Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2006 18:59

Dala jsem dotaz i na nemoderovanou, ale nějak to tam zapadlo mezi Mongoly
Jedná se o dvouměsíční fenku retrívra - nevím, kolik jí naordinovat pohybu. Venčím ji venku cca 6x denně, jenom krátce - asi 5-10 minut + nějaký ten pohyb a řádění doma. Někteří chovatelé pohyb štěňat omezují na minimum kvůli kloubům, někteří radí unavit - omezí se nežádoucí chování. Znáte někdo psa, který má problémy kvůli nadměrnému pohybu ve štěněcím věku? Díky.

19.1.2006 21:33

xxxxx napsal(a):
Jedná se o dvouměsíční fenku retrívra - nevím, kolik jí naordinovat pohybu. Venčím ji venku cca 6x denně, jenom krátce - asi 5-10 minut + nějaký ten pohyb a řádění doma. Někteří chovatelé pohyb štěňat omezují na minimum kvůli kloubům, někteří radí unavit - omezí se nežádoucí chování. Znáte někdo psa, který má problémy kvůli nadměrnému pohybu ve štěněcím věku? Díky.

Do kompletniho očkováni bych pohyb venku omezila na čůrání.Jinak doma pohyb bez omezení i potom venku řádění s pesanyProblém s klouby by byl kdyby skákal např -překážky....nebo mu ujížděli nohy po linu,pl.podlaze.....to měla kamarádka-aspon výrok veta.Já jsem vždy nechala volnost pohybu.Ono jim to stačí intenzivně,po chvilkách-miminkům

20.1.2006 10:13

xxxxx napsal(a):

Já bych použila jen slovo "s rozumem". Tím myslím tu dávku pohybu. Tak, jak to děláte je to dobré, a jakmile bude alespoň týden po posledním očkováním (což by ve 2 měsících už mohlo být), chodila bych k těm šesti pětiminutovkám na jednu trochu delší procházku, třeba na 20 minut, také z důvodu socializace. Přidávala bych časem délku procházky podle potřeby a podle vlastních možností.
Co se týče DKK, tak si také myslím, že může i dlouhodobý pobyt psa na kluzké podlaze "rozvinout" dyslazii, ale abych dokázala, že jako u DKK není nic jistého, tak asi toto není vždy 100%, tak osobní zkušenost: Náš RTW bydlel s námi do 3 let v bytě, kde jsme měli jen plovoučku a dlažbu a ve 2 letech jsme dělali RTG DKK s výsledkem 0/0. Jinak s tou nadmírou pohybu bych to také nepřeháněla. Pes by se ve štěněčím věku neměl podle mě příliš vysilovat-unavovat. Tedy měl by mít dost pohybu, procházky, hry, ale hlavně různé zrakové, čichové a sluchové podněty, aby se vyřádil i psychicky, nejen fyzicky. Já osobně neschvaluji dlouhé pochody a tůry se štěňaty a už vůbec ne běh u kola ap., i když někteří majitelé oponují tím, že je pes pak hezky unavený a nevymýšlí blbosti, a že to v pohodě vydrží...

20.1.2006 18:59

nada napsal(a):
Do kompletniho očkováni bych pohyb venku omezila na čůrání.Jinak doma pohyb bez omezení i potom venku řádění s pesanyProblém s klouby by byl kdyby skákal např -překážky....nebo mu ujížděli nohy po linu,pl.podlaze.....to měla kamarádka-aspon výrok veta.Já jsem vždy nechala volnost pohybu.Ono jim to stačí intenzivně,po chvilkách-miminkům

Ještě bych upozornila na řádění s ostatními pejsky. Např. můj hovík nevěděl, kdy už se přetěžuje a má dost. A tu míru musíš určit a vždy včas odejít. Ono se řekne však pes pozná, kdy má dost, ale nepozná. Jenom jednou se nám stalo, že jsme šli z vycházky, kde řádila s ostatními a potkali jsme kamarádku tehdy ještě s malou dogou a " jenom" 10 minut jsme je nechali vyřádit. A sotva odešli, tak jsme ušli pár metrů a hovík lehl na chodník a nechtěl jít dál, a tak jsme museli odpočívat. Pak jsem si nadávala a víckrát jsem už si dávala bacha.

Přidejte reakci

Přidat smajlík