Psi a ostatní zvířata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.1.2006 15:30

Trochu se budu opakovat...
Dlouho tu nebylo žádné "textové" téma, tak bych ráda otevřela některá z témat, která by mohla zajímat více lidiček, pejskařů i skoronepejskařů.
Byla bych moc ráda, kdyby jste napsali svůj názor a zkušenosti se soužitím vašich psích kamarádů s ostatními zvířaty.
Zajímavé by bylo nejen vypsání kladů, ale i záporů takového soužití, prima by byli i zážitky a historky. Prosím, nezůstaňte jen u fotografií. Jsou krásné, je na co koukat, ale informace jsou důležité!
Aby můj text nebyl příliš dlouhý, v jiném vstupu se samozřejmě vyjádřím i já, protože také mám i jiná zvířata, ne jen psy.
Sem s příspěvky. Už se těším!

18.12.2005 23:36

eva nohelova napsal(a):
Dlouho tu nebylo žádné "textové" téma, tak bych ráda otevřela některá z témat, která by mohla zajímat více lidiček, pejskařů i skoronepejskařů.
Byla bych moc ráda, kdyby jste napsali svůj názor a zkušenosti se soužitím vašich psích kamarádů s ostatními zvířaty.
Zajímavé by bylo nejen vypsání kladů, ale i záporů takového soužití, prima by byli i zážitky a historky. Prosím, nezůstaňte jen u fotografií. Jsou krásné, je na co koukat, ale informace jsou důležité!
Aby můj text nebyl příliš dlouhý, v jiném vstupu se samozřejmě vyjádřím i já, protože také mám i jiná zvířata, ne jen psy.

U nás doma se soužití nepodařilo s kocour a s naší kočkou. Když jsou doma tak jsou odděleně. Momentálně i teď. Kočka začne utíkat a naše hovawartka 16. měsíců (Chíba)se hrne rychlostí za ní. Naposledy jsem na Mindu zapomněla( vyhřívala se na radiatoru ) a Chíba vešla a trochu šmejdila jako obvykle, pak se dívám na copak tak vrtí ocasem, že by viděla ven? A ona to byla Minda, dělala nenápadnou a už trochu prskala. Rychle jsem jí čapla a odnesla. Máme problém, že je Chíba žárlivá.Neumí se dělit. Když dávám mňamku stejně velkýmu psovi, tak se nic neděje, ale jakmile dám menšímu hned si dovoluje. To samý u koček, když náhodou proklouzla do pokoje, kde kočky zrovna jedly, tak po nich škaredě vyjela. samozřemě jí za to hned vynadáme. Říká se nebo jsem četla, že pokud jsou doma dřív kočky, tak si pes na ně zvykne, ale u nás to pravidlo nefungovalo. Možná jsme jí ze začátku málo trestali. Myslím, že tam se stala na začátku chybä. Mělo se jí rázně naznačit , že takhle ne. A taky se říká, že prvního psa vždycky člověk zkazí. Nejdřív jsem se tomu bránila, ale teprve teď vidím chyby. A tak snad za rok nebo za dva až budeme pořizovat dalšího hovíka to bude lepší.

19.12.2005 08:27

eva nohelova napsal(a):

Máme dvě čivavky a s příchodem americké stafordice se ta jedna změnila k nepoznání. Prostě jí to udělalo radost, stal se z ní sebevědomý pejsek, má tu amstafku moc ráda a ona jí to opětuje, často spí tak, že ji amstafka obejmě packou a malá čivka se o ni zahřívá. Moc jim to přátelství prospívá. Druhá čivavka zase kamarádí se starým stafordem a cítí se moc důležitě, když si s ní 11-ti letý psí děda hraje jako štěně a "jakoby útočí" s přehnanou mimikou a honí se spolu u baráku. Celá smečka miluje lidi a jsou nadšení, když někdo zazvoní( přišel další hladič), všichni se hrnou ke dveřím, podívat se, kdo přišel, někdy je těžké se přes ně dostat a odemnknout.Je srandovní, jak se starý staford v poloze na zádech upomíná drkáním do člověka nohou, aby ho hladil po bříšku.

19.12.2005 08:28

cream napsal(a):
Máme dvě čivavky a s příchodem americké stafordice se ta jedna změnila k nepoznání. Prostě jí to udělalo radost, stal se z ní sebevědomý pejsek, má tu amstafku moc ráda a ona jí to opětuje, často spí tak, že ji amstafka obejmě packou a malá čivka se o ni zahřívá. Moc jim to přátelství prospívá. Druhá čivavka zase kamarádí se starým stafordem a cítí se moc důležitě, když si s ní 11-ti letý psí děda hraje jako štěně a "jakoby útočí" s přehnanou mimikou a honí se spolu u baráku. Celá smečka miluje lidi a jsou nadšení, když někdo zazvoní( přišel další hladič), všichni se hrnou ke dveřím, podívat se, kdo přišel, někdy je těžké se přes ně dostat a odemnknout.Je srandovní, jak se starý staford v poloze na zádech upomíná drkáním do člověka nohou, aby ho hladil po bříšku.

Kamarádky.

19.12.2005 10:25

eva nohelova napsal(a):

Nám se doma soužití celkem daří, k šesti psům máme tři kočky, šest morčátek a dvě kozy. Jedna z koček je kotě, takže dává psům opravdu zabrat - když pes leží, vleze mu mezi přední tlapy a zběsile ho zakusuje. Psi zvednou hlavou a vrhají na mě útrpné pohledy, abych je zachránila (kočka má cca 1kg a psi 50 až 60).
Všichni naši psi milují kozy (hlavně to mlíčko a bobky ), jedna kozenka je mírná a hodná, někdy se s nimi i ze hry honí. Ale ta druhá - koza každým coulem, paličatá, vzpurná, neváhá ani chvilku a žene se je nabrat. Takže když se pasou, musí být přivázaná, abychom před ní ochránili naše pastevecké psy

19.12.2005 14:20

eva nohelova napsal(a):

Nasi psi ziji s konckami v miru a poklidu. Pred casem jsme meli dokonce psa, kteremu se okotila kocka do boudy a on je celou dobu co v boude pobyvali hlidal. Ted mame tri kocky a tri psi. Nase kocka Suada se naprosto zamilovala do psa Chance. Tuto lasku projevuje od kotatka do ted (tj. do dvou let). Kdykoliv ho vidi hrne se k nemu, leha si k nemu, Chance tyto projevy sympatii prijima chladne, ale jeste se nestalo, ze by Suade ublizil. Tato rovnovaha mezi psy a kockami byla ponekud narusena prichodem nasi ovcandy. Vzali jmse si ji jako 4 mes. stene z utulku, dosti nevycvalane stene. Kocky se od prvopocatku snazila zakousnout, po roce vysvetlovani jsme presli ke kompromisu, kocky honi jen aby se nereklo, profrci kolem nich naznaci utok a bezi dal.
Se slepicema ziji take v miru i kdyz verim, ze kdyby nemeli samostatny vybeh, Armen (ovcanda) kdyby se nudila urcite by par slipkam zkratila jejich byti na tomto svete. slabosti nasich psu jsou kralici, v nasi pritomnosti jim nic neudelaji, ale Chance kdyz zil jeste na dvorku, tak je z nudy vypoustel a pak chytal, bohuzel je pri tom i zabijel. Armen ma uz na svedomi zivot dvou kraliku. Aby nedoslo k milce, ze jsme sadouri a bavi nas pohled na nebohe kraliky zapasici o zivot. Vzdy jsme ubikace usaku radne zabezpecili, bohuzel muj dedecek je uz mirne skleroticky a nekdy zapomene zavrit.
Na druhou stranu Chance je velice klidny a toleranti k jinym druhum. Pred nedavnem sdilel pokoj s mladetem vrabce, ktere mohlo bez strachu litat a poskakovat Chancovi primo pred nosem a pes se nikdy nepokusil o nejaky vypad. To same platilo pro piskomily. Jeden cas jsem v byte mela kralicka, od dvou dnu veku do tri mesicu. ramlice ho nechtela, tak jsme ho dokrmovali. Chance ho nebral jako kralika, ale jako dalsi prirustek do rodiny, nechal ho po sobe lezt, spat atd. Take mame fretku, kterou ale hlidame a i kdyz by ji sam Chance nic neudelal, Matysek (fretak) se ho snazi kousnout, skocit na nej a jine veci, Chance se vzdy snazi utect, ale pro jistotu kdyby ho Matysek prilis kousnul, nebo ho moc otravoval je k sobe nepustime. Jen kdyz je Matysek na voditku chodi spolu na prochazky.
Na dvore jsme meli i prasata, kozy. V lete jsem za pomoci psu pasla 50 clenne stado koz, vse bez problemu. ke konim se take chovaji adekvatne. Nejhorsi vztah ke zviratum ma asi moje Armen, ktera je neuveritelne drza a dominantni, kdyz videla poprve kone na misto toho aby z nej mela respekt snazila se ho kousat do nohou, coz ji samozrejme, k jejimu zklamani, nebylo dovoleno.
Nejlepsi vztah ma Chance, ktery kdysi krome tech kraliku vychazi snad s kazdym zviretem.

19.12.2005 16:52

eva nohelova napsal(a):

Máme německou ovčandu - tříletou a snese se s našimi kočkami, slepicemi, jednou kozou a sousedovými koňmi a kravami úplně bez problémů. Když jsme přivezli nové slepice,musela si je očuchat a varovala jsme ji, že nejsou na hraní a je pokoj. Zajímavý vztah má s kočkami. Kocoura honí, pokud se díváme. Jakmile žádný člověk není na blízku, uplně se ignorují. jako by nám oba chtěli dokázat, že správný pes lítá za kočkami a správná kočka zdrhá ..S kočkou je to jiný vztah. Taky utíkají , když se díváme, / tedy na feně je vidět, že v kritických situacích brzdí, aby kočku nepředběhla a je to prostě podívaná pro diváky / ale když se nikdo nedívá, kočka se motá psovi pod nohama , otírá se o fenu, že ztrácí rovnováhu. Krásný pohled . .Pak taky byla čubinka strašně zvědavá na kůzlata a chtěla je nosit za krk, což kůzlata nerada, ale umíme náádherný skok přes kozu.. Koze je to při ožírání něčeho zajímavého jedno a vypadá to pro diváky, co k nám chodí na procházky podívat se na naši zoologickou , velmi efektně.Hezké vánoce.helena

21.12.2005 22:47

eva nohelova napsal(a):

K nám se do bytu kromě 5 fen už moc zvířat nevejde, ale syn je terarista a má agamu vousatou - docela ochočenou a pěkně velkou ještěrku. V létě ji naše klidně venku pasou, doma na koberci ji spíš přehlížejí. Jen malé štěně se zpočátku snažilo ještěrku ulovit, ale dala si říct.

21.12.2005 22:48

eva nohelova napsal(a):

... a ještě hlídačka čivinka

23.12.2005 07:15

eva nohelova napsal(a):

Zimní dovádění.

23.12.2005 09:57

makki napsal(a):
Zimní dovádění.

Musím napsat, že náš kocour (9 let), našeho psa nemá rád. Pes by si chtěl hrát, ale "Dědek", jak mu říkáme, o nějakém kočkování nechce ani slyšet. Vždycky poblíž číhá a na chudáka psa vystartuje ze zálohy, zasyčí a naznačí útok. Pes se strašně lekne a uskočí. Zřejmně si Dědek ze psa dělá legraci...nevím, do duše mu nevidím, nicméně se do jídla pouští s daleko větším apetitem. Dědek byl dost rozmazlovaná kočka a teď se s konkurencí asi nechce jen tak smířit a psovi to dává sežrat, doslova, pokud psa neuhlídáme, je Dědek bez véči..
Možná nové kotě by situaci pomohlo vyřešit, ale nechci to hrotit.
Každopádně soužití dvou extrémně rozdílých tvorů jako je pes a kočka, je strašně zajímavý. Někdy mám pocit, že koutkem oka vidím, jak na sebe hrozí, nebo vyplazují jazyky. Když se otočím najednou se oba mejou....

25.12.2005 19:19

eva nohelova napsal(a):

...že na sebe vyplazují jazy... To je hezké. A víte že já mám někdy taky ten pocit?!
Faktem je, že u nás je soužití psů a ostatních zvířat zcela bez problémů. Máme 3 psy (RTW, šeltie, kavalírka...a v únoru přibyde černý teriér...už se narodil) a 3 kočky, se kterýma jsou myslím úplně v pohodě. Někdy se škádlejí, ale tak nějak zdravě. Nikdy se nic nestalo, nekdy u nás dokonce vidíte, jak nejen pes honí kočku, ale i kočka psa a pak se v jednom tahu vystřídají! Pak zase se válejí v jednom klubku, aby se potom navzájem umyli a v dednom velkém klubku spolu usnuli. V létě dokonce kočky spí ve stínu rotvíka. Takže "no problem".
V bytě máte morče, a to je také v pohodě, sice psi nezůstávají úplně v klidu, pořád ho sledují, nebo často spí u jeho klece, ale také naštěstí jsou kamarádi. Dokonce se mnou spí šeltička, kavalírka a morče v jednom křesle.
Pak máme 6 koní. Tak je to trochu horší, a to v tom směru, že si všichni psi, zejména kavalírka myslí, je to jsou nějací super kamarádi, zcela neškodní a lehcí jako pírko, protože pořád se jim motají pod nohama a podbíhají i za pohybu koně pod břichem. Naštěstí, když sedím na koni, tak se drží kolem, ale ne pod koněm. Takže o tom, že by koním chtěli ublížit, rozhodně nemůže být řeč, ale fakt zároveň je, že postrádají i základní respekt z takového zvířete.
Potom máme malé stádečko ovcí a s nimi je legrace. RTW je celkem dobře umí směrovat kam potřebuji, šeltička je zase shání dohromady, kavalírce jsou ovečky zcela ukradené a běhá kolem jen proto, že běhá kolem šeltička Centy.
Králíci jsou v králikárně, takže o jejich kamarádství nebo nepřátelství nemůže být ani řeč.
Mám vždycky radost, když od příchozích k nám slyším žasnutí a údiv nad tím, jak ty zvířata spolu hezky soužijí. (Musela jsem se pochlubit, protože mě to opravdu těší).

25.12.2005 20:49

eva nohelova napsal(a):

Máme doma koně, psa, kočky, ovce, králíky a slepice. Pes (fenka slov. čuvač) snáší docela dobře kočky, ale s chutí je prožene. jedna, co před ní moc neutíká ji nezajímá. Malé kotě je schopná zase žmoulat až mu to moc příjemné není, ale celkově kočkám nebezpečná není. Zato králíci a slepice co dezertují ze svých ohrádek mají smůlu. Před koňmi má náležitý respekt, protože těm nedělá žádný problém ji nakopnout nebo ještě lépe kousnout. Sami od sebe si koně psa nevšímají, jen mladší kobylka (je jí 1,5 roku) občas provokuje. Co se ale dá nazvat výborným soužitím je vztah čuvačky k ovcím (asi opravdu geny). Fenka je schopná u nich na louce ležet dlouho a ony si od ní nechají i čistit oči a uši a dělá jim to vyloženě dobře. Přitom jsou naše ovce docela plaché. Taky je zajímavý vztah koní a koček. Kočky zcela neohroženě a rády leží u koní a ti je tam trpělivě obcházejí. Když kůň například žere, malé kotě mu skáče po stéblech u huby co se hýbou a kůň si to nechá líbit. Udělat tohle pes, už by asi dostal co proto.

26.12.2005 18:40

stieberova napsal(a):
Máme doma koně, psa, kočky, ovce, králíky a slepice. Pes (fenka slov. čuvač) snáší docela dobře kočky, ale s chutí je prožene. jedna, co před ní moc neutíká ji nezajímá. Malé kotě je schopná zase žmoulat až mu to moc příjemné není, ale celkově kočkám nebezpečná není. Zato králíci a slepice co dezertují ze svých ohrádek mají smůlu. Před koňmi má náležitý respekt, protože těm nedělá žádný problém ji nakopnout nebo ještě lépe kousnout. Sami od sebe si koně psa nevšímají, jen mladší kobylka (je jí 1,5 roku) občas provokuje. Co se ale dá nazvat výborným soužitím je vztah čuvačky k ovcím (asi opravdu geny). Fenka je schopná u nich na louce ležet dlouho a ony si od ní nechají i čistit oči a uši a dělá jim to vyloženě dobře. Přitom jsou naše ovce docela plaché. Taky je zajímavý vztah koní a koček. Kočky zcela neohroženě a rády leží u koní a ti je tam trpělivě obcházejí. Když kůň například žere, malé kotě mu skáče po stéblech u huby co se hýbou a kůň si to nechá líbit. Udělat tohle pes, už by asi dostal co proto.

Tak tohle je naše trpasličí stříbrná pudlice Cindy a samička sphynx potkana Sugar.

27.12.2005 09:41

caniche napsal(a):
Tak tohle je naše trpasličí stříbrná pudlice Cindy a samička sphynx potkana Sugar.

Napište nám něco o soužití Sugara a Cindy.

27.12.2005 18:22

eva nohelova napsal(a):
Napište nám něco o soužití Sugara a Cindy.

Naše štěndo boxera Mortimer s naším kocourem...

27.12.2005 18:27

habana1 napsal(a):
Naše štěndo boxera Mortimer s naším kocourem...

...

28.12.2005 09:24

habana1 napsal(a):
...

fotky jsou fajn, ale co takhle něco o těch dvou napsat?

28.12.2005 17:29

eva nohelova napsal(a):

Takto se krmí štěňátka moskevského strážního psa s koťaty. Když už je v misce málo, štěňata odběhnou a nechají ještě chvilku žrát koťata a až potom přijdou vyčistit misku. Nijak jsme je to neučili, koťátka se jim vnutila sama a zatím jim to spolu funguje.

29.12.2005 15:33

jana zemanova napsal(a):
Takto se krmí štěňátka moskevského strážního psa s koťaty. Když už je v misce málo, štěňata odběhnou a nechají ještě chvilku žrát koťata a až potom přijdou vyčistit misku. Nijak jsme je to neučili, koťátka se jim vnutila sama a zatím jim to spolu funguje.

Sugar a Cindy spolu vycházely v pohodě (Sugar už uhynula stářím). Ještě sem dám jednu pudlo - potkaní - trpasličí aprikotka Cristy a černá potkanka Matylda.

29.12.2005 15:35

caniche napsal(a):
Sugar a Cindy spolu vycházely v pohodě (Sugar už uhynula stářím). Ještě sem dám jednu pudlo - potkaní - trpasličí aprikotka Cristy a černá potkanka Matylda.

A do třetice jednu ovčácko - potkaní . tohle je náš potkaní sameček Cipísek a fena NO Axa.

29.12.2005 22:47

caniche napsal(a):
A do třetice jednu ovčácko - potkaní . tohle je náš potkaní sameček Cipísek a fena NO Axa.

Fotky jsou to krásné. Ale nechcete třeba připsat, jak jste je na sebe učila zvykat? Určitě by tuto infomaci hodně lidí uvítalo. Pro mnohé je to nepochopitelné, že jsou kamarádi takové zvířata. Byl doma nejdříve potkan a potom pes a nebo naopak? Koho na koho vlastně bylo horší navykat?

29.12.2005 22:55

eva nohelova napsal(a):
Fotky jsou to krásné. Ale nechcete třeba připsat, jak jste je na sebe učila zvykat? Určitě by tuto infomaci hodně lidí uvítalo. Pro mnohé je to nepochopitelné, že jsou kamarádi takové zvířata. Byl doma nejdříve potkan a potom pes a nebo naopak? Koho na koho vlastně bylo horší navykat?

První byli doma psi . A základem je perfektní poslušnost psů, kteří prostě ví, že na "nesmíš" prostě nesmí. Jakmile pochopili, že potkani se neloví, už to bylo v pohodě. Ale fakt je, že ani pudlové, ani NO nejsou žádní vrazi, myslím, že takový foxteriér by myšáky neakceptoval

30.12.2005 00:18

eva nohelova napsal(a):

Napíšu jen text,foto,bohužel, nemám a to mne dost mrzí.Dcera ,po dobu VS svého kamaráda,měla v opatrování fretku.Moc roztomilé zvířátko.Jednou Ketyně koupila mrňavého potkana,co by potravu.Ti dva se tak skamarádili,že 3 měsíce spolu žili,hráli se a volně pobíhali po bytě.Potkan měl obrovskou zálibu se dceři zamuchlat do culíku a spokojeně usnout.Kdybych to neviděla na vlastní oči, nevěřila bych.Dceřin kámoš se vrátil z vojny, vzal si Kety a potkana si vzal jiný kamarád.
Já mám ZR - 5 let a kocoura - 2,5 roku v bytě a naprosto bez problémů.

2.1.2006 09:13

eva nohelova napsal(a):

Ke koze mela Lajka respekt, s kuzlaty si chtela hrat

2.1.2006 09:16

eva nohelova napsal(a):

:-)

2.1.2006 09:41

eva nohelova napsal(a):

.

2.1.2006 12:32

dejavu napsal(a):
.

jsou tu skvělé fotky
čivava Kevin a potkan

2.1.2006 12:33

eva nohelova napsal(a):

Kevin a potkan

2.1.2006 12:33

simona napsal(a):
Kevin a potkan

Kevin a Agáta

2.1.2006 12:34

simona napsal(a):
Kevin a Agáta

Kevin s Agátou v boudě

2.1.2006 12:34

simona napsal(a):
Kevin s Agátou v boudě

zase Kevin s Agátou

2.1.2006 12:35

simona napsal(a):
zase Kevin s Agátou

Kevin a Sára

2.1.2006 12:36

simona napsal(a):
Kevin a Sára

Kevin a koza Mekin ze cvičáku

2.1.2006 12:37

simona napsal(a):
Kevin a koza Mekin ze cvičáku

s chameleonem

2.1.2006 12:37

eva nohelova napsal(a):

Kevinek s kachničkou

2.1.2006 14:11

eva nohelova napsal(a):

Moje Tibetská doga a můj zakrslý králíček

2.1.2006 14:19

baiwen napsal(a):
Moje Tibetská doga a můj zakrslý králíček

Kočko-psí siesta.

2.1.2006 14:29

eva nohelova napsal(a):

My máme doma taky potkanice a psa. Výhodou bylo, že pokanicím byl už jeden rok když se začaly seznamovat s naším labradořím štěnětem. Když byla úplně maličká tak se očuchávali jenom přes klec. Potom štěnuše vypadaly první zuby a přestala do všeho kousat, tak jsme je začaly seznamovat pořádně. Přitom jsme naustále opakovaly, že pokanice jsou "maličký" a že na ně musí "pomalu". Tyhle povely používáme i teď, když jsme venku a potkáme třeba čivavu...
Myslím že seznamování nám hodně ulehčilo i to, že máme labradorku, která skutečně miluje všechny zvířata. Při seznamování jsme jí musely hlídat, aby potkanice samou láskou nezalehla, či neublízala :-) Ale teď po roce a půl už nemusíme hlídání věnovat takovou pozornost.
Doma máme mimo potkanic taky andulky, hada a želvy, se kterými také dobře vychází. Pokaždé když želvy krmíme granulkama, tak u nich pejsková trpělivě sedí, pozoruje je a vyčkává až se konečně želvy nabaští, protože ví, že vždy dostane nějakou tu zbylou granulku.

2.1.2006 15:47

eva nohelova napsal(a):

My máme labradora Sama a v pořadí už pátou kočku... Bohužel . Vypipláme a vychováme kotě a pak zmizí. Na vsi je holt život kočky vystaven mnoha rizikům, ale zavírat je doma se mi taky nechce...
Tohle je náš první kocour Gato. Byl vyjímečně inteligentní, otvíral si dveře (což Sama nikdy ani nenapadlo, ač fyzicky by pro to měl mnohem lepší předpoklady - vždycky jen kňourá a nechá se obsloužit, od nás nebo od kocoura) a psa si velmi oblíbil. Chodil s námi dokonce na až 5 km procházky - to už jsem byla ve vsi skutečně exot, nejen že chodím denně se psem, ale s KOČKOU... Sam jeho lásku přijímal povzneseně, dělal že ho to obtěžuje, ale myslím, že ve skutečnosti byl rád.
První seznámení se všema kočkama bylo bouřlivé, ovšem ze strany koťat. Sam se je hrnul očuchat, koťata na zadních, prskala, drápala, Gato se i připočůral... a do dvou hodin byli vždycky kamarádi. Z mojí zkušenosti je nutné psí projevy přízně a výzvy ke hře od počátku přísně korigovat, aby si nezvykl koťata trápit a žmoulat.

2.1.2006 15:49

marcha napsal(a):
My máme labradora Sama a v pořadí už pátou kočku... Bohužel . Vypipláme a vychováme kotě a pak zmizí. Na vsi je holt život kočky vystaven mnoha rizikům, ale zavírat je doma se mi taky nechce...
Tohle je náš první kocour Gato. Byl vyjímečně inteligentní, otvíral si dveře (což Sama nikdy ani nenapadlo, ač fyzicky by pro to měl mnohem lepší předpoklady - vždycky jen kňourá a nechá se obsloužit, od nás nebo od kocoura) a psa si velmi oblíbil. Chodil s námi dokonce na až 5 km procházky - to už jsem byla ve vsi skutečně exot, nejen že chodím denně se psem, ale s KOČKOU... Sam jeho lásku přijímal povzneseně, dělal že ho to obtěžuje, ale myslím, že ve skutečnosti byl rád.
První seznámení se všema kočkama bylo bouřlivé, ovšem ze strany koťat. Sam se je hrnul očuchat, koťata na zadních, prskala, drápala, Gato se i připočůral... a do dvou hodin byli vždycky kamarádi. Z mojí zkušenosti je nutné psí projevy přízně a výzvy ke hře od počátku přísně korigovat, aby si nezvykl koťata trápit a žmoulat.

... takhle to bylo s Gatem po pár měsících - tvrdá kompetice o místo u kamen

2.1.2006 15:50

marcha napsal(a):
... takhle to bylo s Gatem po pár měsících - tvrdá kompetice o místo u kamen

Sama si dokonale ochočil i druhý kocourek Pribiňáček .

2.1.2006 15:52

marcha napsal(a):
Sama si dokonale ochočil i druhý kocourek Pribiňáček .

Ten už s námi na procházky nechodil. Po čase k němu přibyl ještě černobílý Lipánek, kterého přinesly děti, že se potuloval kolem řeznictví. Oba bohužel zmizeli když jsme byli na víkend pryč, ač k nám docházeli krmit a hladit sousedi .

2.1.2006 16:00

marcha napsal(a):
Ten už s námi na procházky nechodil. Po čase k němu přibyl ještě černobílý Lipánek, kterého přinesly děti, že se potuloval kolem řeznictví. Oba bohužel zmizeli když jsme byli na víkend pryč, ač k nám docházeli krmit a hladit sousedi .

A teď máme Barbuchu. Asi že je ženská, drží se nejlíp. Sama vytlačuje z křesla. Je to komické - přijde za vámi 40 kilový pes a dělá smutné oči, dovede vás ke křeslu a tam se vyvaluje malé kotě. Když potká svého úhlavního soka, 50ti kilového malamuta, ztrácí Sam pud sebezáchovy, ale kočku vyhnat neumí...

2.1.2006 16:05

marcha napsal(a):
A teď máme Barbuchu. Asi že je ženská, drží se nejlíp. Sama vytlačuje z křesla. Je to komické - přijde za vámi 40 kilový pes a dělá smutné oči, dovede vás ke křeslu a tam se vyvaluje malé kotě. Když potká svého úhlavního soka, 50ti kilového malamuta, ztrácí Sam pud sebezáchovy, ale kočku vyhnat neumí...

A na závěr kocour Gato a ovce na jedné z procházek

2.1.2006 16:10

jindral napsal(a):
Kočko-psí siesta.

SNAŽNĚ PROSÍM, NESCHYLUJTE SE JEN K FOTOGRAFIÍM. FOTKY JSOU TO KRÁSNÉ, ALE JAK JE U TOHO JEN KOMENTÁŘ SE JMÉNEM, JSOU TÉMĚŘ BEZCENÉ. DRŽME SE TOHO, ŽE JE TO DISKUSE A FOTOGRAFIE VKLÁDEJME JEN JAKO DOPLNĚK K TEXTU. DÍKY VŠEM ZA POCHOPENÍ!!!

2.1.2006 16:57

eva nohelova napsal(a):

Společná svačina kocoura a malého kavkazana

2.1.2006 17:00

jana zemanova napsal(a):
Společná svačina kocoura a malého kavkazana

a už je miska prázdná

9.1.2006 10:54

marcha napsal(a):

V práci Sama baví osmáci. Vydrží je dlouho pozorovat. Už si na něj zvykli a myslím, že i to občasné poplašení, co jim způsobí, je pro ně spíš vítané zpestření dne

12.1.2006 07:26

jana zemanova napsal(a):
a už je miska prázdná

Tohle je naše tibetačka Brooke a králíček Riči

12.1.2006 10:49

caniche napsal(a):
První byli doma psi . A základem je perfektní poslušnost psů, kteří prostě ví, že na "nesmíš" prostě nesmí. Jakmile pochopili, že potkani se neloví, už to bylo v pohodě. Ale fakt je, že ani pudlové, ani NO nejsou žádní vrazi, myslím, že takový foxteriér by myšáky neakceptoval

Caniche, musím reagovat na větu "myslím že foxteriér by myšáky neakceptoval"... já mám doma hlaďáka, a není s ním v tomto problém. Co patří k rodině je jeho taky, ale myšáky na poli loví naostro pořád. Doma na morčata se dívá bez loveckýho přesvědčení. To stejný s kočkama. Vyrostl s kocourem, takže jsou kámoši. Prohání se ze sportu. I jeho mamu a babku. Ale běda, jak mu proběhne před nosem cizí kočičák. To je vzteklý foxlík zabiják a docela srandovní.
To stejný i naši ostatní psi. Tři briardi a němčour. Naše kočky prohání ze sportu. To pak kočka sedí na stromě a skoro jim škrábe mrkvičku, že je vypekla a psiska jsou spokojení, že kočku zahnali. Ale ve skutečnosti se baví všichni.
Koně a dobytek respektují, jenom čuníci je docela zaujali. To ležel brioš ve chlívě za ohradou a hleděl na ně jak se tam povalují a chrochtají. Docela zábava.

12.1.2006 12:27

eva nohelova napsal(a):

Moje fenka Bára je z útulku a s morčatama jsem jí seznamovala opatrně - přeci jen je to kříženka pražs.krysaříka. Dopadlo to ale bezvadně, po několika dnech ji přestali zajímat jako kořist a začala se s nima kamarádit, tedy ona chtěla, ale morčáci moc nadšení nebyli. Až pak jsem musela dát jedno morče uspat a to druhé jak zůstalo samo, tak se s Bárou trochu skamarádilo. Bylo to srandovní, Bára do něj šťouchala čumákem, olizovala mu zadek, milovala jeho bobky. Pak ho začala dokonce nakrývat, chudák morče, vždycky si ho nahrnula pod sebe a on pak byl celý rozcuchaný a vykulený. Bohužel i druhé morče jsem musela nechat uspat, takže jsem Báře pořídila psí kámošku. Zatím ji mám krátce, takže doufám, že si na sebe zvyknou. Bára byla zvyklá být rozmazlovaný jedináček, takže se jí teď moc nelíbí, že se musí dělit.
Ve vztahu ke kočkám jsme na tom taky celkem dobře, pokud před ní utíkají, to je Bára prožene ráda, ale nic jim nedělá. Když ale číča nezdrhá, tak Báru nezajímá. Měla jsem takového odvážného kocourka, byl větší než Bára a dokonce jí občas nafackoval.

12.1.2006 12:30

tina napsal(a):
Moje fenka Bára je z útulku a s morčatama jsem jí seznamovala opatrně - přeci jen je to kříženka pražs.krysaříka. Dopadlo to ale bezvadně, po několika dnech ji přestali zajímat jako kořist a začala se s nima kamarádit, tedy ona chtěla, ale morčáci moc nadšení nebyli. Až pak jsem musela dát jedno morče uspat a to druhé jak zůstalo samo, tak se s Bárou trochu skamarádilo. Bylo to srandovní, Bára do něj šťouchala čumákem, olizovala mu zadek, milovala jeho bobky. Pak ho začala dokonce nakrývat, chudák morče, vždycky si ho nahrnula pod sebe a on pak byl celý rozcuchaný a vykulený. Bohužel i druhé morče jsem musela nechat uspat, takže jsem Báře pořídila psí kámošku. Zatím ji mám krátce, takže doufám, že si na sebe zvyknou. Bára byla zvyklá být rozmazlovaný jedináček, takže se jí teď moc nelíbí, že se musí dělit.
Ve vztahu ke kočkám jsme na tom taky celkem dobře, pokud před ní utíkají, to je Bára prožene ráda, ale nic jim nedělá. Když ale číča nezdrhá, tak Báru nezajímá. Měla jsem takového odvážného kocourka, byl větší než Bára a dokonce jí občas nafackoval.

ještě jedna - odpolední siesta

12.1.2006 12:32

tina napsal(a):
ještě jedna - odpolední siesta

a poslední - společná svačinka

12.1.2006 14:24

tina napsal(a):
a poslední - společná svačinka

Píďa když mu bylo 8 týdnů a kočka Zrzka

12.1.2006 14:25

kalliope napsal(a):
Píďa když mu bylo 8 týdnů a kočka Zrzka

A Píďa se Zrzkou, teď už mu je 11 měsíců

12.1.2006 20:58

kalliope napsal(a):
A Píďa se Zrzkou, teď už mu je 11 měsíců

A jak jste ty dva seznamovala? Koukám, že jsou super kámoši...!

13.1.2006 12:53

eva nohelova napsal(a):
A jak jste ty dva seznamovala? Koukám, že jsou super kámoši...!

no to ono to vypadá jen na fotce, pes by si chtěl s kočkou hrát, ta na to už není, ale útrpně jeho výjevy snáší, když už se naštve a chce klid, profackuje ho a Píďa se zklidní. Když jsou venku, Píďa má tendence ji a honit a bránit jí ve vstupu domů, zřejmě asi žárlí či co, ale když jsou spolu oba dva doma, tak Píďas je spokojenej, že může být nahoře s náma, tak jsou oba O.K. musím ale doat, že kočku pozorně sleduje a parádně si jí hlídá. Tak asi tak

13.1.2006 15:30

tina napsal(a):

a hele, ten černobílý, vypadá stejně jako náš kocourek - aspoň už vím kde se celý den a v podvečer toulá. Má úplně stejné znaky ( plochy ) jako náš Mikeš, tedy alespoň jak je vidět podle fota.

24.3.2006 18:49

eva nohelova napsal(a):

Odpočinek

24.3.2006 19:23

aranka napsal(a):
Odpočinek

Moji psi mají za kamarádky kočky, králíky i slepičky. Je to zkrátka o socializaci a pokud si štěně zvykne na ostatní zvířata, tak je to pak pohodička.

24.3.2006 20:00

richterova eva napsal(a):
Moji psi mají za kamarádky kočky, králíky i slepičky. Je to zkrátka o socializaci a pokud si štěně zvykne na ostatní zvířata, tak je to pak pohodička.

Tak jsem konečně přišla na to, jak zmenšit naskenované fotky aby se sem daly vložit
Patří k textu který je o něco výš...jak je vidět, tak psice je úplně zbožňuje...

24.3.2006 20:06

richterova eva napsal(a):

Tak se taky přidám Moje fenka NO a Papillon se s našima kočkama snesou bez problémů, kočka byla doma první a NO ji tedy respektuje. Kocourek přišel později, ale s fenou si padli do oka a doslova se milují
Měla jsem taky zakrslou králičičku Fifinku, a ta milovala psy a oni ji taky
Nejvíc zbožňovala ohryzávání psích ocasů Co na to holky ovčácké nevím, ale nikdy se nijak pohoršeně netvářily
Tady je Brituška s kocourkem Cherrym

24.3.2006 20:08

mata napsal(a):
Tak se taky přidám Moje fenka NO a Papillon se s našima kočkama snesou bez problémů, kočka byla doma první a NO ji tedy respektuje. Kocourek přišel později, ale s fenou si padli do oka a doslova se milují
Měla jsem taky zakrslou králičičku Fifinku, a ta milovala psy a oni ji taky
Nejvíc zbožňovala ohryzávání psích ocasů Co na to holky ovčácké nevím, ale nikdy se nijak pohoršeně netvářily
Tady je Brituška s kocourkem Cherrym

Tady Brituška s králíčkem Fifinkou

24.3.2006 20:11

mata napsal(a):
Tady Brituška s králíčkem Fifinkou

Brituška s kočkou přítelových rodičů....tohle dělá všem kočkám, vypadá to hrozně, ale je to jemné "žumlání" a všechny kočky u toho začnou příst, tak se jim to asi líbí...

24.3.2006 20:17

mata napsal(a):
Brituška s kočkou přítelových rodičů....tohle dělá všem kočkám, vypadá to hrozně, ale je to jemné "žumlání" a všechny kočky u toho začnou příst, tak se jim to asi líbí...

Už fakt poslední Mamčina ovčanda Arga, můj Papillon Gerry a moje zakrslá králičinka Fifča
Zapomněla jsem jen dodat, že od mala učím Britušu, aby všemu, co je menší než ona, neubližovala.....pokud ji nějakej ratlík neňafne za nohu, ale i pak ho jen nahrne pod sebe a nic Takže Brita i Gerry mají rádi vše, co je doma, ať u nás, či našich rodičů, nebo známých, ale cizí na svém písečku nesnesou...

25.3.2006 20:20

mata napsal(a):
Už fakt poslední Mamčina ovčanda Arga, můj Papillon Gerry a moje zakrslá králičinka Fifča
Zapomněla jsem jen dodat, že od mala učím Britušu, aby všemu, co je menší než ona, neubližovala.....pokud ji nějakej ratlík neňafne za nohu, ale i pak ho jen nahrne pod sebe a nic Takže Brita i Gerry mají rádi vše, co je doma, ať u nás, či našich rodičů, nebo známých, ale cizí na svém písečku nesnesou...

Moje dcera Martina byla od narození doma obklopena psy. Její láska ke zvířátkům byla živena hlavně z mé strany. Měla ráda nejen psy.Takže doma jsme měli i potkánka, morče, myšky a jednou si dokonce koupila kuře, měla ho ochočené v pokojíčku v krabici a venčila po sídlišti. Chodilo za ní jako pejsek, ale jakmile vyrostlo, skončilo u babičky na zahradě. Martina se osamostatnila a mohla si splnit svůj sen, německou dogu, harlekýna. Samozřejmě také potkany, ne jednoho. Potom následovala fretka, kočka a nakonec had.
Všechna zvířátka se spolu dobře snáší a jsou kamarádi, vyjma hada. Ten si s nimi nehraje.
Takže 1. fotka Blejdík a Fredík

25.3.2006 20:22

jafar napsal(a):
Moje dcera Martina byla od narození doma obklopena psy. Její láska ke zvířátkům byla živena hlavně z mé strany. Měla ráda nejen psy.Takže doma jsme měli i potkánka, morče, myšky a jednou si dokonce koupila kuře, měla ho ochočené v pokojíčku v krabici a venčila po sídlišti. Chodilo za ní jako pejsek, ale jakmile vyrostlo, skončilo u babičky na zahradě. Martina se osamostatnila a mohla si splnit svůj sen, německou dogu, harlekýna. Samozřejmě také potkany, ne jednoho. Potom následovala fretka, kočka a nakonec had.
Všechna zvířátka se spolu dobře snáší a jsou kamarádi, vyjma hada. Ten si s nimi nehraje.
Takže 1. fotka Blejdík a Fredík

2. foto hrátky Čip a Dejl

25.3.2006 20:23

jafar napsal(a):
2. foto hrátky Čip a Dejl

3.foto Máme se moc rádi

25.3.2006 20:24

jafar napsal(a):
3.foto Máme se moc rádi

4. foto Dejl a Blejdík spinkají

25.3.2006 20:25

jafar napsal(a):
4. foto Dejl a Blejdík spinkají

5. foto Jaké dárečky nám to Ježíšek naložil????

25.3.2006 20:27

jafar napsal(a):
5. foto Jaké dárečky nám to Ježíšek naložil????

6. foto Povozíš mě????
omlouvám se za tolik foteček, ale když mi je dcera poslala, byla jsem jimy nadšená, tak se chci o tu radost s někým podělit

25.3.2006 21:21

jafar napsal(a):
6. foto Povozíš mě????
omlouvám se za tolik foteček, ale když mi je dcera poslala, byla jsem jimy nadšená, tak se chci o tu radost s někým podělit

No to je dobře, že jste se podělila, tohle fakt stojí za to!
Nádherný fotky, překrásní aktéři...hlavně ta doga
U dcery musí být pořád veselo..smutek se tam už jaksi nemůže vejít,že?
Opravdu krásný fota

26.3.2006 12:02

mata napsal(a):
No to je dobře, že jste se podělila, tohle fakt stojí za to!
Nádherný fotky, překrásní aktéři...hlavně ta doga
U dcery musí být pořád veselo..smutek se tam už jaksi nemůže vejít,že?
Opravdu krásný fota

tak mě to nedá a ještě přidám krásného hada mé dcery Martiny. Nevím jak se jmenuje ani co to je za druh.Měří asi jeden metr a se zvířátky se moc nekamarádí, dcera ho ale také miluje.

27.3.2006 19:41

eva nohelova napsal(a):

Zdravím.. myslím si, že pes si zvykne na jekékoli zvíře..ale největší problém je v tom, že úplně nejideálnější stav je, když si začne zvykat od malička.. od úplného štěňátka. Já osobně mám taky ale zkušenost se psem, kterého jsem měla jako malá holka.. byl to dobrman. Bydlleli jsme od jakživa v paneláku, najednou se rodiče usmysleli, že se odstěhujeme na vesnici, kde koupili starší rodinný dům.. a tak jsme se stěhovali. Samozřejmě pejsek s námi. No a jelikož prostoru bylo dost, začaly se pořizovat drobná domácí zvířata. Chlívek byl součástí k rodinnému domu a zel prázdnotou, tak přibyly slepice, králíci a dokonce jsme chovali i 6 oveček. Pejskovi bylo v tu dobu asi 5 let, nikdy před tím nepřišel s těmito zvířaty do styku. Ovce i ostatní drobné zvířectvo přijal úplně bez sebemenších problémů za další členy své rodiny.. a kamarádil se s nimi tak, že chvíli naháněly ovce jeho a pak zas chvilku on je.. dokázali klidně i hodinku se takhle vyblbovat a bavit nás svými hrátkami. Když měla slepice kuřata, tak chodil a když mohl, tak je olizoval...naše Agáta...současný pes..pro ní je každé zvíře stračně zajímavé, ale v momentě kdy se pohne, tak je to kořist. Jediný kocour na kterého si zvykla od mala, protože před ní neutíkal, ten zůstal jejím kamarádem. Naštěstí dnes už nechováme ani slepice, myslím, že s naší Agátou bychom měli stále nějaké ztráty. :o)) a stále málo vajec..

27.3.2006 20:07

luciemach napsal(a):
Zdravím.. myslím si, že pes si zvykne na jekékoli zvíře..ale největší problém je v tom, že úplně nejideálnější stav je, když si začne zvykat od malička.. od úplného štěňátka. Já osobně mám taky ale zkušenost se psem, kterého jsem měla jako malá holka.. byl to dobrman. Bydlleli jsme od jakživa v paneláku, najednou se rodiče usmysleli, že se odstěhujeme na vesnici, kde koupili starší rodinný dům.. a tak jsme se stěhovali. Samozřejmě pejsek s námi. No a jelikož prostoru bylo dost, začaly se pořizovat drobná domácí zvířata. Chlívek byl součástí k rodinnému domu a zel prázdnotou, tak přibyly slepice, králíci a dokonce jsme chovali i 6 oveček. Pejskovi bylo v tu dobu asi 5 let, nikdy před tím nepřišel s těmito zvířaty do styku. Ovce i ostatní drobné zvířectvo přijal úplně bez sebemenších problémů za další členy své rodiny.. a kamarádil se s nimi tak, že chvíli naháněly ovce jeho a pak zas chvilku on je.. dokázali klidně i hodinku se takhle vyblbovat a bavit nás svými hrátkami. Když měla slepice kuřata, tak chodil a když mohl, tak je olizoval...naše Agáta...současný pes..pro ní je každé zvíře stračně zajímavé, ale v momentě kdy se pohne, tak je to kořist. Jediný kocour na kterého si zvykla od mala, protože před ní neutíkal, ten zůstal jejím kamarádem. Naštěstí dnes už nechováme ani slepice, myslím, že s naší Agátou bychom měli stále nějaké ztráty. :o)) a stále málo vajec..

Charon a Gety

2.5.2006 14:59

eva nohelova napsal(a):

ulovený Jack Russel

2.5.2006 15:01

eva nohelova napsal(a):

lovecký pes ???

2.5.2006 15:33

kavka napsal(a):
lovecký pes ???

Tak u nás to probíhalo následovně.
Nejprve jsme měli akvárko s rybičkama. Pak přišel první pes, který v necelých 6 měsících sundal dekl a rybičky vyžral Holt retrívr.
Pak jsme mu pořídili potkanici Amálku, ta byla naprosto zlatá. Pesák je kliďas a ona byla odmala dost oprsklá, takže spolu lehávali na gauči a hráli si. Pak přišla potkanice Anežka, ta zase psovi kradla žrádlo z misky. Potom jsme si pořídili retrívří holku, která je dodnes hroznej poděs a zbrkloun - s malými zvířátky jí musím krotit, jinak je samou láskou užmoulá.
Pak k nám na chatu přišel kocour Nany a nebylo nic hezčího než pozorovat dva zlaťáky, bílou a flekatou potkanici a černýho kocoura propletený ve spánku na gauči.
Nany a potkani jsou už ve věčných lovištích, nám přibyla ještě jedna retrívří holka a mourovatá kočka Amálka. Ta si psy rozdělila následovně - psovi krade žrádlo, starší holku má na mazlení a opečovávání a s mladou se honěj za míčkama.
Teď čeká koťátka, tak jsem zvědavá jak je začleníme do smečky.

Jediný problém který máme jsou u psích holek slepice - ony je nechtěj zabít, jen je aportujou, jenže pipky to většinou nevydejchaj :o(

27.12.2008 13:52
mikka

XXX.XXX.184.104

arosek napsal(a):
Tak u nás to probíhalo následovně.
Nejprve jsme měli akvárko s rybičkama. Pak přišel první pes, který v necelých 6 měsících sundal dekl a rybičky vyžral Holt retrívr.
Pak jsme mu pořídili potkanici Amálku, ta byla naprosto zlatá. Pesák je kliďas a ona byla odmala dost oprsklá, takže spolu lehávali na gauči a hráli si. Pak přišla potkanice Anežka, ta zase psovi kradla žrádlo z misky. Potom jsme si pořídili retrívří holku, která je dodnes hroznej poděs a zbrkloun - s malými zvířátky jí musím krotit, jinak je samou láskou užmoulá.
Pak k nám na chatu přišel kocour Nany a nebylo nic hezčího než pozorovat dva zlaťáky, bílou a flekatou potkanici a černýho kocoura propletený ve spánku na gauči.
Nany a potkani jsou už ve věčných lovištích, nám přibyla ještě jedna retrívří holka a mourovatá kočka Amálka. Ta si psy rozdělila následovně - psovi krade žrádlo, starší holku má na mazlení a opečovávání a s mladou se honěj za míčkama.
Teď čeká koťátka, tak jsem zvědavá jak je začleníme do smečky.

Jediný problém který máme jsou u psích holek slepice - ony je nechtěj zabít, jen je aportujou, jenže pipky to většinou nevydejchaj :o(

Enzo a kočenky

27.12.2008 13:53
mikka

XXX.XXX.184.104

mikka napsal(a):
Enzo a kočenky

27.12.2008 13:54
mikka

XXX.XXX.184.104

mikka napsal(a):

Enzo s potkanici Přišerou

27.12.2008 13:55
mikka

XXX.XXX.184.104

mikka napsal(a):
Enzo s potkanici Přišerou

A s potkanici Bessie. Na fotce si pravě potkanice pochutnava na jeho kosti. Potkani jsou jediný zviřata, kterým dovoli brat si jeho kosti a jist z jeho misky

27.12.2008 17:25
lilith1

XXX.XXX.241.35

eva nohelova napsal(a):

U nás se to rozrůstalo tak nějak postupně. Jako první jsme pořídili britskou kočičku Tequilu, jelikož ta žije s námi uvnitř domu s další příchozí německou dogou Titou se moc nevídala a když už se někdy potkali na zahradě Tequila dala jasně najevo, že žádný kamárádšoft nebude. Časem jsme pořídili další kočičku Felisku ta měla být původně jen venku, ale nějak se nenápadně vetřela dovnitř Nejprve na sebe holky nějak moc zvědavé nebyli, ale teď se tolerují, nemůžu říct kamarádí, ale žijí vedle sebe aniž by se nějak obtěžovali, občas se i vzájemně olíznou, ale to jen když mají náladu. Pak nám přibyl nalezený kříženec Punťa ten byl hned kamarád s Titou, sice jsem měla zpočátku strach aby mu při hrách díky své velikosti neublížila, ale ač jsou někdy jejich hrátky trochu drsnějšího ražení, nikdy žádný problém nebyl. Punťa drze Titu kouše a tahá za ocas, pysky nebo nohy a ona mu to trpí, když už toho má dost, tak ho odpálkuje a on jí dá pokoj. Tequila mu dala hned od začátku najevo že kamarádit se nebudou, jedna ťafka drápky po čumáku a Punťa si jí přestal všímat a oba se obcházejí uctivým obloukem, zato s Feliskou si od počátku porozumněli a muchlují se spolu. Punťa ji občas tahá za ocas, ale ví kdy má přestat aby jednu neslízl. Jinak oba psi jsou od štěněčího věku - Tita od 3měsíců a Punťa asi do půl roku co se k nám dostal zvykáni na veškerá zvířata - pracuju ve zverimexu a psi občas chodí do práce se mnou, takže první co se naučili, že na zvířata se neštěká a nekouše se do nich. Takže oba psi dobře vychází s různými zvířecími druhy.
Zde na fotce to sice nevypadá,ale fakt jsou to kamarádi

27.12.2008 17:26
lilith1

XXX.XXX.241.35

lilith1 napsal(a):
U nás se to rozrůstalo tak nějak postupně. Jako první jsme pořídili britskou kočičku Tequilu, jelikož ta žije s námi uvnitř domu s další příchozí německou dogou Titou se moc nevídala a když už se někdy potkali na zahradě Tequila dala jasně najevo, že žádný kamárádšoft nebude. Časem jsme pořídili další kočičku Felisku ta měla být původně jen venku, ale nějak se nenápadně vetřela dovnitř Nejprve na sebe holky nějak moc zvědavé nebyli, ale teď se tolerují, nemůžu říct kamarádí, ale žijí vedle sebe aniž by se nějak obtěžovali, občas se i vzájemně olíznou, ale to jen když mají náladu. Pak nám přibyl nalezený kříženec Punťa ten byl hned kamarád s Titou, sice jsem měla zpočátku strach aby mu při hrách díky své velikosti neublížila, ale ač jsou někdy jejich hrátky trochu drsnějšího ražení, nikdy žádný problém nebyl. Punťa drze Titu kouše a tahá za ocas, pysky nebo nohy a ona mu to trpí, když už toho má dost, tak ho odpálkuje a on jí dá pokoj. Tequila mu dala hned od začátku najevo že kamarádit se nebudou, jedna ťafka drápky po čumáku a Punťa si jí přestal všímat a oba se obcházejí uctivým obloukem, zato s Feliskou si od počátku porozumněli a muchlují se spolu. Punťa ji občas tahá za ocas, ale ví kdy má přestat aby jednu neslízl. Jinak oba psi jsou od štěněčího věku - Tita od 3měsíců a Punťa asi do půl roku co se k nám dostal zvykáni na veškerá zvířata - pracuju ve zverimexu a psi občas chodí do práce se mnou, takže první co se naučili, že na zvířata se neštěká a nekouše se do nich. Takže oba psi dobře vychází s různými zvířecími druhy.
Zde na fotce to sice nevypadá,ale fakt jsou to kamarádi

Tady už to vypadá lépe

27.12.2008 17:27
lilith1

XXX.XXX.241.35

lilith1 napsal(a):
Tady už to vypadá lépe

A Punťa s kočenami

27.12.2008 17:28
lilith1

XXX.XXX.241.35

lilith1 napsal(a):
A Punťa s kočenami

S Feliskou je kamarád

27.12.2008 17:29
lilith1

XXX.XXX.241.35

lilith1 napsal(a):
S Feliskou je kamarád

A taky s králíčky

27.12.2008 17:33
lilith1

XXX.XXX.241.35

lilith1 napsal(a):
A taky s králíčky

Ale kámoší třeba i s nosálem

27.12.2008 18:26
sapinka

XXX.XXX.139.135

lilith1 napsal(a):
Ale kámoší třeba i s nosálem

My taky máme spoustu kámošů

27.12.2008 18:30
sapinka

XXX.XXX.139.135

sapinka napsal(a):
My taky máme spoustu kámošů

čuníkům olizuje rypáčky od šrotu

27.12.2008 18:33
sapinka

XXX.XXX.139.135

sapinka napsal(a):
čuníkům olizuje rypáčky od šrotu

s kachničkami

27.12.2008 18:43
sapinka

XXX.XXX.139.135

sapinka napsal(a):
s kachničkami

s kočkou

27.12.2008 18:46
sapinka

XXX.XXX.139.135

27.12.2008 18:50
sapinka

XXX.XXX.139.135

27.12.2008 19:08
sapinka

XXX.XXX.139.135

sapinka napsal(a):
a s potkanem

Tak to byly fotečky. Mia od malinka nemá problém s jinými druhy zvířat.....u některých zvířat co pískaj jí musim hlídat, a vysvětlit jí, že to opravdu není hračka. Ptáci ji nezajímají vůbec, ale teda se srnkama je to horší, ráda se s nima proběhneA co jí nejvíc fascinuje jsou veverky, chodíme venčit do parku, kde pokaždé na nějakou narazíme a ona pak chodí s hlavou v oblacích a myslim, že dumá nad tim, jak můžou šplhat po stromech. Doopravdy pak chodí a každej strom kontroluje od kmene až po korunu jestli tam náhodou žádná veverka neni, je z nich unešená. Fretku a potkany miluje, těm by dovolila všechno, a čuníkům, jak jsem psala, olizuje rypáčky od šrotu, jinak si jich nevšímá. Koní si taky nevšímá, teda jednou jednoho prohnala v ohradě, to byl takovej její úletA jinak mě nic zajímavého nenapadá

27.12.2008 19:42
evelin

XXX.XXX.14.198

sapinka napsal(a):
Tak to byly fotečky. Mia od malinka nemá problém s jinými druhy zvířat.....u některých zvířat co pískaj jí musim hlídat, a vysvětlit jí, že to opravdu není hračka. Ptáci ji nezajímají vůbec, ale teda se srnkama je to horší, ráda se s nima proběhneA co jí nejvíc fascinuje jsou veverky, chodíme venčit do parku, kde pokaždé na nějakou narazíme a ona pak chodí s hlavou v oblacích a myslim, že dumá nad tim, jak můžou šplhat po stromech. Doopravdy pak chodí a každej strom kontroluje od kmene až po korunu jestli tam náhodou žádná veverka neni, je z nich unešená. Fretku a potkany miluje, těm by dovolila všechno, a čuníkům, jak jsem psala, olizuje rypáčky od šrotu, jinak si jich nevšímá. Koní si taky nevšímá, teda jednou jednoho prohnala v ohradě, to byl takovej její úletA jinak mě nic zajímavého nenapadá

27.12.2008 19:50
sapinka

XXX.XXX.139.135

evelin napsal(a):

Ahoj Evi, no jo Mia s Chilli se nezapřouTaky jsme měli andulku, ale s tou už se Mia nesetkala

27.12.2008 20:49
lisakova

XXX.XXX.206.44

eva nohelova napsal(a):

Máme doma 3 stafbulíčky, dvě fenky a psa. Synovi jsme koupili k mikuláši myšku dvoubarevnou. Náš Bubák neustále vyhledává její přítomnost, je nalepenej u akvárka neustále, když jsme ještě nevěděli že naše myška Zuzka je březí, tak sme nechali probíhat myšku a náš Bubák se k ní vrhnul s nadšením a olizoval ji jako štěňátko. Takhle jemnýho jsem ho dlouho neviděla, k tak malýmu tvorečkovi se choval moc opatrně. Bohužel než sem stačila nafotit nějaké fotky, tak myška vrhla 11 mladých už byla březí ze zverexu a jaký bylo naše překvapení, když jsem se 23 koukla do její boudičky, protože nám utekla a tam jsem našla to nadělení defakto pod vánoční stromeček. I vztah k dalším zvířatům v naší domácnosti je naprosro úžasný bez nějakého navykání, prostě naši psi to nějak majhi v sobě. Ještě když sme měli zlatou křečici tak naše Dastynka se k ní chovala moc hezky a Milinka taky.
Bohužel se omlouvám, že fota nemám, ale až budou myšata větší tak je nafotím spolu s Bubákem

27.12.2008 21:26
albona

XXX.XXX.8.6

lisakova napsal(a):
Máme doma 3 stafbulíčky, dvě fenky a psa. Synovi jsme koupili k mikuláši myšku dvoubarevnou. Náš Bubák neustále vyhledává její přítomnost, je nalepenej u akvárka neustále, když jsme ještě nevěděli že naše myška Zuzka je březí, tak sme nechali probíhat myšku a náš Bubák se k ní vrhnul s nadšením a olizoval ji jako štěňátko. Takhle jemnýho jsem ho dlouho neviděla, k tak malýmu tvorečkovi se choval moc opatrně. Bohužel než sem stačila nafotit nějaké fotky, tak myška vrhla 11 mladých už byla březí ze zverexu a jaký bylo naše překvapení, když jsem se 23 koukla do její boudičky, protože nám utekla a tam jsem našla to nadělení defakto pod vánoční stromeček. I vztah k dalším zvířatům v naší domácnosti je naprosro úžasný bez nějakého navykání, prostě naši psi to nějak majhi v sobě. Ještě když sme měli zlatou křečici tak naše Dastynka se k ní chovala moc hezky a Milinka taky.
Bohužel se omlouvám, že fota nemám, ale až budou myšata větší tak je nafotím spolu s Bubákem

tak já přidávám toho našeho lumpa

morčata...

27.12.2008 21:28
albona

XXX.XXX.8.6

albona napsal(a):
tak já přidávám toho našeho lumpa

morčata...

tady děláme pořádek u sklípkanů...

27.12.2008 21:29
albona

XXX.XXX.8.6

albona napsal(a):
tady děláme pořádek u sklípkanů...

venčení činčil...

27.12.2008 21:30
evelin

XXX.XXX.14.198

sapinka napsal(a):
Ahoj Evi, no jo Mia s Chilli se nezapřouTaky jsme měli andulku, ale s tou už se Mia nesetkala

Ahoj Míšo, máš pravdu. Připadají mě jako přes kopírák... A jak se pořád máte???

27.12.2008 21:35
albona

XXX.XXX.8.6

albona napsal(a):
venčení činčil...

a ještě s hadem....

27.12.2008 21:36
albona

XXX.XXX.8.6

albona napsal(a):
a ještě s hadem....

a ještě jedna s hadíkem...

27.12.2008 21:53
evelin

XXX.XXX.14.198

albona napsal(a):
a ještě jedna s hadíkem...

Jedna morčátková

27.12.2008 22:20
sapinka

XXX.XXX.139.135

evelin napsal(a):
Ahoj Míšo, máš pravdu. Připadají mě jako přes kopírák... A jak se pořád máte???

Celkem fajnAž na to že mám zkouškovýAle pokecáme asi v naší diskusiTeda teď už jdu asi spát

28.12.2008 21:39
rocky

XXX.XXX.125.150

evelin napsal(a):
Jedna morčátková

Jessie a kocour Tom

28.12.2008 22:42
asteka

XXX.XXX.171.110

rocky napsal(a):
Jessie a kocour Tom

Astéka a Flek