Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2006 12:04

mam rocniho NO. cely svuj kratky zivot zil na zahrade. ted ale nastala takova "mala" rodinna krize a tak se pripravuji na nejhorsi.
myslite, ze bude problem prenastavit ho na bydleni v byte? je totiz vsechno mozne, tak si pripravuji alternativy.
diky za vase nazory

4.2.2006 19:25

psovova napsal(a):
mam rocniho NO. cely svuj kratky zivot zil na zahrade. ted ale nastala takova "mala" rodinna krize a tak se pripravuji na nejhorsi.
myslite, ze bude problem prenastavit ho na bydleni v byte? je totiz vsechno mozne, tak si pripravuji alternativy.
diky za vase nazory

Já si brala osmiměsičního NO z kotce do bytu.První týden byl krušný,loužičky,prostě jak malý štěně.Takže vysvětlovat,že se v bytě nevenčí,občas rozkousaná věc(kus skříně a podobně),ale během měsíce se to srovnalo naprosto a teď ji můžu nechat u čumáku tašku s nákupem a nezajmá ji to.Každopádně pokud by ste se musela stěhovat do bytu,vezměte si pokud to půjde dovolenou,aby si pejsek na byt zvykl a by se naučil,že se tam nic neničí(dosttek hraček,žužlátek)zvykl si na okolí.Pokud je teď zvyklý být občas v bytě bude to jednodušší.

5.2.2006 18:29

arsiela napsal(a):
Já si brala osmiměsičního NO z kotce do bytu.První týden byl krušný,loužičky,prostě jak malý štěně.Takže vysvětlovat,že se v bytě nevenčí,občas rozkousaná věc(kus skříně a podobně),ale během měsíce se to srovnalo naprosto a teď ji můžu nechat u čumáku tašku s nákupem a nezajmá ji to.Každopádně pokud by ste se musela stěhovat do bytu,vezměte si pokud to půjde dovolenou,aby si pejsek na byt zvykl a by se naučil,že se tam nic neničí(dosttek hraček,žužlátek)zvykl si na okolí.Pokud je teď zvyklý být občas v bytě bude to jednodušší.

s tou dovolenou pocitam. budeme se muset zabydlet vsichni, nejen pes. spis jsem mela na mysli, jestli tam neumre vedrem. on totiz byl doma jen kdyz byl uplne stenatko a ted asi dvakrat, kdyz panicek nebyl doma ...

8.2.2006 11:24

psovova napsal(a):
s tou dovolenou pocitam. budeme se muset zabydlet vsichni, nejen pes. spis jsem mela na mysli, jestli tam neumre vedrem. on totiz byl doma jen kdyz byl uplne stenatko a ted asi dvakrat, kdyz panicek nebyl doma ...

Vedra bych se vůbec nebála. Samozřejmě, pokud má teď kožich jako medvěd (protože bydlí venku) a měla by jste ho ještě teď v zimě stěhovat do bytu, zpočátku by mu bylo teplo, ale brzy by začal línat a zvykl by si na podstatně teplejší bydlení. Spíš mohou nastat situace, že když zůstane sám doma, bude vám ničit byt nebo výt (kvůli změně prostředí), budete se muset smířit "s menším nepořádkem" a častějším úklidem...
Ale rozhodně se toho nebojte. Psi jsou velmi přizpůsobiví a třeba to naopak velmi uvítá, protože s ním budete velmi často v kontaktu.

8.2.2006 11:51

psovova napsal(a):
diky za vase nazory

Moc přeji, aby to nebylo se stěhováním tak horké. Taky máme doma páníčka, co si myslí, že pes patří na dvorek. Ale zatím jsem to vždy ustála a vyhádala, ale někdy bych ho kopla do řiti a odešla středem i se psem.... Takže máme psa, co umí bydlet všude. Zkoušejte ho brát domů, pokud páníček nebude doma, už teď, naučte ho , kde má místo, že ze stolu se nežere, na postele neskáče a pod....V novém bytě, nebude-li zbytí , dejte pelech na co nejstudenější místo. Ono, když venkovní pes je doma a spí, tak je mu stejné teplo jako v zadýchané boudě, naše čubina plazí jazyk , jen když s ní doma blbneme, jinak blaženě chrní na koberci a takové vedro jí není.. Spíš se bude doma nudit, venku na zahradě je toho víc k vidění. Ale bude blažený, že se s vámi může dívat na rodinná pouta. Helena

8.2.2006 12:00

hehe napsal(a):
Moc přeji, aby to nebylo se stěhováním tak horké. Taky máme doma páníčka, co si myslí, že pes patří na dvorek. Ale zatím jsem to vždy ustála a vyhádala, ale někdy bych ho kopla do řiti a odešla středem i se psem.... Takže máme psa, co umí bydlet všude. Zkoušejte ho brát domů, pokud páníček nebude doma, už teď, naučte ho , kde má místo, že ze stolu se nežere, na postele neskáče a pod....V novém bytě, nebude-li zbytí , dejte pelech na co nejstudenější místo. Ono, když venkovní pes je doma a spí, tak je mu stejné teplo jako v zadýchané boudě, naše čubina plazí jazyk , jen když s ní doma blbneme, jinak blaženě chrní na koberci a takové vedro jí není.. Spíš se bude doma nudit, venku na zahradě je toho víc k vidění. Ale bude blažený, že se s vámi může dívat na rodinná pouta. Helena

Stěhovala jsem se se svým dvouletým beauceronem loni na konci října. Do té doby měl pes svůj kotec, ale brala jsem ho i do baráku, takže "základy slušného chování v bytě" měl - ani dříve se v baráku nikdy nevyčůral nikdy nic nezničil. Měla jsem největší obavy z horka. - Absolutně bez problémů. Nám doma zima není a psa jsem s vyplazeným jazykem neviděla. Myslím, že pes je spokojenější než dřív. Aktivního pohybu má minimálně stejně spíše víc. Slovem aktivní myslím, že se psovi věnuji. Člověk je "psychicky" nucen se mu více věnovat, když ho má neustále na očích, než když je pes venku na zahradě. Nejde ošidit vycházku kvůli špatnému počasí ....

8.2.2006 12:04

hehe napsal(a):

tak si rikam, ja je to skvele, ze je KDE se vybrecet a ziskat dalsi informace. jsem docela v haji s nervama a porad premyslim jestli je lip s panickem nebo bez nej.

s neporadkem pocitam, s tim okusovanim take (ale to se mi tak nelibi ). brat ho budu domu i nadale, at si zvyka. myslim, ze se mu doma libi. hlavne, ze je s nama. myslim, ze na rodinny pouta ho moc neuzije, spis to bude vesele s tema 2 kockama, co si beru s sebou taky .....

Přidejte reakci

Přidat smajlík