Pomozte mi s radami, jak vychovat border kolii:)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2008 13:48

Mame doma necelych 14 dni stendo border kolie. Pejska Blacka, za tyden mu budou tri mesice..
Mam doma uz zlateho retrivra, ale tomu jsem nevenovala zadny vycvik, umi jen chodit bez voditka, prijit na zavolani a sednout..
S borderakem bych chtela umet vic, zacit treba chodit na cvicak a delat agility..
Mohl byste mi nekdo poradit nejake agility v mem okoli? Bydlim v Libčicích nad Vltavou, kousek od Roztok u Prahy...

A jine tipy... Kdy zacit s vycvikem a jak... Zatim nic moc, zda se mi, ze porad poradne neslysi na jmeno, nebo to mozna jen dela...
Mame ho zatim vevnitr v kuchyni.. kdyz treba zdrhne do chodby a ja ho volam, tak si sedne a kouka a ani se nehne. musim to opakovat treba petkrat a naposled uz vyhruznym tonem...

14.1.2008 14:40

kacatko napsal(a):
Mame doma necelych 14 dni stendo border kolie. Pejska Blacka, za tyden mu budou tri mesice..
Mam doma uz zlateho retrivra, ale tomu jsem nevenovala zadny vycvik, umi jen chodit bez voditka, prijit na zavolani a sednout..
S borderakem bych chtela umet vic, zacit treba chodit na cvicak a delat agility..
Mohl byste mi nekdo poradit nejake agility v mem okoli? Bydlim v Libčicích nad Vltavou, kousek od Roztok u Prahy...

A jine tipy... Kdy zacit s vycvikem a jak... Zatim nic moc, zda se mi, ze porad poradne neslysi na jmeno, nebo to mozna jen dela...
Mame ho zatim vevnitr v kuchyni.. kdyz treba zdrhne do chodby a ja ho volam, tak si sedne a kouka a ani se nehne. musim to opakovat treba petkrat a naposled uz vyhruznym tonem...

Chudák pes. Pětkrát a výhružnym tónem na 3 měsíční štěně? Hm, tak to jsou porušená 3 základní pravidla. Proboha, přečtěte si něco o výcviku a pak se teprve do toho pusťte. Takhle napácháte víc škody než si umíte představit.

14.1.2008 15:12

q napsal(a):
Chudák pes. Pětkrát a výhružnym tónem na 3 měsíční štěně? Hm, tak to jsou porušená 3 základní pravidla. Proboha, přečtěte si něco o výcviku a pak se teprve do toho pusťte. Takhle napácháte víc škody než si umíte představit.

Výhrůžný tón na tříměsíční psí mimino? Když ani neslyší ještě pořádně na své jméno? Chudák pes

14.1.2008 15:22

kacatko napsal(a):

Pejsek hlavně musí pochopit co poněm chcete.Takže pokaždé když vydíte, že k vám přichází řeknete jméno a povel.Já jsem si zezačátku myslela, že je ten náš hluchý.
A samozdřejmě chválit a chválit, za všechno co se vám líbí.Na výhružný tón zapomeňte spíš naopak, občas jsem si připadala jako blázen, když jsem ho lákala.
Samozdřejmě plnou kapsu pamlsků musíte mít vždycky.A určitě i na internetu najdete rady jak štěně učit.Přeji hodně štěstí

14.1.2008 15:25

kacatko napsal(a):

O výchově štěněte se dá napsat celá kniha, nelze takhle poradit v pár větách!Doporučuji si honem rychle něco o výchově psů přečíst (doporučuji od pí. Nohelové: Poznej a vychovej svého psa - psáno srozumitelně, čtivě, praktické rady pro každého majitele, útlá šikovná knížka!) a začít třeba taky chodit do nějaké psí "školky" - tzn. ne na klasický cvičák, ale někam, kde mají speciální hodiny pro malá štěňata a kde se hlavně vy naučíte, jak se psem zacházet. Samozřejmě že studium mělo předcházet PŘED pořízením štěněte, takže rychle do toho, není moc času! Je taky třeba si uvědomit, že zlaťák a borderka je něco úplně jiného! Borderka potřebuje zaměstnat, něco dělat - takže agility je super nápad. Ale je na něj ještě čas, stejně jako na výcvik. Teď je důležitá výchova (co smí a co nesmí, zvyknout na jméno, přiběhnout na zavolání, pochopení, kde má "místečko" apod.) a hlavně vybudovat vztah se štěnětem - pak jde všechno snáz! Na takového prcka se musí po dobrém, lákat na piškotek, chválit a když dělá něco špatně, napřed "vysvětlovat" a až když už ví, že dělá něco, co nesmí, pak houknout (ale nebít!). Přivolání po zlém nenaučíte! Musí se k páníčkovi těšit, protože s páníčkem je největší zábava, má dobrůtky, hraje si s ním, má míček a tak dále...
Že se nějak jmenuje štěně pochopí tak, že mu tak budete říkat - co nejčastěji, při krmení, při mazlení, když se jde ven apod.

14.1.2008 16:26

kacatko napsal(a):

Souhlasím s posledními příspěvky, na štěndo nekřičet a dělat ze sebe tak trošku blázna jak už tady bylo řečeno, hlavně radostný tón v hlase a při přivolání, když se mu nebude chtít k tobě, tak začni couvat a volej ho a jak udělá něco dobře, tak chválit, chválit a zase chválit, lákat ho na hračku nebo na pamlsek a učit ho hrou.
Jinak já mám taky borderáka, můžu se tě zeptat odkud ho máš? Díky za odpověď a budu držet palečky, ale určitě to zvládnete, ale bude to chtít chodit do nějaké té školičky a taky by to chtělo socializaci - chodit hodně za psíma kámošema, vyzkoušet třeba autobus, vzít ho do rušných ulic, jít omrknout nějaký ten cvičák... protože pak se to všechno hodně těžko dohání.

14.1.2008 16:42

kacatko napsal(a):

Ahojky, chtěla bych se zeptat proč sis pořídila zrovna border kolii, když se psama nemáš žádné zkušenosti? Protože i když se to třeba nezdá, protože borderky jsou učenlivé, tak ji musíš věnovat strašně moc času, jinak z něho bude neurotický nešťastný zvíře, navíc pokud na borderáka budeš pokračovat takovýmto přístupem, začne ti dělat naschváli,,,a to už možná dělá....musíš všechno začínat hrou, jinak na agility rovnou můžeš zapomenou, borderu cvičení musí bavit, jinak to není ono.....přeji hodně štěstí....ale jestli jsi na něho šla tímhle přistupem už ty dva týdny,,,tak to už je docela špatný,

14.1.2008 17:21

lajdenka napsal(a):
Ahojky, chtěla bych se zeptat proč sis pořídila zrovna border kolii, když se psama nemáš žádné zkušenosti? Protože i když se to třeba nezdá, protože borderky jsou učenlivé, tak ji musíš věnovat strašně moc času, jinak z něho bude neurotický nešťastný zvíře, navíc pokud na borderáka budeš pokračovat takovýmto přístupem, začne ti dělat naschváli,,,a to už možná dělá....musíš všechno začínat hrou, jinak na agility rovnou můžeš zapomenou, borderu cvičení musí bavit, jinak to není ono.....přeji hodně štěstí....ale jestli jsi na něho šla tímhle přistupem už ty dva týdny,,,tak to už je docela špatný,

Ja jsem nepsala, ze nemam se psy zkusenost.. Meli jsme jezevcika, ted mame toho retrivra, meli jsme kavkazaka...
Borderku jsem si poridila prave pro jeji povahu..
A asi sem se blbe vyjadrila, ja na nej nekricim nebo tak, proste treba petkrat zavolam jmenem, on vi, ze je to na nej, zastavi, kouka, pak si sedne a ceka s takovym tim pohledem jako: tak co bude, vzdas to??
tak ja znova zavolam jmenem a pridam trosku dusledny prizvuk..
sem tomu dala, sem to blbe napsala..

Jinak je to sikula, naucil se uz doma na noviny na jedno misto a kaka jen venku, uz ho trochu zvykam na voditko a obojek..
a docela mu to jde.. Tu retrivri kamosku by uhonil k smrti, je to desny zivel

14.1.2008 17:23

hankad napsal(a):
Souhlasím s posledními příspěvky, na štěndo nekřičet a dělat ze sebe tak trošku blázna jak už tady bylo řečeno, hlavně radostný tón v hlase a při přivolání, když se mu nebude chtít k tobě, tak začni couvat a volej ho a jak udělá něco dobře, tak chválit, chválit a zase chválit, lákat ho na hračku nebo na pamlsek a učit ho hrou.
Jinak já mám taky borderáka, můžu se tě zeptat odkud ho máš? Díky za odpověď a budu držet palečky, ale určitě to zvládnete, ale bude to chtít chodit do nějaké té školičky a taky by to chtělo socializaci - chodit hodně za psíma kámošema, vyzkoušet třeba autobus, vzít ho do rušných ulic, jít omrknout nějaký ten cvičák... protože pak se to všechno hodně těžko dohání.

Mam ho od pani Babove z Hradce Kralove, stanice Haliba...

14.1.2008 17:24

kacatko napsal(a):
Ja jsem nepsala, ze nemam se psy zkusenost.. Meli jsme jezevcika, ted mame toho retrivra, meli jsme kavkazaka...
Borderku jsem si poridila prave pro jeji povahu..
A asi sem se blbe vyjadrila, ja na nej nekricim nebo tak, proste treba petkrat zavolam jmenem, on vi, ze je to na nej, zastavi, kouka, pak si sedne a ceka s takovym tim pohledem jako: tak co bude, vzdas to??
tak ja znova zavolam jmenem a pridam trosku dusledny prizvuk..
sem tomu dala, sem to blbe napsala..

Jinak je to sikula, naucil se uz doma na noviny na jedno misto a kaka jen venku, uz ho trochu zvykam na voditko a obojek..
a docela mu to jde.. Tu retrivri kamosku by uhonil k smrti, je to desny zivel

Jinak se socializaci bych chtela zacit hned po poslednim ockovani, coz je asi tak za 3 tydny.. ted mam zkouskove, tak sem s nim doma a pak ho chci obcas vzit k nam do skoly (studuju zemedelku a hodne lidi tam ma psa a nekdy ho privede), kamoska ma stene pittbulla, stejne stare, tak bude mit kamose a i pozna jine psy.. a toho se bude tykat zaroven autobus a vlak...

14.1.2008 17:38

kacatko napsal(a):
Jinak se socializaci bych chtela zacit hned po poslednim ockovani, coz je asi tak za 3 tydny.. ted mam zkouskove, tak sem s nim doma a pak ho chci obcas vzit k nam do skoly (studuju zemedelku a hodne lidi tam ma psa a nekdy ho privede), kamoska ma stene pittbulla, stejne stare, tak bude mit kamose a i pozna jine psy.. a toho se bude tykat zaroven autobus a vlak...

S tou socializací jestli můžu doporučit tak začni hned, třeba právě vyrazit za kamarády, kteří mají psy a můžeš si být jistá, že jsou očkovaní - opravdu to chce co nejdříve a nečekat na poslední očkování.
Jinak bacha ne nadarmo se říká, že jsou Bocky nejchytřejší psi na světě, z vlastní zkušenosti ti můžu říct, že přečůrání svého páníčka, když najdou nějakou skulinku jim nedělá vůbec žádné problémy

14.1.2008 21:13

kacatko napsal(a):

Ahoj. Mám teď doma 3měsíční BOC. Určitě bych nečekala s výletama do města na poslední očkování. My jsme chodily už před druhým normálně mezi psy, do školy (studuju na přírodovědě biologii- taky k nám můžou psi), do města. Akorát v buse, metru atd. a poblíž stanic jsem jí měla v náručí (kvůli psům bezdomovců-nemívají je očkovaný) Jinak bych se nebála, lidi už mívají psy v dnešní době očkovaný. Chce se to jen vyhnout vyloženým hovno-parkům.
S přivoláním to chce utáhnout na žrádlo, nebo pokud neni tak žravá, tak výborný je pískací míček, nebo nějaká jiná oblíbená hračka. Já mám hroznýho hladovce, takže jsem to měla poněkud snazší, pro žrádlo by ta moje dělala přemety :-) Doma začnětě cičit jen pro zábavu sedni a lehni (zase na žrádlo nebo na hračku), až jí to půjde, tak můžeš zkusit i venku, ale nám to doteď venku moc nejde, je tam moc zajímavějších věcí než panička a její výmysly :-) Držim vám palečky a pokud budou nějaký úspěchy hned se pochlubte. P.S. : Já taky občas ze začátku zvyšovala hlas (zvyk od staršího psa), ale nemá to vůbec smysl. Chce to trpělivost a hlavně hodně dobrého baštění :-)

15.1.2008 12:29

hankamrkev napsal(a):
Ahoj. Mám teď doma 3měsíční BOC. Určitě bych nečekala s výletama do města na poslední očkování. My jsme chodily už před druhým normálně mezi psy, do školy (studuju na přírodovědě biologii- taky k nám můžou psi), do města. Akorát v buse, metru atd. a poblíž stanic jsem jí měla v náručí (kvůli psům bezdomovců-nemívají je očkovaný) Jinak bych se nebála, lidi už mívají psy v dnešní době očkovaný. Chce se to jen vyhnout vyloženým hovno-parkům.
S přivoláním to chce utáhnout na žrádlo, nebo pokud neni tak žravá, tak výborný je pískací míček, nebo nějaká jiná oblíbená hračka. Já mám hroznýho hladovce, takže jsem to měla poněkud snazší, pro žrádlo by ta moje dělala přemety :-) Doma začnětě cičit jen pro zábavu sedni a lehni (zase na žrádlo nebo na hračku), až jí to půjde, tak můžeš zkusit i venku, ale nám to doteď venku moc nejde, je tam moc zajímavějších věcí než panička a její výmysly :-) Držim vám palečky a pokud budou nějaký úspěchy hned se pochlubte. P.S. : Já taky občas ze začátku zvyšovala hlas (zvyk od staršího psa), ale nemá to vůbec smysl. Chce to trpělivost a hlavně hodně dobrého baštění :-)

no jo, ale to vysvetlete mym rodicum... ja jsem ji chtela vzit hned tak po tydnu, co sme ji meli doma, co si na nas trochu zvykla, do skoly mezi lidi...
ale mama ze ne, ze je to maly miminko (skoro tri mesice) a ze to ma byt doma, ze co ji budu nekde tahat.. ze nema ockovani..
to se to pak tezko dela:(

15.1.2008 15:25

kacatko napsal(a):
no jo, ale to vysvetlete mym rodicum... ja jsem ji chtela vzit hned tak po tydnu, co sme ji meli doma, co si na nas trochu zvykla, do skoly mezi lidi...
ale mama ze ne, ze je to maly miminko (skoro tri mesice) a ze to ma byt doma, ze co ji budu nekde tahat.. ze nema ockovani..
to se to pak tezko dela:(

Rodičů se neptej a zkus jí brát na nejrůznější místa, je to fakt nutný, aby jste pak doma neměli neurotika, který se všeho bojí, leká a po všem vyjíždí- vidím to na psovi přítele, kterému jsem říkala musíš ho všude brát - odkejval mi to a vykašlal se na to a teď to má. Opravdu je socializace nejdůležitější od malého míma.

15.1.2008 15:27

hankamrkev napsal(a):

Ahojky, můžu se taky zeptat odkud máš štěndo? Díky

15.1.2008 15:58

hankad napsal(a):
Ahojky, můžu se taky zeptat odkud máš štěndo? Díky

Mám ho z Hradce Králového ze stanice Haliba paní Babové. A ty?

15.1.2008 16:03

kacatko napsal(a):

A jeste dotaz, abych neudelala neco blbe- jak se mam chovat, kdyz jsme venku na prochazce a kolem projede auto.. Black je desne vystraseny, zacne couvat...
Mam delat jakoze nic nebo ho uklidnovat??
Nebo sme sli mame naproti na nadrazi a jel vlak a to same.. chci ho privyknout, aby se prestal takovyhle veci bat, abych s nim mohla pak chodit treba na krajnici silnice a zabranilo se tomu, aby se nelekal aut a pak sel vedle me v klidu...

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2008 16:15

kacatko napsal(a):
A jeste dotaz, abych neudelala neco blbe- jak se mam chovat, kdyz jsme venku na prochazce a kolem projede auto.. Black je desne vystraseny, zacne couvat...
Mam delat jakoze nic nebo ho uklidnovat??
Nebo sme sli mame naproti na nadrazi a jel vlak a to same.. chci ho privyknout, aby se prestal takovyhle veci bat, abych s nim mohla pak chodit treba na krajnici silnice a zabranilo se tomu, aby se nelekal aut a pak sel vedle me v klidu...

Dělejte jakoby nic, to je základ. Ve chvíli, kdy ho budete uklidňovat, ho vlastně chválíte za strach a utužujete ho v tom, že je správné, že se bojí, že má proč. Pozor na takové ty obavy, když někam půjdete, nesmíte se už předem bát, že se bude bát pejsek - jakmile z vás bude cítit nejistotu, zase ho to utvrdí v tom, že jeho strach je na místě.

Chovejte se, jak kdyby všechny ty i nepříjemné věci a zvuky, které na procházce potkáte, byly tou nejobyčejnější věcí na světe.

15.1.2008 16:20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dělejte jakoby nic, to je základ. Ve chvíli, kdy ho budete uklidňovat, ho vlastně chválíte za strach a utužujete ho v tom, že je správné, že se bojí, že má proč. Pozor na takové ty obavy, když někam půjdete, nesmíte se už předem bát, že se bude bát pejsek - jakmile z vás bude cítit nejistotu, zase ho to utvrdí v tom, že jeho strach je na místě.

Chovejte se, jak kdyby všechny ty i nepříjemné věci a zvuky, které na procházce potkáte, byly tou nejobyčejnější věcí na světe.

Jo, tak to sem udelala dobre:) delala jsem jako by nic a kdyz si sedl a vydesene koukal, tak jsem normalnim tonem rekla: Blacku, pojd.

uf, aspon neco dobre.. sakra, ja uz si vubec nepamatuju, jak sem vychovala toho naseho 4-leteho psa..
hlavne ten retrivr byl jiny, byl to ten typ, co ho nic nerozhazi, suveren, nebal se...
ten borderak je spis jemnejsi povaha, vic vystrasenejsi.. no tento tyden se chystam asi na jizdu vlakem.. uvidime:)

15.1.2008 17:19

kacatko napsal(a):

jj díky za info, já jsem si všimla, že jsi mi už odpovídala, ten dotaz byl směřovaní ještě na "hankumrkev" já mám bezpapíráčka, ale právě tak nějak staré jako vaše štěnda mají být mého borderáka mladší sourozenci, tak jsem se chtěla zeptat kdyby náhodou;-)

15.1.2008 17:20

hankad napsal(a):
jj díky za info, já jsem si všimla, že jsi mi už odpovídala, ten dotaz byl směřovaní ještě na "hankumrkev" já mám bezpapíráčka, ale právě tak nějak staré jako vaše štěnda mají být mého borderáka mladší sourozenci, tak jsem se chtěla zeptat kdyby náhodou;-)

:) no ja sem se bezpapiraku bala kvuli tem nemocem:)...
a tenhle byl v prvnim inzeratu, co sme nasli a bylo to nejbliz, ta pani se nam zdala moc mila v telefonu, tak jsme jeli a nevahali jsme..

15.1.2008 17:39

kacatko napsal(a):
:) no ja sem se bezpapiraku bala kvuli tem nemocem:)...
a tenhle byl v prvnim inzeratu, co sme nasli a bylo to nejbliz, ta pani se nam zdala moc mila v telefonu, tak jsme jeli a nevahali jsme..

asi si chtěla napsat nebrala viď? Já bych už taky jednala jinak při výběru bordery, i když můj pesan je zatím po všech stránkách v pohodě (musím to zaklepat;-) a za nic bych ho nevyměnila

15.1.2008 17:51

hankad napsal(a):
asi si chtěla napsat nebrala viď? Já bych už taky jednala jinak při výběru bordery, i když můj pesan je zatím po všech stránkách v pohodě (musím to zaklepat;-) a za nic bych ho nevyměnila

nn chtela jsem napsat bála... jako ze bych se bála toho, ze se projevi DKK nebo ty nemoci oci...

15.1.2008 17:53

hankad napsal(a):

Mám borderku Z černobílých. Redy, máme i stránky www.redy.tym.cz Odkud máš bezpapíráčka? Taky jsem zezačátku přemýšlela o psovi z útulku, nebo bez pp, ale máme doma už jednu borderu, takže nakonec to bylo jasný :-)

15.1.2008 17:58

kacatko napsal(a):
nn chtela jsem napsat bála... jako ze bych se bála toho, ze se projevi DKK nebo ty nemoci oci...

ehm musím se naučit lépe číst to se ti nedivím, já až si jednou do budoucna budu pořizovat borderu s PP, tak budu hodně přebírat i mezi CHS, abych našla tu pravou

15.1.2008 18:01

kacatko napsal(a):
Jo, tak to sem udelala dobre:) delala jsem jako by nic a kdyz si sedl a vydesene koukal, tak jsem normalnim tonem rekla: Blacku, pojd.

uf, aspon neco dobre.. sakra, ja uz si vubec nepamatuju, jak sem vychovala toho naseho 4-leteho psa..
hlavne ten retrivr byl jiny, byl to ten typ, co ho nic nerozhazi, suveren, nebal se...
ten borderak je spis jemnejsi povaha, vic vystrasenejsi.. no tento tyden se chystam asi na jizdu vlakem.. uvidime:)

Měly jsme ten samý problém, uhýbání před autem, strach ze psů (a to i velikosti čivavy), přitom Redynka vyrůstala v chovné stanici se smečkou border a kavkazáků a doteď miluje chundelatý obříky, ale pomohlo opravdu jen chození mezi psy do parku. Zkus vysvětlit rodičům, že třetí očkování je už jenom na dlouhodobé protilátky, a proto je už teď v relativním bezpečí před nemocema. My jsme chodili už před 2. očkováním ven a taky jsme přežily:-) A to bydlíme v Praze. Jinak nezoufej s výchovou, já byla taky ze začátku vyplašená, protože našemu předchozímu psovi už jsou taky 4 roky a nepamatovala jsem si ani, kdy se naučila čůrat venku, natož kdy mám začít učit sedni :-). Hlavně klid a ono to půjde. Držim palce.

15.1.2008 18:01

hankamrkev napsal(a):
Mám borderku Z černobílých. Redy, máme i stránky www.redy.tym.cz Odkud máš bezpapíráčka? Taky jsem zezačátku přemýšlela o psovi z útulku, nebo bez pp, ale máme doma už jednu borderu, takže nakonec to bylo jasný :-)

Jéé ta je krásná. To se nedivím, že bylo jasno, jsou to naprosto úžasný chytrolínkové
Našeho borderáka máme ze Slavošova u Ústí nad Labem - otec byl s PP a matka bez.

2.9.2014 14:09
emapes

XXX.XXX.162.97

Pocuvaj co je to zemedulka

2.9.2014 14:12
emapes

XXX.XXX.162.97

Co je to zemedulka

2.9.2014 15:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

emapes napsal(a):
Co je to zemedulka

Asi překlep, ale po 6 letech je asi zbytečný čekat na odpověďsmajlík

5.9.2014 20:58
emapes

XXX.XXX.162.97

Poaďte mi niekto mam 7 mesacneho psa border kolie a zatial vie sadni, lahni , daj labku a obças aj zostan ako ho mam naucit povel dones atd.

dejvis

16.12.2015 14:47
dejvis

XXX.XXX.96.62

Je tu někdo?

dejvis

16.12.2015 14:52
dejvis

XXX.XXX.96.62

Dobrý den všem, koupili jsme border kolii a má nějak krátký ocas, doroste a nebo mu zůstane, jako ho má teď ve 2 měsících.

pajajs

16.12.2015 16:06
pajajs

XXX.XXX.143.14

dejvis napsal(a):
Dobrý den všem, koupili jsme border kolii a má nějak krátký ocas, doroste a nebo mu zůstane, jako ho má teď ve 2 měsících.

Pod slovem "krátký ocas" si bez obrázku máme představit co?

16.12.2015 16:19

Co je to nějak krátký ? Nechci rozpoutat válku o PP. Ale ve vašem případě to možná bude rozhodující. Má PP ? Jestli ne, může být pokřížená s AUO. Ti mohou mít ocas přirozeně kratší.

16.12.2015 22:11
noemi

XXX.XXX.64.236

Velmi podstatna informace.

dejvis

17.12.2015 11:09
dejvis

XXX.XXX.96.62

Je bez papírů a délka ocasu je přesně 6cm.Co znamená křížený s AUO?Bylo mi řečeno, že křížený není.Vyfotím a dám foto.

dejvis

17.12.2015 11:11
dejvis

XXX.XXX.96.62

Navíc ocas je mírně zatočený mezi nohy, jako když se pes bojí.

dejvis

17.12.2015 11:14
dejvis

XXX.XXX.96.62

Jel jsem pro něj s dcerou přes 200 km a mám chuť ho vrátit a koupit jiného, jenže ho máme od neděle a dcerám to nevadí a měnit ho už nechtějí, Při předání jsem si toho nevšimnul a pak byl dva dny mimo domov.

dejvis

17.12.2015 11:36
dejvis

XXX.XXX.96.62

Snad se mi to nějak povedlo přidlížit.

dejvis

17.12.2015 11:37
dejvis

XXX.XXX.96.62

Tedy přiblížit.

dejvis

17.12.2015 11:40
dejvis

XXX.XXX.96.62

Aha, AUO znamená Australský vlčák.

17.12.2015 11:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

dejvis napsal(a):
Snad se mi to nějak povedlo přidlížit.

Štěndo je krásné, proč ho chcete vracet? Vy nějak zásadně potřebujete, aby měl delší ocásek?

dejvis

17.12.2015 11:42
dejvis

XXX.XXX.96.62

S tímto ovčákem asi nebude křížený.

17.12.2015 12:06
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

dejvis napsal(a):
Jel jsem pro něj s dcerou přes 200 km a mám chuť ho vrátit a koupit jiného, jenže ho máme od neděle a dcerám to nevadí a měnit ho už nechtějí, Při předání jsem si toho nevšimnul a pak byl dva dny mimo domov.

Nezlobte se na mě, ale pokud jste si nebrali psa s PP, kde je daný standard, musel jste počítat s tím, že někde něco nemusí vyjít. Možná míň, možná víc. Nemáte totiž šanci si nijak ověřit, že pes je opravdu z matky BOC a otce BOC, kdy navíc oba odpovídají standardu. Já nějak nehrotím PP či nePP, ale pokud se pro toto rozhodnete, MUSÍTE, prostě MUSÍTE počítat s možností, že pes nemusí být ideál, jak vzhledově, tak povahově. To tak prostě je. A vracet psa, kterého jste odvezl z jeho rodného pelechu, zpřetrhal mu vazby a teď protože se vám nezdá ho vrátíte? To je trochu... no řekněme nefér, s tím psem takhle handlovat sem / tam. Je to živý tvor. Jeho pořízení je velký závazek a vše je nutno promyslet do max. možných detailů. A to je o vaší zodpovědnosti.

17.12.2015 12:50
Sapp

XXX.XXX.224.129

dejvis napsal(a):

A za jakým účelem jste kupoval "borderu"? Pokud k ovcím, těm krátký ocas nevadí , na výstavy ne, tam vám bylo jasné, že bez PP nemůže, pokud ke sportu, tam také ocas nevadí...pokud pouze jako rodinného mazla, vzhledově vám to taky může být fuk-milovat budete stejně.Tudíž to je "jen" kosmetická vada. Berte to tak, že pejsek bez původu může být přikřízen čímkoliv, nepoznáte to, taková sázka do loterie. Takže po vzhledové stránce s vědomím, že kupuji "kříženečka" je to jedno, otázka je spíš co povaha, která se projeví časem a nemusí odpovídat očekávané povaze BOC./rodinným mazlem bude těžko/.

17.12.2015 13:08
tlapinka

XXX.XXX.116.7

Z fotek není moc vidět, ale podle popisu to vypadá na zálomek, pak bývá ocásek kratší a může být i méně pohyblivý / srostlé obratle /. Pejskovi to nijak vadit nebude a vy si na to zvyknete

dejvis

17.12.2015 13:39
dejvis

XXX.XXX.96.62

Vlastně ani néé, jen mě zajímá, jestli to je normální a ocas doroste a nebo to je nějaká vada, či nechtěná nehoda.

17.12.2015 13:41

dejvis napsal(a):
Vlastně ani néé, jen mě zajímá, jestli to je normální a ocas doroste a nebo to je nějaká vada, či nechtěná nehoda.

Ocas nedoroste, pes není ještěrka.

dejvis

17.12.2015 13:49
dejvis

XXX.XXX.96.62

Zrzavci napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale pokud jste si nebrali psa s PP, kde je daný standard, musel jste počítat s tím, že někde něco nemusí vyjít. Možná míň, možná víc. Nemáte totiž šanci si nijak ověřit, že pes je opravdu z matky BOC a otce BOC, kdy navíc oba odpovídají standardu. Já nějak nehrotím PP či nePP, ale pokud se pro toto rozhodnete, MUSÍTE, prostě MUSÍTE počítat s možností, že pes nemusí být ideál, jak vzhledově, tak povahově. To tak prostě je. A vracet psa, kterého jste odvezl z jeho rodného pelechu, zpřetrhal mu vazby a teď protože se vám nezdá ho vrátíte? To je trochu... no řekněme nefér, s tím psem takhle handlovat sem / tam. Je to živý tvor. Jeho pořízení je velký závazek a vše je nutno promyslet do max. možných detailů. A to je o vaší zodpovědnosti.

Ano, máte pravdu a souhlasím se vším, co píšete.S tím vrácením to opravdu není dobrý nápad.Spíš jsem byl naštvaný na sebe, že jsem si toho nevšiml.Viděl jsem oba rodiče, tak jsem prostě věřil, že vše bude v pořádku.Samozř.to je moje chyba a štěně vracet nebudu, ani moje dvě dcery o tom nechtějí ani slyšet.

dejvis

17.12.2015 13:54
dejvis

XXX.XXX.96.62

Sapp napsal(a):
A za jakým účelem jste kupoval "borderu"? Pokud k ovcím, těm krátký ocas nevadí , na výstavy ne, tam vám bylo jasné, že bez PP nemůže, pokud ke sportu, tam také ocas nevadí...pokud pouze jako rodinného mazla, vzhledově vám to taky může být fuk-milovat budete stejně.Tudíž to je "jen" kosmetická vada. Berte to tak, že pejsek bez původu může být přikřízen čímkoliv, nepoznáte to, taková sázka do loterie. Takže po vzhledové stránce s vědomím, že kupuji "kříženečka" je to jedno, otázka je spíš co povaha, která se projeví časem a nemusí odpovídat očekávané povaze BOC./rodinným mazlem bude těžko/.

Chceme rodinného mazla, lumpa a živého psa, což po těchto pár dnech splňuje.Když tak na něj koukám, tato "vada" už není vnímána.

17.12.2015 13:55

dejvis napsal(a):
Ano, máte pravdu a souhlasím se vším, co píšete.S tím vrácením to opravdu není dobrý nápad.Spíš jsem byl naštvaný na sebe, že jsem si toho nevšiml.Viděl jsem oba rodiče, tak jsem prostě věřil, že vše bude v pořádku.Samozř.to je moje chyba a štěně vracet nebudu, ani moje dvě dcery o tom nechtějí ani slyšet.

A až budete příště kupovat psa, tak si nejdříve načtěte k čemu je rodokmen, standard daného plemene a to, že výstavy nejsou nutné.

dejvis

17.12.2015 13:56
dejvis

XXX.XXX.96.62

tlapinka napsal(a):
Z fotek není moc vidět, ale podle popisu to vypadá na zálomek, pak bývá ocásek kratší a může být i méně pohyblivý / srostlé obratle /. Pejskovi to nijak vadit nebude a vy si na to zvyknete

Děkuji za radu, také si toto myslím a ano, zvykneme si.

dejvis

17.12.2015 13:57
dejvis

XXX.XXX.96.62

Ocas nedoroste, pes není ještěrka.

Jojo, už to vím, ale díky

dejvis

17.12.2015 14:03
dejvis

XXX.XXX.96.62

A až budete příště kupovat psa, tak si nejdříve načtěte k čemu je rodokmen, standard daného plemene a to, že výstavy nejsou nutné.

S výstavama jsme vůbec nepočítali a něco jsme si o této rase samozř. přečetli, jen to přehlédnutí toho ocasu mě naštvalo, ale jak všichni říkáte, pokud ho nechceme na výstavy, což nechceme, nemá cenu to řešit.Přesto děkuji za názory.

17.12.2015 14:04
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

dejvis napsal(a):
Chceme rodinného mazla, lumpa a živého psa, což po těchto pár dnech splňuje.Když tak na něj koukám, tato "vada" už není vnímána.

Jaké máte s tou BOC v plánu aktivity?

dejvis

17.12.2015 23:04
dejvis

XXX.XXX.96.62

marcelaamax napsal(a):
Jaké máte s tou BOC v plánu aktivity?

Máme zahradu 18 arů a také hned u vody.Rádi běháme a sportujeme, takže o pohyb nebude a nemá nouzi.Nebo můžete něco poradit?Budu rád.Chci, aby se měl u nás dobře.

17.12.2015 23:14
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

dejvis napsal(a):
Máme zahradu 18 arů a také hned u vody.Rádi běháme a sportujeme, takže o pohyb nebude a nemá nouzi.Nebo můžete něco poradit?Budu rád.Chci, aby se měl u nás dobře.

No myslím, že pes sám tu zahradu nevyužije, kor BOC. Té se musíte věnovat a zaměstnat jí jak fyzicky tak psychicky. Nejlepší je pro ně pasení ovcí, ale to už moc lidí nedělá, ale tak třeba agility by byli dobré. Běhat s Vámi bude určitě taky ráda, ale podle mě jí to nebude stačit. Znám jednu borderku, se kterou panička chodí na dlouhé procházky, běhá, ale tomu psovi to nestačí a je takový, že "pase" všechno co se pohne. Například na společné procházce pásl psy k sobě, honil ptáky, a celkově ten pes byl takový znuděný.

18.12.2015 10:10
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Asi úplně nejdřív by si pán měl zjistit jaké vážné nemoci se u border vyskytují (a nemám na mysli jenom oči) a nechat psa vyšetřit. předpokládám, že rodiče těžko nějaké testy měli. Až podle zdravotního stavu bych řešil aktivity a činnost.

18.12.2015 17:42
Sapp

XXX.XXX.224.129

dejvis napsal(a):

Pokud chcete, aby se u vás měl dobře, pořiďte mu na tu zahradu pár ovci:)
BOC není pes jen tak na zahradu bez činnosti, víkedový sport s páníkem a rodinný mazel. Je to pracant workoholik. Pokud nebude pracovat jako ovčák, potřebuje náhradní zaměstnání, ale ne jen tak nějaké vyběhání, hlavně makat hlavou.
Píšete, že máte dvě dcery, třeba je tedy chytne alespoň agility. Každopádně bordera potřebuje práci denně, ne občas, jinak taky z té zahrady může být měsíční krajina kráter vedle kráteru . Běhání u pána ji moc bavit nebude, a vlastně ani moc neunaví. Jestliže ji dáte, co potřebuje, bude za vás i dýchat, ovšem v opačném případě se také může stát, že bordeře bez náplně, uplatnění a vedení hrábne a bude o dalšího psího magora s balonky místo očí a pasoucí každý stín či hvězdy víc.

dejvis

22.12.2015 17:13
dejvis

XXX.XXX.96.62

Sapp napsal(a):
Pokud chcete, aby se u vás měl dobře, pořiďte mu na tu zahradu pár ovci:)
BOC není pes jen tak na zahradu bez činnosti, víkedový sport s páníkem a rodinný mazel. Je to pracant workoholik. Pokud nebude pracovat jako ovčák, potřebuje náhradní zaměstnání, ale ne jen tak nějaké vyběhání, hlavně makat hlavou.
Píšete, že máte dvě dcery, třeba je tedy chytne alespoň agility. Každopádně bordera potřebuje práci denně, ne občas, jinak taky z té zahrady může být měsíční krajina kráter vedle kráteru . Běhání u pána ji moc bavit nebude, a vlastně ani moc neunaví. Jestliže ji dáte, co potřebuje, bude za vás i dýchat, ovšem v opačném případě se také může stát, že bordeře bez náplně, uplatnění a vedení hrábne a bude o dalšího psího magora s balonky místo očí a pasoucí každý stín či hvězdy víc.

A co takhle berana

dejvis

22.12.2015 17:15
dejvis

XXX.XXX.96.62

dejvis napsal(a):
A co takhle berana

Agility ho čekají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík