Dobrý večer všem pejskařům
Mám štěndo NO, jsou mu čtyři měsíce,pejsek je veselí ale nevydrží si dlouho hrát a lehne si , má problémy s kratší vycházkou, nejspíš ho bolí nožičky,proto s nim zatím nikam nechodím.Náš (už) třetí veterinářnám nám předepsal kalcium (vapník)ale já už nevím komu mám věřit .jeden povídá to , druhý zase něco jinýho.Pejska krmím granulemi K9 pejsek je baští .Váží 22kg to se mi zdá dost, ale bylo mi prvním a druhým vetem doporučeno dávat mu to co sežere,niní mu dávám dle svého rozumu pouze denní dávku dle tabulky.Také mu dávám kloubní výživu zn.GIOM. Ohledně těch veterinářů není vet ....jako vet....
denny
napsal(a):
Mám štěndo NO, jsou mu čtyři měsíce,pejsek je veselí ale nevydrží si dlouho hrát a lehne si , má problémy s kratší vycházkou, nejspíš ho bolí nožičky,proto s nim zatím nikam nechodím.Náš (už) třetí veterinářnám nám předepsal kalcium (vapník)ale já už nevím komu mám věřit .jeden povídá to , druhý zase něco jinýho.Pejska krmím granulemi K9 pejsek je baští .Váží 22kg to se mi zdá dost, ale bylo mi prvním a druhým vetem doporučeno dávat mu to co sežere,niní mu dávám dle svého rozumu pouze denní dávku dle tabulky.Také mu dávám kloubní výživu zn.GIOM. Ohledně těch veterinářů není vet ....jako vet....
Pokud dáváte granule pro velká plemena a ještě přidáváte vitamíny, tak si myslím, že více pro pejska udělat nemůžete. A nebo bych ještě zkusila dávat granule speciálně pro německé ovčáky, myslím, že takové jsou speciální royal canin. A jelikož mu jsou teprve čtyři měsíce, tak byste mu mohli taky dát občas bílý jogurt či tvaroh s piškoty. A dlouhými procházky ho nepřetěžujte, nechte ho třeba vyběhat na louce či zahradě a až uvidíte, že už je unavený, vezměte ho domů a nechte ho odpočívat. Jinak bohužel s ovčáky zkušenost nemám, máme retrívra, ten vyrostl na pro planu, royal caninu a eukanubě, a ještě jsme mu přidávali vitaminy Alavis MSM, nyní mu jsou tři roky a klouby má úplně v pořádku, za což jsem moc ráda, momentálně máme štěně BSP a toho krmíme ráno a večer royal caninem a do toho mu vaříme kuřecí maso, a k obědu mu dáváme bílý jogurt či tvaroh s piškoty. Přeji hodně štěstí.
marky88
napsal(a):
Pokud dáváte granule pro velká plemena a ještě přidáváte vitamíny, tak si myslím, že více pro pejska udělat nemůžete. A nebo bych ještě zkusila dávat granule speciálně pro německé ovčáky, myslím, že takové jsou speciální royal canin. A jelikož mu jsou teprve čtyři měsíce, tak byste mu mohli taky dát občas bílý jogurt či tvaroh s piškoty. A dlouhými procházky ho nepřetěžujte, nechte ho třeba vyběhat na louce či zahradě a až uvidíte, že už je unavený, vezměte ho domů a nechte ho odpočívat. Jinak bohužel s ovčáky zkušenost nemám, máme retrívra, ten vyrostl na pro planu, royal caninu a eukanubě, a ještě jsme mu přidávali vitaminy Alavis MSM, nyní mu jsou tři roky a klouby má úplně v pořádku, za což jsem moc ráda, momentálně máme štěně BSP a toho krmíme ráno a večer royal caninem a do toho mu vaříme kuřecí maso, a k obědu mu dáváme bílý jogurt či tvaroh s piškoty. Přeji hodně štěstí.
dobry vecer. dovolte mi, abych reagoval na krmnou davku vaseho no. jestli vam veterinari rekli, abyste mu daval tolik co sezere, tak jsou to uplny pitomci. na co jsou asi na kazdym pytli tabulky s davkovanim. lidi, to nemate taky svoji hlavu na premysleni? 22kg na no ve 4 mesicich se mi zda pomerne dost. psa jsem nevidel, ale muze byt unaveny z toho, ze je proste tezkej a kostra ho zkratka neunese. ma proslapy? hlavne ted neprejdete na royal canin, po tom vam nabere jeste vic. snazte se najit takove granule, ktere maji co nejmensi obsah proteinu. napr. happy dog, maji radu pro stenata obrich plemen tusim s 24%bilkovin. nebo nutra nuggets 26%. kazdy procento dobry. je ve vecku, kdy prezubuje, vysoka hmotnost, ubytek vapniku, zuby si ho stahnou z kosti, muze mit za nasledek nevratne zmeny na pohybovem aparatu. zamyslel bych se nad nejakou specialni kloubni, ale i kostni vyzivou. podivejte se na www.nutripets.cz a nebojte se informovat se tel. nebo mailem. stoji to zato. taky necekejte
marky88
napsal(a):
My mame Irskeho vlkodava, a podla odporucania chovatelky dostava granule Bosch a este Welpenkalk(vapnik fosfor a tak dalej...) potvrdili nam to aj dvaja veterinary ze viac uz pre neho nemozeme urobit a prave domacu stravu nam zakali...samozrejme ze zavse dostane aj zeleninu ci syr a tvaroch s medom...cukor nedavat...nas sa tiez rychlo unavy, ale nechame ho behat kolko vladze a prechadzkami ho radsej nezatazujeme...akonahle zacne posedavat ide domov kde sa este chvilku hrame a potom vzdy zaspi...
prajem vela stastia
iveta navrátilová

sanko2
napsal(a):
My mame Irskeho vlkodava, a podla odporucania chovatelky dostava granule Bosch a este Welpenkalk(vapnik fosfor a tak dalej...) potvrdili nam to aj dvaja veterinary ze viac uz pre neho nemozeme urobit a prave domacu stravu nam zakali...samozrejme ze zavse dostane aj zeleninu ci syr a tvaroch s medom...cukor nedavat...nas sa tiez rychlo unavy, ale nechame ho behat kolko vladze a prechadzkami ho radsej nezatazujeme...akonahle zacne posedavat ide domov kde sa este chvilku hrame a potom vzdy zaspi...
prajem vela stastia
Jednoznačně bych vápník nepřidávala,pokud krmíte kvalitní granule není potřeba vápník přidávat.Přebytek vápníku zpusobí stejné a nebo i horší potíže než jeho nedostatek.Organismus je schopen se vypořádat s mírným deficitem ale u nadbytku neví co sním.pokud chcete pesovi něco přidat pro čisté svědomí tak mu mužete dát ruzné jogurty,pacholíky tvaroh ap.,raději než vápník bych doporučila kloubní výživu je jich ted dost velký výběr.
iveta navrátilová
napsal(a):
Jednoznačně bych vápník nepřidávala,pokud krmíte kvalitní granule není potřeba vápník přidávat.Přebytek vápníku zpusobí stejné a nebo i horší potíže než jeho nedostatek.Organismus je schopen se vypořádat s mírným deficitem ale u nadbytku neví co sním.pokud chcete pesovi něco přidat pro čisté svědomí tak mu mužete dát ruzné jogurty,pacholíky tvaroh ap.,raději než vápník bych doporučila kloubní výživu je jich ted dost velký výběr.
Taky doporučuju www.nutripets.cz, paní Stuchlá je velmi ochotná, ve všem Vám poradí, tak se jen jejích rad držte, ona ví, co říká.
Pro Ivetu. Jako je každý pes jiný, tak i každý pes má jiné potřeby vitamínů a minerálů, co jednomu stačí, druhému stačit vůbec nemusí. I dávkování na obalech granulí je pouze orientační od-do. Nejlepší je sledovat vývoj psa a pokud má nějaké růstové problémy, řešit je. Ohledně vápníku doporučuju k přečtení článek pana Stuchlého Kolik vápníku potřebuje pes? Je zde http://www.veterina-info.cz/ script/articledetail.asp?rid=220
jindral
napsal(a):
Taky doporučuju www.nutripets.cz, paní Stuchlá je velmi ochotná, ve všem Vám poradí, tak se jen jejích rad držte, ona ví, co říká.
Pro Ivetu. Jako je každý pes jiný, tak i každý pes má jiné potřeby vitamínů a minerálů, co jednomu stačí, druhému stačit vůbec nemusí. I dávkování na obalech granulí je pouze orientační od-do. Nejlepší je sledovat vývoj psa a pokud má nějaké růstové problémy, řešit je. Ohledně vápníku doporučuju k přečtení článek pana Stuchlého Kolik vápníku potřebuje pes? Je zde http://www.veterina-info.cz/ script/articledetail.asp?rid=220
to jindra: no konecne nekdo rozumny, kdo ma taky svou vlastni hlavu a neposloucha slepe to, co mu nakazou veterinari. jsou mezi nimi i taci, kteri zakazuji obecne psum davat jakoukoli zeleninu. vzdyt je to prece selma!
a navic by to mohla byt zdrava selma, ze ktery by byly prijmy jenom za ockovani. to by se tezko zivili...
maťa

denny
napsal(a):
Obávám se, že moje vetka se živí rozhodně hůř, než paní Stuchlá
A myslím, že není sama.....
Nebo ty preparáty paní Stuchlá dává zadarmo? Či opravdu jen v nutném případě? Neřekla bych....ale toť každého věc, jen z ní nedělejte světici a ze všech vetů výdělečná hovada
Každopádně to chce dobrého veta, selský rozum, dobré oči a potom není řešení nikterak složité
maťa
napsal(a):
Nebo ty preparáty paní Stuchlá dává zadarmo? Či opravdu jen v nutném případě? Neřekla bych....ale toť každého věc, jen z ní nedělejte světici a ze všech vetů výdělečná hovada
Každopádně to chce dobrého veta, selský rozum, dobré oči a potom není řešení nikterak složité
plne suhlasim s jindrom...nevidim dovod preco prave ten konkretny typ grnul musi byt uplne super...ono kazdy to na tom svojom zverencovi vidi sam...zaklad pre mna su informacie ktore som dostal od chovatelky pred kupou...ak doporucila konkretne granule a doplnkovy pripravok k nim tak nevidim dovod preco by to malo byt zle....odchovala na tom svoje psi a je vidiet ze sa im snazi dat to najlepsie...ak pri kupe steniatka je chovatel smutny ze mu odchadza jedno zo steniatok a hned ako prichode s nim domov a snazi sa informovat o steniatku a je vdacny za kazdu fotku, informaciu o tom steniatku tak nevidim dovod preco by som im nemal verit...poradili sme sa aj s veterinarmi a ty to napokon tiez odsuhlasili tak preco nie...
a na margo nutripets...kazdy z niecoho musi zit...ale to neznamena ze je nemoze poradit bez toho ze by sa pozeral len na peniaze...zial dost veterinarov to tak robi...
maťa
napsal(a):
opravud je nej. davat podle potreby a ne podle napisu an granulich
sí

denny
napsal(a):
Musím se také přidat, pořád tyhle problémy taky řešíme. Co se týče přidávání vápníku a dalších vitamínových přípravků, když krmíte granulemi, si taky myslím, že je spíše na škodu než k užitku. Vápník co je v granulích je pro psa plně dostačující. Nadbytek vápníku se z organismu stejně vyloučí a navíc zabraňuje vztřebávání jiných důležitých stopových prvků ve střevech. Výrazný nadbytek Ca může poškodit ledviny. Můžete třeba zkusit lepší granule, třeba Nutram je od stejného výrobce jako vaše K9, ale je min, o třídu lepší a je v něm opravdu málo bílkovin 23%, takže by pejsek neměl tak rychle růst. No a teď se podržte, co nám řekl vet ke kterému jsme museli po dlouhých potížích se psem přejít. Řešíme dlouhotrvající a stále se vracející průjmy. Od minulého veta jsme dostali Alavis, jako prevenci, že tím nemůžeme nic zkazit. Když jsme přišli k novému vetovi s těmi průjmy, řekli, že krmíme granulemi (už třetími) a přidáváme pouze preventivně Alavis, řekl nám, ať ho hned vysadíme, že je to jen reklamní trik, že pokud má pes potíže s klouby je Alavis na h...a pokud je nemá způsobíme mu tím jen žaludeční vředy. Tak jsem ho vysadili, no a .....po dvou dnech je po průjmech. Nejspíš to nebylo jen alavisem, ale minimálně mě zaujal názor veta na tyto preparáty. Ale kde je pravda????
sí
napsal(a):
Musím se také přidat, pořád tyhle problémy taky řešíme. Co se týče přidávání vápníku a dalších vitamínových přípravků, když krmíte granulemi, si taky myslím, že je spíše na škodu než k užitku. Vápník co je v granulích je pro psa plně dostačující. Nadbytek vápníku se z organismu stejně vyloučí a navíc zabraňuje vztřebávání jiných důležitých stopových prvků ve střevech. Výrazný nadbytek Ca může poškodit ledviny. Můžete třeba zkusit lepší granule, třeba Nutram je od stejného výrobce jako vaše K9, ale je min, o třídu lepší a je v něm opravdu málo bílkovin 23%, takže by pejsek neměl tak rychle růst. No a teď se podržte, co nám řekl vet ke kterému jsme museli po dlouhých potížích se psem přejít. Řešíme dlouhotrvající a stále se vracející průjmy. Od minulého veta jsme dostali Alavis, jako prevenci, že tím nemůžeme nic zkazit. Když jsme přišli k novému vetovi s těmi průjmy, řekli, že krmíme granulemi (už třetími) a přidáváme pouze preventivně Alavis, řekl nám, ať ho hned vysadíme, že je to jen reklamní trik, že pokud má pes potíže s klouby je Alavis na h...a pokud je nemá způsobíme mu tím jen žaludeční vředy. Tak jsem ho vysadili, no a .....po dvou dnech je po průjmech. Nejspíš to nebylo jen alavisem, ale minimálně mě zaujal názor veta na tyto preparáty. Ale kde je pravda????
Pro štěně je nejdůležitější hlavně vyvážený poměr Vápníku a Fosforu, jestli tyto hranice jsou hodně odlišné..nedělá to dobrotu. Vápník sme přidávali v období přezubování...aby se to nečerpalo z kostí a po té sme toho opět zanechali..u veta sme kontrolovali, jak na tom sme s procenty. Pes neměl nikdy prošlapy...packy pevný a silný. Růstový problémy taky nebyli. Jako malý dostával Alavis a momentálně je na Giomu. Na NO je 22 kilo v 4 měsících trochu moc...řeknu vám...radši držte psa hubeného, ať vám lidi říkají, jak je chcíplí, ale nebudete přetěžovat kostru. Bude vitální a rád z pohybu. Podle mě je blbost dávat psovi, jak je potřeba..tohle je hovadina nad hovadinu..pes by měl dostávat pravidelným režimem pravidelnou dávku. A ne, že dneska více běhal, dostane víc...víte co z toho je lidem? Záněty žaludku, špatná funkce žlučníku..atd. Jen proto, že nejí pravidelně a po menších dávkách. U psa, hrozí torze...fakt bych krmila klidně střed dávkovacích možností v daném věku psa (štěněte). Vědí, proč je to tam psáno...kdyby ne, nebudou to na ty pytle dávat...je to tzvn. doporučená dávka..ano, můžete ji psovi změnit, ale ne radikálně...!
Všichni vetové nejsou zlý..ale sáhněte si na srdce a řekněte...upřímně si myslím, že můj vet ze mě nikdy netahal peníze...hahá...
Hodně štěstí...hlavně ho nepřetěžovat...vyčůrat a dom, kolem baráku a dom...to stačí pro začátek.
denny
napsal(a):
Právě řeším podobný problém u fenky retrívra - podrobný popis viz.
http://www.carinka.info/info/nohy.html
Štěněcí granule pro velká plemena jsou doporučené pro celý první rok života, ALE během tohoto roku nastává období cca tří měsíců (3-6 měs.) kdy se potřeba vápníku v organismu enormě zvyšuje, protože štěně přezubuje a navíc velmi rychle roste!!
Myslím, že minimálně v tomto období je třeba vápník doplňovat.
Zkuste si nechat udělat rozbor krve a z něj zjistěte vzájemný poměr Ca : P. Ten by měl být asi 1,6 : 1.