Petice proti pořadu Psí život

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2008 13:22

Prosím, kdo máte zájem, připojte svůj podpis k petici na této adrese

http://www.changenet.sk/? section=kampane&x=326954

(mezera za otazníkem)

9.1.2008 14:03

slecnanikdo napsal(a):

(mezera za otazníkem)

Pro zajímavost posílám email, který mi přišel po přidání názoru na program přímo na stránkách ČT:

Dobrý den,

děkujeme za Váš názor. Česká televize je vysílatelem veřejné služby, její vysílání má oslovit každého, a proto je velmi pestré a různorodé. Připravujeme je na rozdíl od komerčních televizí s vědomím, že nezaujme vždy většinu diváků u obrazovek.

Nicméně plně respektujeme i Váš osobní názor a předáváme jej k dalšímu možnému využití kolegům, protože možné vylepšující změny či úpravy České televize na podkladě ohlasů našich diváků samozřejmě nevylučujeme.

Budeme rádi, když nám opět napíšete své dotazy, ale i programová přání a ohlasy na pořady.

Jménem mým i mých kolegů Vám přeji hezké chvíle ve společnosti České televize.

s pozdravem,

Kateřina Fialová

ČESKÁ TELEVIZE
Divácké centrum
Kavčí hory
140 70 Praha 4
Tel.: 261 133 934
Fax.: 261 014 101
e-mail: katerina.fialova@ceskatelevize.cz
http://www.ceskatelevize.cz

Videopůjčovna ČT
Nabízí pořady, které jinde nenajdete
http://www.videopujcovnaCT.cz

------------------- Původní zpráva -------------------
Od: Sarkakor@seznam.cz
Odesláno: 6.1.2008
Komu: CRM (www); CRMWWW@czech-tv.cz; TEST, User
Předmět: Dotaz / připomínka od návštěvníka webu ČT k pořadu Psí život
Z internetových stránek ČT byl k pořadu "Psí život" 02:40 ČT1 odeslán tento dotaz / připomínka:

Odesláno: 06.01.2008 20:25:29

Jméno: Šárka

Email: Sarkakor@seznam.cz

Dotaz:
Dobrý den,
váš pořad mě zklamal. Důvody zbavení se psů byly natolik malicherné, až je to k nevíře! Kdybyste raději těm lidem poradili, jak psa vychovat, jak vyřešit ten či onen problém...útulky jsou plné psů, kteří mají opravdu problém s umístěním a vy za naše koncesionářské poplatky je tímto typem pořadu ještě naplníte!

Internetová adresa pořadu: http ://www.ceskatelevize.cz/program/ 10168945784-09.01.2008-02:40-1.html

9.1.2008 14:12

sarulka napsal(a):
Pro zajímavost posílám email, který mi přišel po přidání názoru na program přímo na stránkách ČT:

Dobrý den,

děkujeme za Váš názor. Česká televize je vysílatelem veřejné služby, její vysílání má oslovit každého, a proto je velmi pestré a různorodé. Připravujeme je na rozdíl od komerčních televizí s vědomím, že nezaujme vždy většinu diváků u obrazovek.

Nicméně plně respektujeme i Váš osobní názor a předáváme jej k dalšímu možnému využití kolegům, protože možné vylepšující změny či úpravy České televize na podkladě ohlasů našich diváků samozřejmě nevylučujeme.

Budeme rádi, když nám opět napíšete své dotazy, ale i programová přání a ohlasy na pořady.

s pozdravem,

Kateřina Fialová

ČESKÁ TELEVIZE
Divácké centrum
Kavčí hory
140 70 Praha 4

Videopůjčovna ČT

Z internetových stránek ČT byl k pořadu "Psí život" 02:40 ČT1 odeslán tento dotaz / připomínka:

Dotaz:
Dobrý den,
váš pořad mě zklamal. Důvody zbavení se psů byly natolik malicherné, až je to k nevíře! Kdybyste raději těm lidem poradili, jak psa vychovat, jak vyřešit ten či onen problém...útulky jsou plné psů, kteří mají opravdu problém s umístěním a vy za naše koncesionářské poplatky je tímto typem pořadu ještě naplníte!

Internetová adresa pořadu: http ://www.ceskatelevize.cz/program/ 10168945784-09.01.2008-02:40-1.html

ha ha, takovej email určo pošlou každýmu, a pak to celý hodí do virtuálního koše

9.1.2008 14:16

slecnanikdo napsal(a):
ha ha, takovej email určo pošlou každýmu, a pak to celý hodí do virtuálního koše

Nejvíce se mi líbí věta: "připravujeme s vědomím, že nezaujme vždy většinu diváků u obrazovek...." Já ale neříkám, že mě nezaujal, mě prostě vytočil a naštval (slušně řečeno) stejně jako spoustu dalších lidí. Nezaujmout mě můžou třeba Kostičky, ale kdyby tam mučili a vydírali děti, tak se teda také ozvu!

9.1.2008 17:03

sarulka napsal(a):

Dobrý den,

s pozdravem,

Kateřina Fialová

ČESKÁ TELEVIZE
Divácké centrum
Kavčí hory
140 70 Praha 4

Videopůjčovna ČT

Dotaz:
Dobrý den,

Tak to mě takový krásný mail nepřišel a to už jsem psala včera. No bude to asi tím, že jsem se trošku rozepsala a to docela nevybíravým způsobem. Jako řešení jsem jim nabídla tento pořad zrušit, dokud ještě nenapáchá škody ve formě návodu, jak se jednoduše zbavit psa kvůli kravině, pokusit se o projekt "Buď já nebo pes", který běžel na Spektru a smyslem bylo skutečně pomáhat řešit problémy psů tím, že poučí majitele jak se psem zacházet a ne, že pomůžou majiteli se psa zbavit. A také prodloužení vysílacího času pořadu "Chcete mě", který se skutečně zabývá psím životem.

Asi mi ani neodepíšou

9.1.2008 17:21

slecnanikdo napsal(a):

(mezera za otazníkem)

hotovo podepsáno a doufám že tu hrůzu co nejdřív zrušej!

9.1.2008 19:10

slecnanikdo napsal(a):

(mezera za otazníkem)

Podepsáno, taky mi tento pořád hnul žlučí

9.1.2008 20:19

hankad napsal(a):
Podepsáno, taky mi tento pořád hnul žlučí

Ježiši, lidi, to jsem ráda, že je nás víc, kterým se tento pořad zdá úplně mimo. Byla jsem šokovaná nejen důvody zbavování se psů, ale i tím, jak ty pejsky předávají do nových domovů - po jednom dnu v nové rodině a podle videa se původní majitelé mají rozhodnout, komu teda svého "miláčka" předají - to si snad dělají srandu, ne? Pár dalších věcí je dost mimo, takže jelikož mám psy fakt ráda a snažím se v tomto směru ve svém okolí aspoň něco málo dělat, tak mě tento pořad fakt štvě... Jdu na tu petici... Čus, snad něco něco vyřídíme.

9.1.2008 20:44

wera napsal(a):
Ježiši, lidi, to jsem ráda, že je nás víc, kterým se tento pořad zdá úplně mimo. Byla jsem šokovaná nejen důvody zbavování se psů, ale i tím, jak ty pejsky předávají do nových domovů - po jednom dnu v nové rodině a podle videa se původní majitelé mají rozhodnout, komu teda svého "miláčka" předají - to si snad dělají srandu, ne? Pár dalších věcí je dost mimo, takže jelikož mám psy fakt ráda a snažím se v tomto směru ve svém okolí aspoň něco málo dělat, tak mě tento pořad fakt štvě... Jdu na tu petici... Čus, snad něco něco vyřídíme.

Ahoj, já teda nevim, celou tu petici jsem nečetla, ale jakmile u toho neni podpis, tak je petice neplatná Jasně, mohli by udělat něco jako Chůva v akci, to by bylo super, tohle je blbost.

9.1.2008 20:54

hekate napsal(a):
Ahoj, já teda nevim, celou tu petici jsem nečetla, ale jakmile u toho neni podpis, tak je petice neplatná Jasně, mohli by udělat něco jako Chůva v akci, to by bylo super, tohle je blbost.

Dyť tam podpis je - pod peticí.

9.1.2008 22:58

slecnanikdo napsal(a):

(mezera za otazníkem)

Musím říct, že tohle skutečně nemá obdoby. Jediné čeho se bojím, že všichni co tu hrůzu ještě neviděli (i ti co ji viděli, ale budou chtít zjistit že to je skutečně tak hrozné jak to vypadalo po odvysílání prvního dílu) v neděli zasednou k obrazovce a rapidně zvýší sledovanost - vždyť negativní reklama je taky reklama. A ČT bude mít o důvod víc pak tenhle pořad nechat běžet dál. Takže apeluji na všechny, kteří ví o co jde a nehodlají toto podporovat. V neděli večer vemte svého pesana na vodítko a běžte se raději projít, ať neúmyslně nepodpoříte něco, co může napáchat jen škodu

10.1.2008 07:26

lilith1 napsal(a):
Musím říct, že tohle skutečně nemá obdoby. Jediné čeho se bojím, že všichni co tu hrůzu ještě neviděli (i ti co ji viděli, ale budou chtít zjistit že to je skutečně tak hrozné jak to vypadalo po odvysílání prvního dílu) v neděli zasednou k obrazovce a rapidně zvýší sledovanost - vždyť negativní reklama je taky reklama. A ČT bude mít o důvod víc pak tenhle pořad nechat běžet dál. Takže apeluji na všechny, kteří ví o co jde a nehodlají toto podporovat. V neděli večer vemte svého pesana na vodítko a běžte se raději projít, ať neúmyslně nepodpoříte něco, co může napáchat jen škodu

Musím říct, že to běžně nedělám (je to poprvé), ale napsala jsem do televize Nova mail "návrh reportáže do televizních novin", aby občané věděli, za jaký paskvil si platí. Spoustě lidem to uniklo (alespoň v mém okolí tento pořad hromada lidí nezaregistrovala) a toto je šance, jak to právě mezi veřejnost rozšířit tím "nejpřirozenějším" způsobem. Nevím, jestli to vezmou na zřetel, ale šance tu je. Přiložila jsem jim i pár odkazů, abych netlachala jen tak do větru, včetně odkazu na podpisovou akci, tak je to snad bude zajímat.

10.1.2008 09:28

lilith1 napsal(a):

no pokud zrovna doma nemáš nainstalovaný peoplemeter, tak se klidně dívej...nic tím neovlivníš

10.1.2008 11:20

sarulka napsal(a):
no pokud zrovna doma nemáš nainstalovaný peoplemeter, tak se klidně dívej...nic tím neovlivníš

Tu petici jsem podepsala - jen aby to bylo co platné.Myšlenka toho pořadu je vážně strašná.Nehodí se vám zrovna váš pes?Zbavte se ho.Je to koneckonců věc.Když překáží stará almara,taky se vyhodí.Na druhou stranu,někdo jí ještě může použít a my vám to zprostředkujeme..
Vloni jsem si zlomila koleno.Prvních 14 dní co jsem byla v nemocnici se mi o zvířata postarali přátelé,a pak jsem víc než půlku hnusné blátivé zimy obskakovala všechno na berlích.Jsem cvok.Mám smečku barzojů,koně ovce a o drobné zvěři se ani zmiňovat nebudu.
Ale ani na vteřinu mně nenapadlo,dát některé zvíře pryč!
Pořad by snad měl smysl,kdyby důvody pro zbavení se psa byly opravdu vážné - snad celková paralýza nebo úmrtí.
Tohle je neomluvitelný a nebezpečný paskvil.

10.1.2008 11:27

hekate napsal(a):

Hele to je celkově nějakej "petiční" server, všimla sis? A vzhledem k tomu, že je iniciátorem dejavu, věřím tomu, že petice bude platná... Ona nedělá nic jen tak.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.1.2008 12:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

barzojka napsal(a):
Tu petici jsem podepsala - jen aby to bylo co platné.Myšlenka toho pořadu je vážně strašná.Nehodí se vám zrovna váš pes?Zbavte se ho.Je to koneckonců věc.Když překáží stará almara,taky se vyhodí.Na druhou stranu,někdo jí ještě může použít a my vám to zprostředkujeme..
Vloni jsem si zlomila koleno.Prvních 14 dní co jsem byla v nemocnici se mi o zvířata postarali přátelé,a pak jsem víc než půlku hnusné blátivé zimy obskakovala všechno na berlích.Jsem cvok.Mám smečku barzojů,koně ovce a o drobné zvěři se ani zmiňovat nebudu.
Ale ani na vteřinu mně nenapadlo,dát některé zvíře pryč!
Pořad by snad měl smysl,kdyby důvody pro zbavení se psa byly opravdu vážné - snad celková paralýza nebo úmrtí.
Tohle je neomluvitelný a nebezpečný paskvil.

byla jsem jeden z lidí, kteří tento pořad nechtěli dopředu odsuzovat, protože najít psovi novou rodinu přímo je vždycky lepší cesta než přes útulek, zvlášť pokud je pes starý nebo z jiného důvodu špatně umístitelný. Ano, měla jsem obavy, že to ČT zpacká, ale to co odvysílali předčilo všechny mé nejhorší představy.
Shodou okolností jsem už tento týden do čt jednou psala, také se stížností na kvalitu jiného pořadu. No, asi u nich budu za věčného nespokojence, ale pod tu petici se ráda podepíšu.

10.1.2008 16:12

slecnanikdo napsal(a):

(mezera za otazníkem)

Přišla mi odpověď na můj mail od rady ČT

Rada České televize
Kavčí hory, 140 70 Praha 4
tel.: 261 137 417-19, fax: 261 213 971, e-mail: radact@ceskatelevize.cz

Vážená paní
Kateřina Jašková
Jaskovakat@seznam.cz

V Praze dne 9. ledna 2008
č.j. 33/08

Vážená paní Jašková,

Rada České televize obdržela Váš e-mail ze dne 8. ledna 2008. Dle zákona č. 483/1991 Sb., o České televizi rada ani její členové nesmějí přímo zasahovat do výroby a vysílání televizních pořadů. Rada České televize si k Vašemu dopisu vyžádala vyjádření generálního ředitele České televize. Po jeho obdržení se k věci vrátí a v nejkratším možném termínu Váš podnět posoudí.

S pozdravem za Radu České televize

PaedDr.Jiří Baumruk předseda Rady České televize

10.1.2008 20:21

odberryho napsal(a):
Přišla mi odpověď na můj mail od rady ČT

Rada České televize
Kavčí hory, 140 70 Praha 4
tel.: 261 137 417-19, fax: 261 213 971, e-mail: radact@ceskatelevize.cz

Vážená paní
Kateřina Jašková
Jaskovakat@seznam.cz

V Praze dne 9. ledna 2008
č.j. 33/08

Vážená paní Jašková,

Rada České televize obdržela Váš e-mail ze dne 8. ledna 2008. Dle zákona č. 483/1991 Sb., o České televizi rada ani její členové nesmějí přímo zasahovat do výroby a vysílání televizních pořadů. Rada České televize si k Vašemu dopisu vyžádala vyjádření generálního ředitele České televize. Po jeho obdržení se k věci vrátí a v nejkratším možném termínu Váš podnět posoudí.

S pozdravem za Radu České televize

PaedDr.Jiří Baumruk předseda Rady České televize

Ano, všimla jsem si, že je to nějaký petiční server a doufám, že tato petie něco zmůže. Podepsala jsem taky a držím pěsti za její ůspěšnost.

Jinak, já jsem taky temto pořad neodsuzovala hned v předzačátcích, kdy se o něm diskutovalo na netu. Ale teď jej odsuzuji v plné páře, protože je to pořad, který přímo podporuje sobeckost, nezodpovědnost a lidskou blbost. Zastavit, stáhnout a zapomenout, že něco takového vůbec bylo v TV!

11.1.2008 00:18

wera napsal(a):
Ano, všimla jsem si, že je to nějaký petiční server a doufám, že tato petie něco zmůže. Podepsala jsem taky a držím pěsti za její ůspěšnost.

Jinak, já jsem taky temto pořad neodsuzovala hned v předzačátcích, kdy se o něm diskutovalo na netu. Ale teď jej odsuzuji v plné páře, protože je to pořad, který přímo podporuje sobeckost, nezodpovědnost a lidskou blbost. Zastavit, stáhnout a zapomenout, že něco takového vůbec bylo v TV!

Prosím vás, na co si to tu hrajete? A o co vám vlastně jde? Bojujete o zrušení nějakého pořadu,který se snaží najít nechtěným psům nový domov? Ani vy , ani nikdo jiný nezabrání lidem kteří chtějí dát svého psa pryč aby to udělali.! Jejich důvody můžou být sice pro vás malicherné , ale pro ně jsou asi podstatné. Ti psi by stejně skončili v útulku a pak by jste je viděli třeba v pořadu chcete mě /nebo jak se jmenuje/ a nebo by jste je neviděli vůbec. Ale co oko nevidí, srdce nebolí že?

11.1.2008 06:53

pacicka napsal(a):
Prosím vás, na co si to tu hrajete? A o co vám vlastně jde? Bojujete o zrušení nějakého pořadu,který se snaží najít nechtěným psům nový domov? Ani vy , ani nikdo jiný nezabrání lidem kteří chtějí dát svého psa pryč aby to udělali.! Jejich důvody můžou být sice pro vás malicherné , ale pro ně jsou asi podstatné. Ti psi by stejně skončili v útulku a pak by jste je viděli třeba v pořadu chcete mě /nebo jak se jmenuje/ a nebo by jste je neviděli vůbec. Ale co oko nevidí, srdce nebolí že?

Jasně, že je lepší jakoukoliv cestou najít psíkovi nový domov, než aby musel jít cestou útulku, ale tady jde o "výchovný" efekt, který tento pořad bude mít. Lidem se dostane do podvědomí, že když je nějaký problém, tak není nic jednoduššího, než se psa zbavit. Protože česká televize v tomto pořadu ani jiné řešení nenabízí. Přitom řešení je vždy spousta. Ano, jistě, někdy jiná možnost není, ale to neplatí zdaleka ve všech případech. Osobně bych byla raději, aby jednou týdně skončil jeden pejsek v útulku, než aby tam týdně "výchovou české televize" skončili desítky jiných. On totiž pořad "zachrání" týdně jen jednoho a vemte si, kolik psíků zachrání pořad "chcete mě?", co jsem slyšela tak téměř všechny, které jsou v tom díle zachráněni a to jich je vždy několik. Navíc pořad vysvětluje, jaký osud si který pejsek musel prožít a jak je tedy důležité aby už konečně našel milující rodinu. Tím nepřímo odsuzuje lidi, kteří se ho nevhodným způsobem zbavili. A pořad psí život??? ten dělá pravý opak. Dělá z lidí, kteří se zbavují psa hrdiny, že "vůbec unesou tu ztrátu nejmilovanějšího miláčka", který musí z domu jen proto, že se manželé nedokážou dohodnout na jeho výchově

Přidejte reakci

Přidat smajlík