Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2006 10:09

Ahoj přátelé čtyřnohých kamarádů
Svého nejlepšího kamaráda, dnes tříletého psa Barika, jsem si přivezl z USA, kde jsem ho jako cca 3měsíční štěně nalezl.
Čas od času si lámu hlavu s tím, jaké je rasy ( kříženec). Barik má cca 35kg, cca 50cm kohoutek, žíhanou kratší srst, narozen bez ocásku, ocelově pevné svaly, vynikající a vytrvalý běžec-plavec-stopař, má modré za jasného dne až bílé obě oči, pevný stisk. Barik je povahou vůdce smečky, jistý obranář osob i pozemku. Moc by mě zajímal názor právě vás, přátelé čtyřnohých kamarádů.
Přikládám několik fotek a předem děkuji za názory.

19.1.2006 13:54

barik napsal(a):
Svého nejlepšího kamaráda, dnes tříletého psa Barika, jsem si přivezl z USA, kde jsem ho jako cca 3měsíční štěně nalezl.
Čas od času si lámu hlavu s tím, jaké je rasy ( kříženec). Barik má cca 35kg, cca 50cm kohoutek, žíhanou kratší srst, narozen bez ocásku, ocelově pevné svaly, vynikající a vytrvalý běžec-plavec-stopař, má modré za jasného dne až bílé obě oči, pevný stisk. Barik je povahou vůdce smečky, jistý obranář osob i pozemku. Moc by mě zajímal názor právě vás, přátelé čtyřnohých kamarádů.

Mě hned napadl australský ovčák, i když asi ne úplně čistý.

19.1.2006 13:58

barik napsal(a):

Barik na tapetu PC

19.1.2006 14:00

barik napsal(a):

Australský ovčák- kvůli světlým očím křížený s nějakým menším středoasijatem?
Je to nádherný pes, nebyla by i fotka těch očí? Ocásek mu možná někdo okupíroval, než jste ho našli, ne?

19.1.2006 14:04

lerry napsal(a):
Je to nádherný pes, nebyla by i fotka těch očí? Ocásek mu možná někdo okupíroval, než jste ho našli, ne?

Tak byl barik rychlejší . Je to opravdu super hafan. Ty světlé oči se mi na psech moc líbí.

19.1.2006 14:14

barik napsal(a):
Barik na tapetu PC

Mně tedy jako první napadl Louisianský leopardí pes

19.1.2006 14:14

barik napsal(a):
Barik na tapetu PC

Je úžasný!!!

19.1.2006 14:19

lerry napsal(a):

To je rychlost ! Dva názory a hned s společným jmenovatelem australského ovčáka
Musím přiznat, že veterinář ještě ve Státech uváděl právě australského ovčáka s něčím jako možný původ. Při vyhledávání info a fotek jsem však usoudil že australan to na 90% nebude. Tady v Čechách mi veterinářka hned "od pasu" sdělila, že jde o středoasijského pasteveckého psa mixnutého asi s pitbullem(stafrdem) Osobně bych se tomu asiatu přikláněl více než australánu, až na to že asiat je mnohem větší
Ocásek nebyl určitě kupírován, to vím určitě, protože Barik měl krásná štěňátka s mou RTW Adélkou a z celkového počtu dvanácti se jen čtyři narodila s klasickým ocáskem, ostatní - po tátovi-bez ocásku (dva obratle) A právě bez ocásku se podle mé veterinářky rodí asiati.

19.1.2006 14:19

zet napsal(a):
Mně tedy jako první napadl Louisianský leopardí pes

Ale tam by mi neseděl ten vrozeně krátký ocas. Ale na tom detailu hlavy je louisianskému psovi moc podobný. Třeba je to křířenec těchto dvou.

19.1.2006 14:20

lerry napsal(a):
Tak byl barik rychlejší . Je to opravdu super hafan. Ty světlé oči se mi na psech moc líbí.

je moc hezký,
řelka bych že je tam ten středoasiat
a možná australan nebo leopardí pes ???

19.1.2006 14:26

eva nohelova napsal(a):
Ale tam by mi neseděl ten vrozeně krátký ocas. Ale na tom detailu hlavy je louisianskému psovi moc podobný. Třeba je to křířenec těchto dvou.

hmmm to je dost možný

19.1.2006 14:27

barik napsal(a):

Jak vety moc nemusím, tak se částečně přikloním k názoru Vaši paní vet.
Toho amstafa či pita či nějakého jejich křížence tam vidím určitě a najisto.....podle ksichtíku...a ten zbytek si odkadnout nedovolím.....ani omylem

19.1.2006 14:32

lerry napsal(a):

detail fotky očí lepší než je "tapeta" bohužel nemám ale určitě budete nadšen při nastavení obrázku jako tapety počítače

19.1.2006 14:48

barik napsal(a):

Tak to je složité. Podle té první fotky bych tam spíš viděla toho středoasiata než-li pidbula a zase podle detailu té hlavy pitbula víc než-li středoasiata. Fedy fotky jsou vždy dost "neobjektivní". Jenže jako hodně rozhodující vidím tu silnou dědičnost vrozeně krátkého ocasu, proto zůstanu u té varianty australský ovčák, akrz zbarvení a oči i příměs louisiana. Jenže u kříženců je to těžké, už u rodičů se už zdaleka nemuselo jednat o plemeno, ale xxx křížence. Každopádně máte opravdu krásného psa.

19.1.2006 14:49

barik napsal(a):

Ale asiat se rodí s ocáskem.Já bych tam taky viděla australáka,kvůli očí nebo louisiana.A ten australan ovčák se rodí bez ocasu?

19.1.2006 14:53

barik napsal(a):

Možná je to australan s louisianem.Taky kvůli krátkému ocasu .Moc plemen se s tím asi nerodí.

19.1.2006 14:59

podskalka napsal(a):
Možná je to australan s louisianem.Taky kvůli krátkému ocasu .Moc plemen se s tím asi nerodí.

Rychle v hlavě třídím, která plemena se rodí bez ocasu (samozř.rozhodně povětšinou zdaleka ne ve 100%!), tak mě napadá australský ovčák, velškorgi-cardigan, šiperka, bobtail, francouzký buldoček... Pokud se v některém plemeni pletu, prosím opravte mě, ať si v hlavě srovnám mylné informace.
...No a z těch plemen asi nepřipadá jen tak někdo v úvahu. Ale určitě jsem ještě na několik plemen zapomněla. Přidejte další, kdo víte. (AZ kvíz)

19.1.2006 15:18

barik napsal(a):
To je rychlost ! Dva názory a hned s společným jmenovatelem australského ovčáka
Musím přiznat, že veterinář ještě ve Státech uváděl právě australského ovčáka s něčím jako možný původ. Při vyhledávání info a fotek jsem však usoudil že australan to na 90% nebude. Tady v Čechách mi veterinářka hned "od pasu" sdělila, že jde o středoasijského pasteveckého psa mixnutého asi s pitbullem(stafrdem) Osobně bych se tomu asiatu přikláněl více než australánu, až na to že asiat je mnohem větší
Ocásek nebyl určitě kupírován, to vím určitě, protože Barik měl krásná štěňátka s mou RTW Adélkou a z celkového počtu dvanácti se jen čtyři narodila s klasickým ocáskem, ostatní - po tátovi-bez ocásku (dva obratle) A právě bez ocásku se podle mé veterinářky rodí asiati.

A namáte i nějaké fotky těch štěňátek, co měl s "rotvičkou"?

19.1.2006 16:17

barik napsal(a):

Já bych typla spíš na spojení křížence s křížencem.Ale v základu bych viděla luisiana,snad středoasiata pro tu mohutnost.Podle popisu povahy by to i odpovídalo.Rozhodně bych v původu hledal jedince s kratší srstí,proto jsem moc neuvažovala o australském ovčákovi.Možná staf,nebo pit někde vzadu.Ťěžko říct,ale je pěknej.

19.1.2006 22:15

arsiela napsal(a):
Já bych typla spíš na spojení křížence s křížencem.Ale v základu bych viděla luisiana,snad středoasiata pro tu mohutnost.Podle popisu povahy by to i odpovídalo.Rozhodně bych v původu hledal jedince s kratší srstí,proto jsem moc neuvažovala o australském ovčákovi.Možná staf,nebo pit někde vzadu.Ťěžko říct,ale je pěknej.

Vzhledem k tomu, že pes byl nalezen v USA silně pochybuji o tom, že by se jednalo o křížence asiata. Je to v Americe v podstatě neznámé plemeno a ti, kteří se jím zabývají ho asi příliš často nepouští na silnici zašpásovat si s fenkami. Co se týče názoru veterinářky(tj. asiat vs. pitbul) pochybuji ještě silněji. Nejen, že se mi to nezdá po stránce exterierové, ale hlavně: znám pouze jednoho křížence pita s asiatem a o dalších několika jsem četl nebo slyšel vyprávět. Ve všech případech se jedná psa extrémně útočného na jiné psy, extrémně dominantního a často jakýmkoliv neznámým lidem velmi nebezepečného. Tito dva psi bývají kříženi buď pro zápasy nebo do extrémně nebezpečné služby. Pár jich je tuším i v ruských věznicích s nejvyšší ostrahou.
Co je ale v USA velice rozšířeným plemenem je zmiňovaný lousianský leopardí pes. Bývá také často záměrně křížen s jinými plemeny. Pro to, že je ve vašem krásném psu zastoupen svědčí: tvar hlavy(zejména první foto), modré oči a svrny na srsti. Při padesáti centimetrech výšky je 35kg opravdu slušná váha-těžší konstituci mohl opravdu zařídit pitbulterier a jemu podobní. Také bych sázel na to, že v psu budou zastoupena víc jak dvě plemena.

24.1.2006 09:51

lerry napsal(a):
A namáte i nějaké fotky těch štěňátek, co měl s "rotvičkou"?

dnes jsem Vám "pár" fotek štěňátek zaslal, včetně několika fotek zaslaných od nových páníčků štěňátek :)

24.1.2006 10:09

hytuk napsal(a):
Vzhledem k tomu, že pes byl nalezen v USA silně pochybuji o tom, že by se jednalo o křížence asiata. Je to v Americe v podstatě neznámé plemeno a ti, kteří se jím zabývají ho asi příliš často nepouští na silnici zašpásovat si s fenkami. Co se týče názoru veterinářky(tj. asiat vs. pitbul) pochybuji ještě silněji. Nejen, že se mi to nezdá po stránce exterierové, ale hlavně: znám pouze jednoho křížence pita s asiatem a o dalších několika jsem četl nebo slyšel vyprávět. Ve všech případech se jedná psa extrémně útočného na jiné psy, extrémně dominantního a často jakýmkoliv neznámým lidem velmi nebezepečného. Tito dva psi bývají kříženi buď pro zápasy nebo do extrémně nebezpečné služby. Pár jich je tuším i v ruských věznicích s nejvyšší ostrahou.
Co je ale v USA velice rozšířeným plemenem je zmiňovaný lousianský leopardí pes. Bývá také často záměrně křížen s jinými plemeny. Pro to, že je ve vašem krásném psu zastoupen svědčí: tvar hlavy(zejména první foto), modré oči a svrny na srsti. Při padesáti centimetrech výšky je 35kg opravdu slušná váha-těžší konstituci mohl opravdu zařídit pitbulterier a jemu podobní. Také bych sázel na to, že v psu budou zastoupena víc jak dvě plemena.

tak to je velice zajímavý postřeh
hlídač je skvělý, ostatním psům se záměrně straníme a na kolemjdoucí lidi je agresivní jen pokud jsou to opilci (ty nemá vůbec v lásce) či individual s "divným" pohledem či třeba natahujíc ruku směrem na nás...Přestože jeho partnerka rtw Adélka je o nějakých pět kg statnější i postavou robustnější má ji pod kontrolou a jen málokdy si od Adél nechá "načechrat" srst
Přiložené foto je jeden ze "synů", na fotce cca půl roční štěně patrně po koupely v rybníku

Přidejte reakci

Přidat smajlík