rude
napsal(a):
Přivezla jsem si štěndo a můj starší pes, 2,5roku ho neustále obskakuje, nevím co dělat, když ho nechám tak mu může ublížit...Myslím jak ho mačká, jinak nevrčí ani není agresivní. Bojím se, abych štěně nemusela vrátit....
Nemůžu je mít u sebe....
PORAĎTE!!!!!!
Nech je. Určitě si zvyknou. Vžádném případě bych je ale neodělovala. Moje starší fenka to dělala také, když jsem k ní pořídila malé štěně. Nechala jsem je a za pár dní to bylo v poho.
rude
napsal(a):
Přivezla jsem si štěndo a můj starší pes, 2,5roku ho neustále obskakuje, nevím co dělat, když ho nechám tak mu může ublížit...Myslím jak ho mačká, jinak nevrčí ani není agresivní. Bojím se, abych štěně nemusela vrátit....
Nemůžu je mít u sebe....
PORAĎTE!!!!!!
Samozřejmě je dobré nechat psy aby si to vyřídili mezi sebou. Na druhou stranu, pokud bude starší pes štěně obtěžovat příliš, zasáhni. Psovi dej najevo, že se ti jeho chování nelíbí (okřikni ho). Jako vůdce smečky máš na to právo.
hortova
napsal(a):
Samozřejmě je dobré nechat psy aby si to vyřídili mezi sebou. Na druhou stranu, pokud bude starší pes štěně obtěžovat příliš, zasáhni. Psovi dej najevo, že se ti jeho chování nelíbí (okřikni ho). Jako vůdce smečky máš na to právo.
já vim, že bych je měla nechat, ale on ho hrozně mačká, 40kilový pes nemůže rajtovat na 8kilovým štěněti.
Bojím se, že mu ublíží. tak ale když je půstím k sobě. tak ho nenechá na pojkoji, aby ho netrápil celou dobu...??
rude
napsal(a):
já vim, že bych je měla nechat, ale on ho hrozně mačká, 40kilový pes nemůže rajtovat na 8kilovým štěněti.
Bojím se, že mu ublíží. tak ale když je půstím k sobě. tak ho nenechá na pojkoji, aby ho netrápil celou dobu...??
Tak mu dej jasně najevo že si to nepřeješ, prostě dej povel fuj nesmíš ap. Obskakování není jen projevem sexualního pudu, ale je spojen i s dominancí. No ale čeho je moc to je příliš. Pro štěně to určitě také není nejpříjemnější zážitek.
hortova
napsal(a):
Tak mu dej jasně najevo že si to nepřeješ, prostě dej povel fuj nesmíš ap. Obskakování není jen projevem sexualního pudu, ale je spojen i s dominancí. No ale čeho je moc to je příliš. Pro štěně to určitě také není nejpříjemnější zážitek.
jenže on je jak blázen, když ho držím, je k neudržení jak za ním táhne a kňučí a štěká, a když ho pustím, tak se na něj zas vrhne. abych ho nemusela vracet....
rude
napsal(a):
Nemůžu je mít u sebe....
PORAĎTE!!!!!!
Ahojky
nevím přesně, jak bych to řešila já.. Ale asi bych se snažila psovi dát najevo, že už prostě není ten jediny, a zkusila tak nějak "podtrhnout" autoritu staršího psa. Třeba bych ho prostě usadila, aby byl v klidu, podržela mu čumák-ne surově, prostě abys mu ukázala kdo je pánem, a nechala malé štěně, ať si ho očmuchá a ať mu dá taky trochu najevo, že je tu doma.
Nebo třeba na cvičáku to dělají tak, že psa položí, chytnou mu tlamu, a kleknou si nad něj, aby mi ukázali projev dominance, tak v takové nějaké poloze bych nechala psa zvykat na štěně, když je tak neposlušný.. Ale to je jen moje vize, nevím, co je dobře a nechci někomu radit něco chybného. Zkusila bych si zajít za odborníkem na kynologické cvičiště a poradit se s ním.
Pokud ale pes není uplně surový, tak bych je i pár dní nechala, ať si prostě zvykají po svém.. Hlavně nezapomeň, že máš dva psy, ne jen štěně, a lásku musíš rozdělit mezi oba stejně. Starší pes se nesmí cítit odstrčený, a mladší zas jako mazánek... a nebo naopak...
Hodně zdaru !
rude
napsal(a):
Nemůžu je mít u sebe....
PORAĎTE!!!!!!
je potreba starsiemu dat najavo ze si to neprajete - slovne, vyhrazne... Psik sa snazi ukazat svoju dominanciu - doma sme mali rovnaky pripad - trvalo to dva mesiace, nastastie obaja psici su podobne vahovo disponovani... Takze kontrolovat, nutne je, aby ste stendo nepreferovali a neodsuvali starsieho na druhu kolaj...
rude
napsal(a):
Nemůžu je mít u sebe....
PORAĎTE!!!!!!
V tom případě mu to, že to nesmí, dej najevo rázněji. Chyntni ho za tlamu a třepni mu sní nebo něco podobného. misíš být opravdu naštvaná a pes o tom ví. Pokud tě pes neposlechne, tak je promlém taky v tom, že tě nejspíš neuznává jako autoritu.
Zkus také staršího psa pořádně utahat. Cvič s ním venku, házej balonky, cokoliv co by ho znavilo a pak ho znovu pust ke stěněti. Pokud bude dál štěně otravovat, tak ho potrestej. Následně mu dej nějaký povel u kterého víš že tě poslechne a dej mu pamlsek (odměnu). Pokud štěně nechá na pokoji, tak ho pochval.
hortova
napsal(a):
V tom případě mu to, že to nesmí, dej najevo rázněji. Chyntni ho za tlamu a třepni mu sní nebo něco podobného. misíš být opravdu naštvaná a pes o tom ví. Pokud tě pes neposlechne, tak je promlém taky v tom, že tě nejspíš neuznává jako autoritu.
Zkus také staršího psa pořádně utahat. Cvič s ním venku, házej balonky, cokoliv co by ho znavilo a pak ho znovu pust ke stěněti. Pokud bude dál štěně otravovat, tak ho potrestej. Následně mu dej nějaký povel u kterého víš že tě poslechne a dej mu pamlsek (odměnu). Pokud štěně nechá na pokoji, tak ho pochval.
Ano,staršímu pejskovi bych dala rázně najevo,že toto se prostě nedělá!! skutečně dává štěnátku najevo svou dominanci.Ale štěnátko bych neupřednostnovala,starší nesmí byt odsouván na "vedlejší kolej".Ale to uz tu bylo řečeno.