Ahojte, naše starší fena něm. ohaře neskutečným způsobem hltá své žrádlo a navíc je tlustá a proto dostává velmi malé porce. Dostává ráno i večer (kvůli mladší fence) a tak tu jednu miniporci zhltne během pár vteřin. Podle způsobu řešení takového hltání u koní, jsem jí do její misky přihodila hrst oblázků a zamíchala je s granulemi. Manžel mě varoval, že by je mohla sežrat a tak jsme s napětím sledovali, jak to dopadne. Vrhla se na to a naštěstí se včas zarazila a začala přebírat. Byl to stejně fofr (Popelka by mohla závidět), ale bylo to alespoň jednou tak dlohé žraní. Co vy na to, řešil jste někdo někdy něco podobného? Náš druhý pes naopak někdy ani nedožere svoji porci a je hubená
stieberova
napsal(a):
Ahojte, naše starší fena něm. ohaře neskutečným způsobem hltá své žrádlo a navíc je tlustá a proto dostává velmi malé porce. Dostává ráno i večer (kvůli mladší fence) a tak tu jednu miniporci zhltne během pár vteřin. Podle způsobu řešení takového hltání u koní, jsem jí do její misky přihodila hrst oblázků a zamíchala je s granulemi. Manžel mě varoval, že by je mohla sežrat a tak jsme s napětím sledovali, jak to dopadne. Vrhla se na to a naštěstí se včas zarazila a začala přebírat. Byl to stejně fofr (Popelka by mohla závidět), ale bylo to alespoň jednou tak dlohé žraní. Co vy na to, řešil jste někdo někdy něco podobného? Náš druhý pes naopak někdy ani nedožere svoji porci a je hubená
Mám podobný problém - hltací šeltie (ještě před pár měsíci byla strašně vybíravá) a loudalem (ve žraní) kavalírkem. Když jí každá v jiné místnosti, oběma to dlouho trvá, doslova nechtějí jedna bez druhé baštit. Obě ale začínají příliš přibírat, asi jim budu muset ubrat. nedávno se mě tchýně ptala, jestli centy není těhotná.
....Tedy docela ve mně hrklo, ale pak jsem se rozesmála..
Fakt ale je, že jsem to nikdy nějak neřešila. Pomalu = odeberu po asi 15 min. misku. Rychle = fajn, chutná ji.... Mě jste s těmi kamínky překvapila. Já bych do toho nešla; taky bych se bála, že to můj pes shltne i s kameny. Ale jak vidno, dopadlo to u vás dobře.
stieberova
napsal(a):
Jestli vás to utěší, tak my jsme pro naši fenu při žrádle našli jediný výraz - vysavač . Teď, to jsou jí dva roky, ji občas přistihneme, že nějakou granuli i rozkouše. U nás to bylo a je určitě způsobené tím, že se hrozně bojí, aby jí tu její porcičku nesežral kocour - když byla malá, občas si bez
jakéhokoli respektu z její misky nabídl. Teď už si to nelajsne, ale co kdyby
jí kus žvance sebral. Nijak moc jsem to neřešila, ale když třeba někam jedeme a je o hladu, tak jí dávam pak granule do 1,5 litrové petláhve - nasypu je tam, lehce zmáčknu, aby to neměla tak snadné, a má na půlhodinu o zábavu postaráno. Kdysi jsem to zkoušela řešit velikostí granulí, ale polykala i ty velké a vypadalo to, že se udusí, tak jsem to vzdala.
stieberova
napsal(a):
No s kaminky jste teda byla odvazna.... ja bych do toho nesla. Jednou jsem ze srandy nabidla nasi nenazrane fene vicko od mineralky - myslela jsem ze ho ocucha a nesezere a prestane zebrat, ale ona po nem skocila a spolka - trnuli jsme nez z ni vyslo.....
Pokud je hltani opravdu obri.... a je treba ho nejak usmernit tak se to obvykle dela zvetsenim kusu - tedy kupte vetsi granule at musi vic kousat. Myslim ze takove specialni granule pro hltavce o velikosti 3 na 3 cm vyrabela royalkam, ale nejsem si tim jista.
ges
napsal(a):
Jestli vás to utěší, tak my jsme pro naši fenu při žrádle našli jediný výraz - vysavač . Teď, to jsou jí dva roky, ji občas přistihneme, že nějakou granuli i rozkouše. U nás to bylo a je určitě způsobené tím, že se hrozně bojí, aby jí tu její porcičku nesežral kocour - když byla malá, občas si bez
jakéhokoli respektu z její misky nabídl. Teď už si to nelajsne, ale co kdyby
jí kus žvance sebral. Nijak moc jsem to neřešila, ale když třeba někam jedeme a je o hladu, tak jí dávam pak granule do 1,5 litrové petláhve - nasypu je tam, lehce zmáčknu, aby to neměla tak snadné, a má na půlhodinu o zábavu postaráno. Kdysi jsem to zkoušela řešit velikostí granulí, ale polykala i ty velké a vypadalo to, že se udusí, tak jsem to vzdala.
Jo a teď si uvědomuju, že jsem kvůli tomu hltání jeden čas ty granule namáčela a pak rozmixovala, trochu to pomohlo, aspoň jsem neměla před očima tu představu kuliček, plavajících v psím, na torzi náchylném, žaludku. Ale pak v létě v horku jsem měla strach, že se ta granulová kaše zkazí a bude to ještě horší a nechala jsem toho. No vida, jak to tak vypadá, asi jsem to řešila a ne že ne. No, teď jsem to už vzala jako normál, jenom se snažím, aby pejska měla misku ve výšce hlavy. Vždycky to do sebe nasaje a pak předvede mohutné grrrc
jako správné mimino. Nezbývá než doufat, že ví co dělá.
stieberova
napsal(a):
Ja osobne bych kameny nedavala, vim s urcitosi, ze by je moje fena slupla jeste by si prisla pro nasup. Moji hafani nikdy s zradlem nemeli vzdy dokazi behem chvile misku vyluftovat. Ale nase pulrocni fenka ovcaka.... Muzu rict,ze jsem nic takoveho nevidela, je neskutecne zrava, verim, ze by dokazala zrat dokud by mela co. Presto nejakou hltavost neresim, proste to co sezere, to sezere a vice nedostane (pokud samozrejme nehubne). Popravde to u nas vypada tak, ze ji dam zradlo do kotce,dam povel "papej" a nez dojdu do chodby (tj. cca 6 m.) je uz fena predemnou v chodbe.