Uživatel s deaktivovaným účtem

Poradíte mi prosím vás, co mám dělat s tou svojí malou potvůrkou, když se mi už podruhé vyčůrala do postele? Jak se zachovat? Proč to dělá?
Vydrží celou noc bez loužičky, a pak udělá tohle. Problém je i v tom, že si neumí říct, že potřebuje jít ven, většinou to uhlídáme, ale prostě si neřekne.
Když to udělala poprvé, myslela jsme, že je to možná proto, že bylo čerstvě povlíknuté povlečení, ale tím to asi nebylo, když to po čase zopakuje.
Potrestala jsem jí jen tím, že jsem jí k louži vzala a vynadala, ona moc dobře věděla, že udělala něco co nemá. A dál tím, že nesmí do postele.
Budu ráda za každou radu a vysvětlení jejího jednání. Je jí přes půl roku.
Díky moc
napsal(a):
Poradíte mi prosím vás, co mám dělat s tou svojí malou potvůrkou, když se mi už podruhé vyčůrala do postele? Jak se zachovat? Proč to dělá?
Vydrží celou noc bez loužičky, a pak udělá tohle. Problém je i v tom, že si neumí říct, že potřebuje jít ven, většinou to uhlídáme, ale prostě si neřekne.
Když to udělala poprvé, myslela jsme, že je to možná proto, že bylo čerstvě povlíknuté povlečení, ale tím to asi nebylo, když to po čase zopakuje.
Potrestala jsem jí jen tím, že jsem jí k louži vzala a vynadala, ona moc dobře věděla, že udělala něco co nemá. A dál tím, že nesmí do postele.
Díky moc
Hezký večer. Osobně bych začala s tím, že bych s fenkou jednala jako s malým štěnětem. Brala bych jí ven zhruba každé tři nebo čtyři hodiny a vstala bych s ní i v noci a donesla bych jí ven. Protože tak ona bude vedět, že vy s ní ven půjdete a brzy se naučí vám i říct, když se na ní zapomene. Ovšem může takto taky jen zkoušet co vy vydržíte a co jí projde. Trestejte ovšem jenom když jí přistihnete při činu, jinak to nemá cenu. Mám taky štěně, doma se mi vyčůralo jenom jednou, naštěstí pochopilo brzy, co se smí a co ne. Přistihla jsem ho tenkrát při činu, a i když to spousta lidí odsuzuje, tak jsem mu v loužičce vymáchala čumáček a vytahala jsem ho za kůži na krku. Od té doby se nic takového neopakovalo, když potřebuje tak si sedne ke dveřím a začne knučet. Podotýkám, že mu je čerstvých pět měsíců. Zdravím.
napsal(a):
Díky moc
Přikláním se k tomu s ní chodit každé 4 hodiny. I v noci...
A uklidním vás, že v tom nejste samy. Mi to pes v noci párkrát taky udělal. Prase jedno. Ale věkem to nějak přešlo.
impact
napsal(a):
Přikláním se k tomu s ní chodit každé 4 hodiny. I v noci...
A uklidním vás, že v tom nejste samy. Mi to pes v noci párkrát taky udělal. Prase jedno. Ale věkem to nějak přešlo.
Štěně není žádné prase, když se v noci počůrá. To samé byste mohla říct o dítěti, které chodí do plenek.
Já vstávala 2x za noc a vynášela (i ve spánku) štěně do půl roku a čekala s ním, až se vyčůrá. A to jsem ho neměla v posteli a v tom půlroce jsem ho už neunesla. Zadavatelka by se měla zamyslet nad tím co dělá. Nadávat štěněti zrovna tak jako dítěti je prd platné. Je třeba vyčkat až bude mít dost silné držáky na to, aby vydrželo celou noc. Do té doby slevit ze své pohodlnosti a holt vynášet a vynášet.
Jinak navrhuji do postele plyšáka. Ten nečůrá

lmusa
napsal(a):
Štěně není žádné prase, když se v noci počůrá. To samé byste mohla říct o dítěti, které chodí do plenek.
Já vstávala 2x za noc a vynášela (i ve spánku) štěně do půl roku a čekala s ním, až se vyčůrá. A to jsem ho neměla v posteli a v tom půlroce jsem ho už neunesla. Zadavatelka by se měla zamyslet nad tím co dělá. Nadávat štěněti zrovna tak jako dítěti je prd platné. Je třeba vyčkat až bude mít dost silné držáky na to, aby vydrželo celou noc. Do té doby slevit ze své pohodlnosti a holt vynášet a vynášet.
zadavatelka pro IMUSA(LIBA) - kdyby jste pořádně četla, tak jsem psala, že vydrží celou noc, tohle mi dvakrát udělala přes den. V noci s ní chodím, když jí vidím lézt z postele. Ale to se stalo snad dvakrát. V noci vůbec nepotřebuje jít ven a ráno jí musím vyloženě tahat z postele, aby se šla vyvenčit.
Přes den chodím každé dvě až tři hodiny, takže si myslím, že na půlroční štěně je do dostatečně často.
Tak si myslím, jestli nezkouší co vydržím. Jediný problém je, že jsem jí nechytila při činu.
A nabízet mi do postele plyšáka je opravdu trapný.
Příště lépe čtěte a pak kritizujte
lmusa
napsal(a):
Je to prasonetoveverkopitek, tže jsem vlastně vytrhla jedno zvíře z celýho názvu.
A u mě teda prase není až tak hanlivej výraz. Říkám mu tak běžně, ač mu táhne na čtvrtý rok. Třeba když si krkne, až se málem pobleje.
A pokud jsem si všimla, vážně zadavatelka o svým psovi nemluví jako o praseti.
napsal(a):
zadavatelka pro IMUSA(LIBA) - kdyby jste pořádně četla, tak jsem psala, že vydrží celou noc, tohle mi dvakrát udělala přes den. V noci s ní chodím, když jí vidím lézt z postele. Ale to se stalo snad dvakrát. V noci vůbec nepotřebuje jít ven a ráno jí musím vyloženě tahat z postele, aby se šla vyvenčit.
Přes den chodím každé dvě až tři hodiny, takže si myslím, že na půlroční štěně je do dostatečně často.
Tak si myslím, jestli nezkouší co vydržím. Jediný problém je, že jsem jí nechytila při činu.
A nabízet mi do postele plyšáka je opravdu trapný.
Příště lépe čtěte a pak kritizujte
V noci vůbec nepotřebuje jít ven
Ale potřebuje. Jenže než se probudí a uvědomí si to je počůraná...
A nemyslím si, že by to dělala naschvál a pokud se ji budete snažit chytit při činu a potrestat, budete ji zbytečně stresovat. Vážně je asi ještě potřeba chodit i v noci...

impact
napsal(a):
Je to prasonetoveverkopitek, tže jsem vlastně vytrhla jedno zvíře z celýho názvu.
A u mě teda prase není až tak hanlivej výraz. Říkám mu tak běžně, ač mu táhne na čtvrtý rok. Třeba když si krkne, až se málem pobleje.
A pokud jsem si všimla, vážně zadavatelka o svým psovi nemluví jako o praseti.
jako o praseti o ní opravdu nemluvím - definovala jsem jí jako malou potvůrku - díky impact
A už po třetí píšu, že se ani jednou nepočůrala v noci
udělala to přes den. Chodíme opravdu často, tak mi prostě připadá jako když to udělá schválně, ale jak jí mám vysvětlit, že je to špatné, prostě je nejlepší jí přímo chytit při činu. A nemyslím si že bych jí tím stresovala.
napsal(a):
jako o praseti o ní opravdu nemluvím - definovala jsem jí jako malou potvůrku - díky impact
A už po třetí píšu, že se ani jednou nepočůrala v noci
udělala to přes den. Chodíme opravdu často, tak mi prostě připadá jako když to udělá schválně, ale jak jí mám vysvětlit, že je to špatné, prostě je nejlepší jí přímo chytit při činu. A nemyslím si že bych jí tím stresovala.
Jé, tak to jsem pěkně slepá.
OT - To je uslzenýma očima nad vánočním příběhem na nemoderce.
Jinak nevim teda. Mi to pes udělal vždycky v noci při spánku nebo čerstvě po probuzení, než jsme stačili vyběhnout. A dělá to, když jste doma nebo když je sama?

impact
napsal(a):
Jé, tak to jsem pěkně slepá.
OT - To je uslzenýma očima nad vánočním příběhem na nemoderce.
Jinak nevim teda. Mi to pes udělal vždycky v noci při spánku nebo čerstvě po probuzení, než jsme stačili vyběhnout. A dělá to, když jste doma nebo když je sama?
bohužel to v obou případech udělala, když jsme byli doma.
blbý je, že nevím, jestli zrovna v posteli spala, to si nejsem přesně vědomá. Pak by to asi bylo tím, že to jen prostě nevydržela. V obou případech to byla opravdu velká louže.
Možná se jen probudila a nevydržela - takhle jsem o tom vůbec nepřemýšlela.
Ale opravdu s ní chodíme hodně často, až si někdy říkám, jestli to nepřeháníme.
Jenže jak už jsem psala, prostě si vůbec neřekne. Snažím se jí mít pořád na očích, ale ještě jsem nevidělá náznak toho, že by si řekla. Když je to doma bez loužičky, tak spíše z důvodu častého chození ven.
Tak prostě nevím, ale přímo naučit psa říkat si ven asi nejde. NA to musí asi přijít sama.
Myslím si ale, že už na to má věk, aby to pochopila.
Možná je to tím, že jsme si jí brali v pěti měsících, né jako malé štěně.

napsal(a):
blbý je, že nevím, jestli zrovna v posteli spala, to si nejsem přesně vědomá. Pak by to asi bylo tím, že to jen prostě nevydržela. V obou případech to byla opravdu velká louže.
Jenže jak už jsem psala, prostě si vůbec neřekne. Snažím se jí mít pořád na očích, ale ještě jsem nevidělá náznak toho, že by si řekla. Když je to doma bez loužičky, tak spíše z důvodu častého chození ven.
Tak prostě nevím, ale přímo naučit psa říkat si ven asi nejde. NA to musí asi přijít sama.
jo a ten příběh je fakt kouzelný, pak že se nedějí zázraky. Je to prostě nádhera.
napsal(a):
A předtím byla kde, taky v bytě? Jak se chovala tam?
Mi příjde, že ji to prostě musíte naučit, resp. počkat, až to pochopí. Protože ji máte doma teprve měsíc (tipuju teda), je to jako tří měsíční mímo. Ještě neví, že si má říct. Já bych se to pokusila ještě dva tři měsíce vydržet.

impact
napsal(a):
Mi příjde, že ji to prostě musíte naučit, resp. počkat, až to pochopí. Protože ji máte doma teprve měsíc (tipuju teda), je to jako tří měsíční mímo. Ještě neví, že si má říct. Já bych se to pokusila ještě dva tři měsíce vydržet.
měli jí taky v bytě, ale nevím jako to bylo tam. Nebyla sama,bylo tam víc psů,tak těžko říct.
no a vydržet přece musíme, to je nad slunce jasné. To bych si nemohla pořídit psa, kdybych ho hned zavrhla po prvním problému. Je to naše sluníčko.
Spíš jsem chtěla poradit, jak jí s problémem pomoct. Určitě to časem pochopí, teda doufám
napsal(a):
měli jí taky v bytě, ale nevím jako to bylo tam. Nebyla sama,bylo tam víc psů,tak těžko říct.
no a vydržet přece musíme, to je nad slunce jasné. To bych si nemohla pořídit psa, kdybych ho hned zavrhla po prvním problému. Je to naše sluníčko.
Spíš jsem chtěla poradit, jak jí s problémem pomoct. Určitě to časem pochopí, teda doufám
Právěže si myslím, že jediný řešení problému bude vydržet.
Chodit venčit pořád tak často a měsíc či dva počkat. A nebo zkusit zavolat chovatelce a zeptat se.
impact
napsal(a):
Zalezi jak dlouho ho mate jiz doma, zda je na vas uz dostatecne zvykly a dokaze od vas akceptovat to, ze se \"jako \"hnevate\". My mame ted cerstve 5mesicni stene doma asi dva tydny a jeste bych se neodvazil ji nejak vyrazne hubovat nebo trestat, i kdyz si myslim ze uz chape ze curat doma se nema. Zalezi na citlivosti psa a ta nase je citliva az moc. Staci lehce zvysit hlas a de se ujistit co se deje a zda je to hodne vazny. Zkuste si vytipovat moment kdy akorad pricapne a vtom momente ho capnout, vyjadrit nevoli a vzit ven kde se \" docura\" a strasne pochvalit.. proste klasika. Ale zase opatrne pri tom \" capnuti\" aby ste ho nevydesily:) citlive vzhledem k povaze psa.. Jinak duvod, proc se pocurala muze byt ruzny.. nuda, stres z rodinneho napeti, proste proto ze, to jeste neudrzi a nebo mozna tim opravdu zkousi co si muze dovolit. Co se tyka, reknuti si o curani, je to nekdy problem. My sami se jeste ucime poznat co ktery chovani by mohlo naznacovat ze se ji chce.. Pozorovat a pozorovat a hned jak to vim tak to chovani podporit pochvalou , odmenou..