Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2007 11:06

Prosím o radu, kdybych chtěla mít psa na cannisterapii, jaké je nej plemeno? A když bych chtěla mít jakékoliv plemeno, tak co musí umět, jaký musí pejsek být atd?? A je v brně něco takového pro pejsky? (tedy spíš pro lidi). Prosím napište mi co nejvíc informací. díky

13.7.2007 11:39

K canisterapii jsou obecně vhodní všichni retrívři, často se také objevují švícarští ovčáci, borderky, ...různí kříženci.
Myslím, že nezáleží na plemeni, ale na povaze pejska. Pes by neměl být příliš hyperaktivni, ale ne moc línej, prostě zlatá střední cesta. Samozřejmě by měl pejsek být velikej mazel a dobře ovladatelný.
V Brně určitě existuje nějaké canis centrum, musíte si to vyhledat na vyhledávači.
Tak držím pěstičky, ať si vyberete to "pravé" štěně. A co by jste asi chtěla za pejska?
Já bych se canisterapii také ráda věnovala, čekám na své štěně flat coated retrívra, které bude doma ale až v zimě.
Mája

13.7.2007 16:35

majdrous napsal(a):
K canisterapii jsou obecně vhodní všichni retrívři, často se také objevují švícarští ovčáci, borderky, ...různí kříženci.
Myslím, že nezáleží na plemeni, ale na povaze pejska. Pes by neměl být příliš hyperaktivni, ale ne moc línej, prostě zlatá střední cesta. Samozřejmě by měl pejsek být velikej mazel a dobře ovladatelný.
V Brně určitě existuje nějaké canis centrum, musíte si to vyhledat na vyhledávači.
Tak držím pěstičky, ať si vyberete to "pravé" štěně. A co by jste asi chtěla za pejska?
Já bych se canisterapii také ráda věnovala, čekám na své štěně flat coated retrívra, které bude doma ale až v zimě.
Mája

No mám doma labradora ale ten je už takovej náš dědeček.. jinak myslím že by se na to hodil až moc :D .. Ale asi si koupím borderku... Chtěla jsem po něm štěně (po tom mojem labradorkovi) ale když jsem psala že hledám nějakou fenku nikdy se nikdo neozval.. je to opravdu skvělej pes a chtěla bych mít u sebe něco v čem by kolovala jeho krev. Teď se nám narodily štěňátka ale bylo to neplánovaný a jsou s NO... A já bych radši chtěla čistý...

13.7.2007 18:25

kapusta napsal(a):
No mám doma labradora ale ten je už takovej náš dědeček.. jinak myslím že by se na to hodil až moc :D .. Ale asi si koupím borderku... Chtěla jsem po něm štěně (po tom mojem labradorkovi) ale když jsem psala že hledám nějakou fenku nikdy se nikdo neozval.. je to opravdu skvělej pes a chtěla bych mít u sebe něco v čem by kolovala jeho krev. Teď se nám narodily štěňátka ale bylo to neplánovaný a jsou s NO... A já bych radši chtěla čistý...

Jé, mám doma taky labíse, je to ještě celkem mlaďoch (jsou mu asi 4 roky), ale na canisterapii je nevhodný, jelikož je to takový střeštidlo. Můj Rik nevydrží dlouho ležet a nechat se hladit od někoho cizího, když se mu zrovna nechce. Takže musím čekat na to moje štěndo vysněný.
Úplně Vás chápu, že by jste chtěla mít štěňátko po svém pejskovi, ale asi nikdo z lidí by nechtěl nakrýt svou fenku starším pejskem, takže vám nezbyde si nechat štěňátko křížený, ve kterém koluje jeho krev, nebo si budete muset pořídit štěndo po jiných rodičích (a nebo obojí ). Ale váš pejsek vám přesto zůstane na vždy v srdci a on bude vždy ten jedinej!!!
Být Vámi opravdu bych uvažovala si nechat to štěndo křížený s NO, vždyť jestli to bude mazel po tátovi, tak se na canisku hodit bude. No to musíte zvážit sama.
Tak přeji šťastné rozhodnutí!

PS. Můj Rik, z dnešní vycházky, to za ním je naše kamarádka, gordonka Kofina.

Přidejte reakci

Přidat smajlík