každýho kdy se jen přiblíží. (Ať už k němu nebo ke mě). Jak jsem psala jezdíme vlakem, pojedeme na výlet nebo cokoliv, to by pak určitě nebylo dobrý. Ještě jednou dík za jakýkoliv nápad jak to trošku potlačit. Mějte se Mirka

3.7.2007 13:31

nokamila napsal(a):
Dík za odpověď. To uvázání bych řekla, že mu nevadí, klidně si leží nebo žužlá kostičku a jakmile se někdo přiblíží k lavičce, tak zaútočí. Myslím, že se nebojí, není to kousání ze strachu, ale takové to opravdu razantní. Dnes už je v kotci za ordinací, kde na lidi nevidí. Uvazovala jsem ho z důvodu toho, aby si na lidi zvykal a taky na psy. Asi to nebyl dobrý nápad. Teď se na něho přišla podívat kamarádka a on zase zaútočil i když nás viděl přicházet, takže se nelekl. Strašně na ni štěkal a chňapal i přesto, že byl zavřený v kotci. Vím, že sem Peťa taky chodí a tak jsem myslela, že by mi mohla poradit ona i někdo jiný, kdyby měl taky nějaký nápad jak to zkusit. Bojím se toho, aby až bude dospívat to nebylo ještě horší a aby opravdu nenapadal každýho kdy se jen přiblíží. (Ať už k němu nebo ke mě). Jak jsem psala jezdíme vlakem, pojedeme na výlet nebo cokoliv, to by pak určitě nebylo dobrý. Ještě jednou dík za jakýkoliv nápad jak to trošku potlačit. Mějte se Mirka

A ještě dodám, když chodí lidi v uctivé vzdálenosti od lavičky, tak se ani nehne, pochrupuje nebo si je prohlíží, ale ani se nehne, když udělá ten člověk krok blíž, tak hned vyjede. Tipla bych to na délku vodítka - kam se vodítkem nedostane, to ho nezajímá, jak je někdo blíž než délka vodítka - startuje. Možná dělám nějakou chybu já, ale vůbec netuším jakou.

3.7.2007 14:18

nokamila napsal(a):
A ještě dodám, když chodí lidi v uctivé vzdálenosti od lavičky, tak se ani nehne, pochrupuje nebo si je prohlíží, ale ani se nehne, když udělá ten člověk krok blíž, tak hned vyjede. Tipla bych to na délku vodítka - kam se vodítkem nedostane, to ho nezajímá, jak je někdo blíž než délka vodítka - startuje. Možná dělám nějakou chybu já, ale vůbec netuším jakou.

Mirko možná by bylo dobré ho vzít na srazík kde by přišel do kontaktu s lidmi a jinýny hafany , on když je uvázaný nebo zavřený v kotci tak se asi necítí bezpečně proto preventivně startuje kdežto když je na volno má možnost úniku a je pohodě, jestli je bázlivější tak poznáš že když ten člověk na kterého vyjede necouvne a půjde proti němu pak uvidíš jestli by dopravdy kousnul nebo jen zastrašuje.

3.7.2007 22:02

marie m napsal(a):
Mirko možná by bylo dobré ho vzít na srazík kde by přišel do kontaktu s lidmi a jinýny hafany , on když je uvázaný nebo zavřený v kotci tak se asi necítí bezpečně proto preventivně startuje kdežto když je na volno má možnost úniku a je pohodě, jestli je bázlivější tak poznáš že když ten člověk na kterého vyjede necouvne a půjde proti němu pak uvidíš jestli by dopravdy kousnul nebo jen zastrašuje.

Naďo to jsou fotečky Bredík je prostě džentlmen a nechává ženskou vyhrát....ta s ním cvičí od malička,potvůrka

Mirko,já bych se taky přikláněla k tomu,že si hlídá "svoje místo",teda to,co je v dosahu vodítka.Když to tak vezmu,naši KAO si hlídají pozemek,tedy to,co je v jejich volném dosahu.Venku na vodítku jsou v klidu,nestartují,někdy se nechají i pohladit,ale za plotem jsou to bestie...to samé když jsem byla na srazu nebo na výstavě,brání si svoje.....asi bych to tedy viděla takhle.A určitě je jako štěně nejistý a možná startuje ze strachu....ale neboj se,když to řešíš a trápí tě to,jde vidět,že tě to zajímá,nakonec na to přijdeš

3.7.2007 23:15

kaca napsal(a):

Ahojky
Joo Jindři Bredík je Gentlemanem každým coulem

A pro Mirku - já si hlavně myslím,že pro takhle malé štěně není vůbec vhodné aby bylo celý den někde uvázáno.Teda nevím jak dlouho ho tam uvazuješ ?
A ještě jsem se nesetkala u tak malého KAO s takovou obranou reakcí - zase nejsem až tak zběhlá a zkušená Ale přikláním se k názoru ,že to může bejt ze strachu.Rozhodně bych doporučila sraz - nejbližší je 14.7.A tak určitě budou znelejší a zkušenější , kteří poradí

4.7.2007 10:52

nada napsal(a):
Ahojky
Joo Jindři Bredík je Gentlemanem každým coulem

A pro Mirku - já si hlavně myslím,že pro takhle malé štěně není vůbec vhodné aby bylo celý den někde uvázáno.Teda nevím jak dlouho ho tam uvazuješ ?
A ještě jsem se nesetkala u tak malého KAO s takovou obranou reakcí - zase nejsem až tak zběhlá a zkušená Ale přikláním se k názoru ,že to může bejt ze strachu.Rozhodně bych doporučila sraz - nejbližší je 14.7.A tak určitě budou znelejší a zkušenější , kteří poradí

Všem mockrát díky za cenné rady. Nový poznatek : Včera byl přez den v kotci, kde ho nikdo nerušil, na nikoho neviděl. Při čekání na vlak jsem seděla na lavičce a kolem chodili lidi - všechno v pohodě. Pak si chtěla paní přisednout na druhý kraj lavičky a Taro po ní zase vystartoval. Těžko říct jak je to u něj s tím strachem, protože když po někom vyjede, a ten dotyčný neustoupí, tak stejně štěká dál a snaží se ho kousnout. Zkoušeli jsme i to, že ten dotyčný udělal i krok k němu a Taro neustoupil, spíše zvýšil razanci, takže strach ? asi ne? Nechci aby to vypadalo, že útočí úplně na každýho, to zase ne. Někdo se může přiblížit a úplně v pohodě, dokonce se nechá i pohladit. Když to vezmu, tak asi z 10 lidí vyjede tak po 3-5 jak kdy. Moc ráda bych se vydala na nějaké setkání, ale nemám auto ani řidičák, takže by to muselo být někde poblíž nebo dostupné vlakem či autobusem. Jsem z moravy (Kroměříž, Prostějov, Přerov) bude nějaké setkání tady někde v okolí nebo tak abych se tam dostala i bez toho abych musela 10x přestupovat :) A můžu na třakovou akci ikdyž nejsem členem žádného klubu?, mám něco platit nebo jenom přijet a platí se něco na místě? Nevím jak to chodí. Ještě jednou moc dík Mirka

cipalka

4.7.2007 11:50
cipalka

nokamila napsal(a):
Všem mockrát díky za cenné rady. Nový poznatek : Včera byl přez den v kotci, kde ho nikdo nerušil, na nikoho neviděl. Při čekání na vlak jsem seděla na lavičce a kolem chodili lidi - všechno v pohodě. Pak si chtěla paní přisednout na druhý kraj lavičky a Taro po ní zase vystartoval. Těžko říct jak je to u něj s tím strachem, protože když po někom vyjede, a ten dotyčný neustoupí, tak stejně štěká dál a snaží se ho kousnout. Zkoušeli jsme i to, že ten dotyčný udělal i krok k němu a Taro neustoupil, spíše zvýšil razanci, takže strach ? asi ne? Nechci aby to vypadalo, že útočí úplně na každýho, to zase ne. Někdo se může přiblížit a úplně v pohodě, dokonce se nechá i pohladit. Když to vezmu, tak asi z 10 lidí vyjede tak po 3-5 jak kdy. Moc ráda bych se vydala na nějaké setkání, ale nemám auto ani řidičák, takže by to muselo být někde poblíž nebo dostupné vlakem či autobusem. Jsem z moravy (Kroměříž, Prostějov, Přerov) bude nějaké setkání tady někde v okolí nebo tak abych se tam dostala i bez toho abych musela 10x přestupovat :) A můžu na třakovou akci ikdyž nejsem členem žádného klubu?, mám něco platit nebo jenom přijet a platí se něco na místě? Nevím jak to chodí. Ještě jednou moc dík Mirka

Ahoj,
s dovolením se taky přidám do diskuse, sice kavkazáka mám jenom jednoho a ještě ke všemu je to můj první pes, takže suma sumárum bych měla mlčet a šoupat nohama, když se baví dospělí, ale taky si myslím, že pejsek se chová tak, jak se chová, z nedostatku pocitu bezpečí, nemá téměř žádné zázemí, tak si není jistý a pro sichr startuje po všech. Co kdyby náhodou..... Notabene i Petra tvrdí, že na rodném dvorku se tak nechoval... Nebylo by lepší ho nechávat přes den doma, kde by byl v klidu a zvykal si na nový domov, a socializaci se věnovat až po příchodu z práce? To, jak je to teď - příliš mnoho nových vjemů, lidí atd. - mi přijde spíše kontraproduktivní. Na tak malé štěňátko. My jsme to řešili tak, že když jsme byli s manželem v práci, chodili za Cipískem naši rodičové, aby nebyl úplně sám, po práci jsme ho buď brali ven "mezi lidi", nebo jsme zvali kámoše pejskaře k nám, aby se seznamoval...... S lidma i s pejskama. Od nějakého půl roku jsme začali se cvičákem, spíš ze srandy, aby si zvykal na jiné psy, problémy s ním nebyly. Teď sice na konkurenci držkuje, ale to má spíš co do činění s věkem, než se socializací
Srazy jsou dobrá věc, rozhodně doporučuju, člověk se dozví spoustu nového, pejsek se otrká
Držím palce, aby se to zlepšilo!

4.7.2007 12:40

cipalka napsal(a):
Ahoj,
s dovolením se taky přidám do diskuse, sice kavkazáka mám jenom jednoho a ještě ke všemu je to můj první pes, takže suma sumárum bych měla mlčet a šoupat nohama, když se baví dospělí, ale taky si myslím, že pejsek se chová tak, jak se chová, z nedostatku pocitu bezpečí, nemá téměř žádné zázemí, tak si není jistý a pro sichr startuje po všech. Co kdyby náhodou..... Notabene i Petra tvrdí, že na rodném dvorku se tak nechoval... Nebylo by lepší ho nechávat přes den doma, kde by byl v klidu a zvykal si na nový domov, a socializaci se věnovat až po příchodu z práce? To, jak je to teď - příliš mnoho nových vjemů, lidí atd. - mi přijde spíše kontraproduktivní. Na tak malé štěňátko. My jsme to řešili tak, že když jsme byli s manželem v práci, chodili za Cipískem naši rodičové, aby nebyl úplně sám, po práci jsme ho buď brali ven "mezi lidi", nebo jsme zvali kámoše pejskaře k nám, aby se seznamoval...... S lidma i s pejskama. Od nějakého půl roku jsme začali se cvičákem, spíš ze srandy, aby si zvykal na jiné psy, problémy s ním nebyly. Teď sice na konkurenci držkuje, ale to má spíš co do činění s věkem, než se socializací
Srazy jsou dobrá věc, rozhodně doporučuju, člověk se dozví spoustu nového, pejsek se otrká

Ahojky,
i člověk, který má jen jednoho KAO může mít cenné rady, takže dík. Bohužel ho doma nechávat nemůžu, protože do práce odjíždím v půl sedmé ráno a vracím se v sedm večer zpátky. Myslím, že tímto bych mu ublížila víc, než teď když se mnou jezdí. Jak už jsem psala teď už je v kotci, takže má klid, nikdo z klientů se k němu nedostane. Snad to bude lepší. Ráno spolu strávíme asi hodinu cestováním, pak je v kotci,mezi 8 a 12 za ním asi tak 2-3 zajdu, pustím ho vyvenčit (v kotci potřebu nevykoná), chvíli si hrají se šéfovým stejně starým vlkodavem a pak ho zase zavřu. Od 12 do 14 mám volno, takže to si hrajeme spolu nebo cvičíme, pak je do 17 hod stejný režim jako dopoledne a pak jedeme 2 hod spolu zase domů. Dělám někde chybu já? Strašně ráda bych se podívala na nějaký sraz nebo kdyby bydlel někdo poblíž, kdo by se na ty jeho reakce podíval, nebo já už nevím, tak bych byla mooooc vděčná.
Strašně moc děkuji a omlouvám se, že jsem vám tu zaplácala celou diskuzi mýma problémama, ale nechci aby s Tara vyrostl pes agresor. Mirka

4.7.2007 12:54

nokamila napsal(a):
Ahojky,
i člověk, který má jen jednoho KAO může mít cenné rady, takže dík. Bohužel ho doma nechávat nemůžu, protože do práce odjíždím v půl sedmé ráno a vracím se v sedm večer zpátky. Myslím, že tímto bych mu ublížila víc, než teď když se mnou jezdí. Jak už jsem psala teď už je v kotci, takže má klid, nikdo z klientů se k němu nedostane. Snad to bude lepší. Ráno spolu strávíme asi hodinu cestováním, pak je v kotci,mezi 8 a 12 za ním asi tak 2-3 zajdu, pustím ho vyvenčit (v kotci potřebu nevykoná), chvíli si hrají se šéfovým stejně starým vlkodavem a pak ho zase zavřu. Od 12 do 14 mám volno, takže to si hrajeme spolu nebo cvičíme, pak je do 17 hod stejný režim jako dopoledne a pak jedeme 2 hod spolu zase domů. Dělám někde chybu já? Strašně ráda bych se podívala na nějaký sraz nebo kdyby bydlel někdo poblíž, kdo by se na ty jeho reakce podíval, nebo já už nevím, tak bych byla mooooc vděčná.
Strašně moc děkuji a omlouvám se, že jsem vám tu zaplácala celou diskuzi mýma problémama, ale nechci aby s Tara vyrostl pes agresor. Mirka

Alko,co slovo,to perla jsem ráda,že jsi napsala......

Mirko,jen se ptej,od toho tu diskuze je...já jsem takhle dost dlouho řešila,že moje fenka KAO zase pro změnu vůbec nehlídala....a hle,vyřešilo to dospívání a příchod dalšího,razantnějšího psa Takže i já se díky tvým otázkám můžu přiučit,až pojedeme pro dalšího hafana

4.7.2007 12:59

kaca napsal(a):

Ahoj lididčky

4.7.2007 13:01

nokamila napsal(a):
Ahojky,

Předem se vůbec neomlouvej, diskuze je tu od toho, aby si lidi poradili a svěřili se (aspoň si to teda myslím).
Jinak si myslím, že tím, že bude mít přez den svůj klid, by se to mělo upravit. Asi těch vjemů na něho bylo moc, nestíhal to zpracovat (jako neurotické děti). Opravdu mám vyzkoušené, že i prkotina v narušení zaběhlého chodu domácnosti (a tím nemyslím příchody domů v pokaždé jinou hodinu, ale třeba posunutí krmení, jiný rytmus vycházek atd.) u nich způsobí nejistotu, která při dlouhodobějším trvání (u mě to byl jeden týden, kdy bylo všecho jinak) přejde do nervozity a pak jsou psiska mnohem náchylnější ke rvačkám. Takže to je možná ono, jak už bylo řečeno, potřebuje nějaké jistoty - tím jak pořád cestuje, nikde nemá své místečko, tak má asi pocit, že si musí bránit to, co zrovna má. No uvidíš, jak to bude vypadat za týden, dva. Každopádně jakýkoliv další názor budu vítat i já, takže pište, ať se můžeme všichni poučit (a třeba i přijít na to, jak Tara hodit do pohody).
Jinak na Moravě jsou srazy tuším ve Frýdlantě, zkus kouknout na web kraop.wz.cz, tam jsou veškeré informace.

4.7.2007 14:52

nokamila napsal(a):

Ahoj Mirko - na sraz můžeš (na členství se můžeš domluvit na místě) A na místě se platí poplatek .V Přerově byl ted sraz 30.6.- tak škoda,že jsi to propásla - nejspíš bude vědět víc Alka . Líba nebo Dáša kdy bude Moravskej sraz a jak se na místo nejlépe dostaneš

4.7.2007 15:00

cipalka napsal(a):
Ahoj,

Ahoj všichni Alka to vystihla přesně !! To nemá chybu

A já posílám foto budoucího účastníka moravských srazů

4.7.2007 15:02

nada napsal(a):
Ahoj Mirko - na sraz můžeš (na členství se můžeš domluvit na místě) A na místě se platí poplatek .V Přerově byl ted sraz 30.6.- tak škoda,že jsi to propásla - nejspíš bude vědět víc Alka . Líba nebo Dáša kdy bude Moravskej sraz a jak se na místo nejlépe dostaneš

Líbo co je to za krasavce ?????????????

4.7.2007 15:05

nada napsal(a):
Líbo co je to za krasavce ?????????????

Naďo, to je Batir Azijský medved - 3,5 měsíce

4.7.2007 15:23

stefifrend napsal(a):
Ahoj lididčky

ahoj všem, Libo hezký pesan naše mamina Aura dnes slaví své sedmé narozeniny

4.7.2007 15:29

marie m napsal(a):
ahoj všem, Libo hezký pesan naše mamina Aura dnes slaví své sedmé narozeniny

Maru, děkuji za pochvalu. Vyřídím panu majiteli a Auře za mě pogratuluj

4.7.2007 15:35

lmusa napsal(a):
Maru, děkuji za pochvalu. Vyřídím panu majiteli a Auře za mě pogratuluj

Libo Aura děkuje a těší se až mimča budou pryč nebot jí nebaví a těší se až zas vypadne s domu někam na srazík

4.7.2007 15:41

marie m napsal(a):
Libo Aura děkuje a těší se až mimča budou pryč nebot jí nebaví a těší se až zas vypadne s domu někam na srazík

Jen ať si mimčat ještě uživá ! Beztak jsou to její poslední, ne ? Pak už bude jenom tiše závidět a vzpomínat jaké to bylo

4.7.2007 15:48

lmusa napsal(a):
Jen ať si mimčat ještě uživá ! Beztak jsou to její poslední, ne ? Pak už bude jenom tiše závidět a vzpomínat jaké to bylo

Já jí to říkám také at si je užívá že jiný už nebudouaž někdy Berenis

cipalka

4.7.2007 15:49
cipalka

lmusa napsal(a):

Mirko, poslala jsem Ti mejlíka
Libo, kdes toho fešáka sbalila???????

4.7.2007 15:57

cipalka napsal(a):

Tak další Batir do "kavkazí rodiny"
Vypadá mooc pěkně

Neregistrovaný uživatel

4.7.2007 16:11
Neregistrovaný uživatel

stefifrend napsal(a):
Ahoj lididčky

Ahoj všichni, dlouho jsem se tady aktivně neprojevila (nebyl čas), ale aspoň přelouskat co je nového jsem se snažila. Takže s velkým zpožděním (fakt je to ostudné) Marušce gratuluju k flekatým miminkům (mě se nejvíc líbí pejsek s bílým čumákem tmavou hlavou a bílým předkem), k novému přírůstku z Polska, a taky zdravím všechny "nováčky".
Protože nám doma zůstala jedna holčinka z céčkového vrhu (říkáme jí Colinka) a je vlastně téměř stejně stará jako Alotar, tak zkusím Mirko říct jak to odhaduju já. Dle mě si Alotar lavičku u které jsi ho uvazovala pouze přivlastnil, pojal ji jako "své" útočiště, místo kde očekává svůj klid a proto si ho před ostatními bránil. Připadá mi nešťastné, aby tak malý pejsek trávil den ať už uvázaný někde, nebo i zavřený někde jinde než je "jeho" teritorium. Bylo by lepší ho nechat raději přes den na "svým" doma, a o to víc aktivněji se mu věnovat odpoledne - ale jak jsi mezi tím napsala prostě to nejde. Tak malý pejsek (je velký, ale psychicky miminko!!!) není připravený na to, aby svět poznával bez Tebe, potřebuje cítit Tebe za svými zády, potřebuje se s lidmi a s ostatními psy seznamovat po Tvém boku. A věř, že on sám vycítí co Ti je a není příjemné - pokud Tě bude důkladně znát. Ten čas, který mu totiž věnuješ v době, kdy je to "mimino", tak se Ti tisíckrát vrátí!!! Pejskovi se nepodaří vycítit úplně všecko co si přeješ - teda on to vycítí, ale úplně všechno v sobě nepotlačí - ale pro běžný život jaký potřebuješ žít to bude stačit. Ještě se vrátím k tomu, že teď máš přes den Alotara v kotci za ordinací ... no, jestli v tom kotci Alotar nebude mít výhled na běžný ruch (lidi, psy, provoz) a na Tebe, tak se - teda podle mě - nikam neposunete. Tipuju že pejsek bude ještě nedůvěřivější než je. Já bych to spíš, v rámci těch možností jaké máš, řešila tím, že bych pejska teda měla u sebe pořád (i když teda v ordinaci si to opravdu představit nedovedu), a sebemenší projevy jeho chování bych buď přehnaně vychválila, nebo zarazila, ale prostě bych byla s ním JÁ. A srazík taky můžu vřele doporučit. Jen pro představu - naše Colinka je doma taky za číslo, když jdeme na prochajdu, tak ještě než se kdo za bukem objeví, tak Colinka dopředu hlásí že někoho potkáme a když ho míjíme, tak se chová jako placený zuřivec. Doma už se jedné návštěvě pověsila na kalhoty a vůbec je děsně vzrušivá a bohužel se chová přehnaně agresivně na psy (to teď odbouráváme). Ale byli jsme na srazíku v Přerově a naše Colinka se změnila ve zlatou kontaktní a milou holčičku, těžko říct zda převahou těch lidí a pejsků kteří tam byli, nebo tím že se mohla pořádně vyřádit a nenudila se..., a po návratu domů je z ní zase "hlídačka" (jedna paní na ni už dneska zpoza plotu řvala ať už toho nechá, že ji bude bolet v krku ). Takže Mirko, nehaž flintu do žita (vím že to nemáš v úmyslu) a všechno Tarovi ukaž dokud je tvárný. A další srazík v Přerově prý bude koncem července. Cvičák je hned pod kolejama, takže nádraží musí být nedaleko

4.7.2007 16:59

cipalka napsal(a):

Alko, krasavce jsem vyfotila dnes ráno. Přijel za mnou, tak jsem toho hned využila Akorát jsem ty fotky musela hodně zesvětlit, aby byl vůbec vidět, takže pejsek je o hodně tmavší než vypadá

4.7.2007 17:20

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj všichni, dlouho jsem se tady aktivně neprojevila (nebyl čas), ale aspoň přelouskat co je nového jsem se snažila. Takže s velkým zpožděním (fakt je to ostudné) Marušce gratuluju k flekatým miminkům (mě se nejvíc líbí pejsek s bílým čumákem tmavou hlavou a bílým předkem), k novému přírůstku z Polska, a taky zdravím všechny "nováčky".
Protože nám doma zůstala jedna holčinka z céčkového vrhu (říkáme jí Colinka) a je vlastně téměř stejně stará jako Alotar, tak zkusím Mirko říct jak to odhaduju já. Dle mě si Alotar lavičku u které jsi ho uvazovala pouze přivlastnil, pojal ji jako "své" útočiště, místo kde očekává svůj klid a proto si ho před ostatními bránil. Připadá mi nešťastné, aby tak malý pejsek trávil den ať už uvázaný někde, nebo i zavřený někde jinde než je "jeho" teritorium. Bylo by lepší ho nechat raději přes den na "svým" doma, a o to víc aktivněji se mu věnovat odpoledne - ale jak jsi mezi tím napsala prostě to nejde. Tak malý pejsek (je velký, ale psychicky miminko!!!) není připravený na to, aby svět poznával bez Tebe, potřebuje cítit Tebe za svými zády, potřebuje se s lidmi a s ostatními psy seznamovat po Tvém boku. A věř, že on sám vycítí co Ti je a není příjemné - pokud Tě bude důkladně znát. Ten čas, který mu totiž věnuješ v době, kdy je to "mimino", tak se Ti tisíckrát vrátí!!! Pejskovi se nepodaří vycítit úplně všecko co si přeješ - teda on to vycítí, ale úplně všechno v sobě nepotlačí - ale pro běžný život jaký potřebuješ žít to bude stačit. Ještě se vrátím k tomu, že teď máš přes den Alotara v kotci za ordinací ... no, jestli v tom kotci Alotar nebude mít výhled na běžný ruch (lidi, psy, provoz) a na Tebe, tak se - teda podle mě - nikam neposunete. Tipuju že pejsek bude ještě nedůvěřivější než je. Já bych to spíš, v rámci těch možností jaké máš, řešila tím, že bych pejska teda měla u sebe pořád (i když teda v ordinaci si to opravdu představit nedovedu), a sebemenší projevy jeho chování bych buď přehnaně vychválila, nebo zarazila, ale prostě bych byla s ním JÁ. A srazík taky můžu vřele doporučit. Jen pro představu - naše Colinka je doma taky za číslo, když jdeme na prochajdu, tak ještě než se kdo za bukem objeví, tak Colinka dopředu hlásí že někoho potkáme a když ho míjíme, tak se chová jako placený zuřivec. Doma už se jedné návštěvě pověsila na kalhoty a vůbec je děsně vzrušivá a bohužel se chová přehnaně agresivně na psy (to teď odbouráváme). Ale byli jsme na srazíku v Přerově a naše Colinka se změnila ve zlatou kontaktní a milou holčičku, těžko říct zda převahou těch lidí a pejsků kteří tam byli, nebo tím že se mohla pořádně vyřádit a nenudila se..., a po návratu domů je z ní zase "hlídačka" (jedna paní na ni už dneska zpoza plotu řvala ať už toho nechá, že ji bude bolet v krku ). Takže Mirko, nehaž flintu do žita (vím že to nemáš v úmyslu) a všechno Tarovi ukaž dokud je tvárný. A další srazík v Přerově prý bude koncem července. Cvičák je hned pod kolejama, takže nádraží musí být nedaleko

Tak to výše uvedené jsem psala já, koukám, že vypadám jak anonym

4.7.2007 18:18

dargan napsal(a):
Tak to výše uvedené jsem psala já, koukám, že vypadám jak anonym

Je tu někdo na pokec?????????????

4.7.2007 18:24

stefifrend napsal(a):
Je tu někdo na pokec?????????????

Jo, právě jsem dorazila z procházky s Colí, mimochodem když jsem viděla na fotce Štěpánčinu Aranku, tak jako bych do budoucna koukala na Colínku

5.7.2007 14:43

dargan napsal(a):
Jo, právě jsem dorazila z procházky s Colí, mimochodem když jsem viděla na fotce Štěpánčinu Aranku, tak jako bych do budoucna koukala na Colínku

Naše Arča je vyčůraná jak mrky,ale když se podívá tak se snad člověk nemůže ani zlobit...Máme ji doma

5.7.2007 14:45

stefifrend napsal(a):
Naše Arča je vyčůraná jak mrky,ale když se podívá tak se snad člověk nemůže ani zlobit...Máme ji doma

A svý "štěnda" mulije nade vše

5.7.2007 14:50

stefifrend napsal(a):
A svý "štěnda" mulije nade vše

11.7.2007 17:47

stefifrend napsal(a):

cauky má tu někdo štěně z chovné stanice Remon Fáres????

Přidejte reakci

Přidat smajlík